Социалното министерство с 3 варианта за минимална заплата

Социалното министерство е разработило актуализиран вариант на проекта на споразумение за механизъм за определяне на минималната работна заплата.

Обратно в новината

Коментари - Социалното министерство с 3 варианта за минимална заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тия минимални заплати бе. ЗАДЪЛЖЕТЕ работодателите да дават определените заплати по закон и за останалите длъжности и премахнете това ОТ..... ДО..... за администрацията. Сега се получава така, че чистачката Пенка, понеже е баба на шефа, ще получава МРЗ 550 лв. А главен експерт във същото ведомство ще получава 580 лв., защото заплатата му е от 580 до 1080, но не е никакъв на шефа. Затова и никой свестен не почва работа в администрацията - не може инженери и др. подобни длъжности да получават колкото тия, дето подпират метлите по улиците. Администрацията се напълни само с калинки, любовници и роднини, защото те получават горната граница на определеното. А работещите реално получават долната. И кой ще работи при такива условия.

Иска ми се да попитам, тези стойности на МРЗ как точно кореспондират с другото предложение, за увеличение на данъци, такси и пр., с които да ни накарат да си купуваме по-скъпи коли. Точно как едно семейство с две МРЗ, да приемем най-високите, т.е. с общ доход 1100 лв. и да речем едно дете, ще може да си купи кола за 20000 лв., например, а апартамент да не говорим!

Така ги дават като да се не вземат...

Какви са тия глупости. МРЗ се определя на база широка потребителска кошница, на стоки и услуги.

КАК НЕ ВИ Е СРАМ ЗАЩО НЕ. ЖИВЕЕТЕ С. 550ЛВ,ЯВНО НЕ СТ НОРМАЛНИ ХОРА.

Значи работодателя прави седната работна заплата в предприятието си 200 лева и нас балъците почват да ни осигуряват на 130 лева. За пореден път държавата защитава интереса на народните душевадци, а не на народа.

Това министерство кога ще намери друга формула ..,по-справедлива за определяне на ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ ,защото явно към момента днешните -- ИЗОБЩО...не ги заслужават...!?

Тъй като болшинството от работодателите нямат интерес да вдигат МРЗ...,тя така и няма да мръдне ..нагоре ...значително в близката ..петилетка...!?Браво на министерството ,как защити ограбения труд на най-бедните в България-пак ще си останем ..такива...!?

Ами тогава да направим революция - да си защитим правата и труда, да си върнем ограбеното и да накажем виновните!!!!!! Но българинът е роб по манталитет и ще продължава да търпи тези управляващи, който го унищожават.

При 500лв брутна заплата, която работодателя дава, до работника стигат чист 300лв, като се приспаднат всички осигуровки и данъци върху нея. Така и двете страни недоволни, тук е проблема!!! Я да помислят върху това!!!

предложенията на министерството показват ,че там работят охранени чиновници нищо незнаещи!!

по този начин ще увеличите само сивия сектор и съответно най-добре ще е за мангал сарай щото помощите им се начисляват на база минимална заплата Пииидали недни

Se taia

Не само тях. Заплатите в целия бюджетен спектър зависят от минималната заплата. Те затова дупетатите настояват за повишаване, защото и техните заплати се изчисляват на базата на минималната заплата. Да не би някой да си е помислил, че на някой дупетат му е станало мило за бедните? - пълен смях...или по-скоро трагедия

За да се увеличи РЗ първо алчните работодатели да дадат на работника изкараното от труда му и се добави откраднатото ДДС което сега е източника на мин.р.з.

Червените олигарси да го духат!

глупост да си кажат колко ще бъде а схемите са излишни

МРЗ е вид данък, не реална заплата. Уморих се да го обяснявам. Вдигането на МРЗ вдига САМО циганските помощи и депутатските заплати.

А що Реве Домуса Приятелят на Винету, срещу МРЗ?

да де.. ама на базата на тях се изчисляват вноските за здравеопазване. Щото сульо и пульо декларира минимална заплата докато взима под масата друга. А после се жалва че здравеопазването било зле и трябвало да си доплаща.

Първата числова оценка ще е на основата на линията на бедност, съобразено с това колко хора в семейството работят. Няма как минималната заплата да изпълнява социални функции.Според мен тя може да определя само равнището на квалификация за определена работа,т.е. минимална квалификация. Минималната заплата трябва да бъде различна за различните отрасли. Примерно за IT сектора въобще не трябва да съществува такава, за селското стопанство и за някои други отрасли в сферата на услугите, където не се изисква висока квалификация минималната заплата да е една, а в други отрасли, където има по-високи изисквания , минималната заплата да е друга. Накрая с това скачане на МРЗ,ще се стигне дотам че немалка част от малките и средни фирми да назначават хората на половин работен ден.

Може да е по градове според цените на живота.

Необходимата Наредба: Минималната работна заплата да се изчислява на база 8 часов работен ден и пет дневна работна седмица, като минималната часова ставка е 16лв. Всичко друго е предателство! Скоро ще дойде редът на всички предатели от 89-та насам.

а кога мина реда на всички предатели от преди 89та? нещо не видях комуняги по затворите.

Няма как да ги видиш. Те си останаха на власт чрез подставени лица и Партии като ГЕРБ например и Вождът му.

Защо минималната заплата ще е съобразена с медианната, а не със средноаритметичната заплата? Май тези 1000 лв. бруто средна заплата съществуват единствено в статистиките на НСИ?

Тая СРЕДНА ЗАПЛАТА съществува само като база върху която "Народните" ни Представители да имат "основание" да си повишават заплатата и то единодушно.

Абе стига сте го подхвърляли тоя термин "минимална работна заплата"! Какъв е смисълът?! Направете минимални прагове на заплащане по различните професии, че да може работодателите да бъдат принудени да дадат реални заплати на хората. От повишаването на вашата мин, работна заплата кяр имат само циганите, чиито помощи са обвързани с нея!

Ами то си има минимални прагове за всяка професия, но те са умопомрачително ниски.

Какво се оплаквате бе. Най-богатата държава на суровини има 224 ЛЕВА минимална работна заплата. Който не вЕрва - ето цитат: "Приведены данные по состоянию на 1 января 2017 года. С 1 июля 2017 года МРОТ в России составляет 7800 рублей. Субъектам РФ Трудовым Кодексом (ст. 133.1) предоставлено право устанавливать на своей территории минимальную заработную плату выше федерального уровня. " 7800 рубли = 114.91 евро = 224 лева

и разбира се понеже в пРосия всички са "равни"... тези от Москва са по-равни от останалите и минималната работна заплата в Москва от юли месец е 17561рубли = 258,71 евро = 504 лева. По-"нисшеравните" да пият боряшник.

Що не си признават, че крайното решение е на МВФ и СБ - ако те не позволят, няма да има корекция на заплатите, каквото и да се договори със синдикати и работодатели.