460 лева минимална заплата до 2017 г.

До 2017 г. минималната работна заплата трябва да нарасне до 460 лв., обяви финансовият министър Владислав Горанов, цитиран от БНР.

Обратно в новината

Коментари - 460 лева минимална заплата до 2017 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 2017 я -камилата,я- камилара.Не се знае ,кога тия на картинката ще се провалят с трясък,а това ще стане защото подгъзват на Брюксел и американското посолство.

Развивайте икономика,тъпунгери!А не да вземем от тези па да дадем не тези....Поучете се от други съседни нам държави поне...

ПРЕДЛАГАМ НА ПРЕМИЕРА И ВСИЧКИ ЕВРО ДЕПУТАТИ ДА НАПРАВЯТ СПРАВКА ЗА ЧАСОВАТА СТАВКА НА ВСИЧКИ ЧЛЕНКИ В ЕВРОПЕИЙСКИЯ СЪюЗ ,АКО ИМА РАЗЛИКА ЗНАЧИ НЕ НИ Е МЯСТОТО ТАМ ЗАЩО НИ ПРИЕХА ЗА ДА ИМ ОТГЛЕЖДАМЕ ЦИГАНИ И ТЕ ДА ПРАЩАТ ПОМОЩИ ЗА ДА МОЖЕ БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ДЪРЖАВА НА ЦИГАНИТЕ ПО МНЕНИЕТО НА МЕРКЕЛ

Какви европейски стандарти какви пет лева. Аз като дребен предприемач, ще стана още по-дребен съкращавайки 30% персонал заради 30% увеличение за 3г. Всъщност има и един друг вариант, да си закрия фирмата и да спра да плащам всякакви осигуровки. Да видим държавата какво ще ми вдигне тогава. Да не казвам кое.

А стига с тая минимална заплата. Минимално почасово заплащане 10 лв./ч и баста. На който му изнася ще плаща,на който не затваря кепенците.

Горанов, до 2017г от теб (вас)няма да има и спомен,кой ще плаща тази заплата?

230 еуро...ужас.....и политиците мислят за народа....ми че той с тея цени ще измре до тогава бе господа политици....това е смешно 230 еуро....КОГА ЩЕ СЕ СТИГНЕ ЕВРОПА С ТЕЗИ ТЕМПОВЕ НА ПРОГРЕС??????

траi конио за зелена трева.

Не само МРЗ, трябва да се въведат мин. почасови ставки за образование и професия. Няма как човек направил инвестиция и придобил висша квалификационно-образователна степен да работи за обидно смешно възнаграждение. Освен това има хора които работят извънредно 12-14 часа а получават като за 8, това трябва да се уреди веднъж за винаги и спасението е почасовата ставка. Така че управляващите да не се правят на големите победители че видите ли ние сме 1-ва политическа сила, а да започнат да работят за хората които ги пратиха там!!

И защо според теб един току що завършил студент, който напрактика не умее почти нищо трябва да получава повече от един служител среднист с 10-годишен опит ? Само зашщото 4 години е обикалял чалгатеките в студентски град ли ?

Извинете но 1. Аз имам предвид минимални почасови ставки, които с годините и опита трябва да растат. 2. Не съм съгласен , че мин. ставка на служител учил до 12-ти клас да е равна на един който е придобил, магистър или доктор..., а това кой къде е ходил в свободното си време не е наша работа.

Ха, измори ли се моето момче? Нема лабаво! Айде наблягай на клавиатурата, щото трябва да ти се увеличава заплатата.

