Местан: В България се провежда прикрита асимилация на турците

Лидерът на ДОСТ участва в конференция в Тракийския университет в Одрин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последно.Етническите партии са вредни за страната.Показаха че капсуловат малцинствата.Премахват интеграцията.Дпс и останалите изкопаеми си изживяха времето.Време е за нова конституция .Основен приоритет борба с бедността и неграмотността.След това нещата ще си улегнат.С 5-6 милиона население Тук ще бъде рай за средната класа.И всеки ще бъде свободен.С свободна воля да бъде какъвто си иска , но по правия път.

Аз съм българче, и силна майка мене е родила; с хубости, блага обилна мойта родина е мила. Аз съм българче. Обичам наште планини зелени, българин да се наричам – първа радост е за мене. Аз съм българче свободно, в край свободен аз живея, сичко българско и родно любя, тача и милея. Аз съм българче, и расна в дни велики, в славно време, син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе. Който не се чувства българин може да си върне българския паспорт.

Веждито го знае от до.Аз също.Мнозина също.Не правете от месаля байрак,рано или късно ще късаме хляб на него а и да сложим и сиренцето отгоре му.Лафа ми беше не продавайте два аршина басма за един.Кой ли ме разбра.

Местане ти си един много голям дебил демагог….! Кой ти пречи да се биеш по гърдите и да казваш, че си турчин? Като искаш да говориш официално на майчиния си турски стой си в Турция бе чапкън. В България се говори официално родният ни, майчин език, български! Който иска турски, цигански и…. енски език да говори официално, да ходи там където му е родината и дето говорят такъв език. Какво още чака още корумпираният ни главен на републиката …. Да се чудиш….

Който не иска да разбере ,че в България живеят етнически малцинства е е най малкото слабо интилигентентен.Ние съществуваме тук въпреки вас.България е подписала рамковата конвенция за етническите малцинства и рано или късно ще пригоди законодателсъвото си към реалностите.Това ще е полезно за страната.Всеки има право на мнение.Но истината е една.Нас ни има.Каквото и да говорите.Тук сме. Искаме да сме признати.Пак повътарям това е полезно за странста.Умните ще ме разберат.Времето на Дпс и Ахмет Доган мина с консервирането и подтисканее на малцинството.Реалните обществени проблеми трябва да се решат по цивилизован начин и без много философия.Ак 47 можеш да си го завреш в ректума.

Виж сега пич, никой не отрича че има турци в България, никой не им е отнел правата, можеш да гласуваш да пътуваш свободно и да се възползваш от всички права от които и аз, като български гражданин, политически представени сте в управлението на страната, но тук идва тънката граница. Не не може и няма да има етническа турска партия в България и никой не ви гони и не ви забранява да говорите турски, не ви е позволено да водите политическа агитация на публични места на турски, защото турския не е официален език, я се замисли дали някой в Турция би допуснал някой да излезе на площада за 3ти март и на чист български език да обяснява колко за лоши турците. И тук идва въпроса, вие всъщност какво точно искате като крайна цел, защото е дълбоко притеснително, "български плитик" да държи анти-българска риторика пред обществеността в чужда държава, нагнетявайки напрежение, между две етнически групи, защото това няма да доведе до нищо добро, нито за едните нито за другите. Все пак ние 500 години сме били роби на турската държава. Притеснително е, че се радикализират елементи от турската етническа група, защото все по често чувам, някой да се обръща към българите с думичката гяур.

Лингвисът да не прави 4е не е бил 4аст от комунисти4еската система . Доносник! Ли4но той е 4аст от смяната на имената , какво се прави на демократи4ен

Този измекяр вече трбва да бъде арестуван за противодържавна дейност ... Цацаров спиш май !

Има ли главен прокурор в България да търпи това?

Пак изсъска змията мръсна!...

На християнското ни присъствие в османската империя турците са се облагородили и са това което са днес. Местан се е цивилизовал и е на това ниво благодарение на българската държава и ми писна да плюе непрекъснато срещу нас българите!

Няма ли държавен орган, който да го съди за клевета?

