Меркел обяви "крехък междинен успех" и отваряне на магазините до 800 кв. метра

Социална дистанция ще се пази поне до 3 май, а масовите събития са забранени до 31 август

Обратно в новината

Коментари - Меркел обяви "крехък междинен успех" и отваряне на магазините до 800 кв. метра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но е и жена, тя знае най-добре какво трябва и не трябва. Макрон ще отвори училища и градини, в Австрия също са склонни.....Какво става, при нас как е, не сме се шашнали, спазваме си масово карантината и няма нужда да излиза някой и да ни се кара като на слаби ученици и дебили! Мисли ли си някой, че човек с 35 см купчина от дипломи и квалификации ще е безотговорен? Ако да, жалко за помислилият си и мижавите му 4-5 см хартийки. Обидно ми е да ме назидават хора, които не могат да довършат едно изречение и правят каламбури, използват оксиморони, тафтология и диалекти!Какво е това "ще отвориМЕ, ще направиМе, ще ДАДА..."? Всичко било в книгите - затова са толкова мразени.

Видяхме я колко знае и докъде докара Европа. Слепи ли сте ? Май и дипломите ви не ви помагат в случая. Няма мислене.

вижте как ген. МУТАФЧИЙСКИ РЕАГИРА НА КУЛТОВИ ПЕСНИ - МНОГО СМЯХ https://www.youtube.com/watch?v=Z4yHywJKoHw

А ние тъкмо мислехме да предложим военно положение до юли месец... Защо така фрау Меркел?

Това в Руслямска държава щяхме да хо водим като пълен разгром над вируса. И щяхме да го разгромяваме тотално из основи поне 4-5 пъти ... Като в Сирия.

малките магазини се отварят първи, защот в тях има по-малко посетители и достъпът може да се контролиро по-лесно.

Ти 800м2 "магазинче" виждал ли си? Това са мазаните на дребните търговци.

казано е ДО 800 кв м. а колко са на брой тези с 8- 80 км.м е въпрос ...

Тази спокойно може да бъде заменена от който и да е от форума. Просто всеки ден се налага да изплямпа по нещо. Някой му викат коментар.

Emirates says it has become the first airline in the world to offer its passengers pre-flight coronavirus testing, with the results available in just 10 minutes. Това е приказка. но друг е въпроса, какво тества този тест? ако например тестваш здрав и прав човек, но теста установи "вирус", това значи ли че на човека (здрав) му има нещо? или разчитаме на ПАНИКАТА да го срине ?

КИТАЕЦ ИЗЛИЗА В ЕВРОПА ....НАЕМА ЦЕХ ИЛИ МАГАЗИН И В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 5 ГОДИНИ НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ....ОСИГУРОВКИ....СЛЕД 5 ГОДИНИ СЕ ПРЕХВЪРЛЯ НА НЯКОЙ ОТ РОДАТА И ТАКА ВО ВЕКИ ВЕКОВ ....НЕ ЗНАМ ДЪРЖАВИТЕ ЗАЩО СЕ СЪГЛАСЯВАТ .....НО ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС Е ТАКА ....ТЕ НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ...

от кого го наема този цех? там търси, държавите какво са ти винивни. наемай и ти!

Китайците защо не лицензират ваксината ...(.имат я вече ,ама са правят на ущипани) ....не ми е ясно .....Мисля си че целта им е да фалират икономиките на света ....и след това да ИЗКУПУВАТ акциите на големите фирми..В МОМЕНТА МИСЛЯ ЧЕ ТОВА СЕ СЛУЧИ В ...КОНГО.....КИТАЙЦИТЕ ВЕЧЕ НЕ ИСКАТ ДА ПРОДАВАТ ...ЕФТИНИ ДРАНКУЛКИ.....ХОРАТА ТРЪГВАТ НА ЕДРО......ГОВОРИМ ВЕЧЕ ЗА ЛЕТИЩА,БАНКИ,КОНЦЕРНИ..

Поредното доказателство, че разиграват навсякъде цирк - няма никаква логика да затваряш големите магазини, а да отваряш по-малките или ако има, то тогава няма никаква логика от другата тъпотия - два метра дистанция - едното противоречи на другото.

дето ти е кацнала на носа...съсредоточи се бе...и ще видиш...в каква атмосфера живееш....

на хора, заразени с вирус...колко хубаво звучи...

В цял свят мерките са да се забави инфекцията и плавно да се преболедува! Няма как да се спре подобна инфекция. Ама наште умници са решили да пробват

Ми заминавай при еврогейските умници, бе ! Щом им имаш доверие. Аман от мрънкалници, които реагират първосигнално, само ако лично ги застигне проблема ! Кой те е вързал тука ? Ходи да си жертваш живота и да бачкаш за любимите примати на Меркел ?