Един пример как ще се отрази повишението на заплатата : 3-ма работника, двамата работят съвестно, третия е мързел, излиза всеки месец в болничен(и за по 3 дни щото по закон трябва работодателя да ги плаща) през повечето време мрънка вместо да работи, като види гърба на шефа започва да следи еврофутбола през смартфона, 50% от времето, през което работи бива разхищавано. Не го съкращаваме, защото е приятел не тия 2-мата съвестни и те вместо да съобщят за нарушенията му на ръководството го прикриват....И аз си викам , айде и без това го държа на минималната откакто е назначен и няма никакъв шанс да му я повиша, защото никога не е показвал каквито и да било качества, способности и желание за работа и така той сам ще напусне след време. Обаче сега като трябва да повишавам неговата заплата така, е тя да се доближи до тази на ония 2-мата, които наистина работят кво праим ? Вдигна ли неговата, трябва да всигна и тяхната да не губят мотивация и така за пореден път мързела ще намаже на чужд гръб, а аз ще се набутам с увеличение на 3 заплати. За това ще избера по-евтиния вариант - съкращавам мързела и повишавам заплатите на съвестните, като ще трябва да поемат и работата на мързеливия, което няма да ги натовари кой знае колко. Крайния резултат - един мързел повече на хранилката на държавата.

Принципно си прав, но аз се чудя защо изобщо го държиш тоя мързеливия ? Колкото по-рано се отървеш от такъв толкова по-добре. Дори да работи за без пари пак нанася вреди на фирмата, защото заема работно място, съответно харчи и електричество за осветление, инструменти... Изобщо недей да чакаш, махай го. Така ще го стимулираш следващия път да се старае повече.

Разбира се че ще го махнеш но на останалите двама ще качиш заплатите защото те ще работят и неговата работа.А парите ще ги вземеш от печалбата си като няма да купиш за нова година на любовницата БМВ а Фиат да речем!

Ако който и да било служител, колкото и зле да се справя с работата дойде при мен лично от свое име да поиска увеличение на заплатата ще го излушам и ще преценя дали заслужава, ще се допитам до ръководителя на произвпдството как се справя, дали е ценен за фирмата и имам по-голяма слетка да го задържим при нас отколкото да търсим друг на негово място....и ако заслужава шще получи някакво повишение, чийто размер зависи от състоянието на фирмата в момента, но ако някой служител, колкото и добър да е в работата си, кокото и съвестен да е започне да ми дава съвети как АЗ дада се разпореждам с ЛИЧНИЯ си бюджет ще бъде дисциплинарно уволнен.

За къв чеп си го назначил на минимална,ще те клати постоянно. Дай му 1 000 и ако не слуша си ги прибирай до минималната. Ма то в България има едни работодатели......

До 3017 година минималната заплата у нас ще бъде 5000 евро. Обещавам!

Въй, тез по-гулеми цигани от мен станали щъ знайш. Обещава се като на циганска сватба. Вий в бюджетната сфера лесно щъ я подигнете заплатата, ама мойто работодател от къде да ги вземе тези пари ва, като не е строител на магистрали?!?

Това пък е другата голяма лъжа и легенда-че "работодателят" в България няма пари за по-големи заплати!Ами ще ги вземе от неимоверно голямата норма на печалба която у нас си начисляват-не е 15-20 % както е в цял свят,нали???Затова един англичанин веднъж ми каза:"У нас като се започва бизнес Мерцедес се купува на следващото поколение, а у вас на следващия месец!!!"

Те тези с високата норма на печалбата нямат работници. Висока норма се постига само с ... гол в ръката химикал. Така че - все тая!

Ти за кои работодатели говориш. Сигурно за онези с кредити от КТБ.

То хубаво да се вдига минималната работна заплата, но при положение, че аз и други хора в малкия ни град работят за 400 лв на позиции, за които се изисква висше образование, ние увеличение на заплатата няма да получим, защото не сме обвързани с минималната, а и знаем работодателите ни как им се дават пари. И какво се получава, моята заплата ще е пак 400 лв, а на циганката без образование, която мете улицата, ще е 380. Трябва да се въведе минимален праг на заплащането по професии. Това е единствения вариант, всеки да бъде заплащан според заслугите му.

Абсолютно сте права, това засяга много хора, които работят за 450-500 лв. и то не само в малките градове.

