Няма дърва за огрев, държавата влиза в дърводобива

Голям проблем има с дървата за огрев. Това каза по bTV министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Министерството ще предложи промени, според които държавните горски предприятия ще могат да добиват дърва.

Обратно в новината

Коментари - Няма дърва за огрев, държавата влиза в дърводобива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

шокиран сам от новината че в булгаря има само 800000 прасета. все си мислех че са кам 7000000 и че наи голямата свиня е боко. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На този министъпр може да му се сложи името поразяващата ръка- до колкото неща се е допрял да ги реши , резултата е батаци и проблеми в бъдеще .По доре е да спре да не работи за да се намалят проблемите и загубите.

Коя ли фирма си напазарува закон за свободно изсичане на горите? На гърба на пострадалите в с.Бисер! Бетстващите хора имат нужда от дърва СЕГА. А Найденов се кани да изсича горите в бъдеще, системно. И нито дума, че който сече, трябва да се ангажира за реципрочно залесяване! Спекула определено е повсеместна и задушаваща.

Да за прочистване на гората, но не на поголовното изсичане и изкарване на дървесината в Гърция.Кой залесяваше голите баири за стотинки, разбира се нашите родители, сега се изсича и изнасят прицепи охранявани от мерцедеси, на управници.Далаверата е огромна.

за къпаните прасетата, утре шнорхели за рибите! Хепи кокошки ще се кефят в еврокурници! Вярно, магаретата и кравите в с.Бисер се издавиха! Затова от утре всеко четирикрако на тренировки по плуване, а двуногите пернати да се научат да летятр хората да се оправят както могат! Некой сече в гората - кво ти пука! Тъкмо останалите 3 заека в нашите гори ще има къде де се препичат на слънце! Давай Миро, ние сме с теб!

Както се казва, вода газим - жадни ходим. Това да се разрешава безразборна сеч на всякакви частници, мутри, банди от мангали и случайни минувачи е порнография и провал на капитализма. Трябва да се въведе монопол в дърводобива, който сади той да има право да сече. Черта! Лесничействата садят и създават гори, опазват ги, те да имат монопола да секат. Ето малоумието на капиталистите докъде доведе, горите пълни с ненужна дървесина, а няма акк да се оползотвори точно когато тряБва. Иначе крадците на дърва може да се засекат привечер по пътищата на страната, когато с камиони изнасят изсечените дърва от горите - всичко пътища в планините от високото в посока надолу. Но няма кой да ги лови, пълно е с продажници и никакъв контрол, никакви санкции.

Анна, няма и да можеш да сечеш в гората си. 1. Ако гората ти е под 20 дка. някой трябва да я лесоустрои. А за да не си на загуба трябва да е минимум 5 дка. и то при положение, че дървесината е качествена. 2. В стария закон за горите не се изискваше такова нещо.

Господина министър и тези преди него , къде бяха на луната ли, че невиждаха как боровите гори залесявани от нашите родители се изсичат 20 год.безогледно от хора приближени на властващите и същите бандити печелеха вместо тази дейност да се извършва от общините.По същия начин стои въпроса с дървата за огрев, пак "наши хора"изсичат безогледно и печелят, ето един от начините да се става милионер.Ние обикновените хора купуваме дърва за огрев от тези мошеници на 60-70 лв.кубик.Тези дето живеем в селата ,притежаваме гори от нашите деди и родители, не ни допускат да при никакви обстоятелства в нашата собственост.Обвиняват се циганите, те правят поразии , но не те унищожават гората, горе споменатите, ще предизвикат безводие, сега снеговете ще се топят и безпрепятдтвено ще повличат населените места.Много са греховете на управляващите в тези години на "демокрация"Не само извинение , а съд за тези алчни люде!!!!!

Бетонирахме черноморието сега ще оголим и планините

" като министър не мога да разпоредя при тези форс мажорни обстоятелства държавните горски предприятия да извършат дърводобив,...." И как ще изпълнят горските това нареждане в обилния сняг? Вие магистралите не може да изчистите, а ще се пънете да чистите горските пътища до сечищата. За трето и четвъртокласните пътища да не говорим!!! Оттам минават дървата за огрев, а не по изчистената за ББ магистрала!!!

