Министърът на финансите: Няма риск от фалит, няма риск за валутния борд, резервът е 10 млрд.

Росица Велкова успокои българските граждани, като разясни, че изтеклото по медиите е само сценарий при нарастване на дефицита на 6-7%

Обратно в новината

Коментари - Министърът на финансите: Няма риск от фалит, няма риск за валутния борд, резервът е 10 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще бъде ли обложена свръх печалбата на банките, която през 2022г. е към 2,1млрд. лева? Кога някой ще реагира на корупционната схема работеща вече няколко години в ущърб на кредитополучателите? Има тристранни договори между банка, застраховател и застрахователен посредник. Това е явен конфликт на интереси. Кредитополучателите са задължавани от банките да се застраховат при определен от тях застр. посредник и застраховател. Явно нарушение на чл.6, ал.1 от Кодекса за застраховане и чл.12, ал.3 от Закона за кредитите за недвижими имоти на потребители. Намаляването на плащанията в брой от 10000,00лв. на 5000,00лв. няма да ограничи сивата икономика, а само ще увеличи печалбата на банките., тъй като таксите им са много високи.

България всеки момент е пред ФАЛИТ! ТЕ самите го казаха ачик-ачик, а после се отметнаха от думите си. Идва нещо страшно - дори и Доналд Тръмп го каза, а на него може да му се вярва, щото е стар и опитен бизнесмен. Кризата от 1929 и 2008-2009 ще изглеждат като самодейна читалищна вечеринка... Теглете си парите от банките и ги крийте по дюшеци и юргани!!!

На това дебело некадърно прасе на кои думи да се вярва последно?!

Много тъпо и зловредно животно!

С вчерашните си приказки даде възможност на Борисов да си прави предизборната кампания и да му слушаме лакърдиите до втръсване. Незабавно да бъде освободена!

Тази е ненормална. Какво прави в това министерство? Вчера приказва едно, днес наопаки. Премиерът трябва да я освободи да си гледа внуците.

Никога в историята България не е имала по-неадекватен финансов министър от това недоразумение натрапено ни от Грипенов!! Оставки ВЕДНАГА!!!

Потко ОСТАВКА!

Калинка на Боко и като него едно на единия ден друго на другия

НЕ Е ЛИ РЕДНО,ПРИ ФАЛИТИ НА БАНКИ,ОЧАКВАНИ-НОВИ СРИВОВЕ НА-ЗАКОННИТЕ ПИРАМИДИ,ДА СЕ МАХНАТ ОГРАНИЧЕНИЯТА,ЗА-КЕШОВИ РАЗПЛАЩАНИЯ! КАК ТАКА,НИ ЗАДЪЛЖАВАТ,ДА ПОЛЗВАМЕ-КУХИ БАНКИ?

Любо Пъпката дава и съвети ли вече?

Щом има резерв от 10 лрд. лева, защо сутринта се чудиха от къде да вземат 4 млрд. лв. за да вържат бюджета? Или резерва отдавна е изпапкан?

БНБ: Към 10.03.2023 г. ФР в БНБ е 12. 477 735 МЛРД. лв. / след ИЗПЛАЩАВЕТО на ПЕНСИИТЕ /; Има още около 800 МЛН. лв. в БАНКИТЕ; Пюс 1.2 МЛРД. лв. ВЗЕМАНИЯ от ЕС. ИЗПАПКАН ви е мозъкът.

Тогава защо плашиш хората или искаш да изпъкнеш

Министърката ви представя 2 ВАРИАНТА за БЮДЖЕТ - с 3 % бюджетен ДЕФИЦИТ, какъвто бюджет ПРЕДЛАГА СЛУЖЕБНОТО правителство; И с евентуален бюджетен дефицит НАД 3% при ПРОЕКТОбюджет на НОВОТО правителство. ... Аман от НЕДОРАЗБРАЛИ и ПЛАШЕЩИ СЕ! Министърката ПОЯСНЯВА/УСПОКОЯВА на 80%-овите.

Ако ще пише сценарии да отиде в Бояна филм.

