17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, вие двамата, Цвък и 88888, що не вземете да се вземете най-накрая? Има някакво неустоимо привличане между вас! От седмица ви следя безспирните словоизлеяния и любовта по форумите за Брекзит. Много сте сладки. Иначе, 8цата е с доста по-интелигентна и логически подредена мисъл от Цвък. Новото е друго, но ако секса ви е ОК, ще се напуснете!:):):):):)

Новото да се чете нивото в последното изречение.

напуснете да се чете напаснете :):):). Auto-correct жертва станах

хе хе, и какво и е интелигентното на 8? колко акъл се иска за да можеш да копираш наказателния кодекс? Явно и ти си адвокат. Защо сте все едни сбъркани.

Цвъки наистина звучи като надут британски пуяк, но със сигурност е по-умен от г-жа Адвокатката. Просто имат различни стилове на изразяване.

Мисълта на осмичката може да е подредена, но това не означава, че е права. Човек, който е убеден в правотата си без да има необходимите знания и житейските опит се нарича глупак.

Много сте се загрижили сите българи у булгаристана. Имате работа и я кротувайте, тях не ги мислете, там е Рай, тук е ад за хора не комунисти и връзкари. Де да бяха и тукашните като Мей и др. Западни, а лъжливи овчар чета, по цял ден бълвате лъжи, както същото правеха техните бащи преди 1989 номенклатура, комунисти, нищо по различно, наблюдателен човек съм и не мислете ги тях Брекзит Те ще се оправят, но тук мързела ще ви ибие

Единствените бг. граждани, които използвате думата “булгаристан“ с презрително, пейоративно значение, сте турскоговорящите необразовани лица в България, които обичайно ходите на “гурбет“ в германия като общи работници в строителството Постоянно ви виждам да пътувате с микробуси за германия- с по 5-6 човека в микробус, натъпкан като цигански катун. Точно хора като теб да наричат България “булгаристан“ , ми се струва доста цинично, нагло и тъпо, но... толково си можеш...И да- след като британските фирми -майки по определен начин влияят негативно на българските си клонове в България, е супер, че британски граждани могат да идват в България и да заемат висококвалифцирани наемни позиции само със Синя карта на ЕС- това ми е напълно достатъчно.

в мид ийст езиците стан означава държава. веднъж един персийски приятел(не иранец, а персуец!) ме представи на общността като шукаля мукаля булгарстан. Персийският е уникално мелодичен език, и има учудващо много думи еднакви с бъкгарския. чувал, въже, джудже, чадър и други. та... стан е просто думата за държава. разочарована ли си приятелко ?

До “ 2019-02-26 22:01:05 Цвък (нерегистриран) Британските фирми да са ти клисура...“ Да- ТЕ са кусура, ТЕ източват нашите бг. фирми и това е системен подход- не е единичен случай! България не е държава само на кол центровете, тук има и сериозна научна дейност и е време британците да спрат с дискриминацията си спрямо нас на наша, българска територия за нашитебг. фирми, реггистрирани по българското законодателство! “...Истината е, че България е просто един потребител и не И е разрешено да бъде производител....“ Глупости- има много сериозни проекти - и натовски, и на ЕС, в които участват нашите бг, фирми, но това е отделен въпрос и отваря цяла една нова тема..

Глупости ли?? Я кажи какво и колко произвежда България? И какви количества изнася?

До 8цата:Истината е, че фирмите ще си назначават, който е най-подходящ кандидат...българин, англичанин, няма значение...фирмите винаги ще намерят начин и никой не може да ги спре. Недей да мислиш, че след като Англия е вън от ЕС примерно, англичанин няма да може да заема еди каква си длъжност в България....винаги ще намерят начин да манипулират Системата. :)

Не- британските фирми -майки НЕ ЗАЩИТАВАТ икономическият интерес на българските дъщерни фирми. Висшият британски мениджмънт е СКАНДАЛИЗИРАН, че в България ИМА кандидати за висшия и среден мениджмънт, който са по-образовани от британските си колеги и че те са етнически българи, БЕЛИ, ХЕТЕРО, НЕМЮСЮЛМАНИ, СВРЪХОБРАЗОВАНИ и не са граждани на държава, която е била колония на ЕС:) Амиии- време е да свиквате, че сега вече британските фирми- майки няма да могат да командироват собствени служители в бг. дъщерни фирми и по този начин да източват проектите и парите на бг. дъщерни фирми и с това да спомагат за благоденствието и по-големите отчетени приходи на британските фирми- майки и за фалита на българските им дъщерни фирми:)

колония на ЕС да се чете колония на о.к.

