Маринов: Има осем задържани при проверките на двете онкоболници

Не парите са важни, а злоупотребите с лекарства, защото това касае животи, обясни той

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що оди като наакан?

Като се започне да се взимат разрешителни за лечебна дейност на частни и държавни болници, ще започнат да се стресват

Въпросът не е колко задържани, а колко ще бъдат справедливо осъдени !!! И колко ще бъдат оправдани поради липса на доказателства или проваляне на разследване или лошо формулирано обвинение !!!

/Не/ знам защо вместо към престъпните практики в болниците, тук доста коментиращи се опитват да насочат гнева срещу министъра. Тази акция е капка в морето от кражби и корупция в родното здравеопазване, които УБИВАТ ХОРА! В отделенията на болниците масово се изписват лекарства, които болните не са получавали. В кардиологии дават обезводняващи без да са налични отоци /нищо, че са вписани в епикризата/ за да се затрудни работата на сърцето и да се стигне до коронарография. А това с физиологичния разтвор е масова практика. НЕ ТОЛКОВА РЕФОРМА, КОЛКОТО ЖЕЛЕЗЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ЛЕЧЕНИЕТО И ИНКРИМИНИРАНЕ НА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ Е РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА! Защо всеки болен /или негов близък/ не пише собственоръчно какви са оплакванията му при постъпване в болница?! Ако има статистика за починалите в следствие на лекарска алчност, може би резултатите ще са стряскащи.

Как министърът упражнява контрола като принципал и надзорник на всичките контролни органи за мед. услуги, медикаменти, финасиране? Изписвали били лекарства, пък надзорници от НЗОК, начело със зам. министрите разрешават и подписват плащането им?! Контрол върху лечението и "добрите" производствени практики упражнява по закон ИАМО /мед. ДАНС/ с принципал МЗ/министъра. Сигнали се подават към ИАМО. Имаше скоро разследване от Прокуратурата за едни починали бебета и родилки като "маловажни" случаи. Интересно, къде ли потъват тези сигнали и кой ли техен шеф/принципал си затваря очите за тази постоянна несправедливост "гарван гарваному очи не вади"?!

Коментарите срещу министъра са си много на място.Защо?Защото ако аз отида и само загатна за справедливост пред надменния дикотор, неговите тонтон -макути ще ме попилеят, а журналиститите ще ме изкарат закоравял престъпник.Защо в последно време има толкова олобутени алчници с бели престилки.Здравеопазването го превърнаха на печеливш бизнес със смърта.Пиша ти с изтръпнали ръце и деформация по костите в следствие химеотерапия на една надменна мърла.В понеделник може би ще чуете за какво става въпрос.

И отново Благоевград. Първо ДАИ, после КАТ, сега болниците. Голяма корупция в тоя град. А В София никой не смее да пипне.

Пропуснали са да кажат, че тези 8 крадци и негодници са комунисти. Смърт на комунизма.

ти си болен

И какво ще следва ,...''БЕЗ ИЗНЕНАДИ''??? От тях ще бъдат пуснати 6 бройки , после още една , и ''АКО'' бъде осъден поне една бройка , то после ТАЗИ БРОЙКА ЩЕ ОСЪДИ БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ ... ДЕ Е КИРО , НА КИРИЯ ,......... САМО ДЪРЖАВНИ РАЗХОДИ !

Поредни пушилки !

Очаква се резултат.Ето ти резултата на пазарна икономика и българска демокрация .

Точно казано "Българска демокрация". И това не е" пазарна икономика". Това е посткомунистическа, ДСарска икономика, нямаща нищо общо с пазарната икономика.

Не сме народ ,не сме народ а мърша.Щом има хора за пари да вършат тия гносотиип ,в съшност това не са хора.До животен затвор.Да пукнат дано.

До сега , за 28г., резултатите са ВСЕ ОТРИЦАТЕЛНИ ! И сега ще бъде същ Защото , ОСЪДЕНИ НЯМА ДА ИМА уТНОВО !

Онкоболниците са нещо като демо-вресии за усвояване на пари. Да влязат в центровете за инвитро процедури, които през изминалите 5-6 години наникнаха като гъби след дъжд. 90% неуспешни опити - 100% прибиране. А там сумите стартират от минимум 1500 за инвитро на спонтанен цикъл, към 4000 за инвитро със стимулация и над 6000 със замразяване на яйцеклетки или ембриони. Няма регистри! Преобладават неуспешните - няма контрол. Тези клиники съществоват на принципа "Неуспешни, докато клиента не бъде докаран до ипотекиране на жилището!"

Хората с "най-хуманната" професия са в дъното на всички кражби в болниците и въобще в здравната система. После били обидени, защо хората имат лошо отношение и мнение за тях. Б.О.К.Л.У.Ц.И

Защо тогава богати са не лекарите,които лекуват,а директорите на болниците?

Доста сериозно заключение,направено само на базата на разследване,което е още в начален стадий.

А много често за онкоболните липсват налични лекарства, които задължително се изписват на точно определен ден и се поставят на следващия. Действително е въпрос на живот и кмърт. Жалка държава. Напускайте

А колко обнадеждаващо би било ако това завърши с реални наказателни действия на виновните....но уви....пак ще е Шекспировото "Много шум за нищо"!

Това е свръх цинизъм, да кръщаваш подобни търгашески вертепи на православни светци.

Бас държа че няма виновни.