Ако сега бяхме държава трябваше още сега Гълъб Донев да привика министъра финансите и шефа на БНБ на среща да установи кой лъже и да му поиска начаса оставката. Май-май лъжеца е Желева, защото би отбой "Ще има съкращения в бюджетите с 20 процента,няма да ума увеличения на заплатите при бюджетните служители" стана на "фискът е стабилен, няма да има намаления на заплатите, а някъде ще има и увелечения" "Държавата има 7-8 милиарда дефицит, изправени сме пред фалит" стана на "Това е само прогноза, сега ще разплатим 3 милиарда, поне до септември всичко е спокойно" ГЕШЕВ, КЪДЕ СПИШ? НАЛИ УЖ СИ ПОЧТЕН И НЕЗАВИСИМ? ЗАЩО ОЩЕ НЯМА ОБВИНЕНИЕ НА ЖЕЛЕВА ЗА ВСЯВАНЕ НА ПАНИКА?

Това което направи тая жена днес е ПОДСЪДНО! излиза и говори по БНТ - риск от фалит, невъзможност да се теглят заеми, огромен дефицит..... Сега като я опровергаха - няма дефицит, фиска е стабилен, няма да се намаляват заплати.... Тя вся паника. Да оставим дребните ведомства. Тя облъсква инвеститорите. Ами ако хората масово се бяха втурнали да тегля пари от банките и икономиката бе фалирала. После - дори да е вярно така ли се съобщават такива неща? Чакаш да минат изборите. Така или иначе ще се дава отчет. Ще има заседание на финансова комисия, засекретява се заседанието и се предоставя нужната информация. Не излизаш да плашиш обществото. Тази жена с това изказване можеше спокойно да предизвика няколко фалита на банки. Аз ако съм собственик на банка, като ми кажат, че ще фалира държавата бързо ще си изтегля парите от банката - че и от държавата- пък тия които са влагали пари в банката да го д---ат. Един човек на висока позиция се отъждествява с институцията, той не може да говори каквото си иска.

За неразбралите като теб никога няма да им стане ясно каквото и да се каже. Добре, че все пак с толкова акъл не си шеф и на банка.

Последно. Тая държава ще фалира ли или да изметем онова мекотело наречено Президент от Дондуков 1

Р. Велкова съобщи, че МФ ПОДГОТВЯ ПРОЕКТ на Бюджет 2023 С ДЕФИЦИТ от 3% от БВП на начислена основа; И ПРЕДУПРЕДИ, че "АКО НОВОТО Народно събрание РЕШИ ДА ВДИГНЕ ДЕФИЦИТА на бюджета НАД 3% от БВП, ЩЕ ВЛЕЗЕМ В процедура на СВРЪХДЕФИЦИТ, ще ни трябва по-висок дълг, което би създало проблеми за набиране на ликвидност. Може да не се наберат необходимите за дефицита пари и да се стигне до заем от МВФ". Славчовците ПОДСКОЧИХА; 80%-овите СЕ УПЛАШИХА и м-р Велкова влезе в РЕЖИМ на ОБЯСНЕНИЕ...

"Другата седмица ще платим 3 млрд. дълг" 3 млрд. ЛВ. или ЕВРО?! "Фискалният резерв, след плащането и погасяването на дълга, ще бъде в диапазон от 10 милиарда..." ... Да видим официалните данни: "Размерът на фискалния резерв към 31.01.2023 г. е 16,4 млрд. лв., в т.ч. 15,2 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 1,2 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други." През 2023 г. предстои ПЛАЩАНЕ на 1 144 МЛН. ЕВРО ВЪНШНА облигационна емисия и на 400 МЛН. ЛВ. ВЪТРЕШНА. емисия. Като се извадят 3 МЛРД. лв. от 16.4 МЛРД. лв., остават 13.4 МЛРД. лв. С уточнението, че Към 31.01.2023 г. ФР в БНБ е 14. 394 729 МЛРД. лв. / и около 800 МЛН. лв. в БАНКИТЕ /; Към 28.02.2023 г. ФР в БНБ е 14. 340 892 МЛРД. лв; Към 10.03.2023 г. ФР в БНБ е 12. 477 735 МЛРД. лв. / след ИЗПЛАЩАВЕТО на ПЕНСИИТЕ /. Докрая на месеца ФР ЩЕ ВЪЗСТАНОВИ размера си. Като се извадят 3 МЛРД. лв. от 15 МЛРД., ще останат 12 МЛРД. лв. ФАЛИТ на държавата ли?! ... Лошото е, че ПРЕДСТОЯТ години големи плащания по БАНКЯНСКИЯ ДЪЛГ: През 2024 г.: 1.493 МЛРД. ЕВРО ВЪНШЕН и 380 МЛН. ЛВ. ВЪТРЕШЕН§ Прз 2026 г.: 2 МЛРД. лв... Дългът на Банкянския ПАДЕЖИРА до 2050 г. И СЛЕД Него, дори...