ДАМИ И ГОСПОДА! ТОЗИ СЕЗОН СЕ ПРОДАДОХА И ИЗНЕСОХА МНОГО КАМИНИ ЗА ГЪРЦИЯ! СЪЩО ТАКА И МНОГО ДЪРВА.... ЗАТОВА НЯМА ДЪРВА, ОСТАВИХМЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, СЕБЕ СИ БЕЗ ДЪРВА ЗАРАДИ ПАРИТЕ НА ГЪРЦИТЕ. ТИРОВЕ СЕ ИЗНЕСОХА НАТАМ. НЕ Е САМО ДО ГОРИТЕ, ПРОДАЖЕН НАРОД СМЕ! МИЗЕРИЯТА ВОДИ ДО КОРУПЦИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

Кога Мирко ,ще помислите за харата да са щасливи не кокошките? Кога Мирко ще се поинтересувате колко от хората нямат течаа вода но според еропа прасетата трябва да имат?КОГА МИРКО ЩЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ И КРАДЕТЕ? КОГА?

Фирмата на горския от ДЛС Шерба с.Горен Чифлик Валентин Георгиев и неговия баджанак Янко Янков гл. счетоводител на Шуменското Горско Предприятие, и фирмата на синът на нач. участъка Марин Луков от ДЛС Шерба,и въпросът е кога г-н Министъра и други компетентни органи ще се заемат с действията-сеч и продажба на дървесина, на територията на ДЛС Шерба.

Като така масово се изсичат гори, е добре в един момент да се помисли и за залесяване. Добре е също така държавата да се покаже, че съществува и действа, като предприеме мерки срещу незаконната сеч. Стига с тези извиниения, че нищо не могат да направят по въпроса със злоупотребите.

прах в очите на хората.. борсата ще създаде проблеми а не да ги реши! но пък ще реши финансовите проблеми на 5-6 човека комисионери! а тоя социалистически похват - дайте да назначим работници в държавните предприятия не решава нищо! ама като му е казал емил димитров на найденов, какво да прави - иначе си заминава!

нормално е когато имаме премиер и министър малоумници

Абе нещо много взе да се намесва тая държава. Какво да чакаме? Национализация ли?

Ами защо да не сече държавата? Само Симеон КобурГорски ли ще сече?

Като заговорихме за дърва, че се сетих за Крадлив дедо Симеон. и "неговите гори". Нещо се замълча по този въпрос бе Миро! Тези гори сега кой ги сече?

Кой и как ограби българската Венцислав Върбанов раздаде Българската гора на своите роднини и приятели.

Г-н министър, чисто новият ви закон за горите влезе в сила на 8 април 2011 г. С него създадохте една камара проблеми, да не говорим, че колкото и да е калпав той, за да работи трябваше да се приемат една камара наредби. Я ми обяснети тази за добив на дървесина от общинските и държавните гори защо пе обнародвана в ДВ в началото на декември 2011. А? И още нещо. Освен да мислите как да направите кокошките и прасетата щастливи най накрая помислете и за хората.

Защо "Голям проблем има с дървата за огрев." бе бандит такъв?! ти къде беше до сега, а ?? Да не ходи да пазиш язовира при Бисер да не прелее!!!

Що няма дърва бе Миро ? А защо има спекула ?? Ти колко години си министър вече, а ? Знаеш ли колко дърва се секат и продават?? а знаеш ли това количество с колко пъти надвишава квотите??!!! Даже и сега се изнасят много дърва за Гърция и Турция!!! Ти защо не спреш този износ както Трайков направи с тока, а ?! За тебе май трябва да е ДЪРВОТО! че освен далавери друго не св върши в МЗХ!!!!!!!!!!!!

Винги съм го харесвала, но с "шапка-идиотка" просто ме разбива ! Видяхе ли го в село Бисер ? Просто изпъкваше, като свински бял бъбрек ! ПИЧ!

