Отчаяна майка заплаши, че ще се самоубие с дете в ръце

Отчаяна от мизерията 36-годишна майка на три деца заплаши, че ще се самоубие с най-малкото си дете в ръце, скачайки от 3-я етаж на дома си в Благоевград тази нощ. След продължителни разговори жената е разубедена и настанена в болница.

Обратно в новината

Коментари - Отчаяна майка заплаши, че ще се самоубие с дете в ръце | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...като не може сама да се грижи за себе си- защо създава семейство и деца, при това- 3?Жалко, но да си носи отговорнстта лично!

КОЙ, (като сте много вярващи, като започнем от патриарха през БСП, ГЕРБ, ДПС, и т.н. , та стигнем до президента) е готов да размени или сподели ВЕЛИКДЕНСКАТА си трапеза и да нареди на нея някои от все повече увеличаващите се бедстващи и обезумели от отчаяние и крайна безизходица, самоубиващи се(вече и заедно с децата си) КЛЕТИ БЪЛГАРИ????? КОЙ, питам??? Дано им заклекне и дано Бог ме чуе и ги накаже! АМИН!!! Вярвам, че по Великден(а не само по Коледа)и без нечий патронаж на гузната съвест-стават ЧУДЕСА!!! Весел и светъл Великден бедни БЪЛГАРИ! и,... ПОЗОР за всички, които са грабили и преминали инкогнито през официалната власт!!!

АКО НЯКОЙ ПОЗНАВА ТАЗИ ЖЕНА НЕКА МИ ДАДЕ КООРДИНАТИ.ИСКАМ ДА И ПОМОГНА.

3dfx

Ами то не може да си безработен, да се омъжиш за алкохолик, да родиш три деца и да чакаш да ти се оправи положението...

Самоубийството е грях и глупост във всички религии и страни.С чест може да си отиде човек свършил нещо полезно за другиго.Вместо да се самоубива напразно да се взриви в министерски съвет или народно събрание и това ще е най-голямата чест и достойнство което може да свърши един българин за да помогне на цял един народ!

Опитваш се да направиш в България това, което правят в арабските държави.

Дамян

Вижда се че не си излизал от Бг Ганыо.Това не е в арабските страни,а навсякъде по света,дори там е по рядко понеже арабите са много страхливи като нашите цигани.Ха накарай циганин да се взриви,но май и българина стана циганин.

Искам да ви кажа, че лично познавам Екатерина. Не съм очаквала това от нея и съм потресена, но искам да подчертая, че това не е никакъв предизборен сценарий! Наистина няма кой да й помага - майка й е много зле със здравето, брат й ги е забравил някъде в чужбина, а явно й на съпруга си не може да разчита. Безработна е, ама и какво може да си позволи да работи с това 3 годишно детенце?! Майките с малки деца трудно си намират работа, която да е с чиновническо работно време от 8 до 16. Какво като е с висше образование? Малкото дете означава чести болнични, а никой не иска да наема такива хора. Мразя вече тази държава, заради политиците, които обещават, а после забравят и само грабят ли, грабят... И презирам хора като тези, които се опитват от една такава лична трагедия да сътворят политически сценарий. Не само политиците, ами и народа ни е вече озверял и напада невинните. Радвам се, че все още има и хора, които виждат ясно нещастието на другите и го разбират. Те са надеждата на България!

Ами дай и съвет за справяне с положението.Вместо да се самоубива да убие някой депутат или министър,а най-добре да се взриви с експлозиви в министерски съвет.Цял народ ще я подкрепи,ще и издигнем паметник,а децата и ще бъдат осигурени.Защо трябва да умира напразно?Ще остане в историята на България като най-голямата героиня спасила ни от бялото робство.

си бяхте и такива ще си останете.

Другите да умират, защото ти си много "знаещ". Боклук.

Може би трябва да сме празнично настроени, усмихнати и щастливи... Е ,да ама не.. Вижте как живее народът ни, отчаянието, болката, мизерията в която съществуваме, защото това не е живот.

Не може да бъде!Каква мизерия-сега има банани, можем да пътуваме по света, горд ЧЛЕН сме на ЕС и НАТО, демократизирани отвсякъде -чудо сме!!!!!!

Това не може да е истина. БЪЛГАРИТЕ "БЛАГОГОВЕЕМЕ И ЖИВЕЕМ КАТО КРЕЗОВЕ" БЛАГОДОРЕНИЕ НА МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА Т И К В А Т А и неговия водоносец - СЛУХАРЯ..

Това е инсинуация на бсп и комунистите.Ние герберите цъфтим и богатеем,това не може да е истина.