Много интересно къде изчезнаха българите от тракия в турция???Какво ли обяснение ще даде турчина ???И интересно как в България има турци а в турция няма българи?????????

В Тракия има много наследници на българи които все още живеят там.Почтени и богати хора и на никой не му идва на акъла дасе пресели тук.Вмест да търсите евтинията на пазара идете и ги вижте.Не говорете кьорфишеци и уйдурми.

Ами прав е господин Местан. Нека в нашите училища се изучава историята на Възродителния процес. А защо в София да не изградим и един паметник на загиналите турци в България от 1878 до 1989 година. Може да бъде поставен до паметника на незнайния войн или близо до паметника на Васил Левски. Това ще бъде знак за толерантности помирение между двата народа, българите и турците.

Належащо и правилно.Някой може лида каже колко етнически турци войници са загинали по време на войните за Бълария.Има ли ред записан нейде.18 000.Друго няма.18 хиляди.Гоните ли ни пак в Тюркийе..Да ама не.Дори созополския историк не смееше да говори нaтая тема.Защо ли?Ай вазгеч от гьонсуратлии да казват на бялото кара.

"Щастлив е онзи, който може да каже „Аз съм турчин”..............................Тоя майтап ли си прави??????:))))))))))))))))

Благодарение на "Възродителния процес" в България след 1989 г. нямаше въоръжени сблъсъци на етническа основа, както в цяла Югославия, Румъния, Турция, Съветските републики и много други. А през 1984 г. натам бяхме тръгнали. Провокирането на " Голямата екскурзия" беше гениален ход на българското правителство.

Според мене има поне две грешни ТВЪРДЕНИЯ- АСИМИЛАЦИЯ има , но не на турците, а на БЪЛГАРИТЕ , и второто- не е СКРИТА , а много ОТКРИТА- за справка: При почти 9 млн. население през 1989 г. сега през 2018 г. в България има МАКСИМУМ 5 /ПЕТ/ млн. жители и НИКОЙ не смее да назове какъв е етническия състав на тези ,които са останали.....

Уважаеми г-н Тюрк, кажи две три думи за Баташкото клане, геноцида над тракийските българи, прогонването на 2 млн. гърци, АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД, издевателствата над кюрдите, инвазията в гръцки Кипър. И нашите основатели са дошли от Азия, но са срещнали европейски народи, приели са цивилизацията на Източно-Римската империя, християнската духовност и славянски език, за целта са поръчали азбука, която да обедини народите, която ползват още десетки милиони. Каква е била Турция преди Ататюрк: абсолютен деспотизъм, подтисничество над чуждите общности /най-вече на религиозна основа/, къде са били равните права - не и в Османската империя. Ако цивилизацията беше отговорила реципрочно, чакаше ви геноцид, прогонване на всички турци от другите държави, отнемане на религиозни права за 450 г., изнасилвания, насилствени покръствания, унищожена идентичност и т. н., но цивилизацията търси мир, свобода, съжителство, етническото и религиозно разнообразие е богатство за нея, затова имам приятели и турци и цигани и арменци и бели и цветнокожи и християни и мюсюлмани и индуисти и така възпитавам децата си. И с това съм горд, комплексите са някъде другаде, човек трябва да погледне първо себе си и греховете на своите преди да съди другите!

Историята не може да се пише от Дядо Вазов.Който живее в историята остава там.Учете децата си да бъдат истински граждани а не комплексирани постмодерни наследници на роби.Какво сте се хванали на трагичните моменти.Историята трябва да се чете с нотка на гордост.Роби робство,бошлаф.Националния ви нихилизъм идва оттук.И всичко започва оттам.Османците са видели че ставате за предатели и са го развили повсеместно.Комунистите направиха всеки осми предател с книжка по техния примерГледайте напред.Оставете омразата. И завистта.Бъдете хора а после каквото искате.Това от мен..

Какво иска пак тоя Владимир Зидаров?!

Тоя от турското посолство ли пише! Българопродавец!

