Метежът на Пригожин: Най-голямото предизвикателство към Кремъл от 32 г. ни връща към историята

Успехът на всеки пуч зависи от отношението на силовите структури и превземането на реалните властови центрове

Обратно в новината

Коментари - Метежът на Пригожин: Най-голямото предизвикателство към Кремъл от 32 г. ни връща към историята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Военната групировка Вагнер бяха най добрата :Боеспособна щурмова бригада оц цялата руска армия с голям боен опит ,А Пригожин талантлив военен командир с добри възпитателни методи и тактик ,спечели единствените победи досега ,в Украйна за РФ ,при Мариопол ,Соледар,и Бахмут,истината е че сега Путин изгуби тази армия ,Без да са я разгромили украинците ,това са фактите ,Вагнер без Пригожин е равно на нула,

Не е бил никакъв метеж. Стига с тия фалшификации. Пригожин е тръгнал да даде лично плик с документи и договора на военното министерство с Вагнер на Шойгу след като Шойгу се е скрил и избягал. Има видеото с Пригожин и опита му да изпрати писмото .

Има и ХУБАВА НОВИНА !!! Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване на процедура по импийчмънт (отстраняване от длъжност) срещу президента Байдън. (219 за, 208 против) Уйде Украйна в киреча !!! Слава Кокаине, слава идиотов, търканов слава и таборът им отива на небето с поздрав - АМИН !!!

За радост на всички евроджендъри недоклатени и некъпани жълтопаветници, всичко свърши преди да сте се порадвали !!! Слава на Русия !!! Сега вече е ред на УСрайна!!! Нравится, не нравится - терпи, моя "красавица" !!!

Путин трябва да понаучи готвача си на нещо след тази случка. Пригожин по-добре да се научи от Кадиров на лоялност, и тогава ще е уважаван.

Никой критик на Путин не е останал жив.

При нас в катастрофи и екшъни като този в Люлин повече хора умират и никой не обвиняват. Руснаците поне си хабят енергията с отвоюване на територии.

Толкова месеци във война за никой не е лесно. Кой е прав и кой е крив, ние няма да разберем. Но изведнъж преди контраофанзивата да изостави фронта.

Вчерашния ден показа колко жалки и неадекватни са и средствата за масова дезиинформация и управляващите в ЕвроГейския съюз и САЩ. Без наличието на достоверна информация се правеха "дълбокомислени" анализи и прогнози, които бяха меко казано малоумни. А нашите управленци, назначени от посолството, всезнаещите "анализатори" и обикновенни соросоидни гъзолизци направо изпотрошиха тъпомера.

+10000000+

Как сте американски тролчета ,злобеете ли от яд ? Вчера бяхте много активни ,а днес сте като ебнати отзад :))) Путин пак спечели ,гледате ли новините .....Пригожин сега ще го ебнат яко,после се гответе вие малки гейчета американски......Слава на Русия !!!

И тези посерковци щяха да превземат Киев Берлин Лисабон Затова който ги хване ги насира от бой Жалки руски дегенерати

Какво става бе руски педали Един преврат не можете да направите Пак се насрахте и двете страни Мърши Ахаха Путкин не могат да му насмогнат с памперсите

Чш, Ти КУ КУ ли си, или ДА ??!!!

сънче .шараните налапаха ъдицата .. в първите лятно нощи! ТЕАТЪР за балъци, шараните налапаха въдичката яко ! И ... мечтаят ! :)

=== +++ или бълнуват сънувайки !

Кво стана бе еврожендъри, Масква падна ли вече ??

Остава им около час до Москва. Ще се спукам от смях. Дали има някой дето се вързва на това шоу? Ха,ха,ха,ха,ха.

Всичко свърши , красив Спектакъл ! До година Владимир Путин с ОСКАР , да не забравите !

Доста бързо мина това предизвикателство .. няма и 20 часа.

ина майката на украинците.....ще повръщат кръв от Приложни.....абе еййййй соросови дришльовци така ли се предава власт бре, отсега на сетне ще видите кон бобяде ли!!!!