Увеличаването само на МРЗ е глупост. Не че хората нямат право на това, защото сега получават не заплата, а подаяния, но непрекъснатото снижаване на границата между МРЗ и останалите заплати демотивира всички останали. Преди години при увеличаване на заплатат се даваше един процент и той важеше за всички. Сега се получава така, че един специалист с много работа и отговорностище получава толкова, колкото един неграмотен ром, подпираш се цял ден на метлата. Нещо е сбъркано в цялата тази система.

Май целта е почти всички с времето да сме на МРЗ, без значение какво изпълняваш метеш ли, преподаваш ли на ученици и т.н

Е това е стабилен бюджет : след две години доходи като преди пет . Няма такава държава .

Skusaite s Tezi Komunisti4eski gluposti'Minimalna zaplata"Na vsqkade v Sveta se pla6ta na 4as!!!

Сигурно в Западна европа са най-комунистическите държави, щото повечето имат минималнално заплащане - няма значение минимална месечна заплата ли е или минимална часова ставка.

Няма как да плащаме по 460лв на работниците, те са си доволни на по 350лв. Който не му харесва да напуска фирмата

Такива работодатели като тебе трябва да бъдат пратени да чистят тоалетните в друга държава, както правят повечето млади хора само за да не ви бачкат за жълти стотинки.

Добре де задавам въпроса , а защо и тяхната не си я увеличат чак 2017 година , а сега да си поработят с тези заплати с които постъпват / веднага съм и вдигнати/ а ние ще чакаме 2017г.

Трай коньо за зелена трева

Колко точно хора получават реално минималната работна заплата?

Не знам колко получават, но съм убедена ,че доста са осигурявани на минималната заплата

Почти 3 милиона българи - в това число Президент, депутати, министри, държавни служители, тъмнозелени, пенсионери.. Всички, които взимат нещо от държавата го правят в присъствието на компонентата, данъка, наречен Минимална заплата ;)

Ако заплащането на труда ти не е вързано за МРЗ, ти нямаш никаква файда от увеличаването й - на теб просто ти се увеличават всички данъци и такси, вързани с МРЗ, т.е увеличават ти се косвените данъци, като личното ти заплащане да кажем си седи на едно и също ниво! Същото е положението и със СРЗ( средната) - с нея пък са вързани заплатите на министри, депутати и т.н. тунеядец - затова така драпат да се вдига този "показател" и затова не се чуди как така става, че заплатите на реално работещите си седят "замразени", пък на бюрократите си растат по дефолт;о))

Специално моята заплата не зависи нито от МРЗ, нито от средната, тя си е замразена от доста време, просто ме интересува колко хора реално ще се зарадват и ще почувстват макар и с малко някакво увеличение. Би трябвало депутатските заплати да не се връзват със СРЗ, както и редица такси - нека ги замразят.

изключително път е напънът на управляващите да изградят къща върху пясък, твърдейки, че като й направят основа от десет санта, тя ще е безкрайно стабилна. Проблемът е, че всеки се е хванал за минималната заплата като удавник за сламка и раздува ли раздува как вдигането й с 20-30-50 лева ще ни направи едва ли не богаташи, без изобщо да има някаква идея как да подкара икономиката, за да има пари - не само хората да получават повече, а и в хазната да влизат повече. Вдигането на минималната заплата определено има някакви предимства, но нека да не забравяме, че не само помощи и подобни се вдигат - вдига се и заплатата на цялата раздута администрация, вдигат се всички съпътстващи плащания, като такси в болници и подобни. (Не)Уважаеми господа депутати, не е ли по-правилно да правите последователна и насочена към бизнеса и хората политика, за да има инвестиции и да започне да се произвежда нещо в тази държава, за да се внасят повече данъци и да има повече пари и за социално слаби, и за пенсионери, вместо да слагате пищови на гол гъ*з и да раздавате пари, които НЯМА от къде да съберете, защото икономиката реално тъпче на едно място????

