51 млн. лв. ще струват изборите и референдумът

Местните избори и референдум, които ще се проведат на 25 октомври, ще струват 51 млн. лева - което ги прави значително по-скъпи от предишния вот.

Обратно в новината

Коментари - 51 млн. лв. ще струват изборите и референдумът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде на хранилката!

отново грешни пари, особено когато се знае и резултата - с 51 млн. лв. могат да се построят училища или детски градини например- да не говорим, че парите са смъкнати пак от нашия гръб

намериха пак пари за цирка. Те си знаят вече кой къде ще е назначен и за електроното си знаят. Проблема е дали ще има толкова подписи на списъците в деня на цирка. Аз не гласувам, Подпис не давам за избори, да ми сменят бюлетината с тяхна

50 000 000 лв!?!?!- За да ни крадът простаците от село???? Благодаря!!Предпочитам да съм другаде! Ако ще -дори в Русия! Тук ми писна от нагли крадци и лъжци!! 26 год.--- прекалено ги търпях!! СТИГА ми!

от геРБ.

Нищо неразбиращи от нищо, лениви и лакоми герберски задници, безплодните избори и реферондуми, ще ви докарат една голяма метла и ще се озовете в панделата до един, заедно с Боко тиквата и Роско тапета.

Ненужни разходи, които правят властите: за издръжка на правителствения апарат, народното събрание (коли, всякакви други екстри), това което се краде и разпилява/разхищава и пр. ще се окаже, че става дума за още един бюджет. Т.е. няма никакво основание да се вземат заеми от чужбина. В същото време власттите се чудят как да приватизират депозитите на обикновения гражданин и непрекъснато ни облъчват с инфо за това, как те непрекъснато растели. Да, но м-рчето на финанси(й)те мълчи като бито дупе и не смее да каже, че тези депозити в основата си са преводи на бълг. от чужбина на семейства и роднини в България, които иначе не биха могли да оцелеят в тази иконом. действителност с тези заплати.

Този некадърник Томислав Дончев, независимо, че поназнайва училищен английски език и за това Бойко Борисов го назначи за Министър на Евро-парите, не знае какво работи и няма никакви данни за поста, който заеме! България няма никакъв проект с национално значение, които да предложи в ЕС да бъде финансиран по "Плана Юнкер" и по тази причина останахме без нито едно Евро по този план! Другите в ЕС си поделиха 315 милиарда евро! Кога ще стигаме Румънците даже с такива некадърници министри, като този!

и беки сал 20 мил. ще откраднете за да се разграничите от народа си?

Точно една Арена са 50 млн.

Лидерът на ДПС Лютви Местан омъжи почти тайно, без медиен шум дъщеря си Елиз, която е от първия му брак и от години живее в Турция. Очевидци твърдят, че три дни преди празника гардове на НСО са отцепили периметъра на комплекс Маказа, а държавната охрана е била пет дни неотлъчно в района. Освен това е била наета и фирма с частни гардове, които следили стриктно да не бъдат допускани непредвидени гости. Дори хората в близкия до комплекса Момчилград са нямали представа какво точно се случва до града им - по какъв повод са пристигнали толкова луксозни автомобили, а преди полунощ повече от 15 минути районът на комплекса е бил озарен от фойерверки. По баровските лимузини и охраната човек остава с усещането, че в хотела има сборище на Коза Ностра, а не тържество на политик, казва очевидец.

Да са живи и здрави младите! Никое дете не може да си избира родителите :) Чудех се къде Местанооглу изчезна от хоризонта толкова време, без бисерните му изказвания. Евроинтеграцията е застрашена, а главният бранител липсва и не се знае какво ще ни сполети!

Чувства неудобно от наглостта на на такива като Местанчо, Философа-хидроинженер и плеядата останали. Мафията все пак има някакъв код на честта и граници, които не преминава, за да може да оцелява. Тук при нас такива няма. Всичко е възможно и позволено.

Кога ли ще гласувам...

Зададат ли се избори и сумата се увеличава с 25 милиона,нали сме най -бедната държава в Европа че и в света,откъде ще се вземат и трябвали да се дават толкова пари след като народа мре и вместо да му се помогне да оцелява се харчат на вятъра толкова много пари.Това е кощунство и безобразие просто с такива политици не е възможно да се управлява държава ,остава и да се съгласят с тази сума,направо да пукнеш от яд е малко.Възмутена съм.Повече от 25-30 милиона не струват ,даже и това е много.

За риска да не могат да гласуват - хората, които са командировани. Може да се реши, ако се въведе електронното гласуване или например гласуването по пощата както правят много други държави. Но за това трябва политическа воля.

Какво са едни 20 млн.? Ония искат 70, тия ще им дадат 50 ... един вид: "Ами на вас може и да ви трябват 70 млн, за да ни направите изборите, ама ще се стиснете и ще ги направите с 50 млн., реално сигурно са ви необходими 20, но останалите 30, нали знаете ... ". Все едно сме на женския пазар и слушаме как баба Миче се пазари с леля Гиче за 20 ст.

