Кабинетът отпусна 100 000 лв. на спасителите в рудник ”Ораново”

Правителството отпусна държавна парична награда за особени заслуги на лицата от персонала на рудник „Ораново“ и външните минни спасители, взели участие в спасителната операция по издирване на затрупаните миньори.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът отпусна 100 000 лв. на спасителите в рудник ”Ораново” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УМРИ ДА МИ ДОЖАЛЕЕШ.

Няма угодия, чудя се какви тъпанари трябва да сте да мрънкате за има няма 300 лева на човек. Понеже не съм геронотфил и за да Ви сляза на нивото. Еeте си майките! Тъпаци

Проблема не е в парите или количеството им, а че ги отпуска правителството като нещо извънредно. Би трябвало парите да се дадат от стопанина на мината или да има застраховка за такива случаи, по която да се плащат разходи за спасяването на хората.

върху трагедията на хората. КАБИНЕТЪТ ОТПУСКА, КАБИНЕТЪТ ДАВА, КАБИНЕТЪТ СЕ ГРИЖИ......, ДРЪН ДРЪН....,МОШЕННИЦИ...

А, министърчето всеки ден го возеха до мината , барабар с десетина хубави журналистки, даде интервю на входа на портала и хайде обратно. Да го питаме сега с вертолет ли ходи до там, колко летателни часа му се насабраха на ден министерски стаж, по магистрали ли пътува, заобикаля ли ги ....... На тапата на Владая някой забелязал ли го е тия дни ?

ТАЗИ СМЕТКА НА ПАРТИЯТА НЕ Е ЛИ ОТ ДЖОБА НА НАРОДА,ЧЕ ЕДНИТЕ БИЛИ ПОПУЛИСТИ,А ДРУГИТЕ ГЕРОИ.

Не, не може да си толкова глупав. А с израза " от джоба на народа" направо ме срази - жалба по младост..... Всички имаме сантименти, но някой сложи край на СИВ и на Варшавския договор. Мен не са ме питали.

Е-а ти колко долна паплач има в този форум ! Толкова злобни, завистливи и омразни създания не се срещат често . И Христос да слезе на земята и него ще окалят и омерзят!

Каквото си постелеш .. Но, в този случай поговорката не е оправдана , защото не забелязвам псувни, дебелашки шеги, голи клевети дори няма. Черната пропагандна кампанията на БСП срещу ГЕРБ и Борисов е най-грозното нещо в политическия живот на България от както се помня. Прилича ми на антисемитските неконтролирани изблици на омраза, както са документирани в СССР. Казвам документирани, включително от свидетели , които познавам.

ТАЗИ ПАРТИЙНА СУБСИДИЯ ОТ КЪДЕ Е БЕ УМНИК?

От сметката на партията. Например в БСП, подписва Станишев едно листче и готово - награждава когото си иска. После остава някой да се отчете на конгреса.

От партийната субсидия да ги бяха дали, както направи ГЕРБ.

АКО ТЕЗИ ПАРИ ГИ БЕШЕ ДАЛ БОЙКО ЩЕШЕ ДА Е ГЕРОЙ,А СЕГА ПЛЮЕТЕ.ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА ВИ УГОДИ,НО ТАКА Е КАТО БЕЗМОЗЪЧНИ СУЛЬО И ПУЛЬО СА СЕДНАЛИ ЗАД КОМПЮТЪРА,ЗА ТОЛКОВА ИМ СТИГА АКЪЛА.

Писна ми от популизъм на гърба на данъкоплатеца. Първо, какво общо има държавата с някаква си частна мина. За подобни инциденти си има застрахователни институти. Второ - поне двама от миньорите всъщност нямат семейства, с какво тогава са оправдани тези 10000 лв. помощи от държавата -. това си е чист ПР на правителството!

Лесно е да си дава нагрпади по 100 хил. лв - нали Орешарски стои зад него с колкото заем им потрябва. А някой се е обадил, че му е трудно да връща неоправдани и необяснени заеми - а веднага се включва пропагандната машина на мачкане в сталински стил.