Аз мисля, че това са политически брътвежи само и само да остане в игара г-на с турското самосъзнание. Да, ама, не грешно си изигра картите ефенди и вече кораба е далече , а ти си зад палубата. Вода има достатъчно за теб, даже няма нужда да ти се натиска главата. А по въпроса за етносите у нас, мисля, че българите са подложени на невиждан геноцид от такива като теб, по мургави и дриги едни европейци... Мога и да го докажа ама нейсе много мина малко остава за съжаление!

Турската войска е дошла по нашите земи без жени,а като завоевател.За рзмножаване са ползвали поробените местни жени и девойки,така ,че Местан не може да говори за майчин език.Това е бащин,дядов език,или по точно езика на поробителя.

Вие ни гоните в Тюркийе ама ние сме родени тука.В Албания българите били автохонно население а ние сме паднали от луната.Говорите враждебно и учите децата си да ни мразят и ги правите обременени нещастни и комплексирани с тия приказки за роби и робство.Циганите са виновни за всичко а турците в Турция.Да ама не.Историята сочи че сами не може да се управите.Няккой трябва да ви контролира защото омразата и зависта не помагат да се създаде силна държава.Погледнете историята.преди дадойдат османците царя ви беше евреин и държавата на 5 парчета.Айде че много се разписах с две думи научете се дауважавате първо и после искайте уважение.Другото е ясно.С псувни не става.

Като изключим т.н. възродителен процес, който беше грешка и трагедия за цялата нация , кой ви гони? Все пак имаше извинение , някой да се извини за Батак?Да се извини на арменците? Защо не можете да се интегрирате дори и в Германия? Историята ни учи на много неща и всеки може да я ползва като хартията за гъз, т.е. както си иска. Да си избърше носа, устата или гъза! Ти май обърна реда..! Всеки е дошъл от някъде и ще отиде някъде, докато има държава България , хората в нея , особено , които са родени в нея са БЪЛГАРИ! А да не пропусна , тези , които се изселиха от тук, случайно да знаеш как ги наричат в Тюркийе?

След като си роден тук значи не си турчин, а българин и е време да го осъзнаеш. Както и политиците с турски корени - време да започнат да работят за интересите на държавата в която са родени, а не за чужди!

Дс пропаганда. Преселниците се наричат маджъри.В Тракия са 90%.Ние турците които живеем в България говорим същия език който се говори по егея,тракия ,истанбул и цяла Тюркийе.Това е истината.

Правете разлика между гражданин с паспорт и етнически произход.

Местане, ти си глобяван не защото говориш майчения си език, а защото водиш политическа и идеологическа пропаганда на този език, който е непонятен и неразбираем за повече от 80% от българските граждани - с други думи ти водиш и искаш да водиш етнически консервативна пропаганда с неясни цели.

Който е български гражданин, трябва да спазва законите на България, независимо от етническата си принадлежност. Който иска да да не е българин, е добре дошъл в България само като гост. Уважаваме и приемаме други етноси и религия, но българските закони и начин на живот не подлежат на обсъждане без Велико народно събрание. Приятна вечер.

Турците в България са непризнато малцинство.Наброяваме около милион души.Пробема е национален и е нерешен.Албания призна българско малцинство от 35 000 души.По коментарите става ясно едно време е за промени и в конституцията.Милион население не може да се пренебрегне с правата им.Ние сме данъкоплатци и не сме роби на никоя партия.България не е еднонационална държава и затовае силна.С нас турците,помаците и циганите.Не ни зачерквайте.Има ни.

В България има българи мохамедани, турците се раждат и живеят в държавата Турция! Границата е отворена, всеки който се чувства турчин в България може да отиде да живее в Турция! Ако има истински турци в България, те се явяват окупатори от времето на Османската империя и следователно нямат права на изконни жители на България! Тогава най-логично е да се подпише междудържавно споразумение с Турция за размяна на население или изселване. Албания призна българското малцинство, защото то е автохонното население по тези земи там още от времето, когато Македонската област е била в българските граници. Говорим за 7-8 век, когато от турци няма и следа на Балканите. Милион население е възможно да бъде, ако се включат циганите, помаците и мюсюлманите, но всичките тези хора имат равни права, като всички останали българи. Болшинството от Циганите, които са преобладаваща част от този евентуален милион не са данъкоплатци, а консуматори. След отварянето на границите в ЕС, мюсюлманите в България останаха не повече от 250 000 - 300 000. Дадена им е възможност за партия, участие във властта, ръководни властови земеделски позиции, бизнес, представяне на всички държавни нива. България още от самото си основаване винаги е била унитарна държава и всички съставни елементи на българския етнос са възприели да са българи, това са българите на Аспарух и Кубер, куманите, узите, аланите, моравците, печенегите (днешните шопи) и в днешно време - арменци, руснаци (вкл. белогвардейците), евреите и т.н. Всички ние сме българи, нашата държава е България, а който се чувства не- българин - границите са отворени!

