Маринов: Има осем задържани при проверките на двете онкоболници

Не парите са важни, а злоупотребите с лекарства, защото това касае животи, обясни той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАТО ГЛЕДАМ ТИПА НА СНИМКАТА - ТОЯ СИ Е НЕМИТА МУТРА НА 150% ... ЖАЛ МЕ Е И ЗА ОНКОБОЛНИТЕ И ЗА ЛЕКАРИТЕ ЧЕ СТРАНАТЕ ПОД РОБСТВОТО ..

стига украсявахте! Ми той приматът това сложно изречение, което "цитиратте" изобщо не може да го състави. лицето...

СВАЛИ ТАРАЛЕЖИТЕ БЕ..... ФИНАНСОВИЯ РАЗМЕР НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖЕН НА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ А КОЕ ЗА ТОВА ХОРАТА СЪБИРАТ КАПАЧКИ ОТ ШИШЕТА ЗА ИНКУБАТОРИ ЗА НОВОРОДЕНИ ДЕЦА И ПАРИ ЗА БОЛНИ ХОРА ВСЕ НЯМА ЗАРАДИ ТАКИВА МИСЛИТЕЛИ КАТО ВАС

вместо засуканото "процесуално-следствени действия" да се каже просто "разследването" ? Все ми напомня за трактата "Влиянието на духовата музика върху духовния живот на духовенството", което опростено казано означавало "За чий чеп му е на поп Матей флигорна в манастира"

Напротив, Маринов, парите са важни, защото това са нашите пари за здраве - с тях лекуваме и теб, и твоите служители!;) И няма значение каква е формата, под която се крадат - дали се крадат под формата на лекарства, назначени скъпи и безсмислени, дори вредни за здравето на хората интервенции и т.н.

Едно време имаше един хубав италиански филм "Блата мафи4. Може би е време и в България може да се направи подобен филм. Материал колкото щеш. Един от героите трябва да е генерал, които си плаща на любовницата с пари на бедните хора.

Мафията се създава от хора,които не виждат друг начин да защитят интересите си.

Само тези ли не са ви платили?Не са само тези двете и не са само болниците.Поарестувай и съседите ти от здравното министерство и финансовото.Правите далавери с боклуците и отровите внасяйки ги за химиотерапии, които никой не ползва в белите държава.И тровите и убивате по- безжалостно хората отколкото уличните псета.Убийци.

КАЖИ СИ ЧЕ ТЕЗИ ПРОЦЕСИ СА С ГОДИНИ КАКВИ МЕСЕЦИ И НАКРАЯ ВСИЧКИ СА НЕВИННИ И ТОВА Е ЛИЦЕТО МАРИНОВ МАЙ ОТ ДНЕС Е В БЪЛГАРИЯ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ ЧЕ С КОНКУРС ПО ТЪПОТА СЕ НАЗНАЧАВАТ МИНИСТРИТЕ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ В БГ

Не може;) След Цурко Цветурков, който въведе "изящния наратив" (или "витата мисъл") в МВР, всички, поели след него поста, се стремят да поддържат "високото ниво" - поне в изразяването;), за професионализма няма сега да си говорим;)

Този има стойка и муцуна на охранител в провинциална чалга дискотека. Предполагам, че и IQ-то му е подобаващо.

Много са за проверка онкоболници. Разтърсете се по-нагоре, шефовете на най-високо ниво на тези болници, които са в супер лусозни сгради, ако влезеш ще се учудиш в коя държава живееш. Тръгнете по веригата, диагноза-хирург-височайш шеф без медицинско образование прибираш парите под масата за несъществуващи лечения, които обаче смело обещава. Тази АДЖИБАДЕМ, каква е тази измислена болница където всичко тъне в лукс, а ако влезеш отношението им е като към касичка за пари, без никакво човешко отношение. Нямаш ли пари, си бита карта и те изритват като нищожество. За кучетата и другите защитени със закон се полагат повече грижи отколкото за човеците у нас, особено ако нямаш пари. А пари кой има тук, който има и попадне в графа онкоболен се лекува извън България.

Много тъп и много наежен

БОКО ГИ НАЗНАЧАВА

Як е министъра, добре му стоят очилата и костюма, излиза добре на снимка! Обаче правото си е право. Има си процедури. Затова се учи 5 години, държат се държавни изпити, стажува се най- малко 2- 3 години! Затова ще бъдат пуснати и оправдани, защото правото не е само " медийни снимки, сутршни блокове и журналистически лафове"!

..по свой образ и подобие;)

Тези кво , да не са от онези 20% ,,добър'' български материал ?

Предполагам прави поне 100 от лежанка, ама доколкото е известно съда не се впечатлява много от тласкането от лежанка! Иначе дрехите са му скъпарски и маркови, спор няма!

Не сте ли го разбрали още, капитализъм в действие, над всичко са парите, хората са само източникът им, животът им е без значение.

Този е шофьора на Мето а стана главен секретар евала.

БОКО!!!НЕ ХОДИ ДА ЯДЕШ ПИТКА В УКРАЙНА АМИ ВРЪЩАЙ СЕ ДА СЛУШАШ ДОБИТЪКА СИ КАКВИ ГИ БЛЕЕ......

Фюри

Чуя ли ми министерски съвет,ми е ясно!Плащаме огромни,незаслужени заплати на тези, които не ги е грижа,за нищо.Народе събуди се!Хрантутим едни мързеливци.1000 лв., заплата и ти удържат 300,за тях.

