Майката, изоставила бебето си: Извърших глупост

Това, което направих е страшна глупост. Последните 5 месеца бяха много тежки за мен. Бях в безизходица и ми казаха, че трябва да се оперирам.

Обратно в новината

Коментари - Майката, изоставила бебето си: Извърших глупост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

dimka

Когато не си сигурен, че ще можеш да отгледаш дете, не го раждаш!

Извинете, Вие в приказка ли живеете? 100% - това, че всичко ще ви е ок. до края на живота? Пожелавам Ви го от сърце, но в днешно време всичко се обръща за секунди...... и няма никаква сигурност за никой!

А другите дебили викат "раждаш и после се оправяш, тая държава има нужда от бебета". А сега де!

Ей... сичкото тука много разбирачи бе! Сите сте завършиле психология май? Оти си не помогнете на вазе-нали сте цъфнале и връзале. Психолози и съдии - мале, мале, пре-умна нация.

Каквото и да се случва, майката трябва да издържи, а не, щом види зор и да си оставя детето като куче, то и куче не се оставя, нали е живо...Съжалявала..., като й го върнат и пак я прихване да го остави другаде? Какъв е този акъл, има ли го изобщо, да не й го дават повече!

Лесно ти е да си говориш тука такива неща. То на чужд гръб и сто тояги са малко. Че си и мизерник.

Защо занимавате хората с поредната трагедия на простолюдието??????

Простете милорд.

Прощавам ви, чадо!

Че кой те кара да четеш, бе?

Докато си пия сутрешното кафе, някакси е нормално да прочета какво пишат вестниците. И електроните такива също!!!

Дайте сметка и да помогне всеки един от нас. По 5 лева да дадем ще спасим този малък човешки живот. Пет лева къде ли не сме ги дали днес, а вместо да влязат в стомасите ни, нека помогнем. Няма смисъл да съдим ситуацията. Фактите са такива - едно малко и красиво детенце се нуждае от средства за да бъде отгледано. Бъдете жалостиви. Просто бъдете милостиви и нека помогнем на тази жена и детенцето и.

Имаше един филм, даже май беше по действителен случай "Кой ще обича децата ми". Болна майка /от рак доколкото си спомням/ имаше 10 деца и приживе им търсеше родители, за да им осигури дом, след като тя умре. Разделяше се с всяко, а беше още жива. Ей хора, страшно е да си болен и да не можеш да си гледаш бебето. Как може да се работи и гледа бебе, да си самотна.... какво като бащата е взел голямото, ми да вземе малкото да видим как ще изкарва пари и ще го гледа едновременно сам.

Много тежък филм! Обаче и във филма жената раздаваше децата си при жив баща. Някакво насадено мнение е, че децата са само на майката. Бащите вятър ги вее на бял кон...има съвестни мъже, но са рядкост, повечето гледат да се измъкнат и да си живеят под крилото на мама.

Да, така е, имаха жив баща. И ТОВА БЕБЕ ИМА ЖИВ БАЩА! Да си го гледа, в новата статия пише, че бебето ще бъде отнето. НЕНОРМАЛНИЦИ! Всяко дете си иска майката и тя него! А БАЩАТА КЪДЕ Е? Защо не го показват? ЗАЩО НЕ СИ ГО ВЗЕМЕ ТОЙ ПОНЕ!Сега ще го премятат по институции и ще му разкажат играта на бебето! БЕБЕТО ИСКА НЕПРЕКЪСНАТИ ГРИЖИ И ВНИМАНИЕ!

"Жената гледала детето с майка си, като са го издържали със 180 лв. на месец. По думите й бившият й мъж не й помага. Той се грижи за по-голямата им дъщеря. " - не че нещо, ама до 24 месеца на детето изплащат 360лв ако се на лъжа минимум, така че не са 180лв. Поне да си знаят правата като циганите, за да се оправят. Отделно в София има работа достатъчно. Няма чистачка в офис под 460лв на месец да взима. Вярно че от това няма да станат милионери, но не виждам как може да се оплакват ей така.

Не че нещо, ама ако нямаш осигуровки майчинството йок! Ама нали трябва да я изкараме жената по-черна от дявола...

БОЙ за ТАЯ Изродка...не знаела ка во прави ли...и ни занимават с тоя помия..само бой и да я оставят с 1 шише вода пред входа й

Важното е да има за циганите...