нямам думи! как ще оправят положението и като я вкарат в психиатряя? най-много наистина да и стане нещо. а мъжа и, който ги е оставил и си гледа само цигарите и ракията-нищо той няма нужда от психятър. а станишката с мазната физиономиика дето требва да бъде размазана? а боко със залите и лентичките? а тия дето помагат на циганите да се настаняват в апартаменти в софия и им намират работа, разни организации?

Обърнете се към "Агенция за закрила на гладните-Ц.Ц. и Б.Б.".

Да за такива като нас помощи няма, но за циганите винаги се намират

това е, което ще получите, когато живеем в страна, която е правило от мошеници. там са бедни хора, с много деца навсякъде, дори тук, в Германия, социалната система се грижи добре за хората в неравностойно положение. те са човешки beigns като нас, и те заслужават правото да живеят, системата ги прави да изглеждат така, в противен случай никой не са избрахме да бъдат бедни. което трябва да направите нещо за вашето правителство, с други думи, излагайте ги и им корупционна практика чрез демонстрация и нека гласът ви се чува навсякъде. БСП държи най-виновен. Нека Бог да помогне на това семейство

вращам се за пореден пат в мизерната си родина и от летището ме грабват таксиджята се оплаква как го крадели енерго дружествата и всички в дарявата как хора се палели от глад и мизеря питам го колко струва превоза ми а тои колкото дадеш давам 20 лв. а тои малко са идваш от чужбина а не плащаш питам колко показва апарата ами не е пуснат карам колата си вече из софя по родните улици удрят ме като ми отнемат предимство и скачат отгоре ми ти бе с този номер каде си дошал в софя да караш и т.н. е как искате да се оправят нещата като самите вие се лажете помежду си и сте арогантни и простаци на патя и в живото ако всички ви сменят и вкарат нови хора в дарявата ще се оправо бг.обаче ако остане само един ще зарази и всичките новодошли така че хвала на господ че не живея в геогравското понятие потуристан

Прав си но само донякъде.Таксиджията плаща над 7000лв.данъци такси и осигуровки всяка година.Таксито се ползва по закон 10г. и след това нова кола,сиреч 2-3хил.лв. при това ако не е на лизинг.Плюс застраховки,прегледи,винетка и накрая най-скъпото ремонта и олеква с най-малко 20хил.на година.Как се избива подобна сума?Ами трябва и гориво и смяна на масла и филтри.Подобно е положението с всеки бизнес,докато държавата взима първоначален рекет от 7000лв.оправия няма да има и затова не са виновни всички хора,а управляващите.

Опитваш се да направиш в България това, което правят в арабските държави.

докога ще се делите на червени сини зелени и т.н.и да си искате парите от комунисти гербери и турци вместо да скачате от блокове и да се палите запалете тези които ви докараха до лудост и мизеря или не ги знаете поименно от зодата на "демокрацята "до днес те са едни и сащи хора само сменят името на партята си партии не ви трябват затова палете тях а не себе си бедни ми потурковци.

много са ми противни и прости такива дето се обръщат на български в български форум във 2 лице мн.число-вие това вие онова. ама ти съвети ли раздаваш? хахаха смешник.

Нещата са много по-сериозни от някакви си партии, коалиции и правителства. Вижте в тубата заглавието: "Разобличаване на Дневния ред за поробването ни през 21 век"! Не, че нещо ще ви изненада, но знайте, че всеки, който посегне на живота си, просто действа според плана "Адженда21"!

Полиция , Данс , Гдбоп , Политици ,Съдебна система = Терористи !!!!!!!!!

така е когато комунистите след 2з години демокраця ви управляват и се готвят отново да ги изберете.за предишния циганин от правец не говоря-тато.поискаите парите си от наследниците на столетницата и тяхните внучета които живеят като принцове.

Наследниците на столетницата са точно гробарчетата !!

вие сте на всякаде -на всеки километер. не се прави на ударен много добре разбра че ства вапрос за наследниците и червените принцове на партята столетница.комунистите които бяха вашкари сега карат мерцедеси и поршета.а вашя геи станишев се е качил като педал на харлеидеивидсон да не му убива задника.

Не злобей толкова, разпети Петък е! В тези няколко(стотин) дши ли е проблемът или пък в тези дето натрупаха капитали преди втората световна война и ги изгубиха после? Ти от кои си! Види се - наследник си на някой от вторите... А ако някой е навсякъде значи има причина - най-малкото го харесват..

