Майка осъди държавата и си върна трите деца

26-годишната Даниела Колева, която две години се бори да си върне трите деца, взети от социалните, успя да осъди държавата.

Обратно в новината

Коментари - Майка осъди държавата и си върна трите деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Васил Лввски е имал още двама братя и две сестри или общо са били пет деца.Бащата умира млад и оставя на майката да се справя сама.Да се запитаме ли изобщо в какви материални условия са се развили като личности тези пет деца ? Добре , че тогава социални не е имало , че не се знае кой и в кое семейство щеше да бъде запратен.

Случаят показва абсурдността на правната аргументация "законът е такъв". Законът не бива да е такъв и социалните трябва да има възможност да разнищват всеки случай поотделно до най-малките детайли. Това семейство, преди форсмажорното обстоятелство със съпруга е било редовен данъкоплатец, внасяло е осигуровки и е полагало грижи за децата си. След нещастния случай, ти и вземи децата, насочи 2500лв на месец към приемни семейства , вместо да и помогнеш на нея да си стъпи на краката. Това е абсурд и изисква законодателна промяна!

Искат майките да раждат а никаква помощ от държавата. Ами за самотна майка с 3 деца на същия ден във всяка друга европейска държава ще и дадат жилище. Но ние продължаваме да си мислим че сме в ЕС.

Според мен се подпомагат само от малцинствата. Етническата българка да не Дава Господ, ако няма близки роднини е смачкана и натикана в ъгъла.

Статията е зле написана. Личи, че е писана от търсещи сензация. Навсякъде по света, когато не можеш да се организираш и да се грижиш за децата си, за тях се грижат службите. Когато се пребориш със себе си, доказваш, че можеш да се грижиш. На какво се учудвате? И какво разбирате от законите в тази област?

Въпросът, който задаваме на институциите, специално за този случай от две години бее следният: Виждате, че жената е ок, че прави висчко възможно и драпа със зъби и нокти. Виждате, че преди да почине съпругът, тези деца не са бил лишавани от нищо. Защо не и помагате, а направлявате средства към приемни семейства? Ако законът не може да зашити всеки отделен случай, значи не струва.

О. К. админ. Тази посока е вярна. Но виждате, че всички обвиниха социалните, които трябва да приложат закона, макар и куц. А, че майката трябва да докаже своята годност и къде са нейните роднини, защото на 26 години не е сирак или паднала от небето? Това никой не се запита. Къде са и роднините на бащата? Не си мислете, че социалните не са проучили това преди да ги изведат. Първо се търсят близки и роднини. А закона вярно не помага материално на родителите. Защо? Никой не дава обяснение.

всички сме свидетели на твърде много неразумни неща, случващи се в Бг след 89 г.! Причината е: липса на Разумно Мислещи Държавници, предани на народ и държава!Старателно замисленият план на Сащ/Нато... за световно господство-успешно бе стартиран и приложен в Европа, най-вече в източно европейските соц.страни! Сега "сърбаме попарата" на Демокрацията-Либерализъм! На дъното сме, защото ни Управляват наложени отвън Алчни и Послушни Управници, станали за нула време милиардери, милионери...с укрити от данъци пари в ошфорки, в наши и в чужди банки! Всички Те, са Коравосърдечни към Проблемите на Народа, не мислят... просто само Копират, Налагат новите Неолиберални, чужди за Българите Закони, Традиции..."разкатаващи" на пух и прах националните Бг традиции и Бг душевност! Като че ли...не им стига, че са ограбили, разпродали на наши и на чужденци общонационалните ни достижения, богатства..., но са "забатачили" народа си в "Ямата на Либерастките Ценности", където на почит са Лъжата, Манипулирането, Лицемерието, Предателството, Завистта, Омразата, Кражбата и пр. За съжаление, след 89-та... тук вече не са на почит Истината/Реалностите, Законите за Равенство, Справедливост, Право на Съществувание/Живот и НОРМАЛНОСТТА! За 28 г. се стопихме от девет и кусур милиона... на реално... по-малко от 7 милиона народ. Браво на тази истинска Майка! Поздравления за проявата на силното майчино чувство и за усилията на една Разумно Мислеща Майка, която тепърва ще трябва да сплоти в семейство... собствените си деца, разделени от държавата, да ги научи и приобщи към българските национални традиции и душевност! Браво!

