Коментари - МФ обяви по колко пари трябва да върне всяка партия от субсидиите, ГЕРБ плати веднага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Политиците вземаха за всеки наш /Глас/ субсидии и са недоволни а с тези " Върнати пари" ще раздадете ли на Бедните Българи които гласуваха за Ваз????????

а горанов няма ли да си ходи... или и за това, закона е неясен.. ако си министър на финансите е добре да можеш да смяташ вярно, както закона го изисква,.... а не както на тебе ти изнася! после Бойко да не се чуди защо гласуваме за друг..

само от милионерите си да ги вземе и ще плати веднага, ама на никой не му се дава, а иска да взима само!

платил веднага, защото има откъде да краде, ще ги питам ако са в опозиция, когато кранчето е пресъхнало и клеясало!

Ми като гледам то било добре да си имаш една партийка. Аз глупакът частен бизнес ,постоянно данъци,осигуровки,глоби,такси и всякакви нови чудесии... а то къде бил медеца

На последните избори (европейските) БСП-то много сериозно духна под опашката на ГЕРБ. Направо си бяха спечелили, ако не бяха сговорчивите "демократи" и фокусите от бездънния ръкав на Цветанов. Изводът беше един - БСП-то явно все още има ресурси и е опасна за "демокрацията". И ГЕРБ ей така изведнъж се сетиха за едни 2 500 000 души, които преди 2 години поискаха партиите да не се правят че получават пари от държавата. Тогава, преди 2 години, заради едни 50 000 гласа (2%) мнението на останалите 2.5 млн (98%) се оказа че е абсолютно без никакво значение и въпросните 2.5 млн. се оказа че са лумпени, чалгаджии и т.н. Обаче се сега се оказа, че е добре да се вслушат във "волята на народа". И "клъц". След 10 години на власт и законен рекет над всякакъв бизнес бил той законен или незаконен ГЕРБ са си вързали гащите. Обаче БСП-то не са. И сега не само, че им запушиха едно голямо чучурче (а може би и най-голямото), ами може да се окаже, че ако не върнат парите са и лоши. От друга страна, с подготвените законови промени досегашната "такса спокойствие", която вече е задължителна за всеки бизнес в България, ще се окаже и законна под формата на дарение за кампании, за избори, за рожденни дни, за ремонт на асансьори и т.н. Така че таксата пак ще я има, но вече ще е срещу касова бележка. Може би дори ще се приспада процент от данъците. Нали е дарение. Така че, както за пореден път се оказа Бат Бойко може да е много неща, но със сигурност не е глупав. Друг е въпроса дали тези еднакво находчиви, ефективни и безкомпромисни ходове са негова собствена идея или са подшушнати от "чуждестранни партньори".

При девет години управляване на публичните финанси на ГЕРБ му е изключително лесно да върне тези мижави парици на фона на откраднатото...Ручейчетата от които се пълни и партийната каса и джобовете им са безкрайно много и се вливат в общото крадене...Защо да не отделят малко парици за представителност - вижте ни ние как веднага се изчистваме..Чист популизъм!...Съвсем друга работа е при БСП...те вече са си ги раздали а нямат ручейчета...Ще страдат!...Това връщане не променя обаче всеобщата увереност, че ГЕРБ са си мафиотска структура...

Егати.... вярно ли имаме 39 партии.... смях.....

Колко ли такива пари "по погрешка" са броени от министерството, на НПО-та например, или на други бюджетни субекти, ама няма кой да ни уведоми, Слави се интересува само от партии и искаше да помогне на ГЕРБ да съсипе БСП, а сега всички ще плащат и субсидията си остава, защото ДПС не дават.

Не ви виарвам повече ,процедура имигрирам терминал 2

И откъде извади ГЕРБ тия пари та плати веднага?

много резонен (хубав) въпрос

ГЕРБ имаха по влогове 20 млн., БСП 6 млн., но кога сте виждали комунист да плаща? Резонният въпрос е при горе-долу еднаквата субсидия за БСП и ГЕРБ, къде отиват парите на другарите? Едни автобуси, Горан Брегович на Бузлуджа, съвсем не са милиони.

Свят ми се зави,като видях списъка.Мислех,че са дали само на 4-5 субекта....Тоя дето раздава парите- веднага в ареста! Тия дето са гласували такива простотии- незабавно на борсата!

А Горанов ще понесе ли отговорност?

Абе тия партии за какво харчат толкова милиони ? Да не би да е за избори ? Всичко трябва да е открито : Зануляване на всички партийни сметки в полза на инвалидите, преди да се мине към субсидия от 1 лев. Счетоводния контрол на партиите да е държавен, с обществен отчет всеки месец. С мошенници не може да се договаря. Може да им се заповядва...

Никой не е длъжен да връща нищо, а виновника за надплатените суми трябва да бъде съден или уволнен за несправяне с възложената му работа.

Не е виновен онзи, който е изял зелника, а този, който му го е дал! Така че Горанов да вади парите от спестен наем за жилище и да връща парите, но не в бюджета а за болните деца!!!

бсп да върне пари??? стига бе!!

Шайката да върнат за всички, като са ги раздавали да не са блеяли като офчите си избиратели!!!

Допълнение: Да върнат заедно с всички,с които са били в управлението до днешна дата за надвзетите от другите партии!!!

Фирмата Герб върнала от печалбата от лихвите и добавила още малко и вече са "чисти" хахаха!!! ХО ХО ХО

Такааа ... На мен 1 лев на реален глас, от датата на референдума накакси ми звучи по-честно... Бог да пази България !

Кръв повръщам пари не връщм, само взимаме, не даваме, така ни учи пртията майка, повече да присвояваме!!!