Сега който е гладен да си резне малко демокрация, малко от пазарната икономика и за десерт империализъм - капитализъм. Да ви е сладко !!! А ако не ви стигне - излезте и повикайте на площада - ще ви олекне, и стърженето в стомаха не е толкова болезнено !!

Гробарчетата съсипаха всичко, опукаха фискалният резерв, и направиха нови заеми !!!!

аз съм неутрален партии не ме интересуват. само искам да кажа че по времето на тодор живков нямаше такава мизерия. зеленчуците от магазините ги покриваха с одеала пред мапазините. и къщите на първият етаж нямаха решдтки.

Да,ама портокали и банани имаше само в показния магазин и то не винаги.

Е и яж сега портокали и банани --- наместо истински домати краставици и чужки от ПЛОД ЗЕЛЕНЧУК --- и месо от животни гледани с истински фураж не с химикали-Ей опомнете се не ВСИЧКО Е ЧАЛКА И КОКАКОЛА

Никога !!!Ама Никога хората на България Не Са живели така както при управлението на Мафията ГЕРБ ! ГЕРБ Оглозгаха България до кост, а Хората се СамоЗапалват и СамоУбиват ! Проклети да са ГЕРБ и Тарторите им!

Много си тъп/а!!! Писнало ми е от такива тапаци като теб в тая мизерна държавица. СВЕТОВНА КРИЗА Е МАЛОУМНИЦИ ГЕРБ УПРАВЛЯВАШЕ ПО ВРЕМЕТО НА СВЕТОВНА КРИЗА. Станишко краде че чак се ояде нищо не казвате мишки мизерни. Когато ГЕРБ дойдеха на власт БГ вече беше окрадена е как се оправлява даржава без пари и пална с прост народ!!! Нещасници безмозачни!!!

Тъпако, кризата е в няколко държави с много големи дългове !!! Защо няма криза в Турция, Полша, Германия например??? Щатите вече вървят нагоре !!! А България имаше много нисък дълг !!! Гробарчетата се възползваха от "световната криза" за да крадат , и то много да крадат !!!

Спрете да обръщате чуждото нещастие в политическа игра, а вижте как може да се помогне на тази жена. Някой може ли да даде детайли за да се свържем със семейството ?

като е видяла след първото дете,че мъжът е боклук защо ги родила другите 2?!?!?

ти като си подбереш перфектната жена, гаранция взимаш ли, че после може да стане наркоманка, шаврантия и т.н. ?!? ми тя може и от тежка болест да се разболее - тогава кво, изхвърляш я и се мяташ на друга ли?! 340 коментара има - явно самоубийствената тема е наболяла в тая държава, обаче айде поне спестете уникално тъпите коментари!

Социалните да я приберат в защитен дом!!! Стига са прибирали циганите!!

само че в психиатрия... така ще я обявят за луда, а после ще й приберат и децата... народа ще се утеши, че видиш ли жената не е била с всичкия си и ще продължи да вярва, че живее богато и блаженно в една прекрасна държава, която се грижи отвсякъде за него...

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ

Хора се самозапалваха преди изборите, ще се самозапалват и след изборите... А иначе съм сигурен, че мъжът и й краде парите, малкото, които има... Ще помогнете и той ПАК ще ги открадне!

Айде да не се намесваме в личните им отношения, щом не ги знаем. Щом човека се грижи за 2 от децата сигурно и на него не му е лесно. Проблема е в държавата. Че тя е напълно безразлична към майките с деца, пенсионери и болни. Да не забравяме и за случая, който няма пари за операция, за който става дума. това не са отделни случаи. Това е навсякъде!

този пък се загрижил за парите, които жената още не е получила...

каде са кметове, партии и др. б-зи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

фантазиращ и то! ако имаше хотел или поне свестно образование и работа нямаше да пестиш от дрешки и играчки?! жалък си и се излагаш, а едно е сигурно - и ти сам не знаеш за какво си ги направил тези 4, щот елементарно - ако знаеше за кво ги правиш щеше да знаеш и как да ги гледаш или ти ги направи само да им взимаш помощите, а?

Просто съм възмутена до дъното на душата си от всички тези коментари за политически партии и разни други Как не Ви е срам , не виждате ли трагедията на тази жена, която е поставена пред избора кое от децата и да яде и кое не, Вместо да попитате за адреса и да и помогнете пишете глупави коментари, Къде са социални грижи да отпуснат помощи за децата, къде е Червения кръст да им помогне или всички институции са сляпи за тези хора нуждаещи се от помощ, На фона на това се пише как Бойко Борисов отишъл да гледа докъде са стигнали със сроителството на поредната магистрала- ами че то кой ще ги ползва вече тези пътища като не останаха хора в тази държава или си строи пътища за себе си,

Плащам си редовно данъците,в бюджета би трябвало да има предвидени пари за такива случаи.Проблемът е че нуждаещите се са много повече отколкото системата може да издържи.И по - тежко ще става.

