В редактираната ”Визия 2020” Русия не е пряка заплаха

Работният документ "Визия: България в НАТО и в Европейската отбрана 2020" е публикуван за обществено обсъждане.

Обратно в новината

Коментари - В редактираната ”Визия 2020” Русия не е пряка заплаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква заплаха, бе Снажен??! Ако Падишахът реши да тръгне- и 80 000 щика да имаме - пак сме гола вода!?

Ханс, Гюнтер и ...Джон и.. ще ни пазят, деде!

Русия е заплаха за глобалната сигурност, но България нали я няма никаква нито на глобално, нито на локално ниво, то нищо не може да я заплаши. Освен собствената алчност, простотия и късогледство. Всичките ни политици са на принципа: да се продадем най-изгодно. Примери много, но последния е Чобанов. Орешарски в кои листи участва?

Значи според теб Египет, Ирак, Либия, Сомалия ... са руско дело?

заплаха за националнанта сигурност.

Кой те пита теб, какво искаш, бе, американо-турско дьонме с фес?

Леле, колко ни уплаши! Плашеха се агите, когато руските казаци преминаха Дунава и набързо си обраха крушите за Анадола. Някои от тях набраха кураж и се върнаха чак когато наите западни, а сега евроатлантически съюзници отмениха Санстефанска България на Берлинския конгрес.

църква трябва да включи заплахата от Русия в своята програма! Тук пробутват поп Николай за бъдещ патриарх на България.

Ти нещо бъркаш. Русия се защитава, когато я нападат. А хищниците, които нападат, са НАТО и ЕС. Явно доста са ти промили мозъка западните медии и хелзински комитети...

Няма нищо промито! Той си няма мозък!!

- резервати за индианци в САЩ - турска окупация в Кипър - Англия в спор с Аржентина за Фолклендските острови да продължавам ли?

СА КРАСИВА ПОЛЯНКА С ЧЕРВЕНИ МУХОМОРКИ !

В КОМПАНИЯ С ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧЕТА !

СЕ ХВАНЕ НЯКОЙ БУДАЛА ДА ХАПНЕ !

Хищниците са в зоопарковете. И са записани в "Червената книга", като изчезващ вид.

Какви стратегии ще приема един служебен кабинет с конституционно ограничени правомощия, оглавяван от бивш комунист, назначен от бивш комсомолец, който пък е назначен от бивш комунист и мутра, и тримата на хранилка в американското посолство??

"ИСТОРИЯ НА ДИПЛОМАЦИЯТА" ИЗДАНИЕ НА РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКАТА И ПЕЧАТАНА ОТ ЦК НА БКП ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ,ЧЕ РУСИЯ ВИНАГИ Е БИЛА НАШ ВРАГ !!!! КОЕ Е ИЗВЪН ТЕМАТА И КОЕ Е СПАМ? ДИРа еЧЕРВЕН ЦЕНЗОР!ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ КОИТО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ УЧАСТВАТ В ЧЕРВЕНИЯ ЦИРК "ДИР БГ" ЕТО ТОВА Е ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА РУСКА ВОЙНА !!!!

Враг ами, как като развали рахатя на вашите предци, които така хубаво се изтягаха под дебелата сянка на Падишаха и грабеха, колеха и бесеха бедния български народ повече от неговите поробители, агите.

щяла за 2 седмици да влезе в Киев! Това не е никаква заплаха .......

ще ги познаете!

...не щяла, а е в състояние да разгроми хунтата, ако наистина реши да влезе. Това е реалното положение, с което хунтата трябва да се съобрази и да преустанови убийствата на своите славянски братя. Но за да разбереш това ти трябва малко интелект, какъвто вие озлобените русофоби не притежавате.

не е необходимо интелект!

