Социалният министър песимист за разбирателство за МРЗ

Вече съм по-малко оптимист за подписване на споразумение между работодатели и синдикати за механизъм за определяне на минималната работна заплата.

Обратно в новината

Коментари - Социалният министър песимист за разбирателство за МРЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно,ако синдикатите предложат 12 или 14 часов работен ден 7 дни в седмицата ,без заплата и платен годишен отпуск, само чорбата и един док костюм за година, дали бизнесмЪните ще са доволни?

Как пък снощи никой не повдигна въпроса за сивия сектор в момента! Той е много голям, и това е сериозен проблем, защото там са резервите и за по-големи пенсии, и за училища и за здравеопазване. Защото от данъците и осигуровките се отдържат проценти за тези социални услуги

Колко смешно. То затова има сив сектор. Няма луди да работят и да хранят някой друг. И пенсията не е социална услуга. Каква умствена каша.

Много ми е интересно според теб от къде идват пенсиите, ако не от осигуровките за пенсия. Също така от къде идват средствата за образование и здравеопазване ако не пак от данъци и осигуровки. Луд ли си ако работиш и храниш с данъците си учителя на детето си или лекаря, който утре може да ти спаси живота?

"По думите на Домусчиев има логика да се иска минимални заплати за различните региони". Ми те цените и харчовете са еднакви.

Опорната точка на работодателите е ниската производителност на труда. Алоууу, от кой зависи тая производителност, бе? Стискате се да инвестирате в нови технологии, ползвате си остарелите комунистически машини и единственото ви предимство е евтината работна ръка. Щели да внасят работници от незнам си къде. Кажете им, че ще им плащате около 250 долара да видим колко ще внесете. Като ви видя бизнесмените без полъчкови коли за милиони и палати по четирите краища на света, тогава мога и да ви повярвам, че МРЗ е висока. Тя е за такива като вас да не въвеждат робството, че и без това във вашите фирми са на ръба му.

"Има хора, които не могат да си позволят тези увеличения на заплатите и тези хора ще ги вкараме в сивия сектор." - Това може да е аргумент само в държава, в която няма никакъв ред и контрол и в която сивия сектор се приема за нещо толкова нормално, че дори ръководители на браншови организации си позволяват ей така да говорят за него по националната телевизия. Сивия сектор е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ господа. Не е най-нормалното нещо на света, което се случва просто когато правилата не ти отърват.

комунистът е алчно животно, затова трябва да има МРЗ. Помнете комунисти ковчегът джобове няма и в Швейцария се умира, а наследниците ви са тъпи като вас и ще изхарчат всичко, затова плащайте по-добре.