Ей ся им съ иба майката на украинцитие

Всички паралели с разни военни метежи и преврати от историята в статията са пълна глупост. НИЩО ОБЩО НЯМА СЪС СЕГАШНИТЕ СЪБИТИЯ! Ще се спра само на първия - Метежа на Корнилов. 1 . няма такъв метеж. Корнилов не се опитва да превземе столицата през август. 2. Още през юли болшевиките инспирират бунт в Петроград. Тогава Керенски иска от Корнилов да прати военни части, за да потушат вълненията. Към Петроград тръгва 3-ти кавалерийски корпус под командването на генерал Кримов, Това е санкционирано от временното правителство и от Керенски. Корнилов предлага да се въведе военен режим/диктатура, за да се спаси страната от революция. Келенски се опасява, че Корнилов иска сам да вземе властта - двамата не се харесват никак, и всеки се опасява от другия. за да дискредитира генерала, Керенски измисля да го обвини в опит за преврат. Праща ново искане, Корнилов да спре корпуса на Кримов и да го върне обратно. Корнилов отказва. Тогава Керенски го обвинява в опит за метеж. Кримов се самоубива, а Корнилов е свален от поста. После е арестуван в Щаба в Могильов. Той през цялото време е там - не е направил и крачка към Петроград! На другите паралели няма да се спирам - те са още по-абсурдни. За похода на Мусолини и Октомврийския преврат на Ленин и Троцки всичко е ясно. Властта е слаба и просто пада сама. Идва един и я взема със сила. Тук Пригижин не се опитва да вземе властта - не е чак такъв фантазьор. Той също подкрепя Путин , но срещу Шойгу и Герасимов.

Украинците казаха, че кучето Пригожин е гръмнато от своите с ТРИ ПУЛЯ В ЛОБ! Укрите много го мразят заради Бахмутовка!!!!

украинците лъжат ... както винаги!

Та да попитам де!? Това по плана на СВО дето се развиваше безупречно ли е ???? Какво ще ИЗКВИЧИТЕ проруски подлоги?

Чш, Ти КУ КУ ли си, или ДА ??!!!

Иди и виж ... ама си вземи и вазелин

Днес много хора заработиха много пари с разни анализи, коментари и оценки. А то още нищо не започало и вече се спатъхна. Жалко за русофобите, оостанаха с пръст в уста.

Утре може да осъмнем с нова държава - Руска Народна Република.

Помните ли ме ПРОРУСКИ ПАЧАВРИ???? Поздрави от мен-ОСА - та и няма да КОМЕНТИРАМ!!!!

Чш, Ти КУ КУ ли си, или ДА ??!!!

Превратите в СССР/Русия/ стават по един и същ начин след 1917 г. първо е преврата на болшевиките, следва смърта на Сталин и преврата и завземане на власта от Хрушчов, преврата срещу Гурбачов, ареста му и идването на власт на Елцин и разпадането на СССР поради преврата и стремежа за независимост на местните партийни феодали от съюзните републики. Сегашния преврат на Пагодин ще видим как ще се развие..

Интересно ми е за кого го играят тоя филм....

В името на народа си

Сценарийя не е на баницата пирог.....

НАТО да не се почесва, ами да бомбардира Пригожин, че отиде техният човек Путин!

Странен е този метеж на Пригожин. Какво иска той, ми не е много ясно освен че нещо не му харесвал военният министър и шефа на генералният щаб. Иска ли да сменя властта - не, иска ли да променя хода на СВО - не (поне не в посоката която би харесвала на Киев). Има ли ресурс за сериозен метеж - не. От снощи предприел ли е някакви активни действия - не. Биха ли стреляли хората от Вагнер срещу редовната руска армия - 99% не. Та или това еболен изблик на примадонщина или някой разиграва многопластова схема. И тя дава резултат, защото днес подкрепата за Путин вече минава 90%

Опитва ли се някой да спре Пригожин?

Гадове мръсни,искате Московски Майдан а...,защото не можете с военни действия да спечелите,макар че сте целия свят срещу Русия,свикнали сте само с подмолни методи да играете ,това сте Вие фашаги представяйки се за демократи,това е грозната истина фашизъм облечен в демокрация,но хората разбраха вече.И да Ви предупредя не съм нито трол нито нищо мерзко ,което преобладава в повечето коментари.

