Горбачов не вижда демократична Русия през 21 век

Михаил Горбачов не вижда шансове в следващите десетилетия Русия да има управление, различно от сегашното, напомнящо за царистките и диктаторски времена.

Обратно в новината

Коментари - Горбачов не вижда демократична Русия през 21 век | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някъде от февруари 1917 временното правителство започва да събира доказателства за работата на болшевиките за "германскка поръчка". Следствените материали, унищожени след Октомврийския преврат, са около 21 тома. Бил подписан указ за арест на Ленин, съдебното заседание било назначмено за октомври. И пломбираният вагон с милионни дойче марки не е мит. - Има документи, които потвърждават, че на 8 април 1917 г. един от ръководителите на немското разузнаване в Стокхолм е телеграфирал в Берлин: "Пристигането на Ленин в Петроград е успешно. Той работи така, като искаме". Поддръжката на руските радикали води в крайна сметка към подписване на Бресткия мир? - Абсолютно. Болшевиките станали причина за поражението на Русия. С други думи поражението на Русия в Първата световна война е следствие от националното предателство на болшевиките. - Има документи, които потвърждават, че на 8 април 1917 г. един от ръководителите на немското разузнаване в Стокхолм е телеграфирал в Берлин: "Пристигането на Ленин в Петроград е успешно. Той работи така, като искаме". Поддръжката на руските радикали води в крайна сметка към подписване на Бресткия мир? - Абсолютно. Болшевиките станали причина за поражението на Русия. С други думи поражението на Русия в Първата световна война е следствие от националното предателство на болшевиките. - Но на едно предателство не може да утвърди режима им. Болшевиките не само взеха властта в Русия, но я удържаха 70 години, като победиха професионалната Бяла армия. Как стана това?

- Но на едно предателство не може да утвърди режима им. Болшевиките не само взеха властта в Русия, но я удържаха 70 години, като победиха професионалната Бяла армия. Как стана това? - Причини много, една от тях е безграничната жестокост. Ленин и Троцки са фанатици. Те казват - нека 90% от руснаците да загинат, но 10% ще живеят при комунизма. Към "светлото бъдеще" те вървяха с терор и с непознатата в руската история силова структура - ВЧК. Русия за тях е експериментална площадка в огъня на световната революция. Ето и цифри. Когато през 1918г. е убит ръководителя на на Петроградското ЧК Мойсей Урицкий, започва червен терор и без съд са убити 10 000 души. А след покушението на Алексадър Трети, в което участва и Александър Улянов, са разсреляни 5 души и десетина получили различни срокове каторга и изселване. По време на гражданската война жертвите са 15 млн., по време на изкуствено създадения глад си отиват 14,5 млн., ГУЛАГ, депортацията на цели народи, взема живота на 6 млн. души. През 1917 г. Русия е 185 млн., а през 2015 - 143 млн. - И търпяхме това заради сетлото бъдеще ?..... - Не нашият народ се е съпротивлявал. Вижте хронологията: През 1920 г. - селската война - "антоновщина", въстанието в Кронщат През 30-те години - селски бунтове в цялата страна През 40-те - народни бунтове в Новоросийск, Оренбург, Славянск През 60-те - Краснодар, Киров, Новочеркаск През 70-те - в Новомосковск, Душанбе, Алма Ата, Якутск От края на 50-те до средата на 80-те има десидентски протести. Но през всичките тези години се славеха ударниците във вестниците, звучаха бодрячески песни, вървяха филми за нашия щастлив живот. - Навярно голяма част от съветския народ не е бил информиран, и нищо не е подозирал?