Това подобие на човек го разнасят по всички медии, защото е бяла. Всекидневните цигански изоставяния обаче никъде не се споменават дори и с дума.

Тази на 38 години не е зряла, а вече презряла да приема отговорни решения. Никакво оправдание за нея няма. Била бедна. А на нагона й не му пречи ли бедността? Животно. Да тръгне да мете улици, да мие входове, да мие чинии, но децата да имат хляб, но главното да има майчина любов. Тя единствената ли, от тези които са бедни, но се грижат за децата си? Започнали тук да я съжаляват и да оправдават.Що не съжалявате детето хвърлено така жестоко на открито? Дори за кратък период оставено само беззащитното дете може сериозно да пострада от различни опасни улични фактори. Поне да беше го оставила в някой вход.Тя няма нито майчин инстинкт, нито жалост, нито сърце.Тя не е годна да бъде майка и детето трябва да бъде осиновено от нормални хора.

Бракуваната, прекалено си жестока! Жената е болна. Освен това изоставена. Не се знае майка и на какво положение е. Как се работи с 3 месечно бебе? На кого да го остави, че да мете входове? Лесно се говори, когато си сит, здрав и на топло. Днес и вие сте добре, о след 10 години може да имате и здравословни проблеми и семейни проблеми. Току виж решите да скрепите брака с второ дете, ама нещата и след това не вървят. Ами ако се разболеете от нещо сериозно? Ами ако съпругът ви ви изостави сама с бебе на ръце? Ами ако ви изгони и останете без дом????? Животът се преобръща за секунди, така че мислете, преди да проявявате такава жестокост!

Абе, не разбираш ли, че има две страни - тя и беззащитно дете. Кого ще избереш? Тази мърла,която не можа да занесе детето си в държавно учреждение, АКО ТОЛКОВА НЕМОЖЕЩА, а го хвърлила на улицата.ТИ СИ СЪЩИЯ, АКО СЪЖАЛЯВАЩ ПОВЕЧЕ ПО-СИЛНИЯ И ТОЗИ,КОЙТО С УМА СИ И ОТДЕЛНО, ЧЕ ТЯ МАЙКА.

за всички престъпления на този гнусен етнос. Защо българи не изхвърлят децата си по площадки, в контейнери за боклук? От бедност - просят, ограбват, убиват, бират джилезу, продават децата си в Гърция, крадат социални помощи и фондове за интеграция. Не приемаме повече оправдания. Искаме реална отговорност. Искаме реална равноспоставеност пред законите.

Много бързо съдите , дано не ви се случи да гладувате и да изпаднете в шок ако няма с какво да си нахраните детето , на приемните родители дават по 1000 лв. на месец и те го обърнаха на бизнес , а на тази майка ,разочарована и то с основание от институциите няма кой да и подаде ъка, срам за държавата ни.

Всеки който не може да се справи с бедността има право да се обърне към социалните институции. Безотговорността е най-лекия начин.

Вярно е че има такива случаи, но те са единици. Да не забравяме че тази майка е носила детето преди това 9 месеца, за да се съгласи да има дете и го износи тя е имала някаква представа дори и минимална как ще се справи и с отглеждането.

Е КАК Е ВЪЗМОЖНО 1000 лв не, че са достатъчни, но нито майчинството / зависи де/, нито детските, нито помощите са толкова. То какво излиза - това дете, ако го дадат на приемен родител, ще взима 1000лв., за да го гледа и не ходи на работа, а родната му майка ще мизерства със 180 лв!?!? Абе това не е нормално! Ми бабата да стане приемен родител, на нея да дадат 1000лв, а майката да почва работа! Егати, кой ги пише тези закони?!?!

Усети се че може да го продаде в Гърция за поне 5 хил. евро !

Сета социалните ще се активизират, ще започнат едни "мерки", ще настанят детето или в приемно семейство или дом, и пак ще се харчат едни държавни пари... А това, както се разбра е второ дете на жената, не е 10-то... явно, че не ражда безразборно... и ако единствено проблемът е в парите, ами тези пари, които ще отидат за приемно семейство да и ги дават една година да си отгледа детето и да е жива и здрава след това да работи...

