Дават пенсия за заслуги на Гого от ”Тоника”

Министерският съвет предлага Народното събрание да отпусне пенсия за особени заслуги към държавата и нацията на певеца от "Фамилия Тоника" Георги Найденов.

Обратно в новината

Коментари - Дават пенсия за заслуги на Гого от ”Тоника” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пуснете всички коментари, моля! Нека хората ги четат. Това ли ви е демокрацията, а? Коментарите, ако обичате! Защо криете гласа на норода? Коментарите.... коментарите! Пуснете ги!

Чета, че има 76 коментара за отпуснатата пенсия на един болен човек, който имал заслуги за нацията. Само че на снимката аз виждам изпълнител от група естрадни певци. Точно този певец, моля, избройте, какви национални заслуги има като се има впредвид, че като такъв беше бездарник. И защо сте изтрили всичките останали 70 коментара? Има защо, нали? С право народът недоволства, а сега я ги пуснете и хората четат изказванията. Затова е направен този форум.

Съпругата на Гого - Ева НЕ Е ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, който иска може да провери. Беше преди осем години за няколко месеца и се отказа. Ева е изцяло посветена на мъжа си и от две години стои в болниците при него. Ако му завиждате за двете коли, сега не зная има ли ги, стойте вие всяка вечер с микрофон в ръка в хотел "България" и пейте за пияни безнесмени до полунощ. А те да ви лепят десетачки по челата и да ви унижават. Пейте по сватби на парвненюта, участвайте в концерти на площадите в студа, правете записи, правете благотворителни концерти за деца. Техните пари бяха изкарани с къртовски труд и отдавна свършиха в болниците на Израел. Не завиждайте за 700 лева пенсия на един голям дух, затворен в неподвижно тяло. Грехота е...

До Бургазлийката: не зная ти колко знаеш, но аз съм им съседка. Така че... може би знам повече от тебе. Не пожелавам на никой да е болен, но за всеки трябва да има адекватно лечение или облекчение. В такъв момент близките помагат, а сина му, защо не помага на баща си...

Гого е добър човек, но винаги е живял добре за разлика от обикновените хора в България. Пред къщата им винаги имаше поне 2 хубави коли, чистачка им чистеше... Поживял си е, находил се... На никого не пожелавам да е болен, но всеки има право на живот. Ако имахме държава нямаше да се обсъждат тези въпроси сега. И всеки щеше да си получава здравеопазването, от което има нужда.

Мили хора,осъзнавате ли ,че всички сте прави.Тази дискусия нямаше да се води ,ако ; държавата ни беше нормална, здравеопазването като в ЕС /който ни навират в носовете при всеки удобен за тях случай/, пенсиите пак като в ЕС /така,че да не се налага да просиш пари и ровиш по кофите/,заплатите пак като в ЕС, е тогава със сигурност Гого и хилядите други нуждаещи се като него,нямаше да се налага да се молят за помощи.Гого е късметлия ,защото е публична личност,а какво да правят хилядите неизвестни нуждаещи се.

Ами тогава дайте и на Йорданка Христова,Лили Иванова,Мими Иванова,Камелия Торорофф и не забравайте Кичка Будурова, Найс , а? Всеки в тази страна пее и "свири",ама някой кой работа за 5 стотинки да свърши. Е, затова нема блага и развитие.

възмутена съм. Какви заслуги??? Към кога???? Че пеел. Ами то в България всеки пее-кой по разни конкурси, кой чалга, кой рок, кой пред МВР, кой пред ДС, кой пред началниците...... Не се шегувам, но ако почнат да раздават персонални пенсии на всеки който бил известен, че пеел до къде ще го докараме. С какво този е повече от някой нещастник с болно дете или сам тежко болен и заплата от 300 лв??? Гоце раздавал орден Стара планина на килоград, тия тъпунгери от ГЕРБ персонални пенсии на всяко кречетало. възмутена съм. Няма критерии за ценностите у нас.

Ами като ги издържаха от Строителни войски да бяха помислили че няма да са вечно издържани..А колко ги знаят със сигурност не цяла България..

Очевадно е, че си неграмотен, от което следва, че едва ли слушаш Гяуров и Кабаиванска. Чул си нещо за тях и ги споменаваш за да изпъкнеш. Същото се отнася и за ника ти,, звярът,,. Колкото за Тоника и Гого, ако не си чувал за тях- прочети-,,... имат награди от международни и български фестивали,,. Гого има уникален глас като певец и е голям като човек. Дано оздравее!Успех!

Хора, опомнете се тази наша злоба и завист ни доведе до тук.

Да му е честита пенсията, но ше се откаже ли от авторските си права в наша полза и в ущърб на готвената ни АСТА ?