- Навярно голяма част от съветския народ не е бил информиран, и нищо не е подозирал? - Подозирал е, разбира се. Иначе щеше ли да ги има опитите, да се разруши тази власт? Друг е въпросът, че да се премириш с поражението, да се откажеш от идеите, които са набивани в главите 70 години, е доста сложно. Затова продължаваме да живеем в една квазидържава, със същата самоназнаваща се номенклатура и вождове. И какви са изводите? Днес можем категорично да кажем, че Русия загуби 20 век! Обещанието да се построи комунизма се реализира като разпад на държавата, загуба на 5,5 млн. кв. км. територия, което представлява територията на 10 Франции. Населението към 2000 г., по прогнозите на Димитър Менделеев от 1900-та година, трябва да е 593 млн., а сме с 450 млн. по-малко. Изчезнаха създадения с огромни усилия Коминтерн, социалистическия лагер, СССР, КПСС. Комунизмът никой не го видя / освен някои партийни работници/. Поддръжниците на съетската квазидържава превъзнасят победата във Втората световна война и спасението на Европа от фашизма. Но митологията бързо се изпарява, когаго погледнем фактите и документите. Без болшевишката власт, втората световна война щеше да е невъзможна. Русия щеше да е сред победителите, а не като Германия. И шансовете на Берлин да започне война на два фрона без съюза със Сталин биха били равни на нула. Самият Сталин пък и другите съветски ръководители признават, че без помощта на САЩ и Англия СССР можеше и да загуби войната. Победител бе не са СССР, а 53 страни от антихитлеристката коалиция. А на възхваляващите съветското ще попитам да обяснят, защо Източна Прусия, която влезе в състава на СССР като Калининградска област, не надмина по икономичски показатели победената Германия? Защо Южен Сахалин и Курилите не надминаха атакуваната с атомни бомби Япония? Защо учителите и докторите в днешна Русия получават по 150 долара, а в победените страни десетки пъти повече....

И след всичко написано от вас ,спокойно можем да кажем-Комунизма е Еврейска идеология(Маркс-евреин) за унищожаване на християнството.Игор Бунич в "Златото на партията" и Никола Маринов Николов в "Тайните протоколи" са го написали.Бих си помислил, че е поредната пропаганда, ако не бях свидетел на много от тези процеси и най вече със Действията на Горбачов.Само едно сравненив-Китай-будисти основно.Източния блок-християни и то православни. Китй се определя като комунистически-световен икономически лидер-а източния блок и особено православната част-смляна и унищожена.Тези факти никой неможе да отрече.Както пише Н.Маринов за изказването на един американец-Аз съм американец от 64 години и евреин от 4000.Всеки сам д си прави изводи.Лично за мен Горбачов е мръсник и предател, но руснаците мълчат като задници по въпроса, че именно те-Горбачов и Елцин ни продадоха, да ПРОДАДОХА на Запада.

Проф. Игор Чубайс: На Русия и е нужен Руски Нюрнберг, вървим към икономическа катастрофа 08.11.2017 Русия загуби 20 век. На Русия и е нужен Руски Нюнберг. Най-голямата загуба не са нито парите, нито на територии, а човешката деградация. Реформи са невъзможни без десъветизация на страната. Това казва известният руски философ и социолог проф. Игор Чубайс в дните, когато Русия отбелязва 100 годишнината на Октомврийските събития от 2017 г. Игор Чубайс е уверен, че без националното предателство на Ленин през 1918 г. Втората световна война щеше да е невъзможна, а съветската власт не само спира развитието на Русия но и прекъсва приемствеността с хилядолетната история на държавата. Той е категоричен, че немски и финландски отряди са превзели Зимния дворец в Петроград, а не матроси и войници. - Игор Борисович, какво в края на краищата е ВОСР - революция или преврат? - Ленин нарича 25 октомври 1917 г. "преврат", този термин той употребява неведнъж в своите стати. Статусът си на "велика революция" Октомври получава благодарение на Сталин, десетилетия след идването на власт на болшевиците. Но към реалния характер на протичащите събития, всичко това е имало косвено значение. Революция е това, което е станало през февруари 1917 г., когато Николай Втори се отрича от престола и властта преминава във Временното правителство. Революцията не е от тези мероприятия, което става един път на половин година. Без съмнение е вземането на властта в резултат на въоръжен заговор на властта в руската столица. Това събитие отзнаменува най-страшната катастрофа в историята на Русия, която е сравнима само с татаро-монголското иго.