Само дето приматите в Европа живеят с около 10 години повече от българите ;) Ама Бай Ганя е най-знаещ

А ти се крий като мишка още 2-3 години поне до появата на масово достъпна ваксина ;)

Не знам еврогей ли са,европедал ли ,ама там ми плащат 3500 евро бруто,и ако се наложи лекар,социалните осигуровки покриват разходите

От времето на Хипократ при пандемия с болест (чума или друга болест) са изолирали града с болните за 40 дни. Тези 40 дни май почти минаха в Германия, затова след 30 дни (от 17 март) вече трябва да се минава към нормален живот, доколкото може след затворени граници в целия свят, унищожен бизнес, икономика и очаквана безработица до небето. Колкото до коронавируса - никой не го е виждал и тестовете са всякакъв белтък от всякакви корона вируси (безвредни или вредни). Никой не е умрял от вируса, а от 1+2+3+4... съпътстващи болести при жертвите на средна възраст 80 год... Цялатата статистика е фалшива! Някой български лекар да е помогнал някога на такива болни? Казват им - ти си на 80 и си живял вече достатъчно, от възрастта е... и никакви грижи... Цялата дандания с фалшива "пандемия" се използва от политическата класа за саморазправи с опонентите и затова безследно изчезват определени хора и ги обявяват за заразени... така е по целия свят....

Нямат си помиярски щаб там и за това почват да олабват мерките. Тука ще гледаме гологлавеца и още по-зле тиквата сигурно още 2 месеца. Ма сме си робско племе, така че нищо ново.

Ходи при комсомолката у Германистан, бе. Ти там и да оспееш да оцелееш от вируса, ще те довършат разбеснелите се брадати примати, любимите същества на диктаторката... Иди и виж с очите си, а не лай по форумите срещу що годе нормалните хора... Само за сведение. До скоро живеех в Германия. Откак стана Германистан, предпочетох родината си. Уверявам те, не съм съжалил нито веднъж за избора си. Напротив.

Германия не е това, което беше...но и ние не сме същите...

Явно си рентнер,лапаш солидна пенсия от Германия,и я харчиш в бг

Гледай го тоя помияр. Да не мислиш, че харесвам изкуфялата бабичка?! Тя е опасна за Европа! Но въпреки всичко Германия си е Германия, а немците са хялада пъти по-добри от нас!

2 месеца? Ваксина най-рано след 2 години

А оздравелите са 75000 хиляди, това не го казвате

Дъртият вампир как следи за дистанция при любимите й примати ? В юруб е пълно с клипове как се млатят с пеъчки по улиците по 20-30 брадати млади обогатители, посред бял ден...

....пръчки...

Напънала се планината и родила мишка...

Най-опасно е да се отварят училищата. Децата не могат да спазват дистанция. Още не са достатъчно зрели за да съобразяват и хигиената особено началните класове. В същото време са преносители.

Току що по ТВ един от министрите обясни ,как ще се отворят малките магазини първо ,за да се види как ще протече заразяването и какво изобщо ще се случи ...демек - малките магазини са опитните мишки в цялата работа ! Честито на печелившите !

малък бизнес...трябва да им се помогне...а големите не са затворили...само някои...а какво по-лесно е за тях /и изгодно/ да банкрутират някой от клоновете си...

Забравете за скорошен успех !Слънцето е причина за мутиране на вируса , ето Какво ни очаква : "Според уточнената прогноза минимумът между SC24 и SC25 ще бъде достигнат през месец април 2020г, а грешката е +/-6 месеца. Новият слънчев цикъл SC25 ще достигне околомаксимумната си фаза през м. юли 2025г с грешка +/- 8 месеца. " (((NASA) САЩ, публикувана на 09 декември 2019г. За всичко е виновно Слънцето !! Рекордно ниска Слънчевата активност ! Нисък Слънчевият радиоиндекс ! Изключително слаб СЛЪНЧЕВ ВЯТЪР ! Отдавна На слънчевия диск не се виждат петна. Няма потенциални източници за изригвания !! Всичко това позволява на вирусите да са изключително жизнени ! Ще нужна поне 1 година !

Заради тези некадърници, които ръководят ЕС, страда цяла Европа.

New York's Governor Andrew Cuomo has ordered the wearing of masks in public. "If you're going to be in a situation in public where you may come into contact with other people, you must have a mask or a cloth-covering nose and mouth, that is by executive order," Cuomo said. Пета за новите правила е Ню Йорк и си мисля за модата на носене на маски в България... На брадите.. Баце, жив да си

За съжаление скоро няма да се отървем .За всичко е виновно Слънцето ! 15.04 2019. : https://vremeto.dir.bg/novini/prognozirat-dalag-i-dalbok-slanchev-minimum

да, слънцето ни е виновно, че сме глупави, лоши и мързеливи. поздрави от Юнг

Странна работа! маскирани пипат в метрото, в транспорта, в магазините, плющят по илиците, хвърлят маски и салфетки навсякъде, пипат дръжки и ... понеже са маскирани никого не заразяват освен себе си с бактерии и гъбички по дихателните и храносмилателните пътища от собствените си маски, а?