Твърде рано е, но все пак е многозначително - че ГЕРБ открито демонстрира "родствените" си връзки с партията- майка БКП!

Не съм завистлив! Просто искам в нашата държава всички да сме да под един аршин! Е това искам!

Така е - като толкова искат - бате Бойко е милионер, Цветанов - 6 апартамента в изток, Дянков заплатата в световната банка му е била 350 000 долара - все богати хора - да се бръкнат с лични средства!

Точен си. Народнте пари да не се прахосват за един,макар и болен, но преуспяващ бургаски бизнесмен и политик от годините на прехода. Но той е червен бизнесмен в беда!

Май за утопичен комунизъм говориш! Няма такова нещо, като един аршин, трябва да си свикнал. Когато построим социализъм, като скандинавците, тогава можем да си говорим за подобни аршини. Само че ние никога няма да построим социална държава, така че аршина остави на заден план.

Вундерляв, много си далеч от скандинавците, а те строят социалдемокорация, а не социалистически комунизъм. Покрй се малко, неграмотник. Не си учил История на БКП и Политикономия.

Няма един аршин в това отношение. Парите се дават за заслуги към българската култура. Гого има такива заслуги. Ти не.

министерски съвет предлага -ами да събере собствени стотитки и да му дава на мен кой дава имам точки -нямам години не ме взимат на работа като видят егн-то млади нямат работа на него 700лв мама и татко живеят с 387лв общо о са болни но министерския не отпуска на никой пенсия за заслуги само на тях утре мутафова ще ревне че мукито няма пари и на нея пак персонална калоянчев ще иска за валя и той че не е работила а стига вече ние сме работили и нямаме заслуги само те ли има ли някой да е гледал концерт или постановка без билет цял живот са живели бохемски сега са бедни стига толкова ако повърнат това което са изпили и изяли ще удавят българия

На какво му завидяхте бе?! На болестта ли, на пенсията ли?! Леле, че сте злобни! Голяма работа едната пенсия! На такова дередже сме, защото сме най- завистливото и зло племе в нашата галактика!

Освен бивш бургаски общински плитик и съветник от "Средна европейска класа", Гого Найденов е и изявен бизнесмен. Съпругата му е общивнска съветничка и в момента. Има бедни и много по-значими творци- помогнете на тях! Помагате на хора на Първанов! Опомнте се!

Не само сте беден по джоб, но и по душа..Къде ни в клин ни в ръкав слагате Първанов???Като пишете поне се обусновете..А относно пенсията много хора ще са против, защото са работили по 30-40 години и вземат по 150-200 пенсия без да имат странични доходи като Гого....Нека да се оправи, но аршина трябва да е еднакъв, защото има много болни неизвестни но трудолюбиви хора които живуркат с инвалидна пенсийка....Да взема като тях и ако докаже че е социално слаб да се подпомага както всички останали..

"Тоника" я създаде Стефан Диомов- този е обикновен солист от квартета. С нищо повече от останалите бивши изпълнтели. Но е общински политик и той, и жена му - от бизнеспартийка - СЕК. Там е "разковничето"!

Не съм злобен, просто не е справедливо. За това, че е бил известен е получавал значителни средства. А, ако искаш - финансирай го с лични средства!

Много са българските таланти и в различните жанрове на изкуството и културата. Много от тях си отидоха от този свят забравени и в мизерия. Нямам нищо против Гого, но не е изпълнител от класата на балканска, а и нека има по-голяма инвалидна пенсия ,но защо перснално?! Или да си мислим, че ногавата "политическа кариера", през последните десетина години в местна бургаска бизнеспартийка е причината?! Ако е така и в момента съпругата му е общинска съветничка от тази набедена "Средна Европейска класа"! Моите уважения, но не Гого е създал "Тоника", а Стефан Диомов - автор на песните им! Това го знаят хиляди хора..Да бъдем честни!

И понеже си честен, сега ходи му вземи пенсията! Стига толкова го обсъждахте човека...!

Вместо да репликираш, вземи се засрами, бизнесмен червен и пиар на сенчестия бизнес! Защо не рИвеш за толкова значими български творци, забравени Партията, които умряха в мизерия?

И още нещо - като толкова имат желание някои да предлагат и да прилагат такива пенсии нека да бъдат така добри да съберат лични средства, а не да правят помен с чужда пита

Откъде-накъде? Къде са тези особени заслуги?!?!?!? Нищо лично против Гого. Но какви точно са тези заслуги и къде са им парите от значителните доходи, които имаха, докато майка ми се трепеше за 250лв по тоталитарно?

Пенсия като инвалид разбира се. Народна пенсия?

До всички хеитъри: Засрамете се! Нищо човешко не е останало във вас. Не се ли страхувате, че Господ ще ви накаже?

