17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е фашистка държава. Това мнение на известния историк Тимъти Снайдър, професор от Йейлския университет, публикува вестник "Ню Йорк Таймс". В коментар, резюмиран от руската редакцията на BBC, Снайдър, който е специалист по история на Източна Европа, твърди, че макар и нацистка Германия да е победена на фронтовете на Втората световна война, не е победена идеологията на фашизма. Според Снайдър същността на идеологията на фашизма може да се формулира като "пречистващо насилие". Досега най-ярките асоциации на тази идеология за нас са Хитлер и Холокостът, но това е много тесен подход, казва авторът. Фашизмът е обхванал много европейски страни по различно време и в различен мащаб. Във всичките си проявления идеологията на фашизма е стремеж към победа на нечие желание над здравия разум. Според Снайдър точно на това сме свидетели в момента: Русия води истинска фашистка, разрушителна война. Днешна Русия отговаря на повечето от критериите, от които според историците се състои фашизмът: - Култът към един лидер - владимир путин. - Култът към мъртвите - победата във Втората световна война - Мит за някогашното величие на империята и желание за възстановяването му - Мощна пропагандна машина - Визуални символи като знак за принадлежност (Z и V) - Масови действия в подкрепа на лидера - Реч на омразата към определена група хора Сходството между Хитлерова Германия и путинова Русия е поразително, пише Снайдър. Колкото и да е трудно за мнозина да го приемат, Русия повтаря същия път, като всява хаос и оставя разруха навсякъде след себе си. Грешка е да се смята, че страна, която веднъж е победила фашистите, не може да бъде фашистка, смята авторът. До определен момент от историята фашизмът не е бил особено неприятен на Съветския съюз, както става ясно от договора за съюз между СССР и Германия от 1939 г. Речите на нацистките лидери се препечатват в съветската преса. На свой ред германските власти приветстват ефективността на съветската политика на депортиране на малки народи. Известният нацистки философ и мислител Карл Шмит казва, че фашистката политика започва с идентифицирането на врага. Не е ли това, което Съветският съюз е правил през цялата си история, и не е ли това, което Путин прави сега, използвайки термина "антифашизъм" като прикритие, пише Тимъти Снайдър. Украинците са нацисти за руския президент, защото не се признават за руснаци и се осмеляват да се съпротивляват. А всеки, който се противопоставя на плана му за унищожаване на Украйна, се явява някакъв уж съучастник на нацизма/фашизма. Войната срещу Украйна е не само завръщане на фашисткото бойно поле, но и завръщане към традиционния фашистки език и практики: - Други хора съществуват, за да ги колонизират - Русия не може да бъде обвинявана в нищо, заради уж героичното си минало - Съществуването на Украйна е някаква уж международна конспирация - Войната е единственият възможен отговор. Има само един изход от ситуацията: фашисткият лидер путин трябва да бъде победен - окончателно и безвъзвратно.

Държава плюе създалата я държава Резултата е изчезване на плюещата държава

Очертава се Сарказма да стане Реалност - САЩ ще се бият с Русия до последния Украинец . За критиците - СМР се отнася с България по същия начин .

путин губи войната и българските продажници реват.Украйна ще победи путин.Въпрос на време.

Хак да им е .Да видят как е било от 8 години на Донбас. Да ги сринят със земята.Слава за Русия.

Володомир Зеленски към путлер!!! "Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни принудите да направим отстъпки? Не разбирате ли какво става? Не разбирате ли кои сме ние? За какво се борим? За какво изобщо иде реч? Четете по устните ми! Без газ или без вас? Без вас! Без светлина или без вас? Без вас! Без вода или без вас? Без вас! Без храна или без вас? Без вас! Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни колкото вашето приятелство и братство. Историята ще постави всичко по местата си. И ние ще бъдем с газ, светлина, вода и храна..... и без вас!"

