Отлагат пръстовия отпечатък извън болниците

Здравният министър д-р Илко Семерджиев съобщи, че е взето решение въвеждането на пръстовия отпечатък в извънболничната помощ да бъде отложено за 2019 г.

Обратно в новината

Коментари - Отлагат пръстовия отпечатък извън болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никъде в цивилизованите държави няма пръстови отпечатъци в здравната система, даже в някой страни на ЗЕ тя е безплатна. Единствено е имало пръстови отпечатъци в здравната система на Турция, където неграмотността в някой ракони стига до 80%. България е в Европа, не в Турция. Това трябва да знаят тъпите ни политици и управляващи.

Защо да се пъним преждевременно и за аптеките? Да не би да пускат рецептите безплатно? Че, до сега документите за отстъпка на лекарството работеха добре!

Браво! Заблудих се че този министър мисли трезво. Това че има полза за пациентите е пълна глупост. Къде са организациите за защита на пациентите и за защита на личните данни. Никой ли не се сеща къде отиват тези отпечатъци. Ами как не - като всички като овце без да мислят си слагат пръста. Г-н министър борете се това нещо да отпадне!!!!!

И по на баба ти кюлотите има доста отпечатъци!

истина е и истина ви казвам : от всички народи вулгарите първи ще слязът в Aда !

Коментаторите тук не разбрахте ли, че въвеждането на различни "безплатни машинки", т.нар. клинични пътеки, т.нар. потребителска такса и други български измислици не функционират, защото липсва и елементарен контрол за това кой кого лекува, за колко пари и колко пъти го приема да го доизлекува за едно и също, а пък то се оказало друго! Какви сървъри, какви 5 лева! Мотиви: - безплатните машинки се оказаха платени (около 4 млн. лева) и не лекуват болните от кражбите на бялата мафия; - клиничните пътеки са вредни за здравето, защото ограничават лечението до едни тъпи стандарти, узаконяващи кражбите. Въпрос: ако някой се разболее от бронхопневмония, кихне и му се "обади диското", дигне му се кръвното и т.н. по колко пътеки ще го лекуват и колко пари ще му смъкнат от болния скалп?. За сведение: за една "съпътстваща пътеката алея" се плаща по около 400 лева; - т.нар. потребителски такси (2,90/1,00, съответно 5,80 лева) са пълна глупост, защото 90% от тях се събират за нищо. Дори в закона пише само, че се заплащат, точка! Защото преди да ти кажат добър ден (визирам т.нар. Ге-Пе-та) и те питат защо си дремал след дълъг път пред кабинета, ти искат паричките! За една бумажка, която да те заведе до специалист, който да се смили и ти назначи т.нар. изследване при друг! (дотук таксата по три)! Предложение: Контрол може да се осъществи само ако има разследващ орган, организиран и ръководен от ПЛАТЕЦА - т.нар. Здравна каса. Много е лесно да се анкетират анонимно само 5 "излекувани" болни месечно и да се прочетат тъпите епикризи, които се издават. Това правят в държавите, на които ние даваме акъл по корупция.

Гледах тв интервю със Семерджиев, в което той категорично се обяви с цифри и документи ПРОТИВ пръстовия отпечатък ПО ПРИНЦИП. Надявам се да не е дал заден ход!! Защото очакванията са ДА ОТПАДНЕ НАПЪЛНО И НАВСЯКЪДЕ. И не само защото не води до никакви икономии на финанси в НЗОК, а защото е противоконституционна ЗЛОУПОТРЕБА с ЛИЧНИ ДАННИ.

А за личната си карта какво постави, пиле? Пръстче! И защо не отказа? Умрял е някой да ти има отпечатъка. За какво му е?

Да се отмени "Пръстовия отпечатък" за доболничната помощ.....излишен разход на пари особено при Личните лекари ,защото там няма как да се спекулира с капитацията от 1.05 ст и освен това е твърде натоварено и ще затрудни неимоверно обслужването на пациентите. Най- правино е да се въведе електронна здраван карта ,ако ще това да е с поделен разход м/у МЗ ,НЗОК и пациенти

Личните лекари спекулират (а аз бих казал -надписват) прегледи, особено профилактичните. За тях получават маса пари, а поне 60-70% са фалшиви. А именно тези пари бяха увеличени. Странно нали?

Я не пиши глупости! личните лекари нямат възможност да те пратят на профилактичен преглед повече от веднъж на 5 години. Какви злоупотреби от тук ще произлязат, нещастнико!?

И кво стана сега? Ще го премахнем, ще вкараме Москов, ще победим! Нито го премахнаха, само много пушек и крясъци и накрая и победа толкова ще има

Този е шизофреник Москов нвма ли да го разкарат ние да не сме престъпници това е унизително

Въобще трябва да го премахнат защото не носи никаква информация за здравословния статус на човека а е само далаверна идиотщина на светналия поглед. Взема ли се пръстов отпечатък на въвелите го дебили кога ходят по правителствената или пък на чужденци??? Може и да сме се сринали като държава ама все пак не излизаме от джунглата

зачетено е обявяването за недоносен, оглозган, вярата е върната, порочна, недомлъвкана.