Плащай, но НЯМА да е за дълго! Системата плаче за СМЯНА - ГЛОБАЛНА! Козметични промени, НЯМА да помогнат, но поне виждам, че се събудихте най-сетне, което си е голям напредък все пак!

а община благоевград къде е ? да събира данъци знае, а да се грижи за хората не !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най-лесно е да се избяга - а ако случайно палачинката се обърне (мислен експеримент) бягащите пак ли ще довтасат обратно? А празниците нека са весели...

Как пък всички, бедни, унижени, отритнати, точно пред избори, започват да се палят, да скачат и трепят децата си от отчаяние, глад и назнам си какво. Няма пияница, който да е създал нормално семейство. Запомнете го!

Съжалявам, но те се палиха и преди изборите!!!!!!!!!!!

що не се самозапалиш и ти в знак на протест срещу тези самозапалващи се и самоубиващи се....намекваш ,че е предизборен театър ли....глупак

Щях да подмина подхвърлянето ти " що не се самозапалиш" ..и т.н., но да ме наричаш глупак, мен, баща на трима достойни българи висшисти -доктор, архитект и преподавателка в гимназия по английски език, мен, който до 70 години издържах студентка(и преживявах с витабела(соев салам), мен, който мрази пияниците и живея с 280 лева пенсия, е това ме ядоса! Ти или нищо не разбираш или си от същото тесто, като тия пияндета, гдето си зарязват децата заради ракията или си недозрял пъпеш, който и кокошките не го ядат. Щом защитаваш пияниците, ясно от какъв сой си! Тук, някой казват на такива " Ай сиктир".И аз ще го повторя.

с такава ненавист, омраза и безчувственост , не вярвам и ти да си плод от нормално семеиство

вярно е,че такива съдби от 1944 до 1989г не е имало,както е вярно,че досега не е имало толкова изродено поколение,като това на бившата номенклатура,което "по право"пое управлението на страната след 1989г. то доведе страната и хората до това срамно състояни от дивашка алчност и бездуховие.

До всички перверзни типове, който кълнат бившият социализъм и използвуват израза "комуноид" - такива съдби, като описаната в новината от 1944 до 1989 в България не е имало!!!!!

И преди девети 1944 малко е имало такива. Баща ми "бог да го прости" е бил от много бедно семейство. Разправял ми е за мизерията, как са носели дървени сандали, как са си правели топки от парцали, как е ходил на училище с обувките и чантите на брат си. Но не ми е разправял как са гладували. Винаги е имало комат хляб на трапезата. Сега някой хора живеят по зле и от това време. И КАКВО ЧАКАМЕ ДА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ?

Поредната трагедия с пияници. Направил и три деца и избягал на село уж да работи!?! А пък авторът тук, т.н. новинар, веднага го свърза с НАРОДА, който тънел в мизерия. Това няма да мине, драскачо! Всеки народ си има и мърша. Пратете ги при отец Иван от Нови хан, който търси работливи семейства за с. Расово, където има свободни къщи и земя. Съседът ми взема 520 лева пенсия(бивш военен старшина) и псува властта, че не може да си плати тока(25лв. ), но не сяда без бира и цигари на масата! На това се казва " Ай сиктир"!

до тук съм съгласна. А ти ще се съгласиш ли че социализма живее още в душите на много хора, вкл. в тази на съседа ти с голямата пенсия. И ще последното управление само засили носталгията по него с демагогията си.

И защо така живее, а споменът не умира - щото материалът е кофти ли - с изключение на "гражданките" като вас несъмнено...

Уважаема гражданко, защо не коментираш пияницата, а старшината, който може да има и пистолет(по право даден му, защо ли?!?) и ща не ща му правя компания, защото като се напие става зъл. Ето, конкретно давам акъл - отец Иван, един рядко благороден и умен човек, търси работливи семейства за с. Расово. Ще имат дом, земя за обработка и т.н. Баща ми, преди 9 септември 44 г., заедно с майка ми хранеха 4 деца и двама стари родители с 30 декара земя.Работеха от сутрин до късно вечер. И никога, ама никога не сме гладували.За Велик ден имаше и козунаци, симид, и на Гергьов ден се облажвахме с агнешко. Мразя, мързеливците и пияниците! Това е! Бас държа, че няма да идат! Жалко за децата, че имат такива безотговорни родители.