Господ отмъщава на украинците за 45 год. Окупация на България: 1944 ни превзе Втори Украински Фронт, осле ни мачкаха Хрушчев и Брежнев, и двамата укрнци

Който нарича Украйна Усрайна да му измрат децата

ГЛУПАК

Крайно време е да започнат реални коментари на случващото се в украйна като се започне от стореното от украинските нацисти 2014 година не спазването на минските споразумения та до настоящия момент да се говори конкретно ясно и точно а не както досега западът да коментира събитията от единствената гледна точка ползите за сащ

Да започнем с руския геноцид проведен в земите на Украйна над - Украинци - Евреи - Татари - Българи

Сибиряците щом живеят на -60, значи ше оцелеят

Украйна не е нито руска, нито украинска? Кой е основателя на селището където сега се намира Киев, кой е родът положил основите? Проблема за обикновените хора е нерешим.

как кой: "незнайния войн".............................?!

не спорете с тролове и орки. Знаете какво да ги правите.

Бой с мотиката по-главата, докато се наакат.

Слама за бандера, слава кокаина :)

тъй усраинците са прости кат галоши... у секи военен учебник се казв че първата работа на армията е да разруши колкото може повече от инфраструктурата на противника; летища, пътища, заводи, електроцентрали, силози складове и прочие щото след това армията на противника кат остане без снабдяване може да изкара само определено време докат свърши яденето и бензина... тва са го правили и французите и германците и американците... руснаците не го направиха щото си искаха с добро да ги накарат да престанат да се ебават, ама тия алчни говеда не вденаха и ся шъ ривът и то яко.... искаха война до последния усраинец, получиха си я... сеира ше бъде фефрари март че по тия места настава истински студ

Абе -ти да видиш- кой влезе в Украйна да в трошим бе товариш!?Не влязаха ли свинарника в Украйна бе товариш?!Свинария от няколко десетилетия е бедна като църковна мишка и народа на Свинария е гладен прегладнял товариш!Седнал другаря Украйна да оплюва ти да видиш товариш!

Това, което си пренаписал е от учебника за водене на ВОЙНА, а Русия в момента провежда "специална операция"! Русия не обявява война на Украйна, Защото това ще направи всички описани от теб елементи на инфраструктурата легитимни военни цели и за украинците. Засега Украйна се въздържа да нанася удари по руска територия - а те все още не знаят какви точно системи за нанасяне на ракетни удари е получила Украйна - току виж някои стигнали до Кремъл.

_stankow

Само на Кремъл да не посягат. Щото тази беля с електропреносната мрежа им дойде на главата веднага, след като взривиха едното платно на Кримския мост. Ако посегнат на Кремъл - не ми се мисли какъв ще е отговорът ...

Володомир Зеленски към путлер!!! "Още ли си мислите, че сме един народ? Още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни принудите да направим отстъпки? Не разбирате ли какво става? Не разбирате ли кои сме ние? За какво се борим? За какво изобщо иде реч? Четете по устните ми! Без газ или без вас? Без вас! Без светлина или без вас? Без вас! Без вода или без вас? Без вас! Без храна или без вас? Без вас! Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни колкото вашето приятелство и братство. Историята ще постави всичко по местата си. И ние ще бъдем с газ, светлина, вода и храна..... и без вас!"

Като чета коментарите, оставам с убеждението, че Украйна е нахлула в Русия, завзела 4-5 области, обявила ги за свой завинаги, обстрелва енергийни съоръжения, жилищни сгради и детски градини и иска да застраши многократно по-големия си и силен съсед. Президента смърка бело и праща зли нацисти да изтребват горките руски военни, които всъщност са попаднали случайно на чужда територия. Че държава Украйна не съществува изобщо и даже няма нито език нито история, камо ли национално съзнание. Абе изобщо тази руска версия може само сред малограмотни и невежи да мине. Да се различава Кое е добро или лошо е основно за всеки човек.