Каквато е хубавица, такава е и умница.

В една нормална държава, с работеща прокуратура (без каскети и пъпеши начело), тази тетка вече щеше да бъде подсъдима.

Ахаха, смях в залата. Как ще няма опасност бе, я питай Славчо, Бойко и останалите папагали, които реват от вчера. Не само че има опасност от фалит, ами за втори път ще фалираме в рамките на 6 месеца! Гръцкият сценарий идва. За втори път. Вервайте им!

Не бе ,не си разбрал нещо, откак Кокорчо стана министър и спря кражбите рязко забогатяхме, не виждаш ли, особено като отидеш в магазина и след това излезеш

Не само ние, човек, целият свят рязко обедня! Цяла Източна Европа е с двуцуфрена инфлация заради Кокорчо! И кралицата умря. Може би от глад.

Министърът на финансите: Няма риск от фалит, няма риск за валутния борд, резервът е 10 млрд. Taзи само за един ден си врътна дебелия задник на 180 градуса.Вчера за радост на русоробите говореше ,как едва ли не държавата е фалирала,а сега като разбра със любезното съдействие на БНБ ,че говори предиборни щурутии обърна палачинката.

И ке доде време и ке ядете опаковки от постни пици. ИМА КАК! И кой сложи минус ке сере найлон!

То и Байдън така успокои хамериканците, че банките започнаха да фалират.

Той затова Путин не успокоява никой,понеже остана без банки.

Оставка палячовци! Прекалихте с предизборното си говорене! Дори в една истински фалираща държава, министър на финансите не би си позволил да говори такива глупости.

Тая жена днес вече не трябваше да е министър, ама нали фуражки ни управляват какво да очакваме.

Дефицит от 5% вероятно е оптимален вариант за следващите години. Но държавната администрация трябва да се съкрати поне с 15% , има много длъжности - нищоправци в момента, а всички те лапат заплати и ценен ресурс. Трябва да се започне стартирането на големите енергийни проекти (нови АЕЦ блокове) за да сме подготвени за бъдещето с освободените пари. Парите по евро програмите, както и съфинансирането от държавата по проектите на бизнеса, трябва да се осигурени, защото бизнеса в България трябва да се развива за да отваря нови работни места и да осигурява растежа. Когато бизнеса расте и доходите на хората ще растат. Така или иначе Възраждане почти са събрали подписите за референдум за еврото, и най-вероятно ще го отхвърлим в близко бъдеще. Няма нужда да се скопяваме точно сега с ниски нива на дефицита и да се задълбочава кризата. Но парите трябва да се изразходват много умно и внимателно и то в реалната икономика, а не в разни имагинерни стартъп глупости или да се раздават като заплати и комисионни из държавния и общинския апарат.

Стига сте живяли в миналото, вече всеки може да си изгради инстлация в къщата и заводите също,енергията ще я има в излишък, американците направиха преносими безопасни АЕЦ блокове много по-ефективни от старите нуждаещи се от огромни сгради

Бихте ли дали пример за такъв "ядрен блок" който да си го монтираме в мазетата ? Или нека да върви глупавата пропаганда, пък след няколко години ще ревете че ви бил скъп тока и не може да си изхраните и изучите децата.

Само , Планът Сидеров може да ни изведе от батака в които ни вкараха превратаджиите , и за една нощ от комунисти станаха капиталисти разграбиха и разпродадоха трудът на три поколения българи ! Но предсказано е ще има нов Народен СЪД , та те окрадоха 4 трилиона лева от нас !

Ти вземи да се разходиш малко по западна Европа да видиш ние докато сме строили 45 години социализъм там през това време какво са направили, после ще спреш да пишеш глупости по форумите

Разхождаме се, ама някои от малко по-отдавна, та видяхме какво беше преди 25 години примерно и какво е сега... не вървят на добре нещата.

Про руските терористи подвласни на предателя радев след петрола и газта сега плашат с фалит.Нямат умора и тоя тъп народ дето им се връзва.

И какво се получава, санкциите работят и то стабилно срещу глупаците които ги налагат. Въпросът е кога някой с големи топки ще каже БАСТА, иначе цяла ЕС ще фалира.