и...тези маскирани не кашлят, кихат или там каквото и да било раздвижване на въздуха да правят...а пипат, всеки пипа, един преди 5 минути, друг след него, трети, четвърти...А РЪКАВИЦИТЕ кога ще ги въведат ? ново мото: ПИПАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!

си мийте ръцете ... и ще спрете да ПИТАТЕ ....

Що една без маска ми вика аз що съм била без маска...това че ми е началник ли и дава това право...само...

като в Римската империя...живеем на различни нива, наречени КАСТИ...

Всичко е пълна шашма! както и преходът към "демокрацията" след 1989-та!

Как така,границите на дойчланд затворени,а всекидневно хиляди немци гренцгенгери,отиват да бачкат в Швейцария

Казва се essential travel

Да имат бевилигунги,обаче една бедна българка,,която отива в Германия да бачка като социален работник,я върнаха от летището в Франкфурт щот няма адресна регистрация,обаче германците си ходят в Швейцария да си тъпчат гърлата с франкове.двоен стандарт

А бедната българка имаше ли трудов договор като немчовците, дето викаш, че ходели в Швейцария? И правим ли разлика между ежедневното ходене на работа в съседната страна и еднократен двучасов полет до другия край на Европата, щото ни е кеф? Сигурен съм, че петричани нямат проблем да ходят на работа в Гърция и русенци да минават Дунав мост до работното си място в Румъния.

стори ми се интересна - есеншъл травел... иска ми се да попитам КАКВО ЗНАЧИ ЕСЕНШЪЛ УЪРКЪР...щот за тях ще има нов закон /в америчко/...а другите не есеншъли...трева да пасат...

...щот на есен се броят пилците ли, зайците ли, вирусите ли...кво ли

Въпреки ,че има цели 185 пъти повече заразени случаи от нас, имам усещането, че германците ще се оправят по-бързо от нас ! Първо, при тях броят на новите заразени и смъртни случаи спадат много бързо, а при нас растат ! Вчера например, новозаразените бяха 2138, а днес -999. Вчера смъртните им случаи бяха 301, а днес са 97 ! Второ, в Германия броят на излекуваните е по- голям от активните случаи, а при нас те са 7 пъти по-малко ! И трето, в Германия смъртността е 1.6%, а при нас е 5% !

Не забравяй че Германия е 80 милиона, а България 7 милиона

Германия е 94 милиона.

Вервай ти на легенди... У нас, у тях.. А това е хрема..

Това за хремата иди го кажи в Бергамо. 4 пъти по-висока смъртност през март. Дано не го изтървем и тук.

Абсолютно. Заради един грип, който мори дъртаци закриха Европа.

Бай,Стояне,не послъгвай! Смъртността в Германия вече е 2,7%...В Дания,Финландия,Австрия е по-малка..1,6% беше преди 20 дена,когато още заразените бяха от " скиорите". А това,че има хиляди изписани- не е 100% сигурно,че те не заразяват. А многото случаи са си много- За Сравнение в Бавария ( 13,2 мил.жители) случаите вече са над 35 000,умрелите минават 1000! В моята община,където аз живея сега случаите са 240. В общината ми в България със същото население случаите досега са 6... Аре пази се!

Тези, които избираме, не решават нищо. Тези, които вземат решения, не са избирани - Хорст Зехофър, бивш президент на Бавария

ВИЕ ДА СТЕ ЧУВАЛИ ЗА ЦИГАНКА И ДЖАНКА ДА НЕ РАЖДАТ?..

ПРЕПОРЪЧВАТ НОСЕНЕТО НА МАСКИ - РАЗБРАХТЕ ЛИ ПЛЕШИВА ТИКВО И БАЙ ГАНЬО.

Не ти е ясно на тебе. Немците ако имаха достатъчно производство или внос на маски, със сигурност щяха да ги задължат. На всички е ясно,че който носи маска не заразява никой и така се прекъсва веригата. Те не са за да предпазят човека който ги носи.

А кажи, ако заразения носи маска в магазина, и се чуди кой точно шоколад да си купи, взема, оставя, взема друг.. и опипа 10. После ти минаваш, с маска, и вземаш един от тези шоколади. Ко мислиш става?

Мисля че ще ям шоколад :)

В магазините има списък с правила и едното е да не се пипа и разглежда стоката, а да се взима в ръка само това, което вече си решил да купиш със сигурност. Не че всички го спазват.

Ами всичко което се взема от магазина -вкъщи се избърсва със спирт етанол и тогава се прибира по шкафовете. Така и обвивката на шоколада се избърсва.Така дезинфекцираш всичко от магазина.