да те светнем; усрайна реши да заплашва русия по нареждане на сащ щото сащ немат топки да го направат сами, ама номера не мина...тва е кат да дърпаш кучето за опашката и то кат те гризне да викаш вай кво лошо куче.... апропо, а наясно ли си че усрания им президент забрани българския език, българските училища и стреля по протестиращите за това?? еее, ние сме си пиклювци и даже не посмяхме да му го кажем ама той опита същото и с руския език и глей кво стана.... и не вижда горкия че е изтривалка на бай дън... та ся така им се пада

За изчерпателната информация. Вече мога да си лягам спокоен, злото е разкрито. А това, че целия развит свят подкрепя Украйна явно за ограничената ти душа няма значение. Бог забавя, но не забравя, рано или късно доброто ще победи мрака.

Интересно кой подкрепя Украйна наистина? На Всеки имащ малко мозък в главата си и преценяваш трезво му е станала ясна цялата картинка отдавна! Жалко за милионите страдащи хора станали жертва на некомпетентноста и малоумщината на своите управници!

Позна пич. Горе долу е така .Като ‘държавата’ Кюрдистан е Турция например. Или Северна Ирландия.

ВСУ понасят чудовищни ​​загуби Украинският репортер на TK BIKKA Виктория Хамаза, която работи с въоръжените сили на Украйна, говори за 500 ранени украински войници и наемници в боевете за Артемовск (Бахмут) през последните няколко дни. От фронта потокът от ранени към болницата не спира. Украинската общественичка Елена Галушко също потвърди информацията за огромните загуби на Въоръжените сили на Украйна.

Добре

_stankow

Руснаците минаха в настъпление на няколко участъка на фронта. Включително към Бахмут. Оттам са многобройните ранени, господ да им даде по-бързо да оздравеята ! Затова сега "новините" са само от Киев, какви били температурите и прочие. За да скрият неудобните за евроатлантиците новини.

3(три) месеца един завод не можаха да превземат лайняните ватници,то да не ти е да се пъчиш по паради или да смайваш някоя лековата руска курва с парадната си униформа..!!!!Факт е че украинците се досещаха че путлер рано или късно ще се пробва да ги нападне и правеха по 12-15 учения на година,тренираха ги НАЙ-ДОБРИТЕ военни инструктори на НАТО и резултата е налице: Загубите в жива сила и техника на орките: (данните са от 13.11.2022) -убити 81,370 хил. руслямски войници. -ранени-над 230,000 хил.(т.е извън строя) -пленени-над 9,500 хил. и се увеличават всеки ден!! -убити 12 генерала. -убити 51 полковника. -убити 380 офицера от лейтенант до полковник. -2848 танка (от общо 3300 танка,предвидени за нахлуването) средна цена на танк-6-7 млн.долара -5748 ББМ-бойни бронирани машини(почти 47% от общо 13,758 бр. в рф) -278 самолета-(средна цена на самолет около 33-36 млн.долара). -261 хеликоптера-(средна цена около 17-19 млн.долара). -16 кораби/катери-(само загубата на ракетният краицер "Москва" е на стойност поне 2 милиарда долара,а с потъналото въоръжение-над 3.5 милиарда долара). -398 цистерни. -1839 артилерийски системи. -206 ППО-(системи за противо-въздушна отбрана)-(цена по около 4.5 млн. долара) . -393 РСЗО-(ракетни с-ми за залпов огън)-(средна цена около 8 млн.долара). -4316-камиони,джипове и др. -1509-БПЛА-дронове. -206 ракетни установки-средна цена около 9 млн.долара за брой. -160 специална техника,радари и др. -399 крилати ракети-(цена на ракета "калибър" 6,5 млн.долара) Хм...стотина страхотни войни от "АЗОВ" преди 2-3 месеца накъсаха дупетата на прехвалените десанчици,спецназ-овци,росгвардейци,ОМОН-овци,Морпех-овци и кадировци...!!! Та "непобедимая и легендарная" три месеца един завод не можа да превземе,пък щели Париж,Лондон и т.н. да окупират..посрани гъзове азиатски..ПФУ!! Един артист(Роналд Рейгън) разпадна "великия" СССР ! Един комик(Володомир Зеленски) еба майката на "великата" Русия ! еххх...що не записах НАТФИЗ навремето...!!! Руский кораблъ,иди нахуй!!!

Орките вземат и цивилни военнопленници.Хитлер ряпа да яде.