Стига сте повтаряли тъпизмите на ББ.По данни на НОИ инвалидните пенсии са някъде към 149 хиляди,останалото са добавки на инвалидите ,който са пенсионери за изслужено време и стаж- по 25 -32 лева.Не настройвайте хората срещу инвалидите,защото никой не е застрахован от това да не се събуди някоя сутрин инвалид!

"Между 500 хил. и 800 хил. са хората с увреждания в България по данни на различни институции. Това каза изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски. "

Мисля , че сме 7 милиона с увреждания в България, и то с много дълбоки.

Много си информиран бе дебиле, да не би да са ви снабдили с информационен център. Дойдохте на власт, пак почнахте да крадете и рекетирате и взехте да се правите на много знаещи.

Аз съм пенсионер-инвалид и съм готов да предоставя инвалидната си 200 лв. пенсия на "кухата лейка" в замяна на здраво и пълноценно тяло, което вече нямам . А иначе имам 28 г. трудов стаж до гадния момент на инвалидизирането ми !

моята пенсия е 155 лв. Също я подарявам. На 54 г. съм. Не мога да работя след тежка сърдечна операция. Добре, че имам близки, които ме гледат, иначе и за лекарства не стигат парите.

То и пърДянкофф разправяше нещо за по-високи доходи от Румъния и Гърция, но какво стана??? "Тате каза че ще ми купи колело, ама друг път."

Да се направи както е други държави. Минималната работна заплата да е 50% от средната, която е пазарна величина. Така ще се знае всяка година колко е и с колко ще нараства. В момента средната е 800, значи МРЗ трябва да е 400. Ако догодина средната е 820, минималната автоматично да стане 410 и така.

Заплатата се определя от това, което изкарваш на пазара, а не от наредбите. Иначе можете да си купите печатна машина и да си отпечатате каквато заплата искате. Само дето после трябва да намерите кой да ви даде нещо срещу хартийки.

Позволи ми като работодател на шест човека да разбирам повече от теб.

МНого си "умна" бе моме ! Що не изкараш една статистика за средната работна заплата в държавната и общинска администрация и я сравниш с тази в производствения частен сектор и тогава много истини ще "заблестят" или засмърдят, както пожелаеш.

С колкото лева расте минималната заплата, с толкова, че и повече намалява реалната. Това увеличение се отразява само на заплатите на държавните служители и на по-високите такси, които трябва да плащаме. И как за тях намират пари, а за пенсионерите все няма.

Колко кадърни и образовани хора и най-вече с ОПИТ (това последното е най-важно) работят за минималната заплата ? С какво повишаването на минималната заплата ше подобри живота на тези, които са в частния сектор ?

в страната е останал САМО ЛОШ ПОЛИТИЧЕСКИ МАТРИЯЛ! .....

Само Бойко Борисов е способен да угоди на абсолютно вички. С един мижав бюджет и три риби ще нахрани целия народ.

А защо е така?Задавал ли си си този въпрос?Защо някой се вози на яхта с крадени пари,друг си има самолет,за който не е дал и една стотинка,а за джипове и коли не говорим и никой не им търси сметка?Явно,че Бойко Борисов не иска да си нарушава спокойствието си както своето,така и на крадливите му приятелчета.

Горанов,кога ще падне тавана на пенсиите и хората,които са си плащали големи осигуровки да си получат реалните пенсии.Защо това се случва само у нас? Стига вече сте се чудели от къде да откраднете пари,като твоя вожд Бойко,който взе парите от НОИ за да си построи детската мечта.

За да те интересува тавана на пенсиите си от тези ДЕТО НЕ СИ ПЛАЩАЛ НИЩО !Бил си на някоя безполезна скъпо платена държавна работа и ти е плащано от данъците на всички нас !