Всички революции се предшестват от някаква криза, която води към промени. Какво става с Русия през 1917 г.? - Към края на 70-те години на 19 век Русия, заедно с Британия, става най-голямата държава на планетата. Но в Кримската война тя за първи път от 100 години е победена. На това държавата реагира с много реформи: селска, военна, правова, университетска. До 1917 г. ние имахме най-високи темпове на икономически развитие в света - 10-12% ръст на БВП. В страната се бележи демографски скок. Приносът на Русия в агроекспорта е 40%. Ддостиженията на руската култура даже болшевиките не можаха да фалшифицират- Сребърния век на поезията, системата на Станиславски и музиката се говори и до днес. 18 випускници на руски гимназии и университети, прокудени от страната след Октомври, станаха Нобелови лауреати. В Петербург и Москва работеха финландски гастарбайтери, през 1914 г. в столицата започва строителството на метрото. Част от медицина е безплатна. През 19 век по политически причини са осъдени на смърт 41 души, докато през първите 35 години на болшевизма живота си губят 65 млн. В 20 век Русия влезе с претенциите на световен лидер. Но точно в началато на 19 век страната се разтресе от протести и революции? - Икономическият ни триумф вървеше успоредно с кризата в сферата на идеите. В основата на нашата държава, както и на европейските ни съседи, беше вярата. Тоест императорът е определен от Бога и негов месия на земята. Ала в края на 19 век и началота на 20 започва криза и на християнството. Това води до промяна на целия обществен живот, неговото ускорение, преход от феодализма към капитализма. Идват и успехите в естествознанието, които водят до научно-техническата революция на 20 век. Познанието на света оставя Бога на втори план, но както предупреждаваше Достоевски: "Ако няма Бог, е позволено всичко".

Русия чу това и се стигна до февруарската революция през 1917 г. същността на която бе преходът от религиозна към гражданска легитимация на държавата. Главният лозунг на Февруари бе - всеобщи и свободни избори, които да определят бъдещето на страната. Но Временното правителство забави изборите и от това спечелиха болшевиките. На 25 октомври те превзеха Зимния дворец с обещанието в скоро време да се проведат избори. В двореца ги вкараха не хиляди матроси и войници, както пишеше в съветските учебници, а финлански и немски специални отряди, които трудно пробили женския батальон и юнкерите, които охранявали временното правителство. Изборите са на 12 ноември 1917 г. и болшевиките са ужасени, след като получават едва 23% от гласовете. Народът не подкрепя Ленин и партията му, но болшевиките навсякъде укрепвали властта на Съветите и издавали декрети. И когато на 18 ноември на Учредителното събрание делегатите обявили за незаконни болшевишките декрети, чекистите разгонили парламента , сложили катинар на Таврическия дворец и стреляли с картечници по работниците. От този момент властта в Русия е незаконна и доктаторска или както я определя Ленин "от нищо неограничена, от никакви закони и правила, опираща се на насилие". - Игор Борисович, ДЕЙСТВИТЕЛНО ЛИ БОЛШЕВИКИТЕ СА БИЛИ СПОНСОРИРАНИ ОТ Германия? - Да започнем с това, че през първата световна война Германия претърпя тежки загуби, като воюва на два фронта. Немците загубиха 50% от БВП, французите - 30%, а Русия - 20% / до началото на Гражданската война/. На Кайзера му беше необходимо да се избави поне от единия фронт. След 17 февруари 1917 г., когато Русия продължава войната, болшевишките водачи се върнаха от Швейцария в Петроград.

Аз съм му благодарен. Сега щяхме още да сме под червения ботуш и да искаме разрешение да отидем на екскурзия най-много до Украйна.

не знам дали октомрвийската революция е събитието на 20 в ама тоа бърдук точно направи сделката на 20 в - 1/6 от земното кълбо срещу лекцийк и пр подаяние....голям "мениджър" оп неговите мерки

Этот товарищ почему еще не повешен на Красной площади? Лаврентий, прими меры...

