Българската войска по света

България участва в 9 военни мисии в чужбина. Участвала е и в други 15-16, които са прекратени

Обратно в новината

Коментари - Българската войска по света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дуде, цифрите са тухличките на числата. Това и децата го знаят. Така че, цифрите могат да изглеждат сериозни, само, когато са комбинирани в число ;)

Ала-бала, баняджии и зидари сме пращали на няколко места. В Ирак американците носеха и нашия флаг на ръкава, в знак, че се грижат и за нашата безопасност

Основна роля в тези начинания имаше нашият еврейски приятел Соломон Паси. Все пак за еврейте, всички други са пушечно месо.

Срам !

Това не е армия а гурбетчии с униформи.Ние армия отдавна нямаме.Генерали бол .Адмирали също.Всичко приключи малко след 89 година.До тогаа имахме и авиация и пехота и артилерия ракетни мотострелкови.....че и един приличен флот.Единствената причина в момента някой да облече униформата е именно тия мисии за пари.Не че ги осъждам хората участващи в тях но нека не си въобразяваме че това е армия.

Като цяло е хубаво всеки войник или офицер, който желае, да може да отиде на мисия и да натрупа опит в реална бойна среда. Притеснява ме обаче възможността, някой да злоупотребява с това под натиск от САЩ, както и заради комисионни от там. Много трябва да се внимава да не изпаднем в това положение. Хубаво е да се договорим щом искат да изпращаме войници то поне да ни поемат разходите, защото за добри пари ще има желаещи да заминат на мисия!

Предстои да кой е гризнал сайта. Но за сега изглежда проправителствен с опит за "безпристрастен" тон. Времето ще потвърди или ще ме опровергае. Със сигурност ще изгуби аудитория. То това едва ли е проблем за собственика.

По принцип участието на войска в мисии зад граница дава добри възможности за провеждане на външна политика. За съжаление и преди и сега всичко което е направено от великия български войник е разсипано от некадърен политик.

Такааа, като се има в предвид че всеки един боец за мисия се плаща 18000евр. на държавата, то за всичките 9184 участници става 165312хил. И като се добавят другите разходи като гориво,подръжка, храна техника, и др. сигорно можеше да си купим поне две ескадрили Миг 31.

Приемам, че за всяка мисия държавата плаща по 18 000 евро на войниците. Тогава общата сума, платена до момента е към 165 милиона евро. Само за заплати. С тези пари може да се купят 5 самолета Су 30, тъй като МиГ 31 на първо място не се продава и на второ място никак не е подходящ за нас. Това обаче е без въоръжение, без наземно оборудване, без един куп други неща. Същевременно, България вероятно е платила още около 160 милиона евро за издръжка на личния състав и техниката зад граница. Така че еквивалента е 6-8 изтребителя Су 30, заедно с въоръжение, обучение, наземно оборудване, поддръжка и т.н. Да не забравяме обаче, че на България и е забранено да купува руски самолети :))) а ако не слушкаме ще ни пляскат по ръчичките, или ще извадят компромати за някои хора с доста тъъъъмно минало.

Достойни пазители на демокрацията по света.

Някъде бяхме изпратили на мисия една походна баня и рота теляци..

Радостно е да разберем, че победата на демокрацията в Афганистан се дължи и на нас :)

Български войник няма място извън България.

Както можете да се досетите "срамежливо " са пропуснали да ни информират и коментират за параметрите на една от най-срамните мисии - тази в Ирак. Поне едно извинение стил а ла Блеър можеше да публикуват неолибералните списвачи на дир-а.

Барабар Петко с мъжете. Армия нямаме , но гордо "участваме в мисии"?!

И чий го дирим в Афганистан? Май търсим детеродния орган на близък наш роднина !

Какво майка си търсят по света? Тук кой ще ни ,, пази" ?

Тук ни пази американската армия чадо...................

Всеки идиот с автомат, извън родината - да го взривят дано. Какво търси там? Това са платени убийци.

Виждам , че са ни използвали на много места, като еничари и даже се гордеем с това !?