Кремъл е готов да публикува този тел. разговор с Барозо, но той са отказал. Путин НЕ говорил такива думи. // Всъщност - той наистина може :D

Натовчетата, захранвани с козяково мляко, преди час гуруто ви Монито Пас(ак)и отново нагло отново излъга по телевизията, че за последната година руски самолети били влизали в българското въздушно пространство ДЕСЕТКИ ПЪТИ (намерете си и изгледайте сутрешния блок на Нова или БТВ). Всички знаем за какво става дума че руските самолети са в международното пространство над Черно море, чиновниците карат нашите да излетят, а министъра се оплаква, че така авиацията остава без гориво (вкл. и тука сме коментирали с присмех българската армия по този повод). Та цялата ви работа е такава: трупате лъжа върху лъжа върху лъжа върху лъжа, като мислите, че най-горната ще скрие предишните. Не, не ги крие, само купчината с лъжи расте.

Защо ми изтрихте коментара? Не е ли вярно, че САЩ развращава морала в България чрез спонсориране на гей-паради и изпращане на техни посланици на тези извратени сбирщини? Не е ли вярно, че САЩ подслушват и шпионират в България? А новата цензура под формата на "политическа коректност" не идва ли отново от Америка?

КОЕ Е ИЗВЪН ТЕМАТА И КОЕ Е СПАМ? ДИРа еЧЕРВЕН ЦЕНЗОР!ПРЕДЛАГАМ НА ВСИЧКИ КОИТО ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ УЧАСТВАТ В ЧЕРВЕНИЯ ЦИРК "ДИР БГ"

От постовете на форумци, разбирам, че Визията ни е мнооогооо зле. И без да чета този "труд" ми става ясно, че безогледно и несъобразено с българските национални изконни виждания. Взет е съотвения европейски стандарт за качество...за визия, точка по точка. А, къде е валидацията на процесите, къде е Планът за риска, Къде са Превантивните и Корегиращите мерки, къде Наръчника по качество (визията)? Кой ни е Нотифициращия и Одитиращия орган, м?

Въпросите за визията изглежда са сложни за правителството на Близнашки и неразбираеми за Плевнелиев, Шаламанов и Симеон Паси. A коригиращият, нотифициращият и одитиращият орган са САЩ и Брюкселските прислужници. Рискът остава за България.

Нотифициращият орган е НАТО, Одитиращият орган е ЕС. А, превантивните и корегиращите мерки се изготвят от България, според изискванията в съответните съпровождащи и допълнителни стандарти към основния стандарт.

когато руски самолети нарушаваха българското въздушно вие се радвахте :))) така че явно русия не е заплаха :))))

Който е против Русия е враг на България. Българите не са атлантици, още по-малко трансатлантици. Българите почитат и уважават Русия. Това се отнася за повече от 90% от населението. Останалата малка част хамериканофили, тънат в измами и заблуждения, примесени със злоба.

и аз не съм тъп турски атакист на Варадеро с рубли в джоба, ама не се хваля....

Съдейки от поста ти, ти си един тъп и проЗ гробар от кохортата на Боко Тиквата.

Къде ти е историческият факт? Който е против русия е враг на България " си е чиста проба комунистически лозунг. Мога да добавя към твоя още като - Да живее 10 септември, ден на народната милиция - единствена опора на народната власт! (В участък) С всички сили - пет за четири! (Петилетката - за четири години) Всеки кооператор - свиня! Всеки комунист - две! (Животновъдна кампания)

Тези които са писали "новата" визия са долни лъжци. Въоръжаването би довело до повишаване на брутния ни продукт (!!!) Абе, тъпанари, ще повиши ВП ако ПРОИЗВЕЖДАМЕ оръжия и продаваме, не ако купуваме. Ще се повиши ВП на САЩ, Франция, Англия и т.н. , които ще ни продават уръжията.