бандеровците и азовците го правят от 2014г.

За бандеровците по полички и чорпогащи ли ти е думата, а ;)

Хм...стотина страхотни войни от "АЗОВ" преди 2-3 месеца накъсаха дупетата на прехвалените десанчици,спецназ-овци,росгвардейци,ОМОН-овци,Морпех-овци и кадировци...!!! Та "непобедимая и легендарная" три месеца един завод не можа да превземе,пък щели Париж,Лондон и т.н. да окупират..посрани гъзове азиатски..ПФУ!!

6-7-8 години като поживеят, ще могат да говорят. щото направиха Донбасс и Луганск на пестил, избиха маса деца, и други цивилни. а сега плачкат само за 1-2 месеца студ.

Така ли ти казаха?Руснаците не лъжат хич,да знаеш.

lu4ka

Не, гледахме го по телевизията през 2015.

Абе, боклук!!! Ти виждал ли си Донецк и Луганск - в тези градове разрушения почти няма с изключение на летището в Донецк, но то е на 10 км от града. Сега погледни снимки на градовете на Украйна и виж къде са разрушенията - в централните части на градовете - Лисичанск, Бахмут, Мариопул е сринат със земята. Така действат съвременните варавари. Затова именно е взето решение Русия да бъде призната за държава спонсор на тероризма - с 494 гласа за и 58 гласа против. Сега си представете 550 души събрани на едно място да вземат решение по даден казус като преценяват фактите - според вас кой е прав - 500 -те или тези другите 60?

Губи на фронта и от злоба избива от студ жени, деца и старци. И се прави на жертва при това. За някои неща няма прошка.

Така ли ти казаха по телевизията , че русия губи ?! Жалък си !

Вместо да се занимава с пехотни настъпления изискващи жива сила, Русия премина на Хай Тех - ракети с дистанционно насочване. Чисто, ефективно, бързо с огромни поражения за противника. С това трябваше да започне.

за това полето край Бахмут и Вугледар е пълно с трупове на Орки

Да мръзнат , за бандеровски пачаври и глупаци които не знаят какви са нямам жал .

САМО ХРАНАТА КАК ИМ СТИГА ??ЗА ТОК...КЪПАНЕ И ПАРНО ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯТ !! АМА БЕЗ МАНДЖА НЕ СТАВА !! ГОЛЯМ ПОТРЕС БЕШЕ ЗА УНГАРЦИТЕ КАТ ЕДНА МОМА ДЕКЛАРИРА НА ВЛИЗАНЕ 28 МИЛИОНА В ЗЕЛЕНО. НАТЪПКАНИ В КУФАРИ !! ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА Я ПОКАЗАХА. ЕДНА МИЛКА В СТОТАЦА ТЕЖАЛА КЪМ 8 КИЛА !! БЕДНЯЦИ !! ГРАДИ СЕ РУСКА ИМПЕРИЯ ! ФАКТ !! ПАК НАПРАВИХМЕ НЕПРАВИЛ

Руснаците не атакуват директно ел.централите , тяхна основна цел са подстанциите и трансформаторите в тях . И украинците нямат никакъв шанс да възстановят повредите ,просто им свършват трансформаторите . А най-големият производител на трансформаторно оборудване в Украйна е в гр.Запорожие . И украинското правителство го национализира преди месец . Завода обаче беше вече фалирал , а и се намира буквално на 40 км . от бойните линии и със сигурност отдавна е отнесъл някоя и друга ракета . Та най-лошото за украинците тепърва предстои ,просто Зеленски и идиотите около него само удължават агонията на измислената държава Украйна . А тия лафове с аварийните генератори , дето ще ги достави ЕС са пълна глупост.