Социализмът е единствената справедлива система за разпределяне на социалните блага и ресурси! Ако под социализъм разбирате да получавате без да бачкате, значи нещо не сте в час! За сведение -най-социалистическите държави са Швеция и Дания. В БГ НИКОГА не е имало социализъм, а само извратена форма на държавен капитализъм! А сега е анаргограбизъм!

Много моля хора, които не са били в затруднено положение да не се изказват и да не обвинява, защото не знаете какво е съпричастнот по Бългаски. Не знаете какво е да си търсиш работа и всеки да ти отказва не защото не си образован, а за дате унижи, не знаете какво е да вариш каша на децата си за да заситят глада си, не знаете как се живе на село на тефтер, не знаете как местният селски дерибей коли и беси. Много неща не знаете за мизерията. Вие сте чули, че сме състрадателен народ не е така всеки дърпа чергата към себе си и се пише, че е по велик от другия. Състрадателни сме били преди век, сега сме освирепяла глутница кучета. Спомням си на времето как се строяха къщите на село - събираха се всички от махалата да помагат. Сега да сте го видяли. аз не съм!Всеки гледа да открадне я кокошките на съседа, я да му завиди. Лошо възпитахте поколенията на прехода без ценности и морал и ще берем плодовете!

Милозливо пространно обяснение за нещо, което го знаем. Живата е борба а не ХОРЕМАГ, драги! (надявам се че знаеш тази дума (кръчма). Не защитавайте глупаците, пияниците и мошенниците! Докато има някой да им дава, макар и трохи, те никога няма да се хванат на работа. Масларова отчиташе заетост, като даваше на циганите по 120 лева, за да се подпират на лопатите и метлите. Не беше ли така? Бойко можеше да го направи десет пъти по добре,като запълват дупките по изровените пътища.Но не го направи.Защо? Ето отговорът: Питах циганката, която чисти определен район в квартала, колко взема на месец. Каза ми честно- 380 лева чисти. Но недоволства, защото имала голем номер на работната и дреха, и ако не бачкала, щели да ги смалят на 350 лева. За откровенността и я черпих кафе, аз дето имам пенсия 280 лева. Но съм доволен- пред дома ми е чисто!

така е принципно. но ако тази жена е достатъчно невея ,то не би л трябвало точно тук да се намясят соцялните служби ,агенциите за закрила на детето , да се предлоят варянта на тази жена за оцеляване и чак тогава да я съдим ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вижте, сега мили хора, вместо да се хапем един друг пред тоя светъл празник, аз предлагам друго. Следващия път като излезем на улицата да се обединим в следното: 1. никакви субсидии на партиите - те затова сега и малките са се наредили на опашката, защото дори и да не влязат вземат от всички нас едни пари и после...шакадъм! Това ще искаме да се премахне. 2. чувам оня ден по радиото, че "срамът" Кокинов, ако не го подведели под отговорност трябвало по закон да му изплатят 60 000лв. Боже..рекох си, добре ли чувам, или не. Та, какви с тия суми, какви са тия закони???? Без такива!!! Хората ще гладуват, а той - 60 000лв. Хайде на следващата улица - с калъчката! И още разни такива безобразия, който знае да ги пише, ще ги подредим по списък и...бой.

и по двете съм сагласна с теб. На партиите по 10-20 000 за кампания и 4 заплати за техническите им служители ако влязат в парламента. Ние не сме добитък който отгоре на това да си плаща затова че е гласувал на някоя апртия. А Кокинов дисциплинарно уволнение. Цецо и Бойко да си го вземат.

Магистрааааали, споооортни зааааали, сеееееверната тангента, юююююююжната дъга.... утре пускаме мост до Австралия и тунел до Бразилия. Какво иска още тОа неблагодарен мат'риял?!?!?!

върл противник съм на политика Борисов. Но извън това всеки подрежда живота си и е отговорен за него. Ако е родител и за децата. Има бедни хора, но упорити и не се предават. за мен тази жена и мъжът си бас държа са някакви мързеливци. Три години не се хвърлила днес решила....да не би да е тънела в доволство....

1chovek

Изразявам недоволство и възмущение от коментара ви. Защото именно този политик, заедно с другите негови съратници, именно това управление, пряко е отговорно за унищожаването на българския бизнес в полза на мутренския интерес, цели сектори бяха окупирани и за хиляди фирми повече работа няма, а това означава за хиляди работници, а това означава - за хиляди семейства. Цифри няма да споменавам, сигурен съм че и сама сте достатъчно интелигентна да си ги видите в Гугъл или друга търсачка и да си направите сама изводите за мащабите на грабежа и българоубийството. Няма как да обвиняваш някого, че не се грижи за семейството си, когато си му взел хляба и отстрани го сочиш с пръст. Това е крайна перверзия. (казвам го по отношение на ББ и съграбителите).

ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА. Да се хвърли сама, БЕЗ ДА ИЗПОЛЗВА ЗА ШАНТАЖ ДЕЦАТА. Първо да си стегне мъжа. Гледал си ракията и цигарите. Е, какво. Сега ще и дадат помощи или работа и мъжът й ще ги изпие и изпуше. ТАКИВА МЪРЛИ винаги намират начин да привлекат вниманието.

ех , де да имах възможност да ти се изплюя право в лицето...но всъщност не....ще ми бъде жал за плюнката...

И аз така! думите бледнеят пред мерзостта на тази "гражданка" - това е чудо ни чувано, ни виждано!!!!

Защо не съберем малко помощи - кой цигари,кой ракийка,може и някой презерватив и да ги пратим на закъсалите.Все ще са и от полза.

Мухло с помощ от 35 лева, кое по напред! И за какво ни е тази държава. Като работиш плащаш данъци застраховка и прочие именно, като изпаднеш на дъното да може да се оправиш и какво получаваш едно голямо НИЩО!

Ми тази държава, да не те осиновила, бе тараанколу. Иди при кмета на пустеещо село, обясни му, че искаш дом и земя да работиш и ми се обади след 3-4 години. Ако си работлив-ще си добре. Но ако отново разчиташ да се изтягаш на сянка и поркаш 35 -те лева помощи ще си още по-зле. Познавам такива, гдето цигарата им е постоянно на устата, кафето пред него, (може водката) и се изтяга на стола в кафенето, докато не го изгонят. Стегнете се да работите, а не да се правите на онбашии.

Някакво образование или умения имате ли?

моля редакцията да даде координати за тази жена , изкам да изпратя помощ от турция

и аз

готовисме да помогнем

нека да влезне в нашия саът и да остави кординати

браво! нека покрепящите я, се включат сега, би трябвало да се събере маса пара, като гледам коментарите! аз лично осъждам жестоко жената, и нямам шанс да се намеся с добро. това обаче по никакъв начин не пречи на другите да се пробват. помощ би довела до по-честа практика и повече мъртви деца, дано не съм прав но във всеки случай моралната отговорност за това ще носят помагащите.

Леле какъв си фашист! Преди да прочета скудоумните ти драсканици щях да се кълна, че не е възможно да има такива като тебе!!! И несъмнено не те е срам. Ти си плачеш за райха - всяка вечер предполагам - и си представяш мнооого сапун...

Въпросът не е в гласуването а и в поведението на обществото.Тоест граждански общество, което реално липсва.

Селата пустеят, защо хора без образование и работа не опитат късмета си там? Защо работят за жалки левчета в градовете, с които не могат да си купят почти нищо. И не искат радикална промяна за себе си, която ще ги спаси от гладна смърт поне. А на всички, които може би ще ме нападнат, мога да кажа - аз се занимавам със земеделие и дори напълно да рухне икономиката, знам, че от глад няма да умра.

Принципно трудно се сменя "чипа", както се изрази другаря Кобурготски. Още по просто би било обществото да натиска държавата да си върши работа и да намали корупцията, ама както виждаш на практика това нестава.

Браво, моме, такива трябват на племето ни, за да е духовно и физически здраво. Дерзай и успех! Хау!

Уважаема госпожице/госпожо,Минавам за "средна класа" и притежавам по наследство доста земя на село.Опитах преди време да си докарам нещо допълнително от тези имоти.оказа се че работя за едно племе прогонено някога от земите на днешен Пакистан и заселило се по нашите земи.всичко което отгледам се оказва ОБРАНО или ОПУСТОШЕНО от това племе.Ако опитам да защитя труда си с добро стават агресивни.Ако посегна към двуцевката ставам виновен по презумпцията заложена в закона.Властта се прави на разсеяна,защото съм дребен производител и не мога да спонсорирам родната полиция с нищо друго освен с данъците си.за това пустеят селата и никой не иска да се захваща с работа там.едрите оцеляват,но дребните до никъде и ако си в зона на концентрация на гореспоменатото племе си жив умрял.Аз прежалих земята си и я оставих да пустее.доходите ми са прилични да живея сносно.Не че допълнителен доход ми е излишен,но с подобни ядове "мерси"за подобни доходи.Тъй,че лесно се дават съвети и нашите политици имат дълги езици,ама тези тунеядци не са хващали мотика през живота си и не за вдигали по тежко от писалка.Затуй акъл от тях неща.А ти пробвай преди да даваш съвети.Хайде със здраве.