Те си го правят сами бе онзи. Ние само сеир гледаме. С путински камъни по путинска глава.

Току що съобщиха, че Пригожин е убит. Застрелян е от вагнеровците си. В челото с 3 куршума, както се разстрелват предателите.

И аз го чух. Казаха го по Укринформ и потвърдиха по УНИАН. Аз само тях ги гледам. Всичко друго е пропаганда на сащ.

Показали са му български русофил и пукнал от смях

Руснаците знаят 2 и 200 и няма да се поколебаят да смажат със сила каторжниците. Това е все едно възстанието на робите предвождани от тракийския гладиатор Спартак срещу Рим! Въпреки смелостта и саможертвата на възстаниците, Империята побеждава, защото има организация и традиция!. В крайна сметка Легионите заловили 6 000 бунтовници и ги разпнали на кръстове по потежение на Виа Апиа до стените на Рим. Същото ще се случи и с пандизчиите на Пригожин, без да ги разпъват на ктъст, но ще ги заровят в крайпътни траншеи като бесни собаки! Професиомалните войници и офицерите не подкрепяр КУЧЕШКИЯ ПУЧ на каторжниците, защото не считат за достойни войни – зли и жестоки като талибани - ДА, но войници – НЕ !!!!

Междувременно Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува за започване на процедура по импийчмънт (отстраняване от длъжност) срещу президента Байдън. (219 за, 208 против) Уйде Украйна в 404!

Силите на отбраната освободиха териториите край Красногоровка, окупирани от 2014 г. КРАСНОРОВКА И ОКОЛНОСТИ, ЕКРАННА СНИМКА DEEPSTATEMAP Силите за отбрана освободиха териториите край Красногоровка в Донецка област, които бяха окупирани от 2014 г. Източник: бригаден генерал Александър Търнавски, командир на Таврийската оперативно-стратегическа групировка на силите, в Telegram, Валерий Шершен, представител на съвместния пресцентър на Таврическите сили за отбрана, в ефира на телемараона, Ярослав Чепурной, пресаташе на 79-та отделна десантно-щурмова бригада, в коментара на УП Буквално: „В таврическото направление Войските освободиха окупираните от 2014 г. територии край Красногоровка в Донецка област. Движението на нашите сили продължава“. Подробности: В същото време представителят на обединения пресцентър на Силите за отбрана на Таврическото направление Валерий Шершен каза в ефира на телемарафона, че украинските военни са освободили няколко вражески позиции близо до Красногоровка преди около седмица. Пряката реч на Шершн: „Близо до Красногоровка, в резултат на добре планирана контраатака, нашите щурмови части превзеха няколко позиции, които се държаха (от окупаторите – бел. ред.) от 2014 г. Това вече е територията на т. нар. „ДНР“. , точно до Донецк. Сега можем да говорим за това. Новините закъсняха със седмица по определени тактически причини." Повече подробности: По думите му край Красногоровка Силите за отбрана са провели симулация на действия, имало е и подкрепа с артилерия и тежка техника, а определени участъци са били разминирани. „Нашите щурмови части се придвижиха доста неочаквано за врага. И през седмицата врагът предприе всички мерки, за да ни изхвърли от тези позиции, но всичко напразно. За нас това има символично значение, основен момент и известно подобрение в нашата тактическа позиция. Това е ярък пример за локален успех", каза Шершен. В същото време, както съобщи за УП пресаташето на 79-та отделна десантно-щурмова бригада Ярослав Чепурной, освобождаването на териториите край Красногоровка е заслуга на николаевските парашутисти от тази бригада.