За Украина защото в Европа се разгръща кампания и държави,частни лица и фирми купуват или предоставят собствени генератори с различни параметри. Предоставят се също и трансформатори главно от Чехия и Германия,а също и още ПВО системи от Германия,Швиция и САЩ

И като им предоставят трансформатори ти знайш ли колко време трябва да се монтират и свържат ??? Тва да не ти е кафеварката да я включиш в контакта ?? Тука говорим за руини, които първо трябва да се разчистят, да се оправят помещенията и т.н и т.н. А междувременно зимата напредва и трудно се работи

Абе ти експлоатирал ли си генератор , такъв примерно над 100 квт и знаеш ли колко малко са 100 квт. на фона на тотална липса на ел.захранване . В Украйна спира и умира всичко-като се започне от производства с непрекъснат цикъл като металургия , химическа промишленост и се стигне до мелници за брашно , фуражни заводи,животновъдни ферми и т.н. И работата отива и на гладуване ...

а завода в Никопол им праща два тира 'жълги' батерии по 4,5 волта. за отопление (горят кашоните в печките).

Милиони украинци вече живеят зелено и устойчиво. Венсеремос другари.

Решението е просто Киев столица на Донбас и краи на мъките

УМРЯЛ КОН НЕ РИТА

Дойде края на селфитата. С милиардите помощи и оръжия урките не стигнаха до никъде. Играта е на изтощение, ЕС е на колене, в европейските столици улиците и витрините са тъмни. Тук-там свети някой коледен пазар. ЕС няма ресурси да се противопостави на Русия. Горят се мостове и войната в Европа е неизбежна. Историята се повтаря, нацизма няма място в Европа.

Да бе!С милиардите евро и долари помощ от Европа украинците мъжествено бранят земята си и руският агресор е отблъснат в по голямата част от територията на строната. Това за Коледните базари не е вярно.Европа е богата и просперираща и Русия зависи от европейските пазари и технологии.Които са недостъпни сега заподи наложените санкции

И като е богата Европа що стои на студено ?? Що урсула не дава температурата на помещенията да е по висока от 19 градуса ?? Защо се ограничава потреблението на ел енергия с укази и декрети ?? А относно Русия тя се кооперира с Китай, а там технологии колкото щеш

не знам но вчера си купих кенче, ама хладилника не беше пуснат, та го взех стайна температура. сигурно е от еФтиния, зелен, политически коректен русофобски ток.

Само ти си вярваш.

страшно, разбрах че белгийците им пращат безпилотни подводници, това ще ги топли и храни.

Кой го интересува за урките.ПОЖАР БЕЗ ОГЪН НЯМА а сега ревете сърдете се на мангала зеленски

А как са хората в Донецк, Макеевка, Донбас, които постоянно обстрелвани от ВСУ, нямат ток, вода, постоянно има жертви. Бг телевизия и преса не казват за тях, а защо не казват?. Горките хора от 8г така. Господ да ги пази.

Мракът е в Русия. В Украйна просто е спрял тока.

цифровизацията....натискаш копчето и ракетката си отива по предназначение в някоя сграда или склад или там каквото и да е и то на няколко стотин или хиляди километра в Окрайне!

да ги благославя ...слава Осраине!

Ама защо стоят в уркаината?! В Африка е топло! Да палят гемиите за нататика, какво чакат?

грижа богатте украинци, гледам ги това лято с поршета джипове си джиткат по плажовете и таверните в Гърция и им дреме на оная работа, а прошляците нека се бият!

управляващата украинска хунта!

не би чудо видело!!!

Абе тука имаше едни дето питаха кога руснаците ще стигнат до Киев. Ето че стигнаха, по точно ракетите им стигнаха.

топло ли ви е??? Както казваше Порошенко на донецките и лугански сънародници...нашите деца ще са на топло, а вашите нека се крият в подземията на студено, нашите пенсионери ще взимат пенсии, а вашите не.....дано изпукате сега от студ и глад и никога такива като вас да не се родят повече на майката земя!

украинско....гадове ей!

Абе хаймарсите не стават ли да се ползват като кюмбета с дърва ?? Те за друго не стават, Пентагона каза, че 80% от тях вече били негодни за стрелба.

им мръсно, заради тях света лудна, дано пукнат дано!

Интересно мръзнат, страдат, мизеруват, а мир не искат

Що за злоба..чавек на човека не злорадства за това

а нацисти....за нациста смърт, това и дядо ми ми го е казвал, защото беше участник във ВСВ като войник!