и за какво да ни накаже ?! просто Гого си има заслуги за Бс , но не и за цяла БГ ! Всеки му според заслугите !

Това не е правилно и не е справедливо. С какво толкова е по-заслужил от друг пенсионер,който е работил над 30 години обществено полезен труд и е създавал блага,като са правени отчисления от заплатата му за държавни и социални нужди. Той цял живот пял и една тухла не е преместил, а освен това като заминаха по Скандинавските страни каво е плащал на Държавата ? Пял,пил и се веселил, а сега много заслужшил. Хайде стига с тези заслужили. Нещо като активните борци. И другите са заслужили . Безобразие.

Основната разлика е, че Гого и голяма част от БГ изпълнителите от неговото поколение не могат да се пенсионират въобще, защото преди години изгоряха едни архиви, трудовият им стаж и отчисленията за пенсия станаха недоказуеми и т.н. Въпросът обаче не е в това! Главното в случая е, че масово всякакви г.дове ревнаха : А на мене? Направо ми се гади !!!

Сигурно под гадове визираш разни учителки с по 40 год трудов стаж и пенсии по 200 лв Те наистина нямат никакви заслуги , все пак не са цял живот пяли и яли , сега да мрат гадовете ,като са били толкова прости да работят

За Гого питат, за АСТА не питат!!!

Какво общо има Гого с АКТА?! Напълно сбъркан народ!

Става дума, че от Мин. съвет за пенсията му питат Нар. събрание, а за АСТА подписали като селски кмет! Прах в очите на простолюдието - големата мутренска демокрация у БГ-то! Сега стана ли ти ясно?!

Аман вече от тоя лигльо Гого. То и името му като чуе човек, като че е малто момченце. Ако наистина бургазлии много си го харесват, да си го хранят.те. Ама чак да е нещо голямо за България..... хайде по-полека. Пък сега, когато децата умират, поради недоразуменията в здравната ни система, когато болниците масово затварят, когато вече няма кой да ни лекува. Тоя някакъвец си ще ни се лекува в Израел. Хайде стига вече нахалство.

Дано не те сполита такова нещастие, като неговото и на близките му! Пу-пу!

Ами ако не е това, друго заболяване ще ме сполети, всички сме смъртни, всички ще умрем, едни по-рано други по-късно. Ама си мълчим и умираме тихо, без такива простотии, без натрапвания и циганарии. Аман вече от заслужили и по- заслужили деятели на културата. Аман вече от нахалници, няма вече излишни пари.

Прав си на 100%! Гого е човешко същество и заслужава съчувствие, а защо не и пари, НО - нека му ги дават ДОБРОВОЛНО тези, които го ценят! Аз лично давам на други, които, без да са ми роднини или приятели, заслужават повече от него - така смятам и така правя. Веждито да се бръкне от собствения си джоб, а не от нашия! Да не се действа избирателно, а принципно - това е държавата България, а не Бойко, Георги, Ангел, Вежди и вся остальная сволоч...

Той не е изпял само "Бургаски вечери".Болестта е ужасна. Съгласна съм да има такива пенсии за всички болни от редки заболявания, но да се нахвърляте върху човек, който е труп от две години, който е преживял кошмари, да го плюете, извинете, но това минава всякакви граници!

гого е готин, обаче сина му много го излага по дискотеките, докато хората субират пари за баща му. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е добра идея, но би трябвало и на много други хора да се отпусне. ЛАС е кошмарно заболяване. има и работили в други сфери хора , които съшо са заслужили.

Лесно е човек да работи ако е здрав.

Не мисля, че тоя господин има някакви особени заслуги, за да бъде спонсориран с подобна пенсия! И моята каракачанка да беше изпяла тая прекрасна песен (текст и мелодия - супер) би се прославила. Нека той и тайфата около него кажат колко са платили през годините като авторски права на композитора и на поета, напуснал тоя свят твърде млад и оставил сепейство, за което надали някои от тях се е досетил да даде и лев помощ! Да не говорим за отношението им към Стефан Диомов... И без тая пенсия Гого получи прекалено много пари и внимание!!!

е не, тук не си прав дори само тва че е пял и че е бил в групата е нещо! българи сме, ако не си уважаме творците сме за никъде! кво излиза, по-добре на чалготека, а?

Остави я държавата. Нека от нашия бургаски бюджет да му плащаме и то по 1000 лева! Не мога да чета коментарите на идиоти, които не знаят какво беше Гого за Бургас! Как поколения се събуждаха и заспиваха с неговите песни. За сведение на незнаещите, наистина се оказа Лаймска болест, но понеже го лекуваха с грешна диагноза, сега не могат да поправят последствията от лекарствата, с които го натъпкаха в Израел- И той живее като жив труп в момента

Когато работех в онкологията , най- много болни от левкимия и рак имаше от Бургас и се коментираше , че Нефтохима им е....... мамата . За него писаха , че имал олово три пункта над допустимото, два пъти повече хром, също и арсен, живак и дори пестициди.