че също ще ям шоколад, но първо ще го обеля...:-)

Тая бездетна жена,незнам дали знаете ,никога през живота си не е работила,била е шеф на немската младежка комунистическа партия,после след падането на берлинската стена,става незнайно как десен политик. в биографията си Силвио Берлускони намеква ,че тая не е съвсем наред с главата

Берлускони ли е по-добре с главата

Меркел е доктор на науките в областта на физикохимията, работила е в научен институт до падането на Берлинската стена. След това е издигната от Хелмут Кол, наричат я "момичето на Кол". Има опит не само с партийната работа, но и като федерален министър. Задържа се доста дълго като канцлер, докато през това време много висши политици на Германия - министри или президенти - се простиха с положението си, особено след шумни скандали около техните личности. Тя също си има много трески за дялане, но си тежи на мястото и не играе евтини игрички. Със сигурност ще постави рекорд за най-дълго управлявал канцлер в Германия.

МЕРКЕЛ Е КУКЛА НА КОНЦИ ,КАКТО ВСИЧКИ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ В МОМЕНТА! ОТДАВНА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ Я ДЪРЖАТ АМЕРИКАНЦИТЕ, ИМАШЕ АФЕРИ С ПОДСЛУШВАНИЯ! ДЪРТА КОМУНИСТКА ОТ РАНГА НА НАШТЕ СКУБЛИ КУНЕВА, СТАЛИНКА, ПОПТОДОРОВА,БОКОВА И ПР. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ПОВЕЧЕТО ДНЕШНИ ЛИДРЕРИ НА ЗАПАД ИМАТ МНОГО ОБЩО С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ! А УЖ СЕ БОРЯТ С КОМУНИЗМА! ШМЕНТИ -КАПЕЛИ!

Меркел е срам за Германия. Самият факт, че докара толкова подхора от Азия и Африка в Европа говори красноречиво колко струва.

Попитай българските десни как от БКП са станали всичките десни цветове

От всичко което чета не ми става ясно как така някои държави решават че тря ва да отпуснат мерките

В Германия държавното управление се осъществява на четири нива - федерално, провинциално, окръжно и комунално. 16-те федерални "държави" (провинции) имат правомощия 1. много на количество и 2. в различните области на живота. Затова всяка провинция има специални правомощия да взема решения за себе си и оттам идват различията: ако в Берлин е едно, то във Франкфурт може да бъде друго, в Мюнхен трето, в Щутгарт четвърто, в Дюселдорф иначе, в Дрезден съвсем иначе и т.н. Един пример: образованието е компетенция на провинциалното управление и затова вече чухме различни дати и организации за евентуалното подновяване на учебните занятия. Същото важи и за мерките.

10 в 1.. На Пол Ван Дик (Short edition).

такива лелки управляващи Европа ,се стигна до това масово китайско заразяване в Европа!

Абе Италия, Испания, Франция и Великобритания не я управляват лелки да ти кажа....Само че там на 100 000 души има средно около 250 легла в болниците, а в Германия са 800. Респективно такова е положението като съотношение и с ОАРИЛ. И с тестовете, медикаментите, управлението на епидемията в страната и т.н.

Абе те легла имат ,ама нещо с персонала не могат да се оправят - няма достатъчно квалифицирани кадри ...па те леглата нека си стоят ...легла !

тези страни,за които пишеш ги управляват лелки от мъжки пол! ЕС шефката също е лелка!иначе нещата в ЕС щяха да са много по хубави и стабилни,ако лелките ги нямаше!

Лелче добре ама ние кво шъ праим?? Боко да го пращаме ли на обучение при теб?? Щото той наш Ганьо всичко си знай!!

ние кво шъ ядем ?

Пази Боже тая откачена комсомолка да ни обучава на либерастия наши управници...Да беше Орбан, разбирам. Но не и тая пача, която разсипа Германия.

Значи скоро ще видим Меркел с маска в някой магазин как си купува тоалетна хартия и вино. Тя поне била ваксинирана.

Поетапно се отварят училищата след 4 май, а не- април!!!

В Норд Рейн Вестфалия , ги отварят още другата седмица за зрелостниците и абитурентите !

Не знам кой ти слага минуси, но определено не знаят нито езици, нито имат мозък. Е, с Винету само не става..

В Германия образованието и училищата се управляват на провинциално ниво, всяка провинция може да игнорира федералните препоръки. Затова в Германия има де факто 16 образователни системи, толкова, колкото са провинциите. Министър-президентът на Хесен обяви 27 април за евентуален първи учебен ден и освен това друг ред за постепенното възстановяване на учебните занятия.

Като баварка просто реших да поправя асинхронизма в статията, а не да занимавам българи с управлението на германските провинции...

Baddga.. Bowenz..