Даже е две в едно, ей - хем министър, хем главен секретар;)

Аре пускайте ги беее малко шум и КАРАЙТЕ ОТ ТУК НАТАТЪК КАКТО СИ Е БИЛО

Бас държа че няма виновни.

Това е свръх цинизъм, да кръщаваш подобни търгашески вертепи на православни светци.

А колко обнадеждаващо би било ако това завърши с реални наказателни действия на виновните....но уви....пак ще е Шекспировото "Много шум за нищо"!

А много често за онкоболните липсват налични лекарства, които задължително се изписват на точно определен ден и се поставят на следващия. Действително е въпрос на живот и кмърт. Жалка държава. Напускайте

Хората с "най-хуманната" професия са в дъното на всички кражби в болниците и въобще в здравната система. После били обидени, защо хората имат лошо отношение и мнение за тях. Б.О.К.Л.У.Ц.И

Онкоболниците са нещо като демо-вресии за усвояване на пари. Да влязат в центровете за инвитро процедури, които през изминалите 5-6 години наникнаха като гъби след дъжд. 90% неуспешни опити - 100% прибиране. А там сумите стартират от минимум 1500 за инвитро на спонтанен цикъл, към 4000 за инвитро със стимулация и над 6000 със замразяване на яйцеклетки или ембриони. Няма регистри! Преобладават неуспешните - няма контрол. Тези клиники съществоват на принципа "Неуспешни, докато клиента не бъде докаран до ипотекиране на жилището!"

До сега , за 28г., резултатите са ВСЕ ОТРИЦАТЕЛНИ ! И сега ще бъде същ Защото , ОСЪДЕНИ НЯМА ДА ИМА уТНОВО !

Защо тогава богати са не лекарите,които лекуват,а директорите на болниците?

Не сме народ ,не сме народ а мърша.Щом има хора за пари да вършат тия гносотиип ,в съшност това не са хора.До животен затвор.Да пукнат дано.

Очаква се резултат.Ето ти резултата на пазарна икономика и българска демокрация .

Доста сериозно заключение,направено само на базата на разследване,което е още в начален стадий.

И какво ще следва ,...''БЕЗ ИЗНЕНАДИ''??? От тях ще бъдат пуснати 6 бройки , после още една , и ''АКО'' бъде осъден поне една бройка , то после ТАЗИ БРОЙКА ЩЕ ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ ... ДЕ Е КИРО , НА КИРИЯ ,......... САМО ДЪРЖАВНИ РАЗХОДИ !

Пропуснали са да кажат, че тези 8 крадци и негодници са комунисти. Смърт на комунизма.

Поредни пушилки !

И отново Благоевград. Първо ДАИ, после КАТ, сега болниците. Голяма корупция в тоя град. А В София никой не смее да пипне.

Точно казано "Българска демокрация". И това не е" пазарна икономика". Това е посткомунистическа, ДСарска икономика, нямаща нищо общо с пазарната икономика.

/Не/ знам защо вместо към престъпните практики в болниците, тук доста коментиращи се опитват да насочат гнева срещу министъра. Тази акция е капка в морето от кражби и корупция в родното здравеопазване, които УБИВАТ ХОРА! В отделенията на болниците масово се изписват лекарства, които болните не са получавали. В кардиологии дават обезводняващи без да са налични отоци /нищо, че са вписани в епикризата/ за да се затрудни работата на сърцето и да се стигне до коронарография. А това с физиологичния разтвор е масова практика. НЕ ТОЛКОВА РЕФОРМА, КОЛКОТО ЖЕЛЕЗЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ЛЕЧЕНИЕТО И ИНКРИМИНИРАНЕ НА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА! Защо всеки болен /или негов близък/ не пише собственоръчно какви са оплакванията му при постъпване в болница?! Ако има статистика за починалите в следствие на лекарска алчност, може би резултатите ще са стряскащи.

Как министърът упражнява контрола като принципал и надзорник на всичките контролни органи за мед. услуги, медикаменти, финасиране? Изписвали били лекарства, пък надзорници от НЗОК, начело със зам. министрите разрешават и подписват плащането им?! Контрол върху лечението и "добрите" производствени практики упражнява по закон ИАМО /мед. ДАНС/ с принципал МЗ/министъра. Сигнали се подават към ИАМО. Имаше скоро разследване от Прокуратурата за едни починали бебета и родилки като "маловажни" случаи. Интересно, къде ли потъват тези сигнали и кой ли техен шеф/принципал си затваря очите за тази постоянна несправедливост "гарван гарваному очи не вади"?!

Въпросът не е колко задържани, а колко ще бъдат справедливо осъдени !!! И колко ще бъдат оправдани поради липса на доказателства или проваляне на разследване или лошо формулирано обвинение !!!

Коментарите срещу министъра са си много на място.Защо?Защото ако аз отида и само загатна за справедливост пред надменния дикотор, неговите тонтон -макути ще ме попилеят, а журналиститите ще ме изкарат закоравял престъпник.Защо в последно време има толкова олобутени алчници с бели престилки.Здравеопазването го превърнаха на печеливш бизнес със смърта.Пиша ти с изтръпнали ръце и деформация по костите в следствие химеотерапия на една надменна мърла.В понеделник може би ще чуете за какво става въпрос.

ти си болен

Като се започне да се взимат разрешителни за лечебна дейност на частни и държавни болници, ще започнат да се стресват

що оди като наакан?