Моля за извинение,дето съм пропуснал няколко главни в началото на изречението.Просто Shift-а ми не "хваща" всеки път като пиша по бързо.

Ролята на племето нараства с обезлюдяването на селата. Ако там не живеят само старци на доизживяване, а повече млади хора, те ще намерят начин да се защитят, да защитят и труда си. Но вече от доста време никой не желае този труд на село, живот на село и не възпитава в децата си тези ценности. Безхаберието на държавата е друга тема. Но който не иска да живее на ръба на оцеляването е редно да търси начини, а не да чака някой да му реши проблемите.

1chovek

Има един начин да се справим с проблема. То е ясно, че е комплексен въпрос, но генерално погледнато - държавата трябва да стане правова и правоприлагаща. Защото към момента просто не е такава. Разбира се, наред с това трябва да има възможност и за честен и нормално платен труд и за циганите. И те са хора, нека не гледаме на тях с окото на хитлериста - това не върши работа за никого. И още нещо си мисля, макар и да не съм сигурен дали е правилно. Става въпрос за законова концепция в правото. В САЩ има концепция, която се нарича Stand your ground law (Castle conception). В Уикипедия има доста подробно описание. Но накратко - става въпрос за правото на човек да защитава себе си, ако основателно смята че има сериозна заплаха за живота или здравето му, като в този случай той може да употреби сила без да е задължен от закона да се опитва да бяга от ситуацията. Един вид право "стой и се защитавай". Не съм убеден напълно, че е 100% добра и положителна концепция, защото има и практически несъвършенства. Конкретно в САЩ има много случаи, когато имаме жертва и съответно убиец, като убиеца твърди, че се е възползвал от правото си да стои и се защитава, че е имало опасност за него, но той се явява и единственият жив свидетел. И ако става въпрос за умишлено убийство - вече става по-трудно това да бъде доказано и от човека да се потърси наказателна отговорност. Може би най-добрият вариант е самата държава да е силна при охраната на частната собственост и прилагането на закона, но докато това не стане поне някакви временни мерки трябва да има. Друго интересно нещо в САЩ са доброволческите отряди за охрана. Там те са легални организации, с признато право от Закона. Напр. даден квартал, махала или село - си прави доброволчески отряд и на смени си охраняват територията. При засичане на съмнителни лица и дейности - отряда е длъжен да уведоми полицията. Разбира се саморазправата и само-право-прилагането са забранени. Та нещо такова трябва да се помисли и за България. Не знам кое би било най-добре, нито съм специалист. Просто първоначална идея давам, в суров вид.

Жената е решавала кое дете да стои гладно и кое да яде. Това е трагедия от средновековието. Трябва да се променят тези неща.

дпс И ЛЮТВИ МЕСТан СА ВИНОВНИ

Прав си, само дето пропусна и АТАКА.А те всички са продукти на БКП, което прави отговорът пълен и верен.

Не ми харесва е слабо казано - омерзява ме Вашето мнение/съвет или както там си го наричате - най-добре изчезвайте бързо някъде зад граница с този морал...

Пожелавам, на всички, които обясняват и обвиняват в коментарите си жената от новината, да се окажат в същото положение. Тогава, със сигурност, ще могат да се възползват от "мъдрите" си съвети и да се поучат от собствените си обвинения, които сега така щедро отправят. Бог да е с вас, когато тази клетва се сбъдне.

Ами и ние да ти пожелаем същото тогава

не се трови с това насекомо, писано му е да е такова и винаги ще се обажда под подметката докато не го смачкаш.

Така е

Ами хем кълнеш, хем Бог месиш, доста ти е объркано в главата.Какво пожелаваш-когато някой прави деца да мисли ли?Тоя мъж който пуши и пие, не вярвам да е бил света вода, ама тя е направила три деца с снего. Айде да не влизаме в детайли, но каквото си направиш сам, цяло село не може да ти направи.

масово българина пуши и пие, само че някои от пушачите и пиячите си гледат и децата, пък други не щат! присъединявам се към мнението на Клетва и поздравления, че толкова точно и смислено е написано - всички, които в такъв момент плюете и размахвате пръст над едно нещастие си го заслужавате с пълна сила! всъщност, вие сами си го предизвиквате, само където все още не сте дорасли да го осъзнаете!