Наскоро Горбачов обяви, че си продава вилата в Германия за 8 милиона евро. Откъде ли са парите ? Сигурно от четени на лекции ...

Навъсен Зъл Старец. Какво да вижда, като Отдавна Недовижда, може и Хептен да не може да вижда.

бял ден да не види този некадърен урод. За едно две потупвания по рамото разтури цяла империя. Поне да го беше изтъргувал подобаващо това разтуряне....

То една империя, ако беше развиваща се щеше пак да се събере. Тези, които се отцепиха не го направиха от рахатлък. Ами бегаха попарени и не погледнаха назад.

Те тук уцели ДЕСЕТКАТА! ПРЕДАТЕЛЯТ ГОРБАЧОВ казва АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА! РУСИЯ ще бъде ИМПЕРИЯ, без ДЕМОНКРАЦИЯ, със централизирана военна диктатура, за нещастие на либералната плутокрация (ПАРАЗИТИ на всички нива)! И това ще го видим съвсем скоро до няколко години, а дали ще го преживеем ще видим!

Белязан Юда, мръсен предател, още ли си жив?!

Лапна тая мръсна дума демокрация и го превъзнасят. Нали го забравихте бе? За това чуждо мекере Русия да я няма е най-голямата демокрация и не само за него. Е няма да стане.

В трудовата книжка на Горбачов като професия трябва да бъде записано да продадеш родината си. Престъпленията на Горбачов към СССР са много, но ето по важните : -През 1984 г. на среща с М.Тачър показва свръхсекретна карта на ГЩ на армията на СССР с обозначени местонахождения на стратегическите ядрени ракети и запаси ; -По личната инициатива на Горбачов ООН отменя известната резолюция на 30-ата сесия на Генералната асамблея на ООН от 1975 г., в която ционизмът е признат от света като една от формите на расизма; -През декември 1989 г. лично Горбачов разрешава да се създадат в Москва, Вилнюс, Рига, Петербург, Киев, Одеса, Нижни Новгород и Новосибирск отдели на масонската ложа Бнай Брит (Синове на Завета); -1987 г. във Вашингтон Горбачов подписва съглашение за унищожаването ядрените ракети със средна и малка далечина. Съветският съюз поема много по големи ангажименти от САЩ - за три години да демонтира 1752 ракети, а САЩ 869; -1990 г. Шеварднадзе подписва в САЩ без съгласуване с правителството договор за промяна на държавната морска граница със САЩ; в резултат Русия губи осем хиляди квадратни мили територия; -Юни 1990 г. Михаил Горбачов и Едуард Шеварднадзе самолично подаряват на САЩ съветската част от Берингово море; Върховният съвет и по-късно Съветът на федерацията и Държавната дума се опитват да спрат действието на незаконно сключения договор между Съветския съюз и САЩ, но не успяват; -През 1990 г. за разпадането на икономическата структура на страната, отслабване на нейната отбранителна способност, за фактическата ликвидация на Варшавския договор, за предателството към народа си М.С. Горбачов получава Нобеловата награда. -Декември 1991 г. Обявен е разпадът на Съветския съюз и Горбачов си подава оставката като президент.

Този субект има пряка вина и за начина, по който се извърши т.н. "преход" у нас и в останалите страни от бившия соц.лагер.

Въпреки всичките им кусури, некомпетентност и геронтофилия, комунистическите партии от онова време не са били еднолични диктатури като днешна Русия - имало е Политбюро, Централен комитет и пр. А безчетните редови носители на партийни книжки какви са ги чепкали?

8 интервюта... Горби обичаше да приказва дълго. Помня визитата на Тачър в Москва и пресконференцията по този повод /да-да, гледахме я, това беше сензация/. Та Тачър каза няколко изречения - изчерпателни, силни, афористични. Горби взе думата и плямпа 2 часа за нищо. Цялата му работа беше такава. После вече никой не му вярваше, защото докато другите вършеха дела, той само приказваше. И профука в празни приказки всичко. Имало уговорка /?/ да не се разширява НАТО. Аланкоолу, ти лукова глава ли си - къде ти е официалният договор? Той си беше склонен към ласкателство и Западът го усети и използва 100%. Като му кажеха, че е лидер от ново поколение, реформатор, миротворец и прочее, той се разтапяше и забравяше за всичко. Сега някакъв писач е решил да си изработих хонорара с него. Ами честито, на страници ще го докара. На нещо смислено - не.