Каква множествена склероза, какви лаймски болести... Човека страда от нелечима болест, нарича се амиотрофична латерална склероза (ALS) или както беше споменато наскоро в този сайт - "болест на Лу Гериг". При такава диагноза е много важно всичко да се прави навреме. Болестта само напредва - това което подлежи на промяна чрез лечение е скоростта на настъпване на промените. Напълно подкрепям помощта на държавата и не виждам защо тук се коментира кой и какви пари би трябвало да дава. Болестта е с неизяснени причини, изключително рядка и обикновено за 2 години довежда до мъчителна смърт. Бъдете хора и пожелайте на Гого късмет! Не бройте парите и заслугите и не съдете по начин, по който не искате да съдят вас.

Болеста се води ЛАС.Неграмотни юроде.Латерална Амиотрофична Склероза и е нелечима!До 5 години живот максимум.Не помагат нито стволови клетки нито лекарства! Жалко за Гого,но края е неизбежен! Минал съм по този път и ви казвам,че края му е близо! Нека му дадът на човека някой лев поне за ел.стимулацията!

Да ни пази Бог от учени простаци! Ти би ли казал на свой пациент в очите колко му остава да живее? И ако Бог му е отредил да живее по- дълго, то твоите думи и липса на интелект ще съкратят живота му. Освен това си и неграмотен.... БолесТТА,дадАт...Я марш да си доучиш и да дорастеш .... Ако можеш , де...

И като си минал по този път, от онзи свят ли ни ръсиш тези простотии?! Откаченяци! Бил минал по този път...!

Няма що...много успокои ти Гого с твоя коментар... Дано не чете това, което си написал. Гого има повече нужда от подкрепа и надежда, от добри думи и признателност. Бог с него!

Ти що мислиш,че Гого незнае,за какво иде реч? Знае човека! Болестта наистина е много долна!Наблюдава се рязко покачване на заболелите в Италия,предимно млади хора-спортисти!

Това е хубаво, но защо не се дават такава и на обикновените хора, чиито заслуги са че не са били певци и артисти но са се трудили всеотдайно в родината си и са се разболели.

интересно как става така, че когато някой от многото със заслуги е тежко болен /тогава му отпускат пенсия?струва ми се нелогично и грозно?направо може посмъртно да ги дават.

Абе изродска държава! А на майка ми,която и в момента все още е болна от рак,държавата какво и е отпуснала бе! А 30 год като учителка е работила!

и ти си прав! за съжеление е така :( и аз съм минал по този път и знам какво е ... впрочем .. всички сме хора, все някога ще се разболеем, ше умрем, въпроса е как! и като видиш, че никой не те такова за слива се питаш - аз що гърбя ... няма значение

Гого , радвам се за теб и твоята съпруга ! Пожелавам ти да оздравееш и пак да те видим на сцената . УСПЕХ

Гого не страда от множествена склероза, както се смяташе, а от лаймска болест, която е лечима.

Някоя по-голяма тъпотия да измислиш, тъпанарино ????

Нищо против пенсиите за заслуги по принцип, но този човек с нищо не е по-различен от всеки, който се труди. (Валя Балканска и Велко Кънев са съвсем други величини!) Всяка начална учителка, според мен, която е ограмотила стотици българчета, също заслужава пенсия за заслуги към нацията. Но тя трябва да живее с 200 лв. Да не говорим какъв живот си е живял Гого, та да няма един спестен лев. Май се обезцени и понятието "заслуги"...

тАКА Е!!!!!

Човещинка е. Но като си помисля ,че и всички ние сме почетни граждани на нашата страна не следва ли и ние да получаваме също добавки? След 40 г.як стаж като стр.инженер получавам 240 лв.пенсия- идва ми да пропея.

Уважаеми пенсионери, вместо перманентно да се оплаквате и да плюете околовръст, си направете певчески формации - така хем ще си поддържате в ред сърцето, кръвното, нервите и останалите телесни системи, хем може и някой лев да изкарвате.

ВСЕКИ ПРАВ ЗА СЕБЕ СИ.иМА ХОРА, КЪДЕТО СЕ БЛЪСКАХА ПО 30 ГОДИНИ ТЕЖЕК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД И СЕГА НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПЕНСИЯ, ЧТО-ТО НЕ ИМ СТИГАТ ТОЧКИТЕ................

Не се научихте, че изкуството е много по-велико от тежкия физически труд и, че всеки музикант заслужава повече от всеки копач. Това е проблемът по тези ширини - ценят се не толкова духовните блага. Да копае може и багерът, но има ли машина, която може да измисля и изпълнява музика?