Аз съм за социална система в която се изплащат средства за образование, храна и дрехи на до 2 деца. Ако искаш повече трябва да работиш повече. Иначе се получава обратен процес в еволюцията. И какво правим ако някой реши да направи 20 деца за които няма средства. В природата този случай завършва с оцеляване на най здравите и тези за които родителя се грижи най-много. Ако този баланс се нарушава това може да доведе до трайни ефекти които могат да имат много лоши последици. Тук не става изобщо въпрос за парите, а за основите на еволюцията. Разликата между геноцида и това което имам предвид е много голяма. Естествения подбор ти позволява сам да определиш съдбата си, а при геноцида някой се вживява в ролята на природата и определя кой да бъде унищожен. А що се отнася за скачането от балкона това със сигурност няма да помогне на децата и.

Като ти анализирам мислите ми се иска да има прераждане и следващия път да се родиш на дъното та да покажеш как се правят некои работи (според тебе де..)

1."ако някой се стимулира да направи 20 деца за които няма средства" 2."ако някой се убеждава да заеме 20 к евро, които не може да изплати" 3."ако някой реши да умори народа си от глад с данъци и безработица" Всичко това са прояви на глобализма- новата фашистко-комунистическа идеология.

Леле, как бързо ги омеша! И накрая разбира се събра заедно едните дето биха другите през втората светован война и отърваха света - ама ти май съжаляваш още, че така е станало...

В България и две деца да имаш, което е нормално за продължаване на нацията, пак не можеш да се издържаш. Само при нас в целия ЕС има такова понятие- работещ беден. Много голям процент от работещите българи не могат да се издържат с мизерните си заплати.

Едно време всички се издържаха с по двеста лева - значи принципно е възможно да няма гладни, необразовани и пр. Сега обаче е по-дружко - важното е н-р в Англия да има неработещ устроен - те това си е справедливо отсекъде...

Ей скотове, проявете малко милосърдие поне по Великден бе! Държавате е в колапс, бизнеса на колене, безработицата е с рекордни нива и инфлацията също. Вместо да благодарите, че не сте в подобно положение - хвърляте кал по жената. Гади ми се от такива като вас.

Ами като ти се гади, вземи и потърси жената да и помогнеш, какво се пенявиш по форумите???

Пенявиш се ти!

Това с "рекордната инфлация " къде го видяхте, кой Ви го каза?

За справяне с мизерията предлагам: Спешно да се направи разчет на необитаемите и пустеещите къщи и земи. Да се дадат от собственици (частни, държавни или общински) срещу символичен депозит на човек (или семейство) да живее и да се изхранва от собствен труд със земеделска или животинска продукция, туризъм, спортна и развлекателна дейност и др. Да се обвържат наемателите в договора с назначаване на други лица (приятели, познати, безработни), когато успеят да се замогнат или разширят производството. Да придобият правото да откупват собствеността или да плащат някаква рента. Аз казах. Хау!

Ами какво чакаме?Да почваме.

Чакаме да дойдат бизоните. Хау!

А, бе индианец! Майката с 3 деца на ръце за отглеждане ли ще копае нивата? Или може би пияният й незаинтересован мъж? За такива случаи трябва специално отношение и подпомагане!

Ако четеш като бяла жена, щеше да видиш, че съм казал "човек или семейство", което предполага поне един индианец. На село има работа и за жени - зайци, птици, мартеници, цветя, абе който му се работи - ще работи, че и децата ще ангажира. Справка - Пурковица от "Господин за един ден" (мир на праха на актьора). Хау!

Освен земята трябва да дадат на всеки стопанин и калашник и да му се удържа от дохода, когато не успее да уцели грабител, дошъл да краде реколтата му.... а така също и гранатомет за колите на 'айдуците....

Предлагам лък и стрели, томахавка или боласо - безшумно, ефектно и трудно проследимо. Хау!

Така ли, така ли се прави, и по турско ли така са бягали - до обезлюдяване - какъв акъл, какъв съвет, че и щедро го предлагаш на другите...

га кораба потъва едни бягат, а други се давят... от патриотизъм - криворазбран, очевидно! блаженни избягалите в чужбина и дай Боже всички умни и кадърни да избягат, щото за тях е мъка да живеят не само в бедност, ами и в простотия! искрено се радвам за всички, които са се спасили от потъваща България и тайничко се моля един ден и аз да имам шанса да се спася, като тях...

И аз (тъпия патриот) се моля за същото - айде бегай, какво чакаш? И всички като тебе - изнасяй задник..Когато корабът потъва плъховете първи го напускат, но за тебе те са блажени...