Не виждате ли че и тая се чуди как да я покажат по телевизора пък и да посъбере от останалите балъци малко парички като ''помощ''...На такива деца не им тряббват защото ги използват само за някакви придобивки...

Важното е за циганите да има. На българите децата ги отнемат веднага, а в ромските гета не смее и полицай да отиде, а камо ли социален работник. Тъпа циганска държава. Дано на всичките ни крадливи и нагли управници децата им свършат като това - на улицата, без дом, без храна

И защо се заблуждавате че тая може да се грижи като хората за детето само защото е българка???Едното при бащата другото май се чуди кой да го гледа ама само да не е тя.. Имала е толкова възможности да се обърне към социалните към закрила на детето а не да го захвърля така..

Първото нещо, което си помислих в случая е какво правят социалните служби.

Знам,че сега много хора ще помогнат,аз също.Но това не е решение на въпроса.Детето се нуждае не само от материални грижи.А майката явно не е добре.И точно тук трябва да се намесят институциите.И ако майката наистина не е в състояние да се грижи за детето/не коментирам бащата - той не заслужава това/ да се намери решение - осиновяване,приемно семейство.

И защо бащата незаслужава да се коментира след като гледа другото дете и не го е захвърлил както тая е направила??? Май само за пари е мислила а не за отговорност по отглеждане тая защото няма как някой да я уволни 5 дни преди излизане по майчинство ако е била на трудов защото закона позволява изплащане на болнични бая дни след освобождаването, няма как да взема 180 лева поне първата година ако е работила на трудов договор

а защо ражда, тези хора за прзервативи не са ли чували, като се напият и ги пере нагона добре, след това има аборти, защо ражда в това положение

Много хубаво бебенце, беличко, чистичко, личи си, че е гледано добре. В началото реагирах много негативно на случката, но видях майката, която си е българка, но толкова изтощена и състарена, че жал ми стана. Жената е адски слаба и изглежда поне 15 години по-стара. Иска работа, но в България да имаш работа е лукс, а ако имаш работа и ти плащат заплата си е чист късмет. Живеем в толкова скапана държава, че не бива нищо да ни учудва.

Не е виновна тя, виновни сме ние като общество, да позволим на една майка със своето бебе да тънат в нищета. Виж за цигани и мигранти пари има. И аз реагирах първично, но после се замислих за причините и ада който е трябвало да изживее. Смачкана физически и психически, а медии и хора и искат главата.

И защо за всякакви недорасляци да е виновно обществото???Да не би обществото да и е направила детето??Да не би обществото е длъжно да ходи и да и подава нужните документи по институциите а се вижда че такива няма подадени ама ''нямала помощ''..Бащата може да се грижи за другото дете и да не го оставя някой да го вземе ''като кученце'' нали.. Безотговорността на отделен екземпляр няма как да се прикриваи поема вечно от обществото..

Моля, преди да тръгнем първосигнално да съдим тази жена, нека всеки се замисли какво би направил той в нейното положение. Защо тази жена в продължение на месеци не е получила достъп до социална закрила? В такива случаи какво трябва да се прави, откъде да се търси помощ? Може би е добре журналистите вместо да дълбаят в "жълтините" на случилото се, да вземат да потърсят отговори на тези въпроси. На всеки може да се случи.

Ако искаш непървосигнални реакции от разумни хора, а не от злобни примитиви, просто си сбъркал държавата. Ганю е готов да разпъне на кръст изпадналата в отчаяние жена, че си била "захвърлила" бебето, но не се сеща да пита "а къде са социалните служби" и "кой носи отговорност, че жената е докарана до такова положение". И не на последно място - защо циганите нямат проблем да издържат и по шест-седем деца.

Пише, че на жената е поставена тежка диагноза. Ха сега поставете се на нейно място. Сама, без доходи, без съпруг. Дори двама души с добри доходи с бебе на 4 месеца е трудно. Ха сега представете си, примерно, че сте и неизлечимо болен. Може ли да ми кажете в тази ситуация какво аджеба е най-доброто решение. Много ясно, че да привлечете внимание, защото по каналния ред ще ви оставят да си умрете като куче, а детето ще израсне в ужасяващи условия. Постъпила е като истинска майка. Направила е най-доброто за детето си.