Путин спешно напусна Москва за Валдай – разузнаване ВЛАДИМИР ПУТИН, СНИМКА AFP ЧРЕЗ GETTY IMAGES Според украинското разузнаване руският диктатор Владимир Путин спешно е напуснал Москва за Валдай, докато говорителят на Путин опровергава тази информация. Източник: високопоставени събеседници на УП в украинските специални служби, прессекретарят на Путин Дмитрий Песков в коментар за РИА Новости, секретариатът на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в коментар на ТАСС, „Важно истории" Пряка реч на един от събеседниците на УП: „Вече имаме информация, че Путин напуска Москва. Той е откаран във Валдай“. Подробности: Украинските специални служби също получават информация за паника в Москва и подготовка за миниране на мостове в руската столица. В същото време прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков каза пред РИА Новости, че Путин уж „работи в Кремъл“. В същото време секретариатът на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев също опровергава информацията, че той уж е напуснал Московска област. От секретариата твърдят, че Медведев, неговите помощници и самият секретариат уж са на работните си места и изпълняват задълженията си. В същото време изданието "Важни истории" съобщава, че самолетът на Путин е излетял от Москва и е изчезнал от радарите. Специален самолет Ил96-300ПУ (Контролна точка) на Путин е излетял от Москва към Санкт Петербург в 14:16 московско време, сочат данни на FlightRadar. Дестинацията на дъската не е посочена, в района на Твер тя изчезна от трекинг системата. Една от резиденциите на Путин се намира в Тверска област. Този самолет е оборудван с оборудване за командване и управление на Въоръжените сили. Заден план: Вечерта на 23 юни лидерът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че редовната руска армия е нанесла ракетен удар по тиловите лагери на наемниците. Затова 25 000 наемници на Пригожин уж отиват да „възстановят справедливостта“. Сутринта на 24 юни Пригожин каза, че е поел контрола над военните съоръжения на Ростов на Дон, по-специално летището, отива „към Москва“ и че неговите войници вече са свалили три руски хеликоптера. Наемниците на ЧВК "Вагнер" завзеха и военни обекти във Воронеж. Руският президент Владимир Путин в извънредно обръщение заяви, че Русия се "бори за оцеляване" и страната се опитва да "организира бунт". Според британското разузнаване вагнеровците възнамеряват да стигнат до Москва. Президентската администрация (АП) на Руската федерация се опасява, че след няколко часа вагнеровците на Евгений Пригожин може да се приближат до Москва и да започнат битки край столицата.

В момента във ФАЩ(Фашистките американски щати), в НАТОто и т.нар. Колективен Запад цари небивала радост, но и липса на конкретна информация относно случващото се в Русия. ЦРУ-то и прислужниците им от MI5, MI6, MI7, MI8, 9, 10, 11, 12 и т.н, последният да затвори вратата, не знаят какво се случва в Русия. Нормално, Путин, Пригожин и генерал "Армагедон" Суровикин им спретнаха един гениално замислен Кур(т)-капан със зачистка-чистка след това. Гениално! Действа се по старото неписано правило: "с мръсниците - по мръснишки и без никаква милост и пощада". Сега вътрешните врагове на Матушка Русь започват и ще започнат сами да излизат от своите смрадливи соросоидно-краварски дупки. Сами ще се обявят и покажат наяве и на светло, което и чакат Путин, Суровикин и Пригожин. И после - по сталински, арест, чистка и изчезване незнайно къде. Така и трябва - като се унищожат до крак вътрешните врагове на Русия, външните врагове са вече лесни. Първо следва унищожение на Петата колона загнездена дълбоко вътре... Разработчик и главен конструктор на този гениален план е отново генерал Суровикин съвместно с Пригожин. Генералът е гений по кур(т)- капаните. Такъв кур(т)-капан Суровикин спретна на укропитеците при Бахмут(Артьомовск) миналата година, и този план проработи безгрешно - Бахмут се превърна в месомелачка и място за поражение и унищожение за укрофашагите. При Бахмут загинаха над 70 000 укро нацисти. Зеленски и фашистката му шайка се набутаха успешно в този капан нa генерал Суровикин. Гениално - направи една крачка назад, за да напреднеш с две или напред и да заблудиш своя враг и разкриеш картите на врага. Сега укропитеците заедно със своите шевове от ФАЩ, НАТОто и целият колективен Запад са вече във втория капан на Суровикин. Метеж няма, преврат или опит за преврат в Русия също няма - всичко е една гениална холивудска постановка, на която дори и в Холивуд биха завидели за гениалния сценарий и замисъл. Само гледайте...Който има уши да слуша, който има очи да гледа - дори и в Библията е записано така. А който има мозък и ум - да мисли. Рано е още за радост и американските изроди и техните прислужници и лакеи от НАТОто и ЕС хич да не се радват и да не се надяват на някакъв успех.