Добре е когато коментирате първо да сте наясно с българския правопис, после и с българската история. Колкото до г-н Местан, всички ние сме наясно що за действащ политик е и кой стои зад него! Единственият шанс да го забележат хората е като насажда етническа омраза.

да е истината. Тоя освен да словоблудства друго не може. Щом като постоянно бълва помия от лъжи, означава, че яко трепери за животеца си предателски . Някой го заплашва. Иначе е необяснимо да бъдеш такъв плазмодий в костюм.

МЕСТАН Е ПРЕДАТЕЛ. В страна, в която населението спокойно изповядва религията си, не може да има асимилация и забрана на свободи! ТОЧКА. МЕСТАН Е ПРЕДАТЕЛ. ДОКОГА ЩЕ СИ ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ, ЧЕ ЗАПЛАШВА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ КАТО НАСЪСКВА С ЛЪЖИ ПРАВОСЛАВНИ И МЮСЮЛМАНИ ? ДЖАМИИТЕ СА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЦЪРКВИТЕ.

Няма ли институции да се самосезират? Как може да се изнасят доклади с брутални лъжи и клевети на държавността и то на микрофона на институти, университети, институции държавни, извън България ? А в същото време Държавата да му осигурява комфорт да върши безстрашно антидържавна политика като го пази и охранява с нашите пари. Та да може спокойно, необезпокояван да лае срещу нас, да цапа, клевети и да мърсува със съзнанието на почтеното и работливо население от Родопите и др.

1. ЗАЩО в България има най-много турци и мюсюлмани на Балканите? ОТГОВОР: ЗАЩОТО това НЕ СА ТУРЦИ, а чисто българско население, насила ислямизирано. ДОКАЗАТЕЛСТВО че НЕ СА ТУРЦИ са думите на вашите султани и архивите на турската империя. ТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ТУРЦИ В българските земи НЯМА. Това са чисти българи, ислямизирани, но едните говорят на български, а другите на турски - слугите, родени в турските къщи. 2. ЗАЩО не плачем всички дружно, а и ти, Местане, за отнетите имена и поругана чест и права на дядовците на тези хора преди 200, 300, 500 години - когато с кръв и под острието на сабя и нож са си сменяли имената с турски ? Защо да плачем само за втората смяна на имената им, а и на твоето, Местане, българино по кръв? 3. ЗАЩО да учим в учебниците по история за смяната на турските имена с български на чистокръвните българи В 20 век, а да НЕ УЧИМ как преди това са им отнели ИМЕНА, ДЕЦА, НАЦИОНАЛНОСТ, РЕЛИГИЯ, САМООПРЕДЕЛЯНЕ, ПАМЕТ, СВОБОДА ?????? 4. ЗАЩО, Местане, ти имаш право в нашата държава да караш народа ни да повтаря на НЕ ДЯДОВ и БАБИН език, твоята лъжа, че СА ТУРЦИ? ЗАЩО ние нямаме право на майчин език да караме най-официално, например в Одрин, българите да повтарят, че СА БЪЛГАРИ и КАК, КАК ще се изтълкува там, че най-важното за тях е щастието и успеха на България, преди това на Турция? НАЙ-ВАЖНОТО????!!!!! Т.е. тези българи са граждани на друга държава и тя се грижи за тях, но те СА ПРЕДАТЕЛИ към нея - на първо място поставят друга държава ? Предатели са според всички религии, култури и държави в света. 5. ТА те питам, Местане, ТАЗИ СВОБОДА да караш БЪЛГАРИ да казват, че са ТУРЦИ и че най-важното за тях не са родните им места и народ от хилядолетия, а най-важно е да се кълнат в друга държава, АСИМИЛАЦИЯ ЛИ СЕ НАРИЧА ??????? 6. ЗАЩО, Местане, един народ, насила ислямизиран Е НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ПО ДЖАМИИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕ, пък ти, Местане изнасяш доклади , че бил асимилиран ежедневно, че и несвободен???????? Пък учат в университети, работят по всички градове, ползват еднакво болници, банки, административни услуги, транспорт, хотели, развлекателни и спортни бази.........???????? 7. Ще позволиш ли МЕСТАНЕ, ДА ТИ ВЗЕМАТ ПУБЛИЧНО слюнка от бузата на клечки с памук и да се пратят на различни независими лаборатории, вкл. и ти самия да си пратиш - за ДНК -ИЗСЛЕДВАНЕ??? ТА ДА ВИДИМ НИЕ, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, А И ТВОИТЕ СЛУШАТЕЛИ, КАКЪВ СИ ПО КРЪВ ? БЪЛГАРИН или ТЮРК ???