Британските фирми да са ти клисура.... Я виж Метро или Кауфланд примерно...къде мислиш отиват техните печалби? Истината е, че България е просто един потребител и не И е разрешено да бъде производител...познай от кого:)))) ЕС естествено:))) Разните му ЕС квоти и норми е...т мамата на Родината. Това е истината.

Скандализирани? Егати подбора на дума....Учудени може и да са, но тоно скандализирани-айде моля ти се. Абсолютно неподходяща дума. И невярно твърдение.

До 8цата: Да изчакаме 12ти викам:)

Аз викам да изчакаме 25.03.2019г.- само ТОВА ме интересува:) Не стига, че си “майничка“, ами и си много отворен:)

Нали ти казах от самото начало, че самочувствието ми е до небето, но ти не вярваше. :)

До ник “брекзит“ Нещо не си разбрал- НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ГЕРМАНИЯ, ЗАЩОТО АЗ ЖИВЕЯ И РАБОТЯ САМО В БЪЛГАРИЯ:) Много добрфе са се опитали да ви промият простичките умове, но така и не разбрах- какво общо има германия с.... България и с минималните квоти бг. износ за о.к., поради което България ПОЧТИ НЯМА да бъде засегната от брекзит?:) Впрочем- за България е ОТЛИЧНА НОВИНА да се разкарат бритиш ситизен от висшия и средния мениджмънт на британските дъщерни фирми, регистрирани по бг, законодателство, защото така ще се открият позиции във висшият и среден мениджмънт за БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ, които са високообразовани и британските фирми= майки вече няма да могат да ИЗТОЧВАТ българските си дъщерни фирми! Това напълно ми стига като ефект от брекзит без споразумение за България:):):) Приятна вечер в смотания тъп остров:)

Единственото обяснение на тази твоя злоба е чувството за безпомощност, което те е налегнало от както са отказали работа на "съпругът " Еми приеми го най-накрая този факт...За някои може, но за съжаление на твоя съпруг, не може. :) Ти сама каза:живей си живота и гледай напред и зарежи този Брекзит. Нали не те засяга? Ние на вмирисания остров ще се оправим някак:)

Съпругът ми точно днес има повод да празнува- официалните резензии за докторантурата му днес са качени в сайта на Военна академия и на 25.03. отива на публична защита:) Що се отнася до останалото- за мен е важно британските граждани да не източват ресусрсите на българските фирми, защото повече няма да могат да командироват британски граждани за нуждите на вишския мениджмънт в дъщерните им фирми , регистрирани в България, защото тогава собствениците на българската фирма ще трябва да дават обяснение в нашето българско министерство защо са предпочели британският гражданин, след като има бг. гражданин- кандидат за позицията, който отговаря 100% на изискванията за заемането й;0

Brexit

"Нека бъда ясна, не искам член 50 да бъде удължаван" Никой не иска, освен шепа предатели

Естествено, че ЕС ще събира мита- ако си бритиш ситизен, как така до сега не си чул за митнически кодекс на ЕС и защо не знаеш какво е това, след като о.к. 46 години ползва достиженията му и внася стоки от другите ЕС държави без мито? Виж си 10.10.2013 BG Официален вестник на Европейския съюз L 269/1 РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 952/2013 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 9 октомври 2013 година за създаване на Митнически съюз на ЕС Още на 29.03.2019г. при брекзит без сделка, започва правоприлагането в частта му относно събираните мита и митнически сборове от трети държави- т.е. държави извън ЕС.

Brexit

"Сценарий на ужасите": Как Брексит може да повлияе на Германия Германските фирми ще трябва да плащат мита за повече от € 3 млрд в случай на твърд Брексит. Хамбург ще бъде най-силно засегнат, следван от столицата Берлин. Повече от 1000 компании в Хамбург търгуват с Великобритания, според търговската камара на града. Близо 20% от цялата промишлност в долината Рур, е изложена на риск заради Брексит. Близо 20% от всички автомобили, произведени в Бавария, се изнасят за ОК. В проучването на Германския Икономически институт в Кьолн, се казва: "Ако приемем правилата на СТО, Германия ще трябва да плаща средно 4,3% повече за износа във Великобритания. От своя страна ЕС може да наложи средна тарифа от 2,8% на британските продукти." Според проучването британското правителство може да наложи 3.6% тарифи за стоки от останалата част на ЕС, а износът от Германия в ОК може да спадне с до 57%.