Аре пускайте ги беее малко шум и КАРАЙТЕ ОТ ТУК НАТАТЪК КАКТО СИ Е БИЛО

Фюри

Чуя ли ми министерски съвет,ми е ясно!Плащаме огромни,незаслужени заплати на тези, които не ги е грижа,за нищо.Народе събуди се!Хрантутим едни мързеливци.1000 лв., заплата и ти удържат 300,за тях.

БОКО!!!НЕ ХОДИ ДА ЯДЕШ ПИТКА В УКРАЙНА АМИ ВРЪЩАЙ СЕ ДА СЛУШАШ ДОБИТЪКА СИ КАКВИ ГИ БЛЕЕ......

Предполагам прави поне 100 от лежанка, ама доколкото е известно съда не се впечатлява много от тласкането от лежанка! Иначе дрехите са му скъпарски и маркови, спор няма!

Тези кво , да не са от онези 20% ,,добър'' български материал ?

Як е министъра, добре му стоят очилата и костюма, излиза добре на снимка! Обаче правото си е право. Има си процедури. Затова се учи 5 години, държат се държавни изпити, стажува се най- малко 2- 3 години! Затова ще бъдат пуснати и оправдани, защото правото не е само " медийни снимки, сутршни блокове и журналистически лафове"!

Много тъп и много наежен

БОКО ГИ НАЗНАЧАВА

..по свой образ и подобие;)

Този е шофьора на Мето а стана главен секретар евала.

Даже е две в едно, ей - хем министър, хем главен секретар;)

Много са за проверка онкоболници. Разтърсете се по-нагоре, шефовете на най-високо ниво на тези болници, които са в супер лусозни сгради, ако влезеш ще се учудиш в коя държава живееш. Тръгнете по веригата, диагноза-хирург-височайш шеф без медицинско образование прибираш парите под масата за несъществуващи лечения, които обаче смело обещава. Тази АДЖИБАДЕМ, каква е тази измислена болница където всичко тъне в лукс, а ако влезеш отношението им е като към касичка за пари, без никакво човешко отношение. Нямаш ли пари, си бита карта и те изритват като нищожество. За кучетата и другите защитени със закон се полагат повече грижи отколкото за човеците у нас, особено ако нямаш пари. А пари кой има тук, който има и попадне в графа онкоболен се лекува извън България.

Не сте ли го разбрали още, капитализъм в действие, над всичко са парите, хората са само източникът им, животът им е без значение.

Този има стойка и муцуна на охранител в провинциална чалга дискотека. Предполагам, че и IQ-то му е подобаващо.

КАЖИ СИ ЧЕ ТЕЗИ ПРОЦЕСИ СА С ГОДИНИ КАКВИ МЕСЕЦИ И НАКРАЯ ВСИЧКИ СА НЕВИННИ И ТОВА Е ЛИЦЕТО МАРИНОВ МАЙ ОТ ДНЕС Е В БЪЛГАРИЯ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ ЧЕ С КОНКУРС ПО ТЪПОТА СЕ НАЗНАЧАВАТ МИНИСТРИТЕ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ В БГ

Само тези ли не са ви платили?Не са само тези двете и не са само болниците.Поарестувай и съседите ти от здравното министерство и финансовото.Правите далавери с боклуците и отровите внасяйки ги за химиотерапии, които никой не ползва в белите държава.И тровите и убивате по- безжалостно хората отколкото уличните псета.Убийци.

Едно време имаше един хубав италиански филм "Блата мафи4. Може би е време и в България може да се направи подобен филм. Материал колкото щеш. Един от героите трябва да е генерал, които си плаща на любовницата с пари на бедните хора.

Мафията се създава от хора,които не виждат друг начин да защитят интересите си.

Напротив, Маринов, парите са важни, защото това са нашите пари за здраве - с тях лекуваме и теб, и твоите служители!;) И няма значение каква е формата, под която се крадат - дали се крадат под формата на лекарства, назначени скъпи и безсмислени, дори вредни за здравето на хората интервенции и т.н.

вместо засуканото "процесуално-следствени действия" да се каже просто "разследването" ? Все ми напомня за трактата "Влиянието на духовата музика върху духовния живот на духовенството", което опростено казано означавало "За чий чеп му е на поп Матей флигорна в манастира"

Не може;) След Цурко Цветурков, който въведе "изящния наратив" (или "витата мисъл") в МВР, всички, поели след него поста, се стремят да поддържат "високото ниво" - поне в изразяването;), за професионализма няма сега да си говорим;)

СВАЛИ ТАРАЛЕЖИТЕ БЕ..... ФИНАНСОВИЯ РАЗМЕР НЕ Е ТОЛКОВА ВАЖЕН НА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ А КОЕ ЗА ТОВА ХОРАТА СЪБИРАТ КАПАЧКИ ОТ ШИШЕТА ЗА ИНКУБАТОРИ ЗА НОВОРОДЕНИ ДЕЦА И ПАРИ ЗА БОЛНИ ХОРА ВСЕ НЯМА ЗАРАДИ ТАКИВА МИСЛИТЕЛИ КАТО ВАС

стига украсявахте! Ми той приматът това сложно изречение, което "цитиратте" изобщо не може да го състави. лицето...

КАТО ГЛЕДАМ ТИПА НА СНИМКАТА - ТОЯ СИ Е НЕМИТА МУТРА НА 150% ... ЖАЛ МЕ Е И ЗА ОНКОБОЛНИТЕ И ЗА ЛЕКАРИТЕ ЧЕ СТРАНАТЕ ПОД РОБСТВОТО ..