Какви претенции има този индивид? България е православна държава и официален език е българският, в тази държава живеят Българи, и ако той и такива като него се считат турци, то да си отиват в родината и да си говорят на "майчиния" език. Не може в чужд манастир да влизаш със своята религия, или се съобразяваш с хазяина или си отивай.

Тихомире,колкото ти си православен толкова е и България,но иначе до някъде си прав!

Какви претенции има този индивид? България е православна държава и официален език е българският, в тази държава живеят Българи, и ако той и такива като него се считат турци, то да си отиват в родината и да си говорят на "майчиния" език. Не може в чужд манастир да влизаш със своята религия, или се съобразяваш с хазяина или си отивай.

И кога точно 1984 г. е била забранена мюсюлманската религия? Ако е била забранена, защо в центъра на София има джамия? За имената е вярно - смениха ги с български имена, което не беше редно. По повод езика мисля, че всеки гражданин на България и преди и сега е трябвало / трябва да говори и чете български език и то поне на ниво на среднообразован българин. В Германия турците също ползват немски език за връзка с институциите, в работата си и т.н. Така че стига с тоя 'майчин език' на турчеещи се българи! А напоследък все повече 'българи' от турция се заселват в западна Европа, ползвайки български паспорти, получени въз основа на това че родителите им са (били) българи. Това какво е, не е ли злоупотреба хора които са родени и възпитани в една нецивилозавана турция, които дори не говорят български, да се представят за българи?!? Асмилирали го били в България този празноглав турчин! Ами да отиде да живее в турция тогава!

Местан: В България се провежда прикрита асимилация на турците Това е един долен мръсник,и не защото мразя турците,а защото именно този циник,като агент Павел от ДС участваше в преименуването на своите "братя". Гад та дрънка.

Именно, 'работеше' в Кремиковци за да може да живее в София и да върши подлостите си

Скрипал.................

ти не беше ли Владимир Зидаров преди години бе ?

ДСагент ПАВЕЛ -Людмил Зидаров -Лютви Местан

Бях, но тогава бях под прикритие................

Местан: "Да предадем на идните поколения нашата турска идентичност, не е наша политическа отговорност, а наш човешки дълг” Да си я предава в Турция!

там да му се радват

Местанчо,момченце скъпо,прочети чл.105,ал.1 от НК на Република България и внимавай в картинката.Ако не знаеш какво пише там ,да ти го прочета : "Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин.., се наказва с от 5 до 12 години "Лишаване от свобода".Ако на личната ти карта пише,че е издадена от Република България, то значи Турция е за теб чужда държава , а каква борба продължаваш не знам,но периодично трябва да четеш "за сверяване на часовника" този и други подобни текстове, за да няма после неприятни изненади.