Самолетът на Путкин е отлетял за Санкт Петербург ... заедно с Путкин е и Борил - каракачанската овчарка от наш Винету !! Когато е уплашен, Путкин се гуши в козината на Борил, лапа му пишката и ... се напикава.

„Руският президент е изправен пред най-сериозната заплаха за властта си през 23-те си години на управление на ядрена сила. И е удивително да се види как фурнирът на тоталния контрол, който той поддържаше през цялото това време – основното предимство на неговата автокрация – рухва за една нощ. Беше едновременно неизбежно и невъзможно. Неизбежно, защото лошо управляваната война означаваше, че само система, толкова затворена и имунизирана срещу критика, като Кремъл, можеше да оцелее след такъв ужасен риск. Но това е невъзможно, тъй като критиците на Путин просто изчезват, или падат от прозорците, или биват брутално отровени. Сега обаче петата по големина армия в света е изправена пред факта, че братоубийството - насочването на оръжие към колегите им - е единственото нещо, което може да спаси московския елит от колапс. Подробности: CNN подчертава, че Путин до такава степен е свикнал да бъде смятан за „майстор на тактиката“ (поне в Русия – УП), че първите изявления на Евгений Пригожин бяха възприети като опит на президента на Руската федерация „да държи генералите си нащрек ". Вероятно частите на Вагнер са планирали това от известно време. Оправданието за въстанието се появи спонтанно - уж въздушен удар по лагера на Вагнер в гората. Наемните сили се събраха много бързо и бързо напреднаха към Ростов. Трудно е да го направиш спонтанно за един ден. Буквално: "Пригожин може би е мечтал, че може да накара Путин да смени ръководството на Министерството на отбраната на Руската федерация. Но обръщението на Путин в събота сутринта разруши тази перспектива. Сега руският елит е изправен пред екзистенциален избор - между клатещия се режим на президентът и тъмнината, наеха Франкенщайн, който тя създаде, за да върши мръсна работа и който се обърна срещу своите господари." Украйна вероятно ще празнува катастрофалната ненавременност на този бунт. Той вероятно ще промени хода на войната в полза на Киев. Но въстанията рядко завършват в Русия - или където и да е другаде - с резултатите, които са искали да постигнат. Отстраняването на цар Николай II през 1917 г. в Русия се превърна в болшевишката революция, Ленин, а след това и съветската империя. Докато се разиграва тази рядка якобинска драма на руската човешка слабост, не е задължително да последва подобрение. Пригожин може и да не победи и "стълбовете" на Кремъл да не рухнат. Но един отслабен Путин може да направи ирационални неща, за да докаже силата си." Подробности: Путин обаче може да не е в състояние да „приеме логиката на поражението“ на фронтовата линия в Украйна през следващите месеци. В същото време, както отбелязва изданието, е невъзможно да си представим, че оттук нататък режимът на Путин някога ще се върне към предишните си висоти на управление. И неизбежно предстоят още катаклизми и промени. Добавено: Сега представители на украинските специални служби не смеят да прогнозират по-нататъшния ход на събитията в Руската федерация. "Би било безотговорно да се каже сега, че 24 или не 24 часа ще бъдат решаващи за някого. Сега те са в пълен хаос. Ситуацията ще се изясни в следващите няколко дни", обяснява един от влиятелните източници пред UP.