Интересно ми е бсп и дпс какво ще кажат като не върнат кинтите. Все пак един комунист ми беше казал:" Кръв повръщам, пари не връщам."

За най-надъханите партийци, които искат да помогнат на любимата си партия финансово, има банкова сметка. Всеки желаещ може да помогне на партията си с част или цялото задължение. Очаквам призиви: Другари, всеки да даде по 6-7 лв в посочената сметка за да погасим партийния дълг!

Дълг е, ако си теглил заем, а тези пари са дадени от министерството, без да са искани, ама какво да се очаква от министър който живее без да плаща наем и се отплаща като назначава синчето на собственика на апартамента като експерт в собственото си министерство, а заплатите на експертите са 3 хиляди лева, вече ги направиха 3 500.

А някаква санкция на самия министър дето е раздал тези пари в повече.

Това с връщането на субсидии веднага е хитър ПР ход. Бързат да връщат парите докато са още на власт, защото като ги върнат в бюджетния излишък пак ще си ги раздадат, на тях си.

Горанов в затвора кога?

Голям праз, че платиха, имат пари и това е. Освен това отклоняват по този начин вниманието ни от оправдаването на апартаментаджии. Ако не беше този нов скандал с решението на КОНПИ, щяха да платят, ама друг път..

А министърът на финансите кога ще поеме към затвора за това че е подкрепил тази корупционна схема.

А дали не би трябвало да се изчислят и лихвите върху тези суми???

БСП не връща, БСП само взема.

А министърът защо им е дал, или не може една сметка да направи.

Това ли питане спуснаха от Позитано 20?

Не може да се променят закони и да се изпълняват със задна дата! Не мода да разбера що за страна сме.

Много Лапачи , партия до партия ! Честно не съм знаел за такива партии и всички искат пари , кога ще се почистим от разни Движения и Партии Еднодневки , като фирми само за пари , живееще само от субсидии ! Време още да се ограничат правата на тези микроскопични Партии , да им се дават пари ако са гласували 50 хиляди човека например !

повечето май са в състава на коалицията на БСП?

Курнела да иска пари от Решетката или директно от плешивия ботокс на токчета.

Да не си Каракачански Барман ,на такъв приличаш ? Геьовете които се домъкнаха с каракачански паспорт в България ето така пишат ! ДАНС още ли не ви взе обратно паспортите?

Ще им Али фалити

Тия клептократи се разпореждат с бюджета все едно им е бащиния. Вчера дал, днеска взел....

А с лихвите ли? Както би трябвало.

Апартаментгейтовете начело с Цецко ,Цецка , шефа на КПКОМПИр и др.ще върнат ли апартаментите или ще ги доплатят? Те ще докажат ли пред Гешев откъде са тези огромни суми за апартаментите им при тези мижави министерски заплати от по 1000евро.чисто.Горанката докога ще живее по -бедност без да плаща наем? Горанката защо ни будалка ,че огромната къща над с.Железница ,София на 1430 метра надморското равноще не е негова? Определено ако тези хора използвали корупциони практики в бизнеса с апартаменти възтановят загубите за държавата ще бъдат повече от 14 милиона.

Интересно ми е дали ще могат да ги съберат другите партии. То е ясно, че герб са фрашкани с кинти, защото крадат от всичко по много. Другите какво ще направят се чудя.

Да спестяват от закуски ...

Много партии сме хранили, ... за 6млн население - 40 партии и 240 депутати. На кого са необходими толкова много - дори и имената им не знаем. И партиите и депутатите трябва значително да се намалят.

Ами, не знаеш ли че сме най-голямата демокрация в света....

Общо, партиите и партийките в България са над 160.

Абе вие на малоумни ли ни правите, каква промяна в закона ? Просто сте си нарушили действайщия закон и ако не ви бяха хванали щяхте да си изхарчите парите. Няма такава държава !

И за какво сте я сложили тази сметка? Верните членове на партията да пратят пари ли?

Клептокрацията (от гръцки: κλεπτοκρατία, управление на крадците) е форма на управление, в което държавните решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт. Политическите дейци на тази върхушка са наречани клептократи. За клептокрацията са характерни корупция, лобизъм, пране на пари, и пренебрегване на дългосрочни цели.

"ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ" 170 681,00" доста висока сумичка за ПП която не помня при цялото ми уважение.

За пред публиката говореха, как ще се откажат от субсидията. А това са май около 20% от нея.

Сумата е тази за връщане, а колко общо са взели не е ясно.Това важи и за всички останали , има и такива с почти еднакви наименования . И колко ли от тези партии и партийки реално съществуват и водят някакъв дори и формален партиен живот , все пак трябва да оправдаят някакви разходи.

За ГРОБа 5 млн не са проблем при управлиние с такъв матрял.. джобни пари..

Леле-мале! 40!!! партии и партийки, закачени на хранилката?! И колко ли още дето не са успели да се уредят на яслата?!

Явно на коалиции.

Кому са нужни толкова много партии за изхранване, за които дори не сме чули? За разсейване на гласовете, може би...?

И аз това се питам...

Мен ме вълнува кога тоя обявяващия ще си подаде оставката за толковагодишното крадене от бюджета заради некадърността си или може би заради мерака си за подлагане... А гербавите толкова милиона гепят безнаказано че сега видите ли ''пррви'' си възстановили сумите дето за месец ще си ги възстановят...

Сега ще има далавери...

Само в този списък са 40 партии и партийки! Боже, запази България от партиите и от партийките!

Този няма ли кой да му каже да си смени прическата че така прилича на олигофренче.

Стига пък и ти, бе;)) Човекът за дом не може да отдели, ти за прически искаш да го набуташ;))

Горанчо дал, Горанчо взел.