сега пък друг нарцисист се ласкае - че бил на корицата тук, 'най-влиятелен' там и пр.

ХОРАТА ЗАБРАВЯТ КАКВО БЕШЕ.. РАЗУМЪТ НЕ МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ТОГАВАШНИЯ СОЦИАЛИЗЪМ.. ГОРБАЧОВ ГО НАДВИ ЧРЕЗ ИНТУИЦИЯ..

които не са го преживяли на своя гръб. Иначе всичките руснаци помнят каква мижитурка и деструктивна гад бе този предател.

Горбачов видя ли промяна на отношението към Русия, когато Елцин ѝ свали гащите? Само доказва, че и преди не е бил за поста си. Ако има Ад, за него ще е специална кабинка, с няколко обслужващи на смени. Китайски дяволи.

За русофилистиците, критикуващи Горбачов: и пътят на Путин ще доведе до разпад на остатъка от СССР. Това е неизбежна реалност. Не може една слабо икономически развита държава, каквато е РФ, да се стреми към световно господство и да не фалира! Просо няма начин!

Не става . И на коча мъдете се клатят, но не падат. Рижия и обкръжението му нервничат. Убеден съм, че ще стъпят в киреча.

и продажно същество кога ще млъкне, най-сетне?! Горби е като Роско - всички ги мразят, защото те са с едно поведение, еднакво падение.

Защо не му осигурят една голяма къща в Сибир.Там ще е най здравословно за него и няма да има нужда от охранители,градинари,готвачи и няма да е сам, а ще "другарува" с белите мечки.

Те не могат още за 70 години да осигурят по едно жилище на ветераните от ВОВ, та ще се грижат за някой си Сульо! Виж, фашагите веднага му осигуриха квартира в Берлин!

Бокл.к, грандоман. А кой ликвидира гладната и надменна Маруся. КГБ отърва положението в СССР.

най-голямата заслуга на горби беше, че послуша великия Рейгън за събарянето на берлинската стена. всичко друго е стечение на обстоятелствата.

ПРАВИЛНО .... ТИ СИ НАГЛЕДЕН ПРИМЕР В ТОВА ОТНОШЕНИЕ .

Аха! Щото по твое време, през ХХ век оня СССР "преливаше" от демокрация! Ха-ха!

Има много нафталин в тази статия.Актуалното време показва друго.

Путин никога не е критикувал Горбачов-Чернобилски персонално.

ТОЗИ БОКЛУК И ПРОДАЖНИК Е В ОСНОВАТА НА ТАЗИ ГЛОБАЛНА МИЗЕРИЯ.БЕСИЛОТО МУ Е МАЛКО...

СССР беше толкова прекрасен и съвършен че един единствен Горбачов сам успя да го бутне. А милите невинни руснаци хич даже не си мръднаха пръста да излязат на улиците и да защитят любимия им съюз.. ама сега реват. Важното е че намериха виновник!

Мри!

- западно здравеопазване. Ако беше останал на руско- мечтичката ти вече да се е сбъднала.

Айде сега - тъпи остпоумия! ?

В "морето от кръв" България се размножи до 9 милиона българи. А в дивокрацията се размножи до 5 милиона цигана.

В затвора ти е мястото, предател скапан. Тоя сатанист разсипа половината планета! Разсипа труда на милиарди, труд за десетки трилиони ограби! Труд от милиард милиарди човекочасове. Донесе разсипия, глад, мизерия и енергиен фашизъм. Частни монополи, концесии и грабеж какъвто никой никъде не бе виждал досега! Проклет да си с целия си соросоиден род и всички западни грабители, които завзеха жизненоважните естествени монополи, като чужди ЕРПта, водоснабдители, язовирни концесии, енергетика, превози, храни с боклуци като горчивото палмово масло, ГМО, шистов газ, флуор, смрадливи подсладители и поголовен терор!!! Амин.