На 26 години с 4 деца? Множко са. Още повече без жилище и средства. Само за информация за тези дето ще ме плюят - имам три деца. Но и собствено жилище макар и само с две стаи, кухня и баня. И бачкам за петима. Да са живи и здрави всички деца.

И като имаш собствено жилище да те направим Ваше величество , пък другите дето нямат или живеят под наем да не раждат и да не се опитват да водят някакъв живот.

Живко ти казва просто да мислят. И ако може не с ...

Децата трябва да имат покрив над главата, да са нахранени и облечени за да растат. Само с любов дори животни не се отглеждат.

Luna0102

Винаги съм се чудила защо държавата не дава пари на собствените родители (в случая родител), ако имат финансови проблеми за да си гледат сами децата, а дават пари на чужди хора. В същото време се питам как може да раждаш без почивка като не можеш да осигуриш и едно дете?!

Просто е лесна плячка самотна жена с деца , защото има приемни семейства , които чакат на тези пари и ще ги получат.Самотната майка не и се помага , защото няма кой да застане зад нея и я смачкват.Жената е поискала помощ за детска градина , а тези решили да отчетат една дейност и да зарадват някое приемно семейство с още доходи.Няма да се учудя и да се познават.

Да те светнем. Жената е българка, сама, маргинална. Осиновителите чакат за децата й. 30 000 лв. на когото трябва. Може и да са поскъпнали.

Случаят е известен от две години! Хубави, чисти, гледани деца -идеални за чакащи осиновители с пари. Е, няма да стане!

или с други думи братята прабългари или древните ромляни ще обяздят такава система най-лесно! разби'иш ли?!? ;) една циганка братовчедкиня до 26-тата си година ще се възпроизведе 12 а не 4 пъти и ти (че и аз покрай теб) ще трябва да и платим (осигурим) жилище за да се окучва на воля а държавата ( пардон! данъкоплатеца) да и дава пари за да ги "гледа"! разби'иш ли?!? ;) затова много от умниците пранкящи за много майчинство, много социални etc., etc., трябва да внимават в щенията си, защото те са временни и решават най-вече техните проблеми в момента ;0)) и водят ужасни и катастрофални демографски проблеми...

Защото има едни паразитни структури, които трябва да получават пари. за да съществуват тези структури ще създават проблеми и там където ги няма, за да оправдават финансирането си. Колкото повече каши, толкова повече пари. Че създават хаос и нещастия около себе си не е важно за тях.

Между тази жена и соц.служби може да си сложи знак на равенство. Неадекватност и от двете страни и безотговорност на майката.Как ще раждаш толкова деца, ако живееш на социално дъно.Тя обрича децата си да останат там до края на живота. Тя е с какъв акъл роди и четвъртото дете, след като не може да обезпечи приемлив живот на предишните и не предложи от себе си нищо освен физиологичните си функции да възпроизвежда себеподобни нещастни, необразовани и страдащи от това хора.

Да ги хвърли на боклука ли според теб ? Като е забременяла е нормално да го роди.

Ние да не сме африканци или маймуни лазещите по дърветата? Тя е като такава мераклия и няма контрол върху инстинктите си може да ражда всяка година. Къде са отговорностите, цивилизован подход, образованост и разум.

На никакво дъно не беше Даниела, когато са раждани децата и съпругът и беше жив.

Luna0102

Е тогава що е живяла в склад след смъртта му (а вероятно и преди това)?

Правилното решение е тази жена да бъде затворена в ЖЕНСКО ЗАВЕДЕНИЕ, СПОРЕД ИК, ЧЕ ДА НЕ И СЕ НАРУШАВАТ ЖЕНСКИТЕ И КАЧЕСТВА , ДА СЕ ПРИОБЩИ И ПРИУЧИ КЪМ ДЖЕНДЪРСКИ НАВИЦИ, ДЕМЕК КАТО ТРЕТОПОЛОВА , ИНАЧЕ СПАСЕНИЕ ЗА НЕЯ И ДЕЦАТА И НЯМА !

Правилното решение е тази жена да бъде затворена в ЖЕНСКО ЗАВЕДЕНИЕ, СПОРЕД ИК, ЧЕ ДА НЕ И СЕ НАРУШАВАТ ЖЕНСКИТЕ И КАЧЕСТВА , ДА СЕ ПРИОБЩИ И ПРИУЧИ КЪМ ДЖЕНДЪРСКИ НАВИЦИ, ДЕМЕК КАТО ТРЕТОПОЛОВА , ИНАЧЕ СПАСЕНИЕ ЗА НЕЯ И ДЕЦАТА И НЯМА ! Не знаех, че и копанарите раждат нон стоп ?