В крайна сметка според това съчинение съществува ли военна или друга заплаха за националната ни сигурност, каква е тя и от кого идва; съответно - какви мерки трябва да се вземат? Не е нужно по това да се произнасят гениите от МО, защото всеки средно интелигентет българин знае кое е опасно за страната ни. 1.Пришълците; 2.Проблемът с транзита на газ през Украйна. 3.Демографската катастрофа. 4.Ромския проблем. 5.Съдебната система. 6.Икономическия разпад. 7.Лисабонският договор. 8.Трансатлантическото споразумение/ако бъде подписано/.

Ех, братле... Ако имахме нормални управленци и държавници, а не продажни подлоги, можеше и истинските заплахи да са посочени. Не и сега.

Не е лошо казарма няколко месеца за младежите. Така обучени поне в аварийни ситуации ще се справят. Добре е и строителни войски да се възстановят. Работа за тези извън казармата и обучение, занаят, грамотност най-малкото. Самолети новите братя да подарят, нали са нови братя все пак. Сега и кръв искат и пари... Да се възстановят гранични войски. По-малко шапкари и тиловаци разни, тетки, стринки и балдъзи щабни, за да има за бойците. За образование и здравоопазване по 4%- два пъти колкото за армията.

Новите ти братя, брато, никога няма да позволят въжделенията ти да бъдат осъществени, зощото това противерочени на политиката им спрямо българия.

Българска газ няма, ще има евтино добиван, тровещ природата и българите газ, от американски и английски гешефтари. Справка - Марица-Изток - скъп, мръсен ток, с десетилетен договор.

А Турция в Кипър що чини?

България трябва да има собствена армия и флот. Трябва да затворим вратата на ислямистите и неоосманизма. Турция е враг, а не съюзник. НАТО вън. Не на пълзящата ислямизация!

Кой бил "анексирал" Крим? А когато се анексираше Косово нямаше ли заплаха? Вярно, тогава "умиротворителите" си го развяваха свободно и не бяха вдигнали ръка почти директно срещу Русия. Безгръбначните подлоги са си безгръбначни подлоги. Но ако нямат коректив, ще се разтекат и ще замиришат нетърпимо.

Съгласен съм. А че няколко десетилетия СЪЮЗНИКЪТ ни Турция е окупирал половин кипър не е проблем също ;)

Роско Пудела ще е недоволен. Той ясно заяви, че Турция е най-добрия ни приятел, турското робство е било само една шегичка, а Батак - просто мит. За сметка на това Роско Антибългарина ни каза, че Русия води война с България и пред вековете е била наш основен враг. ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ !!!

комунистите са единствените който избиват собствения си народ за миналия век са избили към 50 милиона руснаци самите руснаци е от това по жестоко има ли и как може някой да защитава такива убийства пък дори и за пари

За сметка на това сега новите господари на света - мегакорпорациите ти удължават живота с ГМО и всякакви други продукти за масово потребление. Ти, като убеден потребител сигурно си доволен.

Как 50 милиона, бе куманизин прикрит?! Над 100 милиона са избили. Посмали манго!

През 1774 г. Руската и Османската империи подписват Кючук-Кайнарджийския мирен договор, с който Кримското ханство получава независимост и на практика попада под руско влияние. През 1783 г. целият Крим е анексиран от Руската империя. През 1954 г. по инициатива на съветския ръководител Никита Хрушчов Крим е предаден на Украйна, в името на "дружбата между народите" на СССР, като награда за украинското участие и жертви във Втората световна война, както и по повод на празнуването на 300-годишнината от провеждането на Переяславската рада (Съвета от Переяславъл). Eее..на кого е Крим..на Украйна ли??? а През 1917 и 1918 възникват няколко отделни украински държави - Украинска народна република, Хетманат, Западноукраинска народна република, Украинска съветска република. Страхотно американско манипулиране.. Крим е бил винаги на местното руско население!!!! А Русия е просто една страна с даден природен ресурс- газ!! Нима Германия,Франция, холандия са поробени от Русия, когато купуват газ от Русия?? Тогава според логиката на американското лоби- ние сме поробени от арабите- защото купуваме петрол от тях!!!