Войници на частната армия „Вагнер“ арестуваха и разоръжиха чеченски войници в Ростов, предадоха канали в Телеграм. Рамзан Кадиров взе страната на Владимир Путин в гражданската война и изпрати свои войници срещу „Вагнер“. До момента няма информация да се е стигнало до престрелка между тях, но залозите и напрежението са изключително високи. Още новини от Украйна Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви по-рано днес, че ако се наложи, силите му са готови да помогнат за потушаването на бунта, обявен от ръководителя на руската частна наемническа компания "Вагнер". Кадиров определи действията на Евгений Пригожин като "удар с нож в гърба" и призова руските военнослужещи да не се поддават на никакви "провокации". Това което ние виждаме, е забиване на нож в гърба на държавата и народа. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в изявление към руския народ. Изявлението последва действията от тази нощ и тази сутрин на Евгений Пригожин, ръководителя на руската частна военна компания "Вагнер".

Ти, платили си вноската по американския дълг? Дължиш над 4,8милиарда долара на The Federal Reserve. Ако не си платиш, сащ фалират! ТОВА ЛИ ИСКАШ!!!

61% от руснаците харесват собственика на частната руска армия "Вагнер" Евгений Пригожин. Само 13% не го одобряват, а популярността му в Русия расте. Половината от руския народ пък го вижда като политически деец. Това става ясно от социологическо проучване, проведено на национално ниво в Русия.

само преди минути по ТВ някакъв капацитет каза "Пригожин е бизнесмен" е кой ли му е дал не много паро а достатъчно пари за да се обърне на 180 градуся??? Ами мисля , че може всеки да си отговори и това не е Путин.

Започна битката в Ростов на Дон между бойците на Вагнер и Батальон Ахмат на Кадиров. Чуха се първите изтрели

Порядка 5 выстрелов прозвучало возле штаба Южного военного округа в Ростове, передает корреспондент РИА Новости

МЕТЕЖА НЕ Е ПРОТИВ ПУТИН а против военните отговаряши за войнта.

Към всички верни поданици на Вашингтон, Плащаите си редовно вноските по американския дълг. Иначе любимата ви сащ, ще фалира и няма да види разпада на Русия! Всеки от вас дължи над 4,8 милиарда печатани долара на най-голямата частна банка в света The Federal Reserve. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ САЩ УМИРАТ. БЪДЕТЕ САЩИСАНИ АМЕРИКАНОЛЮБЦИ.

Ти не плащаш ли?

Този преврат е сценарий на краварите, за да може да имат време украинците да се прегрупират, възтановят и и към евентуална победа.Защото Русия, сега е принудена да воюва на два фронта.Чеченците на Кадиров напуснаха Бахмут, за да спасят Путин.................... Между другото никой не казва, но има и турски войски пратени в подкрепа на Путин.Ердоган е длъжник на Путин, който помогна преди време на Ердо, като го предупреди за готвеният преврат. Преврата, ще бъде потушен! Не случайно сега Пригожин пее сруга песен, че нямали намерение да свалят Путин..................

Пригожин всъщност е американски евреин от ционисти. Байдън му е пратил пари по револют, както и бърз кредит без лична карта.

написах: СВО ще свьрши юли,август месец бандеровците ще бьдат натикани в миша дупка в допьлнение Русия ще смачка всички пиявици които смучат от нея и недопринасят нищо за благоденствието на руския народ. Пьрвия ход е направен,който играе шах знае какво следва,

Ако не свърши? Сипи по една фанта!

сипваш по една домошнярка.

Най-после!

Освен тея които бягат, избягаха и ще продължават да бягат. Циганите на Европа.

Браво Пригожин,свали диктатора!Успех!

Както и да завърши този преврат гаранция е едно, путинова Русия е дезориентирана и осрана

Ти, платили си вноската по американския дълг? Дължиш над 4,8милиарда долара на ФЕД. Ако не си платиш, сащ фалират.

Този неадекватник пак изкара тая простотия... Шок и амок... Вгъзраждане не знаят каква тъпотия да пишат...

Възгъзраждане в лагери

Утре сабахлен пирожкин е свършен

Всичко е цирк. И на бай дън и на пут ин им се дърпат конците. Кукли на конци.

За Бай дън да, Путин не

Тук един вгъзраждански дебил цвъркаше цяла седмица "къде е перемогата, къде е перемогата". В дупарата ти е вече олигофрен прост!

Дрисък?