Толкова сте изпростяли, че когато видите някой с много деца, веднага го обявявате за ром. Толкова некадърност и простотия, на толкова малко територия, е просто уникално!

Деца се дават в приемни семейства, за да се изведат от ЛОШАТА СРЕДА. в която се възпитават като БЪДЕЩИ ПЛЪХОВЕ. Но тук, малоумните платени драскачи крещат в един и същи глас опорните точки- как има пари за приемните, а не за майката. Колко ли пари им се дават за тези коментари, за да си плюят на мърлявите сурати и да пишат така?

Само че точно в този случай, нещата не стояха така.

Всъщност повечето от великите личности са излезнали точно от лоша среда- бедни, многодетни семейства.. По вашата глупава логика, щом една двойка може да предложи по-добри условия на живот, автоматично да им се дават децата на по-бедните.. Тъпото е, че тази жена е получавала 300 лв за децата си, а приемните семейства 3*700 лева, едното от които ромско. Това е бизнес!

А на тебе колко ти платиха за тази лъжа?

Да не намериш пари да помогнеш на майката а да намериш за помощно семейство!? Нечовешко е да отнемаш деца вместо да помогнеш на майката в нужда. За социален работник ми звучи катобезсърдечна бюрокрация.

жената на снимката се питам: 1. Има ли основно образование? 2. Дали е психически добре? 3. Има ле капацитет за 1 дете?!? 4. С тази скорост - до 30 г.ще е с поне 10-на... 5. Какво точно ще им даде на тези деца?

1) За какво ти е образованието? На теб какво образование ти е необходимо за да имаш деца? 2) Този въпрос е резонен, ако като майка не си искаше децата. 3) Има 4. Дали има капацитет? 4) Дали е твоя работа колко ще има? 5) ЛЮБОВ Само за това, че е различна от теб, успя да я заплюеш, нали? Ти това ли ще дадеш на твоите деца - омраза?

Идиот! Колко получаваш от сорос , бхк за това , че си продажник и мръсник. Са те отровят тези пари

Нормалните хора преди да създадат деца мислят за тяхното бъдеще. Струва ми се, че за нейните ние ще трябва да мислим. Стига с тази мантра - "различна", ами да, ако е неспособно да мисли, е различна, а защо ние да мислим за нея. Мислещите се съобразяват с възможностите си.

Все глупави въпроси , които колкото повече слизаш надолу и четеш стават все по-глупави.

1. Не говоря за чаустни уроци по език, за концерти и изложби, за уроци по пиано, екскурзии в чужбина... 2. Бедността ражда бедност... 3. Утре нейните 4 ще са по 4...още по-бедни , НО много щастливи?!? защото са гледани с ЛЮБОВ!!! 5. Жалкото е, че голям процент от децата в БГ са такива- някак по случайност правени, гледани както дойде и в 1-ви клас- да не са ти пред очите- гладни, недохранени, беззъби,без елементарни говорни и всякакви умения- мучат, блъскат, чупят...

Ей мурзилка! какво те интересува образованието и какво лошо има да се родят 10 деца. Да са и живи и здрави. Браво че се е преборила!

няма да допуснем в никакъв случай тази майка да спре да ражда! иначе в сливен ще свършат джаветата!

Не пиши вечно глупотевини ! Спри да иронизираш изпадналите в немилост жени-майки, само защото не осъзнаваш и не проумяваш ФИЛОСОФИЯТА НА СЪЩЕСТВУВАНИЕТО и Уроците за Усъвършенстване, които Съдбата ти предоставя! Спри се, ослушай се и се огледай в Реалността/Истината, белким проумееш "Причина-Следствие", или друго нещо, макар да се съмнявам! Но пък.. не ти пречи да опиташ...

Не може да се отнемат деца от майка, която ги иска. На такава майка трябва да се помогне. Щом държавата не иска да помага на българките, да ни информира, ние ще им помагаме. Това са няколко десетки случая в цялата държава, лесно ще ги обгрижим. Имайте страх от Бога, то закони няма.

Каква българка те гони? Толкова ли си сляпа и тъпа? това е ромка! Вземи си я и си я гледай, аз не искам га плащам за децата на една раз хонена жена, които утре ще гранят и крадат. Да не мислиш, че тая ще ги "възпита' другояче.