що не напишеш коя точно соц. стока произведена тогава ти липсва, та да ти я изпратя с куриерска фирма?

Блокове 1-4 на АЕЦ Козлодуй с Реактори ВВЕР-440. Може и совалката "Буран". Ще я паркирам пред НДК за еврейопредседателството. Нефтохим Бургас, дето Костов подари на еврейския ЛукОйл. Също ракетите SS23 и останалите, дето нарязахте. Малко МИГ-ове, СУ-та, АН-ове и Илюшини, около 100к АК-47/74 за пехотата, малко танкове, гаубици, БТРи, КЩМи. ЗИЛове, УАЗки. Тях ще подаря на Българската Армия.

И за мен един плик жълти пирожки със сирене, ама сирене, от онова време. И тригуни за семейството ми. Наскоро намерихме обикновени бисквити без палмово масло, а с краве - страхотен вкус. С палмовата грес направо горчат....

Гроба да ти пропадне урод.Белязаният да умре и то веднага.Господ казва-Аз бележа вие се пазете.

Помияр !

и децата на властимащите руски 'патриоти'..

ЩЕ Е ЕДИНСТВЕННИЯ РУСКИ ПРЕДАТЕЛ ОСТАНАЛ НЕНАКАЗАН

В СРАВНЕНИЕ С демократите ,СА АГЕЛЧЕТА НЕБЕСНИ

То ако бяха сложили такъв като тебе сега краварите щяха да се разхождат из москва,щяха да им приватизират нефта газа,щяха да им нарежат ракетите танковете,шяха да им съкратят армията,да им фалират всички предприятия и руснаците ще ровят в кофите за боклук като българите,

'щяха да им приватизират нефта газа' ?! Т.е. сега приходите от износа на ресурси са обществено достояние и яхтите, джетовете и вилите в загнила Европа са на всички руснаци а? Пропагандата дето щедро ти я сипват в копанката що не вземеш малко да я поосмислиш, ако имаш с какво..

Те сега ровят по кофите повече от българите

Каква демокрация може да вижда един предател ?

Днес 'предатели' са Горбачов и Елцин, след още малко време такъв ще стане и Путин..

Не е виновен Горбачов затова че нацията му е стадо от генно-повредени калпаци, неспособни на самостоятелна мисъл и живот без хомот.

Стадо от овце предвождано от лъв е стадо от лъвове. Стадо от лъвове предвождано от овца е стадо от овце.

Много странни представи за животинския свят - алтернативна вселена до която май се стига само след злоупотреба с битова химия.

нали тоя мръсник ни докара дотук да ни оберат до шушка,а те с милиарди-в т. ч. и начия ББ с 5 милиарда....

Този предател освен всички по-долу изброени награди живее във вила- "особняк" на брега на женевското езеро до Рокфелер, Бил Гейт и Чаплин ....А за гаврата с мечтите на милиарди хора му харизаха и нобеловата награда за мир и награда "Грами", Горбачов има и друга многозначителна награда. През 1952 г. в САЩ е учредена награда - "Медал на Свободата". Тази награда се връчва на онези, които имат сериозен принос в увеличаването на отбранителната способност на страната. През 1963 г. Кенеди превръща медала на Свободата в главната държавна награда на САЩ. С тази награда се удостояват само граждани на САЩ. Единственият чужд гражданин който е награден с тази награда е М.Горбачов . Сами си отговерете на въпроса по кой начин Горбачов е допринесъл за увеличаване на отбранителната способност на САЩ.

БЕЛЯЗАН ЗАВИНАГИ!!!НИЩО ЧУДНО ДА Е БЕЛЯЗАН ОТ САМИЯТ САТАНА!!!

Така ли, капитализма какво е, мед и масло. Капитализма е пот и кръв , не само кръв.