Brexit

Приятна вечер и сладки сънища :)

До “... 2019-02-26 17:11:50 коментатор (нерегистриран) не знам за къде си се разбързал.. 29-и е една символична дата. След това започва да тече истинският брояч, в който започват да се пишат истинските правила за търговия между ЕС и острова. ...“ Това е абсолютна лъжа, която Ви е насадена в главите от британските политици! РЕАЛНИЯТ БРЕКЗИТ НАСТЪПВА НА 29.03.2019 Г. ПРИ БРЕКЗИТ БЕЗ СПОРАЗУМЕНИЕ- ТОВА Е РЕАЛНАТА ЮРИДИЧЕСКА ДАТА! АКО о.к. подпише споразумението, В САМОТО СПОРАЗУМЕНИ И САМО В НЕГО, съществува срок до 2021 г. който е преходен период, И САМО ТОГАВА има “преходен период“ .НО- обичайна практика във всички видове договори е да се подпишат напр. на дата 01.01., а в тях да е вписано, че те започват да действат -т.е. всичко, написано в тях, влиза в сила от напр.01.06. ТАКА ДЕ ЮРЕ СЕ ПРАВИ “УДЪЛЖАВАНЕТО НА СРОКА ПРЕДИ НАСТЪПВАНЕТО НА БРЕКЗИТ“! Британските политици толкова много са ви омотали главите, че дори не можете да разберете и проумеете това, което Ви написах, нали?:) САМО ПРИ ПОДПСИВАНЕ И РАТИФИЦИРАНЕ НА СДЕЛКАТА ЗА БРЕКЗИТ ОТ 2ТЕ СТРАНИ- О.К. И ЕС- ИМА ПРЕХОДЕН ПЕРИОД! А ти оспорвай това, колкото си искаш, но си стой в о.к. и на 29.03.2019г/ при брекзит безс сделка ми напиши в този форум дали ЕС не е започнал да събира мита за вноса на британски стоки на територията на ЕС:–)

Brexit

Хе хе, ЕС щял да събира мита?!? Ами да си събира, нали тогава и ОК ще почне да събира мита. Нали Мадам ;) Да видим кой повече ще събере. При търговски дефицит на ОК с ЕС-27 от 67 милиарда паунда, кой ще събере повече мита? Понятие "правен вакуум" не съществува. Търговията ще се осъществява по разпоредбите на СТО! ОК ще има собствена маркировка за безопасност и сертификат за качесвтво UKCA, вместо СЕ

Ето какво очаква о.к. при преговорите за двустранно търговско споразумение по СТО между сащ и о.к.- Президентът на САЩ Доналд Тръмп е призоваван да бъде безкомпромисен с Великобритания по време на търговските преговори след Брекзит, пише "Хъфингтън пост". В статията се отбелязва, че търговското министерство на САЩ е поискало от индустрията да разбере президентът какво трябва да извлече от Великобритания след излизането й от Общността.Част от отговорите на лобистите, наети от големите компании, включват: Промяна в процедурите на Националната здравна служба при купуване на лекарства от САЩ, за да отговаря на исканията на американските фармацевтични компании; Великобритания да отмени някои подходи що се отнася до стандартите за безопасност на храните; промени в британските закони, които ще позволят на чуждестранни компании да съдят държавата и премахване на мерките, които защитават традиционните британски продукти.Лобистите са излезли с повече от 130 искания, включително легализиране на опасни пестициди; по-слаба защита на личните данни на потребителите; да се позволи продажба на телешко и свинско с хормони и хлорирани пилета; да се премахнат държавните субсидии за отглеждане на едър рогат добитък на Острова; да се позволи продажба на ГМО храна с минимална регулация; да се премахне съдържанието от етикетите на хранителни стоки, че се продава ГМО; да се гарантира, че британска информация може да бъде предавана на чужди правителства; повече антибиотици при отглеждането на животни и други. в момента в ЕС има много ясен закон- ЕС регламент, че е задължително да се обозначават ГМО храните. Интересно- как о.к. ще си защити интереса спрямо вноса на американски ГМО храни БЕЗ обозначаване, че са гмо и какво ТОЧНО ще консумират като храни всички британски граждани?:)