Първо ти не плащаш на тази майка. Второ това е бедна българска жена, която няма помощ от никъде. Трето, ако въобще плащаш нъкаде, отглеждането на деца от приемни семейства е доста по-скъпо.

срещу Вас. Циганките си изоставят и продават децата, не чакат да им ги отнемат. На снимката е българка. Никой не Ви задължава да помагате на българи, а на циганите Ви е бедна фантазията колко помагате, без дори да Ви е хрумнало, защото никой не Ви пита. Аз казвам да ни информират - които искаме, ще помогнем, а Вие си плащайте данъците и осигуровките, за да има за циганите и пак вижте кой е в огледалото, преди да ми прикачвате неподходящи прилагателни.

Типичен пример, в който се гони имитация на дейност и отчетност по лесния начин.

Голяма помощ са и оказали социалните.Докарали още психични травми на майката и децата и , а работят тази работа с цел да предпазват от подобни ситуации.Всичко ни е сбъркано , тотално сбъркано.Да не се помогне тази жена финансово или с жилище за да се поддържат приемни семейства и да им се плаща за това.Откачена история.

А НАЙ-СБЪРКАН в тази история си ТИ. Защото не мислиш. Или и тебе те хрантути държавата , т.е. ние, с детски, с общински жилиша и помощи. Сливенски роми, безсрамници

Я прочети няколко пъти поста ми и ако не успееш да го схванеш си бий два шамара да се освестиш.Писна ми от глуповати същества , които не се и стараят да разберат какво казва човек.Аре у лево!

Браво на жената-истинска майка. Когато губи съпруга си, вместо помощ ѝ отнемат децата. Отчаянието не я погубва, а ѝ дава сили за борба. Намира си работа, добър мъж, адвокат и си връща децата. Получава и подарък от Бога- здрава рожба. Бъдете живи и здрави ! А за социалните не желая да коментирам, сякаш никой от тях не е родител-правят нещастно цяло семейство, раздават пари за ненужна приемна грижа 3 по 600 лв., като с много по- малко средства майката щеше де се справи. Демографската криза я прави държавата.

Какъв съпруг е загубила тази? та тя никога не е имала такъв. Такива коментари тука пишат ама наистина малоумни

Тази система е тотално сбъркана! Държавата я няма никва, да защитава гражданите и техните права, българите са принудени само да защитават собствеността си, семейство и живота си, но в има, когато могат да се отнемат деца и да се рушат човешки съдби! Има я и когато трябва да се подкопаят документи и закони, гарантиращи на гражданите повече защита и права. Всичко е с главата надолу!

Едно не разбирам. Социалните нямат възможност да ѝ помогнат, но за всяко дете в приемно семейство се плаща на тези, които го гледат. Защо не се даде помощ на жената, която може и да е наполовина от издръжката им в приемно семейство, за да си гледа собствените деца?!?

Е, браво! Поне са й ги върнали. В скандинавските държави няма шанс. А на циганите защо не има вземат децата!?

Всички българи очакваме оставки в социалнат служба в Сливен, ако не - уволнения.

Каква простотия само? На 26 години вече с 4 деца. А работа? А образование? А данъци? Никой не е длъжен да гледа децата на друг, това е лична отговорност.

Че тя жената това иска, сама да си ги гледа.

А за умните социални някаква санкция? за това, че са разбутали живота на най-малко четирима души (ако не броим приемните семейства)?

пак има надежда в крайна сметка съдът е поправил грешката на социалните , интересно е ,че при действаща ИК. тази жена нямаше да има ,никакъв шанс да си върне децата

Майката да осъди социалните служители, които са отнели децата й. Като си платят солидно обещетение, може да се замислят дали с лека ръка да отнемат деца. Не държавата, т.е ние данакъплатците, а конкретните служители.

правилно, закона да се промени и всеки лично да си отговаря, на социалните затова не им пука, защото ние ще плащаме като ги осъдят. Герберастките дупетати да не лентяйстват а да променят незабавно закона и да бъдат наказвани за такива недомислия и мудна работа.

Вижте как социалните еничари издевателстват с една българска майка!!! Ние сме във война!

Майка!!!?? С 3 деца и продължава да ражда и да обрича децата на мизерия. Ще ги вземат, в склада ли да живеят. Ако не ги вземат и някой се обади къде ги гледа обществото ще настръхне и ще кажат, че не си вършат работата.

