Две съдебни инстанции са постановили, че действията на социалните работници са били неправомерни и двете момченца и момиченцето трябва да бъдат върнати на майка им, съобщи Нова телевизия.

Драмата на младата жена започна в края на 2016 година. Тогава тя и трите й деца живееха в склад в покрайнините на Сливен. Даниела изпаднала в трудно финансово положение след смъртта на първия й съпруг. Тя поискала от социалните помощ - да й намерят жилище, в което да живее, както и да съдействат за намиране на детска градина, за да може да работи. Социалните работници й обясняват, че те нямат такива правомощия, след което й взимат трите деца и ги настаняват в приемни семейства.

Две години 26-годишната Даниела Колева се бори, за да си върне децата. От Община Сливен й предоставят общинско жилище, а майката си намира и работа. С помощта на адвокат Петър Николов, младата жена успява да спечели делото на две съдебни инстанции и от скоро Едуард, Васил и Станимира вече са при нея.

Преди дни Даниела е станала майка за четвърти път на малката Мария, а бащата на новороденото момиченце е припознал трите й по-големи деца. Сега обаче Едуард, Васил и Станимира трябва отново да свикнат със собствената си майка.

"Раздвоени са децата, защото са свикнали с приемните семейства, каквито и да са били те. Травмите са големи, но смятам, че ще успеем да се справим", казва щастливата Даниела.