Шапът се появи у нас след 12 г. пауза

Забраняват се пазари и търговия на живи животни в Бургас, Ямбол и Хасково във връзка с регистрирането на болестта "шап" на територията на България.

Обратно в новината

Коментари - Шапът се появи у нас след 12 г. пауза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а бе на вас жените ви като забременеят пак от турците ли се съмнявате а......нали този шап за да доиде от турция трябва първо там да го има....еии големи бошкафалии сте бе мама му стара

"По повод разпространението на диоксин по яйцата и месните храни в Германия, ДВСК извършва у нас проверки в складовете и в търговската мрежа за установяване на пратки от Германия." Снощи гледах по новините изказването на Мазен Миро, който нещо напоследък физиономията му някак на зурла намязва, дано не е получил увреждания от ирландското свинско или да е хванал шап, ама - нейсе! ТА: тоя министъроподобен дивак обясни как вчера негови хора минали и проверили по борсите и големите вериги дали има диоксин в мръвките и яйцата! Установили - не е ясно как (обянснието беше нещо от сорта "погледнали и не са го видели тоя - диоксин"), че такъв (или тоя??) няма в България ОЩЕ ПРЕДИ ДА ПРИСТИГНАТ ОТГОВОРИТЕ НА ОФИЦИАЛНИТЕ ЗАПИТВАНИЯ ОТ ГЕРМАНИЯ!!! ТУЙ ГЕРБ БЪКАНО ОТ МОЗЪЦИ И СПЕЦИАЛИСТИ, УЕ!!! Е, имаме шап - нямаме диоксин, ясно откъде ще вкараме новите хилядолетни мръвки. Я кажете какво е диоксин и как се открива той?

Няма такава държава! Едно диво прасе заразено с шап и ... извънредна пресконференция на министъра, извънредни мерки в три области за "тази болест не е опасна за хората, но има изключително тежки икономически последствия". В същото време 300 ЧОВЕКА болни от хепатит и ... никакви мерки. Абсурд!!!

Шапът се появи у нас след 12 г. пауза!!! И МАЗЕН МИРО ГО ФАНА ДИРЕКТНО ЗА ... И ГУШАТА!!! Така - не ми се коментира за това, кога става проблем с шапа, прасето е диво и т.н.!!! ОБАЧЕ: Някакъв полуграмотен министър в желанието си да блесне хваща и обявява СВЕТОВНА заплаха от шап, която ще бъде спряна в България!!!! Отцепват се няколко региона - да не се пипат животните и т.н.!!!! Бе вашата леля ..... - сега започваме да внасяме ОЩЕ повече мръвки, а Мазен Миро - възстановява си бизнеса с ирландски прасета ли, бе вашата ..... и лелите!!!

Шапа винаги е идвал от Турция. Когато имаше оградата Кльон го донасяха нарочно . сега СДСарите дето развалиха оградите п,блично да се извинят и да искат прошка ,защото последствията за имащити животни со огромни!

тоя старопланинскшмурок докога ще ходи да сере насам натам само...в неговото ведомство издънка след издънка пък той дебелее ли дебелее...ега ти "откритостта и прозрачността" пожарникарска

Бе хора чакайте малко сега, много бързате! Сега едва що се появи хепатит А, сега идва шап, после чакайте туберкулоза, дифтерит, малария, марсилска треска, и чак тогава идва ред на такива болести като проказа и чума.

Чакам с нетърпение чумата!

Аз пък чакам пир!Не по време на чума!

Шапът е зооноза и е заразен за хората, макар и със сравнително леко протичане. Огнища на шап има периодично точно в посочените региони. Не е вярно, че не се е появявал от 1998 г. Сигурно става дума за това, че не сме го обявявали според изискванията на ЕБЕ. Къде е сега д-р Янко Иванов, световният специалист по шапа ? В Македония, или в Сърбия ?

Министъра се излага в веригата Метро и Лидъл се продаваха яйца внос от германия и техни субпродукти

След като се появи гербавата чума, нормално е всред животинките да се появи шап!

Границата ни с Турция е слаба. Трябва да минават 3 кльона и да не минават нито прасета нито емигранти. Да се поставят автоматчици и пехотни минни полета.. Тогава ще влезнем в Шенген.

Гледам пак нЕкви писали за нещо, което не разбират. Та илоти добре е да знаете, че от 15 години се реши да не се използват противошапни ваксини по животните, защото кауни тези ваксини за вредни за вас. Животните може да се отглеждат без тези ваксини но са уязвмини от зарази а тези зарази на шап в нашата мила родина могат да бъдат съвсем умишлени, за което съм сигурен, че точно за това става дума !!! По-добре не пишете глупости и не си показвайте собственото малоумие !!!

Излезнаха записи от правителството и се появи шапа. Излезна лъжата на ББ че го поканили единствен в Бразилия и се появи хепатит. Дано да спрат да се излагат защото не се знае какво ще се появи при следващата излагация.

Само това не беше ни сполетяло. Станишев е виновен

Абе, Докторе, това заболяване не е ли зооноза!

дижд вали турки виновни консулит в берлин краде ромите виновни бре умни билгари...

Да направим стена!Ровове!