който повдига въпроса за тавана на пенсиите.Мъжа ми е работил като вол в частния сектор ,плащал е максимални осигуровки а сега му слагат таван и крадат от него. Такива мръсници като теб са добре дошли за управляващите;

в частните фирми също има големи заплата и реално осигуряване. престанете да дъвчете едно и също. Защо да не си получа заслужената пенсия, внасяни са ми осигуровки на макс. Учил съм цял живот. Справедливо е, както си се осигурявал - такава пенсия и да получиш! А за тези, които се осигурават на МРЗ, а получават останалото "на ръка" - проблемът си е техен!

КЪМ "ЧУДЕЩИЯ СЕ" Скъпи приятелю, в БАН си живуркат и много псевдоучени. Наскоро показаха един такъв по БНТ. Темата по която работеше бе: "Сексуалното поведение на мъжкия тритон в условията на безтегловност" Темата е изключително "важна" за България. На такъв "учен" и 350лв са му много!

Ей много ме кефи това момче! -ЩЕ НАРАСТНЕ РАЗБИРА СЕ, КАК НЯМА ДА НАРАСТНЕ!!! със сегашния темп на емиграция, за следващите 2-3 години страната ще напуснат още около 300 - 400 000 образовани, кадърни и работливи българи. Същевременно, ще се пенсионират може би към 150 000 работещи българи. В резултат ще настане още по-сериозен недостиг на качествени хора, и ще трябва все повече пари да се отделят за пенсии. Качествени хора обаче вече няма свободни и не можем да си внесем ... това ще принуди фирмите да се конкурират за хора и ще повиши не само МРЗ а и доста заплати по средните и високите нива. Разбира се, ефектът няма да компенсира липсата на средства за заплати на армия, полиция, образование, здравеопазване и на пенсии .... следва колапс. След колапса ще сме свидетели на срутване на крадливата партийна система и на нова форма на демокрация - изобретена от българи ... или на нещо по-страшно!!!

Това значи ли, че нормално ще получаваме по 1580 лв.? Едвали, като гледам миналото и настоящето и "визията" по въпроса. Беден лесно се командори, така ли беше?

Тоя и той се наредил на заплата... Ами направи си бизнес и получавай колкото си искаш!

А на вас говеда с 1000 лева не Ви ли увеличиха заплатата аа-ама Вие нищо не правите,само мързелувате,а хората които се трудят едни 320 лева-абе я си наврете тази идея и заплатата трябва да бъде поне 700-800 лева,ако не и повече!Има пари,не крийте!!!

ехеее 2017-а??? Та той животът ми мина, аз кога ще живея добре?

Ако просто си седиш и чакаш никога.

Доходи се вдигат с ефективен труд и справедливо заплащане на този труд! Не с директиви от държавата!Държавата трябва да стимулира бизнеса да инвестира в повишаване ефективността на труда и да извади сивата икономика на светло!Не да задължава да се плаща повече за нещо което в даден момент реално струва 300лв а трябва да се платят 460лв!Друг е въпроса, че и българското трудолюбие вече остана само в романите на Вазов .....

Поздравления до 2017 всички ще сме на минимална заплата. Учил неучил, грамотен или неграмотен все тая Вдигайте само минималната та да изравните начално и висше образование...Нямам думи((((

На някои вишисти образуванието е наистина, като начално.

но знаят как се пише образувание

Много ясно,че работодателите ще са против те искат млади образовани с опит хора, но ако може да им работят за без пари и всичко да отива при тях ще е най-добре.Ходил съм на доста интервюта за работа и винаги се държат грубо и надменно едва ли не защо си дошъл.Скоро ще си отварям фирма ЕТ и ще си работя сам за себе си.Така че всички работодатели които го четат това ДА ВИ ГО НА...АМ.

Неграмотнико! Ти като си отвориш ЕТ и ти ще си работодател, така че ще може сам да си го набутваш. Ама като те гледам какъв некадърник си едва ли ще ти просъществува дълго фирмата!

Много по грамотен съм от повечето работодатели.Влез в джобс бг и виж колко неграмотно написани обяви има.