Украйна ще запише в историята си за пореден път редовния руски израз за братска любов.След два пъти Гладомор,сега е ред на СтудоМор,ЕнергоМор,ВодоМор,ЖитоМор и каквото там ви дойде наум с МОР.Какво да се прави? Такава е цената да си съсед на МОРДОР!

Доста си се объркал. Голодомора си беше произведение на 19 еврейски украински фамилии. Които са добре известни. Основните пострадали и умирали от глад са точно от Донбас, Луганск. Т.е. същите руснаци, които и днес са обект на геноцид. Има си статистика и може да се провери.

Да си съсед, да имаш половината от населението си с майчин език на съседа си и да стреляш по тези хора, слушайки някой си от другата страна на света, на който си му продал земята си и дори и утробуте на жените си че да раждат за тези зад океана, наистина е лоша идея. И дори да заплашваш децата с майчин език на съседа че децата им ще стоят в мазето. Е, вярно, но май става обратното. И сега измират за да пазят собствеността на този зад океана. Те сами си избират приятелите си.

могат да да им направят схемата на Бонев 4x4x2

нещастници, мръзнете сега слуги на Америка, ще изпукате от студ!

Да, украинците ще помръзнат и ще се оправят. Тролетата тука и с болничен сапун няма да могта да отмият тая гняс от себе си. И да, ще ви личи. Хората няма да знаят, защо точно, но ще ви избягват. Нищо, че сте "свестни".

А, да, набират се средства за генератори за украниците. Дайте по 50 лева, който може. Аз дадох 50 евро. Малко, но от сърце.

и троха няма да им дам, нека мрат украинските изроди!!

Ти нищо не си дарил през живота си. Това значи, да дадеш нещо - безплатно.

Е ми като не искате мир и преговори така ще земите на студено и тъмно докато ви дойде акъла във главите

пат служат за маша на америка

Ще пукнат друг път.

Годината е 2014. Хамерканската хунта в Киев взривява всички електропроводи към Крим, Донецка и Луганска област, защото милионите хора там не искали да бъдат фашисти. Оставят ги без ток посред зима. Взривяват и водоснабдителните канали и ги оставят без питейна вода. Взривяват и газотранспортната система и ги бомбардират всеки божи ден. Цивилизованият запад е в екстаз и подкрепя геноцида, защото се били чувствали руснаци...също както Европа подкрепи нацизма и геноцида срещу евреите тогава... А сега ревът? Е що? Нали било хубаво

наште енерго специялисти може да предложат на зеленския схемата 4 има 4 нема... пробана е, работи безотказно

През 1941- 42 по време на ВСВ имаха ли ток украинците от СССР? Сега ЕС им предоставя Ел.агрегати и ще издържат до април 2023г. и повече.

БРАВО НА БРАТЯТА РУСИ !!! БОЙ ПО ТИКВИТЕ НАРКОМАНСКИ !! БОЙ ДО ОСИРАНЕ !! СЛАВА ЗА РУСИЯ !! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!

Милиони украинци без ток и отопление... Абе Донбас беше така 8 години. Тогава никой не се трогваше май. Никой не питаше как живеят хората в Донецк и Луганск в подземията?! напротив, Порошенко се хвалеше, че укр.деца ще ходят на училище, а тези в Донбас ще стоят в подземията на тъмно.

Факти руските войници най страхлив и болезливи крадливи и жестоки. Измет нечовешка.

По себе си ли съдиш ,че злорадваш?

по големи терористи от американците няма, питай баща си или дядо си те същото ще ти го кажат!

единствени света са хвърляли атомни бомби по японски градове.

където е стъпил руски крак трева не никне

Никнат заводи и цари мир и благоденствие .

Хахахахахахаха, затова ФРГ купи ГДР, нали? :))) И ГДР още не може да настигне ФРГ по стандрат.

Допускам, че Зеленски може да сподели съдбата на Чаушеску, или на Дучето

Време му е на Зеленски ,съсипал Украйна на Хрушчов.