Страаашен е! Само като се сетя какви стандарти врътна за хляб и салами, е, от септември м.г трябваше да ядем и стандартна лютеница, но уви! Това е човекът, който направи кокошките щастливи, а яйцата от 15 стотинки станаха 30. И си го представям в цялото мъжествие как заедно с другаря Войнов висят от хеликоптер и със снайпери отстрелват крави нинджи в Сакара... Мъж та дрънка, а пък и умен ще дойде!

Ето на каква информация попаднах от ГЛАСОВЕ - Европейският комисар по икономическите и валутните въпроси Оли Рен ще обяви задълбочено разслвдване на България. Разследването ще е свързано с бюджетния дефицит на страната и може да доведе до обявяване, че България е в опасност. Това съобщиха за ГЛАСОВЕ отлично информирани източници от еврокомисията. Рен ще обяви ранно предупреждение за България и още няколко държави от ЕС, по време на заседанието на комисията, което се провежда в Страсбург. До момента финансовата дисциплина и ниският бюджетен дефицит са единственото, с което правителството на ГЕРБ се хвали в областта на икономическата си политика. В началото на тази година обаче се заговори, че финансовият министър Симеон Дянков има намерение да завърти в обръщение Сребърния фонд, който е предназначен за стабилизиране на пенсионната система и е част от фискалния резерв на страната. През последните две години и половина правителството на ГЕРБ изхарчи 4 млрд. лв., за да запушва дупки в бюджетите за последните три години.

И много интересно откъде ли се взеха дупките от тези последни 3 години дето ги запушваме от 1.5 г.? И тоя Рен ще обяви че България е в опасност? Сега ли го разбра, а не преди 3 г.? Нали тогава бяха спряни парите по еврофондовете?

Така е.Реалното състояние на страната ни се крие,за да не настъпи паника.Нищо чудно да се посегне на спестяванията в банките,защото това е болна тема за Борисов.Ще им се тези пари да се харчат,а не да се спестяват.Мерките на ГЕРБ са едно въртене в кръг - ниски заплати,съкращения,повишаване на цени.Това води до ниско потребление,което от своя страна води до фалит на държавата,защото хората не харчат,а основното попълнение в държавата,което се формира от ДДС намалява драстично.Ще става все по-зле,защото нищо не произвеждаме.Вече няма й значение кой управлява.Ще дойде и ден,когато няма да могат да се изплащат пенсиите....

Накратко да кажем така: Кокошките в министерствата се управляват от измити прасета. А ние сме играчките.

най-точния коментар...

Евала !!!!

Нима няма резолюция със срок и на децата да се осигуряват нормални условия и играчки???Явно хората са на заден план в ЕС или никой там не иска да разбере че това което изискват за животните е непостижимо за голяма част от хората в България...Дърва има а ма както винаги сме проспали момента..

Изсечете горите, пресушете язовирите, натъпчете земята с химикали, внасяйте гмо и скъпа фармация по силата на АСТА! Белким, спите спокойно, щастливи като свине и кокошки! Найденов, чувал ли е думата ЗАЛЕСЯВАНЕ? Колко отпуска министерството, кои са фирмите, занимаващи се с тази дейност, колко са залесените площи? За опожарените, изсечените и заляти с бетон гори, знаем!

Чувал е! Колкото и за зарибяване - парите се дават, а рибите отиват в рибарници на свои хора!!! Гарантирано от Миро Найденов и Явор Недев

Инволюцията на българина започна с чалгата и чалгаполитиката. След 23 години на регрес, имаме вместо Бърза помощ, бавна помощ. Вместо култура и спорт, СПОРТ и КУЛТУРА. Вместо индустриален капитал, БАНКОВ КАПИТАЛ. ХЛЯБ и ЗРЕЛИЩА, стана зрелища без хляб ... Светлото бъдеще (тунелът към оня свят на 12.12.2012 г ) ще се отвори за да ни погълне. По-добре ужасен край, от колкото безкраен ужас.

Назад, към Природата? Не може. И природата я унищожават, за да няма къде да направим крачката назад.