Светът какъвто го познаваме би се сринал, а може би и изчезнал ако се въведе пръстовия идентификатор!? Айде бе! От 10 кладенеца ще донесат вода, само да го махнат и да въведат нещо платено като електронна карта например. Какъв е проблема да се въвежда постепенно? Например да направят така, че заявките на аптеките с пръстов отпечатък да се обработват с предимство. Така аптеките с голям оборот сами ще искат да го въведат. За личните лекари и зъболекарите също може да се измисли нещо. А това, че сървъра нямало да издържи го говорете на бабите на село! Има много по-големи бази данни в държавната администрация и си работят, не блокират. Вярно, първоначалната регистрация на пръстовия отпечатък е малко по-бавна и тромава, но после не е кой знае какъв проблем ползването ѝ. А е 100% сигурно че се прави от човека, а не някой друг да ползва данните ти /личната карта например/.

Здравната каса декларира и пълна невъзможност за поемане на допълнително натоварване с подобен мащаб. ДО КОГА ЩЕ ИМА САМО ЕДНА ЗДРАВНА КАСА В "държавата" БЪЛГАРИЯ? НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ТЕЗИ КОИТО ВНАСЯТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ ДА МОГАТ ДА РАЗЧИТАТ НА ТЯХ, А НЕ ДА СЕ ПОЛЗВАТ СОЛИДАРНО?

Индивидуална е здравната ЗАСТРАХОВКА. Здравната ОСИГУРОВКА е солидарна, защото е възможно за 10 години да не си събрал пари за една сърдечна операция. Тогава разчиташ на парите и на другите, а когато те закъсат - разчитат на твоите. Поне така би трябвало да бъде ако всички си плащаха осигуровките.

Лична карта, електронен подпис, здравна карта, пенсионно осигуряване, данъчни - всичко в един пластмасов носител с чип, така е по белия свят. А тука - егн, пик, пин, нап, дап, а бе - текезесе, феодализъм.

След като вече могат да се фалшифицират почти масово пръстови отпечатъци, има ли смисъл да се въвежда тази система?! Излезе миналата седмица или по-миналата седмица в научната рубрика подобна статия, та се чудя доколко вече пръстовите отпечатъци да редовни?!

абе то и ключалките на врати могат да се отключват - но ти си заключваш външната врата...

Ако вие се приемате да сте врата мнозинството са човеци и все пак в Европа а не из горите ...

Кой ще прави фалшиви отпечаци и защо!

ся семерджиев махна ли системата с отпечатъците или не?????

Семерджиев уважава съда.... Съдът ще реши.

на лични карти... После за пръстови индентификатори... Накрая болниците Св.Ана и Иван Рилски ...от печеливши потънаха в дългове.... За другите болници....9 обединени и възхвалени от Москов....не се обелва и зъб... Толкова за "умника " Москов. А...листа от над 4000чакащи пациенти...

Москов нищо не е платил а дръпна от нашите здравни за да си получи комисионната..

По време на Балканската война в нашата кавалерия са се гаврили с новобранците като са им взимали гъзен отпечатък за седло. За тази цел са ги карали да сядат голи в тепсия с олио и после да седнат на вестник. Сега се гаврят с целия български народ да вземат пръстови отпечатъци, вместо да наказват сурово тези лекари и администратори, които крадат и злоупотребяват. Народа не е длъжен да бъде обект на гавра за това, че го крадат!

добре бе тва плямпало на ли вие че го е махнал???

Матриялааа, пак ли ви излъгаха? Пръстовият отпечатък май щеше да се замести със електронната здравна карта, такива ми ти работи говореше здравният министър! А сега, няма и месец по-късно, нито пръстов отпечатък, нито здравна карта! Че той матрияла ако не излъже, кой да излъже!

Всеки ден, в който няма контрол на фиктивното лечение е стотици хиляди лева приходи в джоба на мафиотите зад Семерджиев. Естествено, той не предлага с какво да замени отпечатъка, просто го маха, да не пречи на работодателите му.

Сега нека оня въздухар москов ги заплати.Стига все ние да плащаме поразиите на тези тъпу..гени.До кога?Най бедната държава в Европа с най големи разхищения.То не бяха мерцедеси,то не беше охрана за милиони на едно паразитно звено НСО,дето никъде по света го няма,то не беше чудо.Всяка вина ,всяка кражба плащаме ние.

ДЕБИЛИТЕ ОТ МВР СЪБИРАТ ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК ЗА ЛИЧНИ КАРТИ И ПАСПОРТИ , ... А ТЪПИТЕ УФЦЕ ОТ МНЗ НЕ МОГАТ ДА ЧЕТАТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ С ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК , ТА ТРЯБВА ДРУГ СОФТУЕР И СИСТЕМИ .... ТАКА СЕ КРАДЕ ДЕЦА - ПО МУТРЕНСКИ :)))

Toya malumnik M-ov, s pogled na narkoman,da bade nakazan i sankzioniran za vsichkite prostotii8 i unizenia,koito prichini na horata.Ami otgore da si go poluchi i da ne go vijdame poveche - NIKADE ! Nestastnik.Nestastnizi.......

И сега какво ще ги правим тези скенери. Дали да не ги предложим на МВР или на бензиностанциите, ей сега ще им извъртим едно Законче.