Министърът на здравеопазването е пристъпил към освобождаване на шефа на "Пирогов"

Поводът - смъртта на 15-годишната Даная Кулева, като от здравното ведомство са разпоредили нова проверка

Обратно в новината

Коментари - Министърът на здравеопазването е пристъпил към освобождаване на шефа на "Пирогов" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вече очаквам, Делюн Ага да затвори всички териториални лечебници и осигури парламентарно мнозинство, за държавно финансиране лечението на целокупния бг пациент в близка Анадола. Три посещения с мед.хеликоптера и се връщаш като младенец.... Там не умират.....

Повечето от коментиралите преди мен се възмущават, че майката протестира. Приемат, че тя просто страда и търси виновни. Съветвам ви да прочетете малко повече за случая (резултатите от проверката, както и показанията на майката). Не вярвам някой запознал се с подробностите, да не остане убеден, че има ужасни пропуски и лъжи, които са допринесли за фаталния край при Даная. По-ужасяващото е, че ако такъв тип третиране на пациенти остане ненаказано, следващите ще са някои от нас. Така, че тези случаи на немарливост и грешки трябва да се разгласяват и мерки трябва да се вземат.

колега го приеха в Пирогов около някакви празници беше, и никой не му обръщаше никакво внимание , а имаше много сериозен абцес и беше въпрос на часове или в най-добрия случай на дни, и ако не намерихме връзки /по случайност/ на най-високо ниво, просто за да му обърнат внимание и да му сложат животоспасяващо лекарство , човека си отиваше - ужас! Пирогов отдавна не е онази болница която беше преди доста години, уви - много пари много интереси! Да, помагат на хора, но има и много пострадали поради една или друга причина! Директора трябва да упражнява контрол, а такъв май доста липсва, поради това упрекът е към него!

За какво е виновен директора на Пирогов? Аз лично не разбрах. Момичето е с тежко заболяване, което предполага и такъв развой на събитията. Директора ли е оперирал момичето и той е направил грешка ли? Ако има грешка в операцията е нужна персонална отговорност на хирурга, а не на директора. Никъде на никого не се търси персонална отговорност. В училищата както един господин е написал по-долу, ако учителя се скара на някое келеме и пък не дай Боже да му дръпне ухо ще скочи всичко живо да защитава келемето. Ще има разследване на учители, директори, уволнения и ще настане чудо, заради едно келеме невъзпитано, което се е помислило че му е позволено всичко. Нещо определено не е наред в нашето общество.

Виж последното предаване на Валя Ахчиева - потресаващо е, не става въпрос само за Даная а за лекарство/а и неупражнен от директора контрол, затова!

Явно не си се запознал със случая. Ако се прочетат изнесените резултати от проверката и се чуят показанията на майката, става много ясно, че вина има и то голяма. Трябва да се задълбае в този случай, не просто заради оставка на някой си, а защото при сегашния начин на работа следващият път ще убие някой друг.

Министърът на здравеопазването да освободи първо СЕБЕ СИ най-добре!

Едно нещо е личната драма, а друго нещо е емоционалната култура и как бг човека се учи да управлява себе си и това, което му се случва. Едно нещо е престъпно действие или бездействие и друго нещо е “вдовица”или “почернена майка”на площада / екрана с надпис “разпни го”…. Не превръщайте личните си драми в обществени че е безкрайно грозно и супер провинциално. Такъв вид публични страдания се превръщат в мода да се искат оставки и някак си спират да бъдат страдания, а стават обслужване на интереси. Не е ли ясно това?

Уволнявайте лекарите щото една самозабравила се мама реши, че само спрямо нейното семейство живота е несправедлив и лекарите са длъжни да са богове и да спасяват неизлечимо болни, уволнявайте учители щото издърпали ухото на дете, което не притежава елементарно възпитание, култура и дисциплина по възмутения сигнал на много загрижен татко - убивайте здравеопазването и образованието под зоркия поглед на необразовани и функционално неграмотни родители, но после не питайте ЗАЩО НЯМА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЗАЩО НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ!!!! Не оправдавам неправомерни действия, но още по малко оправдавам чукоглавото врякане по "протести", заемане на "гражданска позиция" и прочие тъпотии, които са тенденциозни, еднопосочни и безидейни. Справка съвсем скорошни събития - Дебора - Пейо. За една дама с тарифа на час всички "будни" граждани се вдигнаха - за един нещастен баща "будните" мълчат оглушително. СРАМ ЗА ЦЯЛОТО НИ ОБЩЕСТВО СА ТЕЗИ ПОПУЛИСТКИ И НЕОПРАВДАНИ ДЕЙСТВИЯ НА ИЗНАЧАЛНО ДИСКРЕДИТИРАНИ ЛИЧНОСТИ КАТО ПОДОБИЕТО НА МИНИСТЪР В ОСТАВКА хинков.

Много точно казано и интелигентно написано, но като знам колко малко люде ще го прочетат и разберат, искрено се съмнявам, че ще има положителен отзвук

Отдавна господин Хинков търси цаката на директора на Пирогов.И сега има сгоден случай.Тази жена търси оставката на директора ,а не на лекуващите лекари,шефът на отделението ...Явно обслужва интересите на министъра и неговия менотр Семерджиев,използвайки смърта на детето си.Пълна глус!!!

Дали не е свързано със съветника на Тагарев?

Отмъщението на ПП и в частност Тагарев, от как шефа на Пирогов защити докторите си, когато онова леке от ги заплашваше с уволнение, щото решили те да спасяват живота на дете, вместо да обърнат внимание на неговото дете, понеже нали е ВИП!