родили от епруветка?! И може би финансовата помощ е за погребение. Имай почит към мъртвите

10 000 лв. за едно селско погребение!?! Да не би да са използвали златни ковчези?

А собственикът да купува Ламборджини на синчето...

От сега нататък при всеки нещастен трудов инцидент / не дай боже/ държавата ли вече ще плаща, а собственика какъв го играе. Горките бизнесмени, те само да лапат знаят, но не и да дават.

Държавата плаща отделно от работодателя, а не вместо него ! Ей, пак недоволни, от всичко недоволни, дай им само да мрънкат ! Аз пък мисля, че малко им дават, за 3.5 години в София в министерствата си раздадоха милиони за бонусчета !

Лъжеш - последните 4 година са раздадени най-малките суми за бонуси в държавната администрация. От министерство на здравеопазването си дадоха премиите за заплати в Бърза помощ - нека и днешните направят така. В НАП получаваха по време на ГЕРБ ДМС , което е несправедливо и нередно, но преди ГЕРБ получаваха и ДМС и бонуси. Около 20 хил на тримесечие за старши. Нека сега се откажат от бонусите, нека СЕ ОТКАЖАТ И ОТ ДМС-то, нали е рецесия и има дупка. Друг въпрос е как за половин година докараха 7-8 месеца докараха държавата пак до рецесия.

Правителството започна да плаща вместо собственика на мината. Ще става и още по-зле. От комуняги какво можеш да очакваш.

От Канал 3 разбрах че собственика е кредитен милионер и вместо да лежи в затвора държавата-БСП му е предоставила за експлоатация рудник с ненужни роби-миньори.

За убито животно(Затвор от една до три години и глоба от 5 до 15 хиляди лева ще бъде наказанието за гражданин, който умъртви или причини тежко трайно увреждане на животно. Това реши правителството, като прие промени в Наказателния кодекс. Максималното наказание от пет години затвор и 30 хиляди лева глоба се отнася до хората, които са причинили вреда или смърт на животно по особено жесток начин, тези, които са го направили в присъствието на малолетни, както и тези, които с действията си заплашват здравето и живота на хора или други животни.) Евала животните имат повече права от работник претърпял злополука.Коментара е излишен....

Разбрах: Ако умъртвиш животно 15 000лв ,ако умъртвиш работник -457лв

АКО ТОВА НЕ Е ПОПУЛИЗЪМ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!

Защо забравиха човека, който получи инфаркт и почина в мината? За неговото семейство не помислиха ли или не го водят за смърт по време на работа? А смешните пари, които отпускат, са направо подигравка.

но - това е site effect - сиреч, станалото- станало, умлелия си е умрел.... забравете!

Със сигурност, спасителните екипи от работниците в мина "Ораново",са дали от себе си всичко, безкористно с едничката цел да бъдат открити поне телата на загиналите техни колеги и не угасиха до последно искрицата надежда да ги намерят живи! Това са героите на които трябва да се издигне паметник,а не някакви измислени борци против комунизма! Макар и символични сумите, все пак са признание за това което направиха - Нека да бъдат здрави и никога в техните семейства да няма подобна мъка!

на спасителите не им ли се включва в трудовите им задължения да търсят пострадали.Наградили са ги за това, че са си изпълнили трудовите задължения. За това те получават заплата. На вас някой изплатили ви награда ,че сте работили през последнив месец? Тези спасители когато няма авария нали получават заплата,но понеже ги накараха да си я заработят,веднага награда,за това че са си изпълнили трудовите задължения

И ПРОСТ НАРОД!ДАЖЕ И ПРИ ТРАГЕДИЯ,НЯКОИ КАФЯВИ БОКЛУЦИ ОТ ТУК ПИШЕЩИТЕ НАМЕСВАТ НИ В КЛИН,НИ В РЪКАВ КОМУНИСТИ И КОМУНИЗЪМ.СРАМ И ПОЗОР.

Като разделиш 100 000 лв. на 218 спасители, сумата е направи нищожна-под 500 лв. на човек, така, че тази награда за риска и труда, който положиха хората е символична. На за мен тези хора са герои и истински хора и приятели - трябва да им благадарим.