ГОСПОДИН МИНИСТЪР, ЗАЩО СЕ ДОПУСНА ДА СЕ ИЗНЕСАТ ДЪРВАТА ЗА ОГРЕВ ЗА ГЪРЦИЯ???... ЗНАЕТЕ ЛИ ПО КОЛКО ТИРА САМО МИНАВАТ ПРЕЗ КППТАТА?... СРАМОТА! ... КОЙ КОНТРОЛИРА ТОВА?... СЕГА ЩЕ МРЪЗНЕМ...

Трайков спря износа на ток, ама Найденов не се сеща ... че на много хора ще секне далаверата а и при него вече няма да идва.....

На щастливите кокошли честит св. Валентин.

и на прасетата...

честно казано това вече граничи със здравият разум. очаквам в скоро време да се появят синдикати. На едрия и на дребният рогат добитък, или дори на овощните дървета.

За щастливи кокошки и прасета има изисквания , а за щастливи Хора защо няма

По думите на Найденов излиза, че да си щастлив в БГ тряба да си свиня.

А ти не си ли?

Разрешиха на частници да секат горите за да правят писти където им душа иска, сега и държавата ще сече, защото унищожиха държавния резерв и сега няма откъде да компенсират по-студената зима. Дали ще остане нещо от тази страна след бедствието наречено ГЕРБ?

Държавния резерв си седи /дейстявително някои позиции вече не се поддържат/ само че сега не се управлява централизирано а по министрества - дърва от резерва вече се доставят в проблемни райони - четете преди да пишете

Не само играчки има за прасетата и другите животни, а и специални легла, бани, климатици и прочие ИДИОТЩИНИ! Може и да не Ви се вярва но е факт - проверете в някоя фирма за агро консумативи - има ги в наличност. НАЙДЕНОВ кое налага помощите да са под формата на дърва, а не ток???? Защо продължавате да стимулирате дървената мафия ? Защо помощите не са под формата на ток? НЕ Е ПО ЕВТИНО !!!! ЗАЩО? Защото първо с тия дървени помощи дървената мафия трупа значителен финансов ресурс, унищожава гори, за което евентуално после държавата дава пари за залесяване. Дървената мафия не плаща данъци и осигуровки - държавата губи. Второ, въздуха в градовете е силно замърсен от изгарянето на дърва и въглища. Не напразно преди 22г. се стимулираше използването на ток за отопление, а не дърва, нафта и въглища. Т.е. държавата дава пари за лечение на хората поради мръсният въздух, чието замърсяване е стимулирано от държавата. Трето, циганите унищожяват цели горски масиви, а си продават дървените помощи. ДОКОГА НАЙДЕНОВ??????

Ей ти май искаш да спреш една от големите далвери на Миро, а ? Че и циганите да лишиш от далавера, щото те секат три дървета а обявяват 1, едно остава за тях и още едно отива за фирмата ..... А за играчките, баните, дюшеците и т.н. за прасета Миро Найденов е приготвил 50 000 000!!! и ще ги УСВОИ до дупка! ... че не остана още много време да министерства

С какво прасетата са по-различни от хората? На хората направиха спортна зала, а те квичат от радост в нея. Нима ние свинете нямаме право да спортуваме, да играем, да живеем щастливо, както кокошките носачки? Да си животно, това звучи гордо!

какви са тия играчки за прасета,те и легла да им сложат направо! смях голям!

Слушах го този тази сутрин и се убедих, че Бойко не е сам. Има още един достоен наглец. При положение, че язовир Иваново е под негово ръководство през Напоителни системи, той не спря да плюе за безхаберие концесионера на язовир Елена. Проблемът за мен обаче е в журналистката, защото ако бях на нейно място веднага щях да пренасоча думите му за Елена към трагедията в Бисер и нямаше да го пусна докато не пролее поне една сълзичка.

е изпечен лъжец и крадец! в кабинета му има монтирана телевизионна кмера и редовно тренира какво и къде да говори. А за Бисер той си е направо за съд - и присъда!!

Не е вярно! Прасетата са 240 и има много играчки в тяхната кочина!

Най-яркият пример за братоубийствена война - Политици секат дърва