Вижте биографията на т.нар проф. Христо Хинков.: През 1997-1999 г. е назначен в Министерство на здравеопазването като началник отдел проекти, а от 1999-2001 заема поста на заместник-директор на Националната здравноосигурителна каса, като отговаря за обучението и човешките ресурси в институцията. От 2001 г. напуска НЗОК и започва работа в Националния център по обществено здраве и анализи, където защитава докторска дисертация. През 2014 г. е назначен за директор на НЦОЗА, който управлява до 2022 г. Този е ГОЛЯМ ДОКТОР, от 27 години не е видял пациент, обаче ще се произнася и разпорежда с тези, които всеки ден спасяват човешки животи. Затова здравеопазването у нас ще е все по-трагично. Читав лекар няма да остане в спешните болници и много хора ще умрат заради отношението и административния тормоз.

Само така, изритване на непотребните, зловредни червенушки от всички държавни учреждения !

Как пък един човек не се намери да защити Пирогов!? На фона на спасените там животи, съизмерими с един обречен, коефициентът им е повече от отличен! Неблагодарно племе, ейййййй…. Дано не ви се налага да търсите спешна помощ, след като затрият Питогов! Дано!

Дано не ти се налага ти или децата ти да сте от “обречените” както с лекота им викаш.

А мислиш ли, че ако беше отишла в друго здравно заведене, щеше да бъде спасена. Неприятната истина, изпитана лично и от мен е, че има случаи, които са обречени и каквото и да правиш, изходът е предрешен.

При бъдещата ротация през март трябва да бъдат изхвърляни от министерството на здравеопазването не само министърът но и неговите заместници и да доиде нов екип от специалисти от друга управляваща партия

Един погубен млад живот, заради безотговорното поведение и далаверите в Пирогов! Нямам думи!

Много новини гледаш и ти се отразява! Манипулацията на слаби мозъци е факт! Чети между редовете, истинта е съвсем друга! ;)

И как разбра всичко това? Най-вероятно си с килийно образование но даваш мнение по всички въпроси.

Какво означава "пристъпил"? Колко време се уволнява един шеф? Година? Две? Три?

тия касапи да влизат в затвора за некадърност.А тоя директор е един бушон, и после пак хора ще загиват от същите бездарници/доктори.

Извън темата е, но понеже само тук се споменава министъра на здравеопазването искам да го питам какво това унижение за целия български народ насред епидемия да забраниш продажба на антибиотици и противовирусни лекарства, извратено е. Знаеш, че има медикамент който може да ти реши проблема и в същия момент е създадена изкуствена пречка да си го купиш. Та измисленият министър първо да се справи с безразборната употреба на антибиотици и противовирусни препарати в животновъдството, на вече в птицевъдството,. Имам право да живея.

Че какво ти пречи да отидеш на лекар да ти ги изпише? Ти си никой за да решаваш, решава който държавата е решила, че трябва да решава! Държавата е решила, че ветеринарите отговарят за животните и си е вече изцяло тяхна работа какво ще им дават, ти просто следва да приемеш фактите каквито са. Освен това кой ти пречи да живееш?

тоя гледа прекалено тъпо за да е шеф на пирогов

Абе не е по темата ама да попитам: Къде дир-ниците са написали новината около NEXO, че са завели иск за 3млрд срещу България, демек тиквата-слънце, но не щеш ли не тоя боклук, а нрода щял да ги плати?!

то не само че не е по темата ами и не ти се разбира .. нещо за нексо и тиквата

е шеф на Пирогов с какво точно д-р Валентин Димитров е виновен? кой е лекарят/ екипът приел момичето ? какво са направили или какво не са могли да направят?

трябва да се уволни Габровски. Вчера ни обясняваше такива абсурди, тая процедура, оная процедура. Не лекуват човека, а се занимават с протоколи . Детето починало, а след три часа майката доставила лекарството от друга болница, като в Пирогов го е имало. Това се казва, че са олигофрени.

Много сериали гледаш. Хаус МД няма да дойде да те спаси. Върни се в реалността.

Кремена Кунева от близо година не е депутат. Беше в НС за кратко, сигурно има и друг начин да бъде представена.

най- лесно е представянето й във връзка с Козлодуй...

Разследването на Валя Ахчиева и тогава защитавайте тоя

След "Солунската митница" - "Пирогов" е най желаното място за работа на българина/лекаря/.

Що не отидеш да работиш там,а?

Само се чудите как да го махнете, егати буклуците

Ми променкаджии

Значи, Емин Сюргюн от село Рибново не му лекуваха преференциално чавето, сега и другите няма да ги лекуват.

Няма здравеопазване, няма и уважение към по възрастните бащи, майки,дядофоци, по новата система има интереси и пари от влост имащите полютюкци

Сега Бойко пак ще се разсърди

Дам когато пострадалото лице е от цигански произход прошка няма,все пак това е негово СВЕТЕЙШЕСТВО Циганина

Целия Пирогов да уволни! Чагъртай из корен дорде читав доктор не остане.

Връщайте проф.Балтов, докато там не са убили още някого! Ако се навие, де...

то в "Пирогов", наверно на всеки час си отива някой.... Следвайки, това стечение на обстоятелства, Всеки ден, най-голямото лечебно заведение, требе да е с нов директор.... та докато се изредят де що има доктор.... Па то, протестиращи вечно ще има, ала никой от тях не се е захванал за "дофтор" да се изучи, та безупречно да е в полза на многострадални шотландски бойци......

Вън гнусните герберастки калинки от всякъде! До последния некадърник!

Само ПП калинки може