Нещо не си наясно, заводите си работят и произвеждат,2008 година беше по-страшна криза пък след няколко години прогрес, а пък руските лади дали ще им монтират климатик и ABS е ясно, че няма как

Те произвеждат, плащат по-големи данъци, и ние покрай инфлацията плащаме по-големи данъци, теглят се милиарди кредити, уж продаваме оръжие за милиарди и накрая... пак сме зле?

абе къде са сега герб/възраждане/дпс троловете да реват пак и да обясняват как ще фалираме? Обърна палачинката простата, нагла тетка май

Аа ще фалираме разбира се, просто няма да е днеска.

аха, добре. Чакаме Данчо Полицая да обяви официалната дата :)

Страшно безотговорно поведение на един министър. Тази госпожа трябва час по-скоро да си ходи

В кофти ситуация е да, ако утре гръмне борда ще ревеш ,че е скила истината, ако каже истината може веднага да срине всичко

Преди години банките фалираха, за да ни окрадат, защото българите имаха резерви и спестявания. Сега държавата ще фалира, защото да ни е урок организиран отвън и се сетим, че ни управляват тези, които ни ограбиха, а и не са ни оставяли. Само, че отвън не осъзнават колко дълбоки са нещата и как масово има хора, които са доволни на сегашното положение, защото клечат до масата на крадците и ония им подхвърлят трохи от софрата. А те въртят опашка доволно, хапят, а и се страхуват от шут от господарите.

Че ще ни накажат е ясно , но това ще е за урок да не лаеш срещу ръката ,която те храни, ако не те устройва ей ти Русия да ти дават рубли колкото щеш и няма проблем

Бившите комунисти държат парите!

Никога Борисов въпреки че първия път гласувах за него Въшката като се наяде излиза на челото Ина никого не обръща внимание с пренебрежение нарече пенсионерите Лош човешки материал

Той материала бил добър викаш, ама пък резултатите винаги едно голямо ако

Важното е да държим тиквите извън властта! Дори да няма правителство,те трябва да са далеч от софрата! Вижте, че почнаха да им лъсват кражбите! Велико,мелико, Влади Горанов.... В следващия списък са Боко и Делянчо! Банкянския, затова ходи през ден в американското посолство! Каскета няма все да ги покрива! Рано или късно Лаура ще го натисне!

Кокорчо ги разби!

Един Харалан разправя че техните пенсии предизвикали инфлацията... Това да ви звучи познато от 2009 година???

България нищо не произвежда. Външните ни дълхгове са за над 40 милиарда евро. През няколко месеца се теглят нови кредити. Разбирам, че е длъжна от висотата на поста си да ни ги разправя тези, но все пак всички виждаме в каква посока се движи България.

Мда, тока не го произвеждаме. Акаме го. Ей сега отивам да ударя една жица.

Цитирам Станислав от коментара по-долу: "Само се разходете по улиците на градовете. Всяко второ помещение е празно. Бизнеса замира отвсякъде. Земя пустее навсякъде никой не иска да я обработва, защото няма продаване на продукцията, туризма е зле и всичко в икономиката ни се срива." - ПРИЧИНАТА Е - СПЕЦИАЛНО ПОДКРЕПЯНА ОТ ДЪРЖАВАТА ПОЛИТИКА за свръхнадценки и свръхпечалби на търговските вериги, с цел да изсмучат и последната стотинка от обикновения народ. И се лакомят за максимални данъци върху огромните печалби. Но не са си направили добре сметката защото: РЕЗУЛТАТЪТ е - хората нямат никакви останали пари, защото всичко отива за храна, не могат да си позволят друго. Масово загиват бизнеси, не се внасят данъци, осигуровки... Свръхпечалбите на хранителните магазини отново се прикриват с измами, парите се изнасят и няма кой знае какви взети данъци. ЕТО ТАКА ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА

Тъпата леля ЩО не помисли преди да плаши с опорките на гербавите??? Ненормалници!!

Зависимите си личат днес едно утре друго

Вчера едни ги говори, а днес след като са и дарпали ушите - други. Та кога е експерт тази госпожа - вчера или днес? Евно не всеки ден може да и се вярва или явно не е експерт, който е независим и може да отстоява мнението си. Проблемът в България е, че не само на държавна служба, а и в частните финансови институции назначават същия слугинаж за мениджъри. Затова и дълго ще сме на дъното. Вчера поне твърденията и бяха подкрепени с доклади, статистика и екстрапулация на данните. Днес ... мазане напред, назад, че и кръгообразно.

Септември, не ни ли плашеха, че ще мрем от студ и глад?!?! Сега сме щели да фалираме! Ей,аман от тиквено-мутренски приоми!