майка оставя на улицата утре.поне в болница да го беше осатвила.изрод

Детето не е болно за да го оставя в болница. Там никога случая нямаше да стигне до новините.

Една майка изхвърля своето дете с шише вода и торба с храна..на улицата. Този акт на изхвърляне/оставяне/премахване е престъпление и ако нашите институции не проумеят, че връщането/интегрирането в средата отново е пагубна. Няма механизъм, който да защити децата и умишлено не се изработва. Какъв родителски капацитет може да има жена хвърлила детето си? И каква държава сме само!

Вие гопожо, деца имате ли?

Нали викахте, че била циганка? Нещо сега да кажете?

Марш в катуна!

ами като няма с какво друго да се похвалим, хвалим се, че не сме цигани и това ни прави значими в собствените ни очи

А, отлично казано! Браво! Ето и тоя Някой отгоре е демонстрирал точно това.

Бойко рейтинга ти е 0!!!!!!

Журналисти, дайте сметка, по която може да се преведат средства за майката и децата ѝ. Далеч съм от мисълта, че е напълно невинна, но и отчаянието е голям душманин, затова вместо да я съдим, нека да ѝ помогнем повече да не греши. Моля, данни за района на заведението на кретена, уволнил жената, за да не го посещаваме никога.

Не си извършила глупост, а престъпление. Децата са преди всичко отговорност, която, ако имаш здрав разум, предварително трябва да прецениш дали си в състояние да понесеш. Ако и върнат детето, всички ставаме съучастници. И стига с тая държава. Не държавата, а човешката ни глупост и безотговорност ни затриват като нация.

Никога не можеш да си сигурен пред какви изпитания може да те изправи живота. Днес имаш нещо или някого в живота си, утре изчезва. Бебетата изискват много грижи, които не са по силите на сам човек, с минимални или почти никакви доходи. Това дете има и баща. И вероятно, когато са го правили това дете (майката не е невръстна), ситуацията е била много различна.

Естествено 'бащата' трябва да е типичен селянин без пари, за да извърши такова 'геройство'. Като си помисля, че някои чужденци ще се избият за бебета и децата си...

е тя щом е от с.Габра бащата от Бавилон ли да е?

се вее по всички телевизии и сайтове. Пишете за виновниците за социалната драма и липсата на социална грижа която да коато да помага в зародиша на такива случаи. Защо трябва да се стига до тук,ако има работеща социална система???

Баджанак баджанак

Не е лесно да се изостави дете. Причината за това би трябвало да е много сериозна. Разбира се има и изключения.

маргарита бакрачева е велик психолог! тя смята , че липсата на пари води до крайни решения!!? а дали ще доведе до явно крайното решение за тази "майка" да се хване на работа, или смята че трябва цял живот да си е трайно безработна?

По добре да вземат решения как да помагат на бедните хора а не АЛЧНИТЕ УПРАВНИцИ "МАФИОЗИ" да се чудяат колко апартамента да си купят

стани, иди в работна сила там има едни списъци с незаети работни места, и си готов!

В щатите за такова престъпление дават 10 години затвор а тук интервю

От пишещите тук някой да е чувал за след родилна депресия, знаете ли колко трудно се разпознава. Журналистите да потърсят работодателя, който я уволнил 4 дни преди да излезе в отпуск по майчинство и да видят какви средства трябва да получава по закон, явно обичаме да съдим от нета, вместо да се замислим как маже да се реши проблема и в какъв момент го е направила. Да на пръв поглед , това не е човешко, но мислите ли какво и е било в главата, когата е поставена под такава преса, няма кой да те защити. ДЪРЖАВАТА ОТСЪСТВА !!!!!!!!!!

Чета я тази жена и като се сетя, за едни дрънканици в парламента, че сме щели да си върнем имигрантите с работни места и хубави заплати. Абе, както и да е...

Пак комунистите и Путин са виновни, нали? Важното е че е демокрация. А това че хората мизерстват и от немотия изоставят децата си, на кой му пука?

ТАЯ СБЪРКАНАТА ВМЕСТО В ЗАТВОРА И ИСКАТ ИНТЕРВЮ.КОЛКО МАЛОУМЕН ТРЯБВА ДА СИ ?!

Когато искаш нещо да стане - намираш НАЧИН, иначе си търсиш причина...