Браво бе колос! Жената си обича очевидно децата и просто е поискала помощ заради починал съпруг. Предполагам ако оставим на интелигенти като теб ще въведат химическа стерилизация и конц лагери!

На приемните семейства се плаща по около 600 лв на дете. Ако на нея са дали тази сума, нямало е да живее в склад. Друг е въпросът за сексуалната и култура.

Къде са отнетите деца на цигански майки оставени да скитат по улиците???? Социалната служба се попълва от наемни еничари!!! Вижте на какво подлагат една българска майка с три деца! Изроди!

Между "й" и "ѝ" има огромна разлика. Като гледам не само "журналистите" на Дир трябва да си припомнят :) Моля, пишете грамотно!

Политиката за излизане от демографски срив действа точно в обратна посока.

Никой не забеляза, че "майката" е родила четвърто?

Забелязано е, но какво лошо има, ако се грижат добре за децата. В Норвегия жена с 3 деца няма нужда изобщо да работи, за да свързва двата края.

Бихте ли обяснили за какъв вид майка говорите, смисъл едва ли "тъмно зелена" майка от БГ ще отиде там с трите си отрочета и ще се радва на този стандарт, нали? Дори и няма да отваряме темата за БВП, ниво на покупателност, ОБРАЗОВАНИЕ, обществени порядки и ЗАКОНИ в тази прекрасна държава.

И защо да не роди? Никъде не видях децата да са били малтретирани или недохранени. Жената ги е гледала възможно най-добре при нейните обстоятелства. Какво искате от вдовица с три деца? Не видях и да врънка някой да я издържа - само помощ за жилище и детска градина.

Единия проблем е защо се дават пари на приемно семейство, а не същите пари да се дават на родителите. Другия е защо след като нямаш условия за отглеждане правиш деца и искаш друг да ти осигурява средства за да ги отглеждаш. Отговор на двата проблема е свързан с паразитното мислене на част от населението и институциите спрямо, НОРМАЛНИТЕ хора. Нека се спре раздаването на пари, а вместо това да се намаляват данъци като стимул да имаш деца. Така тези които не работят, няма да гледат на децата си като портмонета. СТИГА с натрапената толерастия. СТИГА с промяната на ценности в Българското общество. СТИГА даване на привилегии на всякакви малцинства за сметка на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.

статията пише, че е закъсала защото първия ѝ мъж е починал. Ти знаеш ли как се гледат 3 деца!?

аз например родих на 36г точно защото нямах жилище и бях под наем.Няма да гледам деца в квартира ако ще да остана без деца. На държавата няма да се моля, макар че внасям осигуровки, но социалните трябва да се закрият и всеки да си внася в собствена сметка, която да се унаследява. За жилищата отговаря общината, няма нужда да хрантутим социални.

Това, с което се хвалите, не е много за хвалба. Колко деца родихте на 36? Едно? А знаете ли по колко деца трябва да има в семейство, за да се предотврати демографския срив? ТРИ!!! Тук половината вият срещу неграмотните и циганите, но ние сме си виновни като раждаме по едно или максимум две деца. 'Щото много му мислим как ще ги осигурим... А знаете ли, че в родилното в Сливен съотношението на родилките е 5:1? Познайте в чия полза. Що се отнася до тази майка, смятам, че срещу нея е извършено престъпление! Аз помня, когато се разшумя за този случай още преди две години и накрая останах с впечатление, че се е събрала с децата си. Ужасена съм, че две години от живота на това семейство са разбити заради тромави и немислещи институции.

Не видждам нищо лошо в това да имаш деца. Но това, че в даден момент животът ти се срива, поради някакви независищи от теб обстоятелства (в случая смъртта на съпруга), не означава ли, че точно тогава държавата, в лицето на данъкоплатците трябва да помогне, а не да действа алогично и аморално. За мен тази майка е герой, успяла е да се изправи след всичко това. А такива като мен трябва да се засрамят, защото демокрацията ни научи на това - само едно дете и работа до изтощение, защото трябва да имаме нови коли, нови телефони, а не да вложим тези пари в отглеждането на деца. Аз лично, благодарение на тази майка, сериозно се замислих върху това да имам още едно дете.

Нашите "социални" служби започнаха да копират едно към едно неолибералните фашистки методи от Западаща Европа!? Къде ни отидоха Православните ценности? В Русия такива и по-тежки случай децата се приемат в специални центрове заедно с майката под наблюдение на социалните им служби! Така ли лесно могат да бъдат отнемани децата на една майка според местните джендъри!??