Борисов бил лош! Само можем вече да мечтаем за стабилната държава, която имахме. След 2 и половина години сме на прага фалит, разни копейки манипулират хората в антиевропейската ориентация на България. Служебните правителства на радев правят всичко възможно да ни отдалечат от Шенген и Еврозоната!!! Какво друго да кажа, ако не се мотивира народа да изхвърлим тази помия ни чака само тъга и безпътица! За съжаление пропуснахме момента с лустрацията преди около30 години и сега ше си носим последиците!

Мечтаеш ти, който си на тиквената хранилка! Останалите се отървахме от простотията и алчността на тоя айдук!

Предполагам, че си тъп, грозен и безперспективен! И всички са ти виновни, че си загубеняк!

Какъв фалит балнуваш с един от най-ниските дългове в европа? Това е невъзможно! Просто трябва да изпадат едни фирми от бюджета, да се арестуват едни хора и да им се конфискуват едни работи и сметки преди да е фалирала креди суис и всичко ск идва на мястото.. ако трябва ще почакаме известно време. Този път времето работи против специалистите бюджетари, които са експерти по източването на държавни бюджети.

Предполагам, че си хомосексуалист, затова обичаш, тиквите да те навеждат! Също така, пълен негодник,за който държавната хранилка е жизнено важна!

БЕШЕ 16 ПОСЛЕ СТАНА 8.4 СЕГА 10. ИБАААА НЕНОРМАЛНИЦИТЕ.И ТИЯ ВЗИМАТ ПО 20К ЗАПЛАТИ ОТ НАС А НЕ ЗНАЯТ КАДЕ КОЛКО ИМА.

ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА МЕЖДУ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВАЛУТЕН РЕЗЕРВ НА БНБ !

СЛОЖИЛИТЕ МИНУС ДОКАЗВАТ НЕГРАМОТНОСТ !

Г-жа ,без уважение ,напусни поста на финансов министър !

Истината е че Киро шарлатана и Асен чорпогащника ебаха майката на Държавата с малоумните си действия и бездействия. Тия двамата и идиотската им кохорта Гуглена парапетовица, Къдравата Сю, Настю дюдюка, Сабрутев и т.н. са тотално некомпетентни и много опасни за Страната.

Тролче, недей така! През 2015, за един ден изтеглих 16млрда! Мен няма,кой да ме бие!

Единствено съжалявам, че мнозина не виждат какво злобарче е Асено кокорчи. Заслужавате си мизерното съществуване.

Щото пък ти си милионер! Я се разкарай, канцеларски плъх!

какво злобарче, бе смешко :D Човекът вчера ги направи тия гълъбари и тиквеници за 2 стотинки. Ама не да говори като тях наизуст и с опорки, а само факти и лесно проверуеми цифри (има ги в официалните доклади). Мунчовците на Радев работят единствено и само в полза на Герб и Кремъл. Колко кух трябва да си, за да не го проумееш?

До почнат да конфискуват имуществото на крадците. Тогава ще се оправи бюджета

Ааа, недей така! Това значи, че трябва да ми вземат пачките! Както знаете,те са истински, не са Фотошоп!

Тия дето ще конфискуват кои са, дано са от добрите ...нашите хора

В момента В.Сабрутев по Нованюз извади някаква графика в която се твърди че фискалния резерв е над 16млрд.лв. Зам. финансовия министър на ПП ПП и настоящия Фин.Министър Р.Велкова сутринта по БНТ1 заяви че Фиск. резерв е 10 млрд. лв. Фани единия та удари другия, дейбъ и шизофрениците!

Друго си е Влади Горанов! Финансов министър,та дрънка! Крадец от класа, нали?

Рашков, никой не може да се сравнява с теб

Излиза че Фин. Министър Р.Велкова от 8.00ч до 11.00 ч. е вдигнала Фискалния Резерв с над 6млрд. лева. Ашколсун, аферим, машала...

Четри години е зам.министър на Финансите в кабинета на Борисов -от септември 2017 до април 2021г. И няма никакво разминаване,тия шест милиарда Росица ги е натъпкала в гушата си на пеликан.

тая никога не е било от ПП, бе клоун. Била е в правителство на Герб и след това в служебно на Радев... или си прост или си поредния герб трол, който разпространява откровени лъжи.

Тайба у тъпанара, самия Сабрутев си го призна, ама нещо била объркала калкулатора. От такъв огън като вад изгоре държавата.