Господа новоизлюпените работодатели-капиталисти, като не ви харесва мин работна заплата си приместете бизнеса където е по-малка мин. работна заплата.

До 2017 г. минималната работна заплата трябва да нарасне до 460 лв., обяви финансовият министър То и икономиката /брутния вътрешен продукт/ трябва да нарасне през 2015 и 2016 г. поне с 3%-4% годишно, но и дават само 0.6%- 0.8%. Това което ще стане е след две години при 460 лева мин.раб. заплата е безработните да станат поне 500 хил. души и още толкова в сивия сектор.

500 000 безработни е нищо. Веднага мога да дам пример с 1 милион безработни рециклатори и с още поне 700 000, които са дали подкуп и са пенсионери с фалшив ТЕЛК. Отделно почти 2 милиона пенсионери с изхарчени преди 20 години пенсии... и още и още.. По-скоро в България има 500 000 работещи, които плащат данъци и осигуровки и издържат останалите 6.7 милиона.

Др. Петров, с тези темпове на увеличение на заплатите до 2017 г. може и да не останат в България 500 хил. работоспособни... Ако се спазва съотношението заплати/БВП, то един българин сладва да получава половината заплата на един германец!? А така ли се получава?

Проблема е че принадената стойност в брутния вътрешен продукт на България е много ниска.Просто такава е структурата на нашата икономика. За да можеш да увеличаваш заплатите, при тази структура, би трябвало да произведеш брутен продукт поне 120 милиарда , а не сегашните 80 милиарда лева.

Изборите минаха ,стига сте обещавали а почнете да изпълнявате

Не всички, не всички! Само БСП-арите, ако има кой да ги храни! Иначе 5% ще се изнесат в империалистическа Русия, да режат дърва в Коми, останалите 95% щи се пренесат в социалиски те Щати и Европата дето ще получават социални помощи, в размер - заплатата на един български депугат!

С лъскавите коли и мега охолен живот, за които работят гладни и бедни хора? За това ли сте против вдигането на минималната, селски крепостници такива. Научете се да плащате повече, хората не са ви роби и съответно харчете по- малко за мерцедеси и екзотични почивки.

Тези стари управници са национални предатели и поробители на народа.Очаква ги ужасен и мъчителен в агония край от чавешкия справедлив гняв.

Има ли още някой идиот дето си мисли, че някой ден кочинката ще се подреди и ще заприлича на Швейцария ??? - ОСТАНЕТЕ ли тук ето това ви чака 500 кинта заплата и 200 кинта пенсия и МИЗЕРИЯ хахахаххааа ...

ДА СЕ намалява минималната раб. заплата и така до 0лв. По този начин ще останат само заплати по-високи от минималната - май не е умно, а ?

Че то до 2017г. дали ще остане някой в България?

б.б, цв, цв., и.ф, д.п.

Само БСП-арите, ако има кой да ги храни! Иначе 5% ще се изнесат в империалистическа Русия, да режат дърва в Коми, останалите 95% щи се пренесат в социалиски те Щати и Европата дето ще получават социални помощи, в размер - заплатата на един български депугат!

Стига с тая минимална заплата беее.... Всички управляващи си проветряват устата с нея. Какво ще ги подпрат хората, които са на минимална заплата 20-30 лева повече? Полза никаква!!!! Щяло да се увеличи потреблението... ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Ще се "чудят къде по-напред да си инвестират увеличението" забогателите с по 20 лв. Само негативи влече увеличението САМО на минималната заплата! След нея автоматично се увеличават веднага такси, плащания обвързани с нейния размер и т.н.т.н. Е, може би ще се увеличи и РАЗМЕРА НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ /те само миналата година си ги вдигнаха с размера на една МЗ - около 350 лв/ ПЪЛЕН ЦИРК И ПОРНОГРАФИЯ СМЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА! Казвам го с огромно съжаление :( Разсипаха златната ни държава през последните "25 години на преход". Не изключвам нито едно управление!