Къде са отнетите деца на цигански майки оставени да скитат по улиците???? Социалната служба се попълва от наемни еничари!!! Вижте на какво подлагат една българска майка с три деца! Изроди!

Значи имат правомощия да дават пари на приемните семейства за същите деца, но не и да помогнат на майката да продължи да се грижи за собствените си деца???

В конктетния случай е тъпо, но се замисли какво става, ако всички цигани се разскачат за по 1000 лв на дете от утре какво правим.

Майката тук е пълнолетна. ПРи циганките, раждащи на 12 г и друга ситуацията.

ами тези отнети деца и без това се дават на циганите.Я да кажат социалните на кого са ги дали, да не крият информация ако обичат.

Крайно вр еме е да се повдигне темата за децата, отвлечени от социалните служби, и дадени за платено отглеждане. Защо тези пари не се дават на родното семейство, а на чужди хора. Държавата толерира отвличането на деца-"отнемането и настаняването" на родно дете при чужди хора е ОТВЛИЧАНЕ. И напоследък е масово. Ако си беден, с МРЗ, без работа рискът да ти отвлече държавата детето е огромен, защото има финансов стимул -заплащане на външни лица паразити за отглеждане на отвлечените деца.

Къде са отнетите деца на цигански майки оставени да скитат по улиците???? Социалната служба се попълва от наемни еничари!!! Вижте на какво подлагат една българска майка с три деца! Изроди!

т.нар. институции не са преценили какво да направят, само жилище и работа за майката. А са тръгнали по дългия тъч,да разделят децата от майката. Добре е ,че съдът се е разработил в този случай. Съветвам майката да съди за парично обезщетение неработещите, а то да бъде удържано от заплатите им.

Да-нека да сметнем колко пари са платени на чуждите хора да гледат тези деца да две години-за заплата, осигуровки и издръжки-защото приемното гледане на деца не е ебезвъзмездно а е грозен бизнес с отвлечени от държавата деца-вероятно говорим за около 40 хил лв минимум. Защо с една трета, или по-малко от тези пари не е помогнато на майката-например да и се даде работа, дори и да е с ниска заплата плюс детска градина-на какво има право.

Социални служби , които работят на процент за ПЛАТЕНИТЕ приемни семейства?!?Кощунство е да отделят деца от майка им!И това всичко за пари ли , бе нещастници Асоциални!За затвор сте-откраднали сте деца от майка им!

ТЪПИ СОЦИАЛНИ,АКО БЯХА ЦИГАНИ ДАЖЕ ПАРИ ЩЯХА ДА ИМ ДАДАТ, ЧЕ И ЖИЛИЩЕ.

Майката сега да заведе второ дело-за обезщетение за държавния произвол, който две години открадна от нея и децата и да не са заедно.

Такаа я да ми пишат как се нарича държава в която във почти или във всеки областни центърове има изградени кучкарници и са на грижа на на общината а няма изградени такива но за хора и деца изпаднали в трудно положение ? И това ли е най лесния начин да и се вземат децата на тази майка като еничари от чиновниците а има някои майки даже и не ги виждат повече.Тази майка се е борила с държавата и е успяла по други дали ще го сторят ?

Пояснение-имах впредвид да бъдат изградени центрове за хора в затруднено положение в областните градове но те колегите от форума са ме разбрали !

Кучешка държава с маймунско управление, това, и предходните, разбира се. Обзалагам се, че и следващите.

Прекрасно е когато доброто възтържествува! Браво на борбената майка и явно прекрасния й съпруг и баща на дечицата! Всички да са много здрави и щастливи! Уволнение и наказателни производства срещу социалните. Това са престъпна банда. Изобщо тази служба в цялата страна, с много малко изключения, е вредна и трябва да започне пълно обновяване.

ако се прилагат същите критерии към циганите, ще останат въобще без деца

Кой ряжда 4-то дете в такива условия?

Добре са й помогнали - децата са забравили коя е майка им. Това с приемните семейства е пълен та*ак! Или гледаш детето цял живот или не. Какво ще си го сменят като автомобил втора употреба? Другото е да има някакъв вид комуни, където родители и деца да живеят подопомагани от държавата. Но целта е децата да се алиенират и след 1-2 поколения да няма нормални семейства.

Имената на боклуците от социалните служби, допуснали това? За да може всеки да ги заплюва като ги срещне по улиците. Очевидно държавната политика е помощи да се дават само на един специфичен етнос.