Ник “Цвък“- какво стана сега- защо мей предлага 2та единствено възможни варианта съгласно чл.50 от ДЕС- върпеки, че пак са забулени в политически лъжи и мистификации?:) Няма ли кой да светне таи г-жа, че дори решението против брекзит от втори референдум няма да има никаква правна сила, ако не се случи до 29.03.2019 и до тогава неговото решение не принуди правителството да предприеме ПРАВНИ, а не политически стъпки на действие?:) Я ми обясни- как о.к. ще получи удължаване на срока преди настъпване на брекзит, ако не го поиска юридически от Европейският съвет и дали има правото да налага тази своя молба и да принуди 27те държави -членки да я удовлетворят, а?:) Пак повтарям- Европейският съвет взема такова решение САМО С ЕДИНОДУШИЕ - съгласно чл.50 пар. 3 от ДЕС и о.к., да се скъса, НЕ МОЖЕ да изисква положително решение, защото ВСЯКА от 27 държави - членки на ес има законното право да даде гласа съгласно защитата на СВОЯ национален държавен интерес. Ако Ирландия не желае да даде положително решение, то о.к. НЯМА да получи положително решение за удължаване на срока преди настъпване на брекзит от Европейският съвет- това е юридическото положение! В такъв случай- каква се явява в случая о.к.- молител/ молещ или изискваща/ налагаща държава, от която зависи нещо?:)

О, добре, че си ти да я отвориш Мей какви правни възможности има Великобритания. Ставаш смешна вече. Нима не го усещаш?

“..."Нека бъда ясна, не искам член 50 да бъде удължаван", каза премиерът Мей ...“ Нека бъда ясна- о.к. няма правото да променя, изменя или отменя и една буквичка от чл.50 от ДЕС, а камо ли да удължава по какъвто и да е начин нормативният му текст;0 Британските политици дори не могат да формулират ясно мисълта си, а камо ли да я изкажат вербално и който и да е било- да я разбере:) с две думи - мей осъзнава и вече официално признава, че БЕЗ споразумение с ЕС, о.к. потъва и отива на дъното на океана и това е отлична новина- че най- накрая ПРИЗНАВАТ, че без сделка държавата им отива на кино и че ЕС може и да пострада, но о.к. ще претърпи направо национална катастрофа.. Иначе- добре го е измислила, сега остава и да се случи и да стане факт:).

"Нека бъда ясна, не искам член 50 да бъде удължаван"... някак си това изявление изглежда с някакъв еротичен подтекст....

Че чак сега ли се сетиха Тереза и нейните приятелчета, че като не ги устройва Брекзит-а, може да се спретне друг референдум, с малко поизменени въпроси - я да се поучи от ЕС как се правят нещата! И нали така самата Великобритания и САЩ манипулират нещата в други страни, какво има да му се чудят! Така се прави истинска демокрация!

Драга Тереза, много се страхувам за теб! Вместо да се върнеш в кухнята,при чиниите, където е твоята сила, ти продължаваш да упорстваш. И от магаре си по-упорита. Но няма да е чудно, ако великите британци скоро те подгонят с тояги по улиците. Бог да ти е на помощ, аз съм дотук.

А помните ли как Мей ходеше с танцова стъпка?Бяха я снимали - егати смешницата!Сега май не и се танцува толкова?!? Глупавото в случая е че Великобритания по географски причини е отделена от света, а те искат и по всякакъв друг начин да се отцепят!Язък, че са били империя, а сега се цепят като Северна Корея!Като големите фирми си изтеглят производствата от острова и се наложи да разчитат на внос ще ги видим!Лирата не е на нивата от преди няколко години - вече почти се изравни с еврото, а ако излезнат без договор(в което се съмнявам) може и да падне под него... 70% от работещите в Лондонското сити са европейци - все хора ценни и с образование. Каквото и да си говорим и двете страни ще са губещи заради раздялата, но последиците за Великобритания ще са много по-големи и по-дългосрочни!ЕС е преживявал какви ли не кризи и все успява да се изправи на крака, но едно е да сравняваш общост от 27 държави, друго е една държава лежаща на старите си империалистически лаври...

Брекзит няма да има!!! Това беше ясно като бял ден.