Личи, че винаги усредняваш! НЕ! Правилното е - според ангажираността и заслугата! Така, че е сигурно това, че най-ангажираните и най- рискувалите да получат и най-голямата сума! БЛАГОДАРНОСТ и АДМИРАЦИИ разбира се към ВСИЧКИ! В такива ситуации се ВИЖДАТ ИСТИНСКИТЕ ХОРА, а не на протести с крясъци и злоба! А после стенат и се жалват, че полицията ги понапляскала!

Нещо обърка строя, другарю. При комунизма всичко е по равно.

Да не си Виденов? И какво означава "браво"?

Браво на правителството,че дават пари за загиналите миньори,но не трябва ли собственика Паргов да се бръкне и да плати на миньорите,заради когото в този рудник умират хора,а държавата си трае и така всяка година.Осъдете тази гад най после,че миньорите ги е страх да говорят срещу него.

Нали само 10-ина спасители са копали, от каде идва цифрата 218? Не беше ли редно тези пари да ги дадете на семействата на загиналите?

Браво!

Аз пък мисля, че малко им дават, за 3.5 години в София в министерствата си раздадоха милиони за бонусчета !

А, в по-предишните 4 - направо милиарди. Манго, Манго..

Не разбрах, тези хора не са ли имали застраховки и ако е така, собственикът не трябва ли да бъде наказан за това? Освен всички друго, този концесионер няма ли да даде обезщетения на семействата, а това трябва да прави държавата?

100 000 звучат много, но на 218 човека са към 400 лв. За извънредния труд при тежки условия да изкопават приятелите си! Като се вземе предвид, че на грездея, "обладаващ" тази мина, му е поотнета концесията и това е добър повод да не плати заплати - какво стана??? На семействата на починалите - по 10 000 за Бог да прости! Сигурен съм, че заслужават по 1 милион поне, ама не от нашите пари, а от застраховки, които споменатия по-горе грездей е трябвало да направи. Така че тъпото правителство пак с чужда пита помен прави! Оставка!

Не 100 000, а 99 750!!!!

457,57 лв.Даже за една почивчица за море няма.

Съвсем достойно за правителството на червените, окрали Държавата и дали Ораново на концесия на един разбойник! По 450 лв. на човек, а хората са рискували живота си толкова време! Жалки мошеници! Само толкова търпелив народ като българския може да търпи тази ситуация в Държавата.

Недопустимо и живот

В бг образованието е достъпно и не особено скъпо, но обществото трябва да притиска предприемачи като този - частната собственост е непрекосновена само докато сме сигурни, че собственикът и и спазва законовите и морални правила на държавата, в която се намира. В противен случай може да си я изнесе и управлява на луната...

Образованието в Бг всъщност е доста скъпо за обикновените хора!!!

За да добавя въпроси към вече многото такива... Защо миньорите не са застраховани от работодателя си? Застраховка оивот струва около 1000 лв на година, а сега семействата на тези хора биха получили една добра помощ. Разбирам, че в момента държавата е единственото спасение, но това е някякво уродливо смесване на икономически модели - значи некой си играе на предприемач, а когато се оака държавата идва да го почисти..това от икономическа гледна точка е просто недопостимо... Държавата треа да определи и контролира правилата ... 5 от твоите служители умират на работните си места и никой не те държи отговорен трагедия...

Жалко за хората, които си отидоха. Колко ли още такива жертви ще има в името на печалбата и парите ! Така е при капитализма - работиш до смърт в гадни условия, за да можеш евентуално със спестените пари да пратиш децата си в училище, за да не последват и те твоята съдба ! Лошото е, че в днешният капиталистическо-робовладелски строй (изкарваш колкото за храна и подслон) не остават за платеното училище и съответно обричаш потомството си на същото робство. Колко е прекрасен този капитализъм ... но само за хората с капитал (откраднат в повечето случаи разбира се), защото при капитализма алчността и материалното богатство са най-висшите ценности, човещината е порок и пречи на горните две !

съжаление и при комунизма е така - там 20 "човека" крадат от целия народ.