е да знаеше така добре и Българската история, щеше ли да знаеш колко милиона живееха българи на този полуостров!? Колко българи милите братушки избиха и разселиха в Сибир и колко ти е промит пилешкия русофилски мозък !? Русофил Българин няма - вие сте мръсни и долни предатели ........

Най-вече са ти изселили мозъка

Руският народ е наш многовековен исторически съюзник и събрат по език, писменост, религия, култура ... И даже биоритмите ни са едни и същи. Това правителството на Близнашки го осъзнава и своевременно коригира смахнатите стратегии на Шлевнелиев, Шаламанов и Мони Паси.

Ама те и украинците са ни, ама се скъсвате да ревете, че са фашисти, укропитеци и всякакви такива :D

Управляващата хунта в Киев се състои предимно от юдеи. Какво тук значи някакъв си народ?!

За огромно съжаление "руският народ" не е равно на "Кремъл/Русия/Путин". Да, руският народ не е заплаха, заплаха е Русия когато властта там се държи от поредната грабителска клика с помощта на целият богат арсенал на КГБ. Заплаха е Русия, когато режимът там използва инструменти на стратегическата гео-политика, за да се крепи на власт и да граби собствения си народ.

Така говореше и Хитлер, когато нападаше СССР. Щял да освобождава руснаците от Сталин. И освободи себе си ....

Русия не е най-голямата заплаха за България. Най-голямата заплаха за България е собствената ни инфантилност.

НАТО не се интересува от националните ни интереси. На Натовските карти територията ни е подконтролна на Турция. Турция охранява българското небе, Турция защитава българското море, а разни свирчовци говорят за Украйна. Събудете се, Днешната Украйна е утрешната България. Хиляди бради крещят за шериат и халифат, а държавата нехае.

не съм видял турски аскер в България и до колкото виждам се уважаваме и партнираме без заплахи и изнудвания. е, като изключим атаката, която си е чисто руска партия

Уважавате ли се? ХА ХА ХА. Такива като теб ги "уважават", да!

Ако навремето СССР беше успял да колонизира и Турция, а Турция беше братска социалистическа страна, сещаш ли се, какво щеше да пише в учебниците по история :D Като за начало Левски щеше да е борец за равноправие на огнетеният турски и български пролетариат от Османското буржоазно общество - български чорбжадии и султански власти.

Е, и? Какъв ти е проблема? Хилядите бради които крещят се подкокоросват от другаря-цар Путин в Кремъл. Турция все пак е светска държава, значи какво лошо виждаш в това Турция да ни защитава от Русия?

Само че Турция не смята Русия за враг, а за партньор в икономическото си развитие и е прагматично настроена в интересите на държавата си, а България е готова да гладува, но да е верен съюзник на НАТО. Впрочем, Плевнелиев няма дагладува...

Българино, свали си феса и падни на колене пред евроатлантическите си господари. И цаливай ръка на турския Падишах Ердоган. Ние за разлика от теб ще изчакаме дядо Иван да ви затвори плювалниците.

Каква е тая дума? Нещо аз ли не разбирам, или МО са го превзели марсианци?

Ами да беше ходил на училище и да беше учил :D

Така родните евровци казват за "Виждане". Звучи им по възвишено и по-евронатовскиценностно ;)

Как си знаех, че ще ми изтрият мнението :D Тук просто няма никакъв смисъл да се пишат разсъждения! Може само хвалебствия за руско-българската дружба и Партията! Обаче като им кажеш, че държавата върви към тотален разпад... било спам :D

А, бе, тупан, като не ти харесва, бегай зад Океана да си пишеш олигофренизмите. Кво клечиш тука и спамиш?!

Абе щуко? Казвам ти, какво може да стане, когато има в нацията няма никакво единство... Обаче нали си със щучи мозък, няма как да го разбереш!!! Както и модераторите няма как да го разберат!