След време, може да излезе и книга със заглавие : Горбачов - човекът, който накара паразитите да избягат от мечката. Звучи, като реклама на инсектицид. Но е вярно.

Тази твар Горбачов е единствения предател по гнусен от Юда ! С предателството си разби живота на половината свят за поколения напред за сметка на западните си клиенти !

Тука русофили стиците се надпреварват да плюят по Горби само защото нито един от тях не е влизал в ареста на ДС само за един казан солен виц срещу Тодор Живков и "комунизма"! И кълнат Горби, който ни даде поне тази свобода и премахна страха да не те изкове някой сопол-доносник на копоите милиционери!

Голяма свобода ти е дал няма що, сега само за среден пръст те уволняват.

Иди при твоите и покажи среден пръст на 2рия във властта (Кадиров) и да видим дали само с уволнение ще се разминеш.

Зависи на кого показваш среден пръст, ако е на другаря Путин... оставаш без ръка.

Разправял съм вицове за Тодор Живков на площада в Правец под погледа на охраната му. И оханата се смяха заедно с нас и никакви проблеми. Дядо ми ги биеше комунистите в селската кръчма редовно и Белене не знаеше къде е. Е някой път акто са повече той отнасяше боя ама това си е в реда на нормалното. Ма нащите селски комунисти бяха мъже ане п?тки като гражданите да тичат веднага в милицията да се жалват.

Човешкото общество се ситуира и развива на конкретно географско място в конкретен исторически момент в зависимост от конкретните условия и по силата на законите за обществено развитие, които са част от природните, независещи от волята на отделния човек / Ленин, Горбачов, Тодор Живков, Бойко Борисов/ или на ограничена група хора /партия, класа, клуб/. Начело на държавата винаги се появява личност, която е най-подходящата при обективно и неизбежно сложилата се ситуация.

Този защо не се върне в Русия за да го "почетат" подобаващо?

Този е по-голям продажник от Иван Костов. Има ли някой още да му вярва?

Горбачов, Горби както го наричаха немците (и западни и източни), на които експеримента край Малта донесе на практика едно обединение на германците и то само на тях, а останалите европейски народи от източния блок платиха цената е известен с това, ЧЕ ПРОДАДЕ ИЗТОЧНИЯ БЛОК БЕЗ ПАРИ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ. Трябваше да поиска милиарди компенсации, с ангажименти от страна на Запада да създадат инфраструктури, заводи, върхови технологии и т.н.!! Иначе: "пускам скакалците (отваряйки границите) и те ще ви опоскат за нула време"!! Но тъпият мужик НЕ си изигра шансовете и си свали картите (гащите), БЕЗ да го насилват за това!!!

Демокрация на нищожното малцинство, демокрация за богатите - ето какъв е демократизмът на капиталистическото общество. В. И. Ленин.

В днешна Русия има по-голямо неравенство не само от САЩ , а и от Индия и Китай.

Освен нобеловата награда за мир и награда "Грами", Горбачов има и друга многозначителна награда. През 1952 г. в САЩ е учредена награда - "Медал на Свободата". Тази награда се връчва на онези, които имат сериозен принос в увеличаването на отбранителната способност на страната. През 1963 г. Кенеди превръща медала на Свободата в главната държавна награда на САЩ. С тази награда се удостояват само граждани на САЩ. Единственият чужд гражданин който е награден с тази награда е М.Горбачов . Сами си отговерете на въпроса по кой начин Горбачов е допринесъл за увеличаване на отбранителната способност на САЩ.

Този трябва да се запознае лично с 1 пълнител на АК47. Милиони руснаци имат желание за това. Този белязан изрод предаде и продаде бившия СССР, обрече милони съдби на руснаци. Едностранно разруши Варшавския договор, като по този начин даде предателско предимство на НАТО. Хариза от бившата ГДР инфраструктура за милиарди без копейка компенсация. Предателско куче, заслужаваща предателска смърт на бунището на историята

abasador

хайде, сега и ти, не ме бутай в желанията на милиони руснаци, защото искрено се съмнявам да знаеш какви са желанията им! Лек ден.