То по твоита логика ВСИЧКИ в БГ Правитесво ;премиер президент министри зам.министри ТРЯБВА да са в затвора като агенти наСАЩ КОЗЯК 16 ,включително и водачката на БСП Корнелия която поне по 3 пьти месечно е на посещене вКОЗЯК 16

Може ли този господин/Зидаров ли се казваше не помня/ да каже кога и кой му е забранявал да вярва в религията си.Да не ми религията да му е забранена от КОЙ.Явно чува някакви гласове.Нужна е някаква терапия.

Най-долни са насила потърчените и техните наследници!От срам са готови да се правят на по-турци от турците!Лужат чепика на падишаха и се навеждат ниско пред какамангата!Продажници на своя български род !!

хиляда пъти по добре от колкото паразитите наречени "роми"

Ха, Оху-боху нещо се ококори изпод нафталина!!!

Аз съм Турчин,но роден и живея в България и трябва да се съобразявам с Българските правила и закони.Мнозинството решава какви са правилата не може да изкаме каквото си пожелаем.На когото не му харесва сега няма ограничения може да живее и другаде.На Мен България ми даде образование,дом,работа, не някоя друга държава.

Аз съм Турчин,но роден и живея в България...като си роден тука и родителите ви са също от тук и в личната карта ти пише "български гражданин“ КАК МОЖЕ ДА СЕ САМООПРЕДЕЛИШ че си турчин само заради религията...но няма лошо

Този Местан е изключително нагъл и арогантен българомразец. Кога е протичала подобна асимилация на турците? По-скоро всички около кръга на ДПС се подиграват на българите като ги докараха до просешка тояга, а те грабят все едно не живеят в тази държава.... Та тичпино по турски се изказва неподготвен и с преклено огромни амбиции. Това е един гладен и алчен посерко, който не милее нито за Турция нито за България, а такива хора трябва да се смачкват и изтребват. Трябва да с епровери дали няма връзка с Гюленистите... май на такъв ми прилича????

Още Митхад Паша е писал, че в България всичкото оригинално тюрк се е изтеглило в Турлция! А са останали само българите - хритияни и мююсюлмани!! Така, че най.много някои от тях да се връщат към майката България!! Ти кой си и за какво ривеш??

Пълни глупости, как не го е срам!!!

Тоя плъх и съсела не бяха ли си оплели езиците на Лъвов мост преди години??

-Ти си един най обикновен лъжец.Аз съм българин и ти казвам,че уважавам турците,защото съм служил заедно с турци в БНА и работил с тях в строителството.Сбъркахме с имената разбира се,но че някаква асимилация се провежда към момента си е чиста твоя измислица.А глобите са ти малко/защото не спазваш закона на обществено място/ но си и за съд за това което си казал.

И за този живота му започва след 1990 та до сега!Нито дума за агентурното си минало!Нито дума срещу кого е донасял и какво!Нито дума дали е разбил човешки съдми със службата си за ДС!Винаги отгоре излиза пяната,а с нея и мръсотията!Той лично с какво е пострадал,как е бил репресиран?Нима не е ползвал привилегии при приемане във висше учебно заведение като лице от малцинствен произход?Толкова много честни и трудолюбиви турци граждани на България познавамуважавам и обичам,но от такива като този направо ме е срам и се радвам,че не познавам!

Едно от полезните неща за България които направи БКП е Възродителния процес. На който не му харесва - в Турция.

Тъпанар. Аком има някаква асимилация, то е защото самите турци се срамуват от новата турска политика и гледат да се дистанцират от Турция и да се присъединят към Европа. А що се отнася до учебниците, кога Турция ще напише в техните учебници как са избили милион и половина арменци? Не са им сменили имената, а най-радикално са си решили етническия проблем с геноцид. Намерило се кой да ми говори...

Не бе мекере. Хората се връщат към корените си.

Този, че е боклук, боклук е! Ама разберете го, трябва да се изхранва човека и сметки да плаща. Партийката му е един файтон хора, да сте чували нещо напоследък за нея? Те и българските турци толкова са чували.

България трябва да бъде обичана от хората , които живеят в нея !!! Всички наши съседи са провеждали геноцид над българско население !!! Ние вероятно също не сме стояли със скръстени ръце !!! Това, обаче, изобщо не оправдава тарикати като местан, доган и сидеров да печелят на гърба на обикновените хора !!!!!