Русия винаги е била заплаха за България! Кой устонови комунистическия режим у нас , отдели ни от останалия свят и ни върна 50 години назад?

Кажи кой да знаем и ние?

да припомним и първата световна война, стрелбата по мирните жители на Балчик и Варна, диверсантите с подводниците, опита за превземане на Добрич, рускотурските войни разорявали източна България, светослав първи разорил Първата Българска държава при Петар..... толкова много золуми са ни създали, че няма на къде повече!

В България имаше държавен капитализъм, а не комунизъм. Вие каква история сте учили?

За да схванеш съсредоточи се ,че това е лошо и е въведено под натиска на Русия!

Нарязахме ракетите - нищо не ни дадоха, закрихме базите - нищо не дадоха, намалихме армията - нищо не дадоха. Искат да пращаме пушечно месо, искат да участваме в коалиции на съгласните, но не дават една стотинка. НАТО вън.

Напротив, сега "ПОЛУЧАВАМЕ" три в едно: 1. редовно плащаме членски внос, 2. покупка на НАТОвско въоръжение произведено от страните съюзници - по този начин стимулираме вътрешния продукт, 3. ще взимаме заеми от тях да купуваме оръжия и ще им пълним още гушите с лихвите. Та кой ни е приятел и кой поробител?

По точка 2 да уточня, че стимулираме ТЕХНИЯ вътрешен продукт, но вярвам сте ме разбрали. ;)

толкова печен нека шаламанов да иде доброволец в Украйна. Пълно е с наемници от запад. Освен някой резняк, у нас едва ли ще се друг да се бие срещу братушките.

Когато се присъединявахме към НАТО, тук ни лъготеха какъв огромен успех за България е това. А то се оказа, че НАТО дава мило и драго да се разширява със страни близки до Русия. Оттук трябва да започнем когато оценяваме нашето членство в алианса. Даже ако политиците ни бяха показали здрав разум и бяха отказали членството, запазвайки независимостта на България, то от ЦРУ щяха да ни спретнат и на нас един хубав пронатовски майдан, а възможно е и да бяха създали напрежение с етническите турци у нас, така че огън да гори. Щом политиката на алианса не съдпада с вижданията на 90% от българите, време е да излезем и да си гледаме интересите. Франция на де Гол също беше показала среден пръст са НАТО и беше излязла от него.

Докато Чехльо и сие лаят за някаква хибридна война с Русия, у нас турски държавни лица провеждат мероприятия на турски, в Пазарджик се развиват ислямистки клетки и стотици шалвари и бради хулят българския съд. На територията ни непрекъснато навлиза всякакъв нерогат добитък, който е потенциален преносител и на остри заразни болести, освен крайни екстремистки идеи.

Русия е най-големият враг на България след Турското робство. Всичку купувано от руски фирми излиза в пъти по-скъпо. Щжен поток е оцемнен на 4 милиарда долара за 500км през меката земя на България. Същият газопровод до Китай-4000 км е оценен на 15 милиарда долара. Алчни и крадливи путлеристи.

Кой те кара да купуваш, бе, галфон?! Нали сте за свобоно пазарно стопанство?! Или имаш само две гънки в мозъка, знае се за какво, но за мислене не ти остава гънка! Ама, от такидва тъпанари, немам нерви вече да ви търпя! От вас ползата е само един фекалии в отходните канали.

400 милиарда е първоначалната цена на руско-китайския газопровод. Той ще бъде разширяван и свързван със Западане Сибир, за да няма повече газ за такива гьонсурати като теб. За съжаление ще страдаме и ние покрай вас, ма..а ви!

заплаха си е русия - спор няма. постоянно можеш да напрвиш паралели в говорене на бсп и говоренето на путин - много думи нищо не казват, паралели могат да се направят и със слуховете които се пускат за протестиращите в украина и българия и как се атакуват политически врагове в бившите соц. страни