Така ли 11,12лв на гласувал.Май нещо не си разбрал .Мисля ,че според %гласували си прехвърлят и негласувалите и ето ти една доста голяма сума.Даже само заради тези субсидии за партиите никой не трябва да отиде да гласува.И сега и после.Аз така ще направя,стига съм подкрепяла едни и същи крадци дали са БСП,ГЕРБ,СДС ПФ.....разлика между тях и управлението на страната няма.Ще даде 50млн според пазърлъка.Е, браво на вас велики сте.

Те тия от ИК гласуват после с пренасянето на чувалите.

За да се защити демократичния процес от некомпетентна намеса и безотговорно въздействие, в редица законодателства се предвижда избирателен ценз, като лицата, не покриващи изискуемия ценз, не получават право да гласуват. Най-прилаганите видове избирателен ценз са: възрастов по гражданство по уседналост по нелишеност от граждански права и др. В по-стари времена, а и все още в някои страни съществуват и други видове ценз: образователен имуществен съсловен и др. НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ЗАТВОРИМ ГЛАВА - СЕКЦИИ В ЧУЖБИНА ???

Кой ли ще ви гласува, да не сме луди, та нали всички сте еднакви подлоги.

Поискани са 70, но ще се отпуснат 50 ! Ама чакайте сега , това да не е сергия на пазара за домати . Преди да отпуснеш и един лев, трябва да се направи анализ да се види кое, от къде за кого, и най-важното за какво ще отиде! По този начин, цената може да стигне и до 40. Вярно е, че държавата не е най-добрия стопанин!

не разбирам, защо държавата с наши пари прави избори , след като и без друго получават по 11-12 лв на партиен член. Не се ли получава двойно и тройно скубане на народа

Не на член,на гласувал

На снимката: Дончев мисли, какво че ги прай тия кинти.

Този референдом се превърна в прах в очите... къде са малоумните протестиращи... трябва да се върнат и другите въпроси.

От този референдум изобщо няма нужда, въпроса дали да е електронен избора, може да го реши и нар.събрание, това е само харчи пари, а пък и дъртите хора как ще се оправят, дето си нямат понятие. Трябва да има референдум за възраст на гласуване, да е от 16 г. до 76, по-възрастни да нямат право, защо възрастните ще определят правилата за младите??

Ако имаме електронно гласуване целите избори ще струват не 50 милиона а 5 милиона. Това е по 10-15 лв на гласоподавател. Страшни сте, нищо чудно че сте против референдум и електронни избори. Все пак някой ще получи 50 милиона

Тоест - ти си от ония дето си мислят, че ако гласуваме в подкрепа на електронното гласуване, спираме да гласуваме с бюлетини?

Така и не можаха да обяснят какъв е точно смисъла от тоя референдум? Защо се прави референдум за нещо, което може да включено като ОПЦИЯ на изборите? Ми ако се гласува ЗА електронно гласуване кво правим с бюлетините? Спираме да гласуваме с тях? Или просто ще го ДОБАВЯТ като възможност. Което могат да го направят и без да харчат 20-на милиона за референдум. И ся само поклонниците на Вожда се кефят "еди видите ли, само БОйко се допитва до народа, не като комунистите!". Чисто и просто го правят за да усвоят едни парички и после да се тупат в гърдите как "питали народа". Кво като го питат с егати малоумния въпрос.

Тези ще дадат пари за половин магистрала, да организират избори? А относно референдума - още Сталин е казал - Не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете! ... та сега стават шашми, а ако се стигне до електронно гласуване - ще стават много по-лесно! Едно щракване на мишката - ето ти 10 000 гласа, две щраквания - 100 0000 гласа ...

Много добре го е казал другарят Сталин! Да се чудиш защо толкова искахме да се отървем от онази система, а сега пък не харесваме настоящата... И друг въпрос - с какво се отличаваме от циганите, като и ние само чакаме да ни дадат..?

И като умножиш по 12лв

Божеееее а колко ще бъдат раздадени по гетата

Референдумът е напълно излишен. Надбягване с един кон и той куц. Пари на вятъра, хвърлени от куц парламент.

Така си е! Жалкото е, че дори няма нови желаещи да ни водят към Светлото бъдеще! ..дали това не е ясен знак, че трябва да започнем сами да се водим натам, а не да чакаме някой все да ни оправя? Малко е трудно, когато в последните 700 години все сме били роби, но все някога трябва да поставим началото.

коледните добавки за всички пенсионери..

Преизпълнен е плана по събиране на ДДС, АКЦИЗ, МИТО, ще има и за пенсионери, и за социално слаби, също така ще има и за Пеевски, Ц.Василев и Искров. Ще има за всички от сърце пък и може да поемем още външен дълг.