Не я ли е срам тая да я правят на маймуна пред цял свят, незнам...

Започва се!!!! Не може ли така а инака а без сделка а ново гласуване а ?а?а? А? Иди змеи до чиниите и до парцалите за миене И парцалите за миене на кенефите ОТ ТЕБЕ ЗМЕЙ И ЧЕПП ЗА ТРИЦИ НЕ СТАВАААААААААА!!!!!!!

Остров си е все пак... Прекалено далече от САЩ, Турция и много близо до ЕС. Нека опитат, скоро ще почукат на вратата

ТАЯ явно е за ПСИХИАТЪР. Интересно кога ще го разберат англичаните......

"ЕС би могъл да помогне на Великобритания да произведе втори референдум....":)))) Има си хас да не помогне:)))))

Къде си бе пловдивски чокундур ?

Ми в момента в Пловдив:) Нали разрешаваш? :)

ЧУкундур:)

Корави глави...

Що глупости са изписани по-долу, просто не е за вярване. Големи разбирачи сме, затова и държавата ни не става за нищо.

не става за нищо заради такива като теб които не вярват в държавата и презират брата си българин....

Да идва този 29 март, че ни писна от ежедневните им превземки и непрестанното тръбене по медиите.

не знам за къде си се разбързал.. 29-и е една символична дата. След това започва да тече истинският брояч, в който започват да се пишат истинските правила за търговия между ЕС и острова. И чак след това вече падат бариерите по границите и т.н.

Германия иска да разкра англия от ЕС, глътнаха вода ингилизите

Англия Вече Гласува да се Евакуира от ЕС. Германия след Брекзит би загубила най-големият си Безмитен Европазар! А това е катастрофа за Германия. Англичаните сами си Избраха, гласуваха и Излизат. Проблема е че ние в България Оставаме в потъващата лодка.

Ц Проблемът е, че дори в Англия не ви искат. Затрова седите тук, паразити долни...

безмитна търговия с канада и япония, боли ги за ингилизите. когато след тръмп дойде трансатлантическото споразумение, умират ингилизите. Деуче марката с умирисания паунд ли ще равняваш.

когато паднат ограниченията с русия, германия няма да има спиране, ингилизите само контра играят

Бил съм в UK и видях, че масово работниците са емигранти.Кой ще им работи на тия като излезнат от ЕС? Хем искат да излязат, хем искат да ползват същите облаги, които са ползвали до момента като страна-членка - е как да стане?Българския народ има поговорка и за това - Иди ми, дойди ми! Британската империя отдавна не съществува, за добро или зло, и в момента Великобритания не е в позиция, в която може да се налага - напротив!Те трябва да се съобразяват!И е добре, че от ЕС не им отпускат фандък, защото потдадът ли се ще се случи същото и с Унгария и още куп други страни, дето искат само да ползват евросубсидиите, ама не искат да плащат членство и не искат никой от Брюксел да им следи корупционните схеми!

Англичаните отчаяно искат да се спасят от ЕС след като народът им гласува за това. Една Групичка депутати Предатели и официално Джордж Сорос, дърпат страната в лапите на Еврочиновниците и Европарламента. В Европарламента Сорос разполага със 219 депутати от Целият ЕС. Отчаяна битка за налива е глюкоза на полумъртвият ЕС.

sawo

Написал си пълни глупости. Сорос има интерес да съсипе Европа, което значи да отдели UK. Борис Джонсън я измисли тази глупост, защото мислеше, че никой няма да се навие да гласува за излизане, накрая като видя какво ще стане, започна да агитира против брексит, а след резултатите си подаде оставката. Сега се чудят как да се откажат от излизане, без да се изложат тотално.

Сорос има 219 депутати в Европарламента чрез които дърпа конци те в целият ЕС, , включително и на Англия. След Брекзит Сорос няма да може да използва Европарламента като инструмент върху тях. Помните ли Истанбул ската Конвенция, законите за прием на милиони мигрантите в ЕС.... СОРОС.

Пак ли тия тъпаци със проблемите си!? Как се влезли изобщо, след като не могат да излязат вече няколко години при широко отворена врата! През ден се събират да си обсъждат некакви техни си сметки без кръчмар!

Ако не си разбрал никой няма намерение да им даде да,излязат със или без сделка.Сега ще бъдем свидетели на безкрайни отлагания от стана на,ЕС