Най-скъпото в света шотландско уиски се оказа фалшиво

Експерти установиха, че най-скъпата в света чаша шотландско уиски, за която китайски милионер плати рекордната сума от почти $10 000, е била от бутилка менте.

Обратно в новината

Коментари - Най-скъпото в света шотландско уиски се оказа фалшиво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И.. те така! Всички са доволни. Китаеца- че са му върнали парите,а хотела- за добрата реклама за честността си. :-)))

Така му се пада! :) Да види какво ни е от китайски ментета :)

В Спейсайд уискитата са с по-мек вкус и хармоничен аромат. В Хайлендс уискитата са по-серт, та и Макалън като техен представител.

Всичко стана менте и ерзац. От цигарите, през напитките, храните, дом. техника...та до жените и човечеството като цяло (изключенията само доказват това). Единствено опаковките са по-красиви и по-лъскави, за да не се усещат хората за истината. Причината: За да се поддържа илюзията на (разпадащата се) виртуална реалност, на масите непрекъснато им се внушава да потребяват все повече и повече ненужни неща, при което неминуемо жертва стават качеството и истинските неща (вкл. хората).

пак добре, че някой пиян ирландец не е пикал вътре.

ох баня ох кеф

глъмер!

китаеца може да отскочи по наблизо до Япония и да пие едно истинско хубаво уиски.

То и тоя китаец сигурно се е имал за голям познавач кат тебе, ама не е различил малц от зърно.

Така е. Свят, в който и вече Мерцедесът се чупи след края на гаранцията, не ми го хвали.Време е за рестарт. Всъщност огромна част от тези прехвалени малцови уискита са вече "ментосани" със зърнени такива- то не се насмогва на търсенето на 7 милиарда жадни гърла на тая малка планета.

Е така де тъпако. Ирландеца няма да пикае в своето си уиски. Ще прави мръсно на конкурените.

Едва ли- просто се е чудил за какво да си даде парите. Азиатците не разбират от уиски- те пият, за да се напият.

То затова и най-хубавото ирландско се прави от една емигрирала шотландска фамилия- Джеймисън.

мяугику миугуко Много трудно за произнасяне бе.

Ето класически урок за нашия, така наречен, "бизнес"! Така се прави търговия. Честността е най-добрата политика.

"Хибики" е "ичи-бан" /в превод-"един път, номер едно!"/.

''Ментето'' се състои в това, че е от 1975 година, а не от 1800 и някоя си там. Да пиеш 40 годишно уиски ''менте'' е лукс който малцина могат да си позволят;) така, че тези които пият 12 годишни ''оригинали'' могат само да подсмърчат:))))

Ми така е при комунизма. Милиони колхозници изпълняват петилетките за 3 години и скачат от прозорците на фкскон. Няколко партийни другари цокат гадно капиталистическо уиски за 10000е чашата.

Така е! И шоколада не струва! А едно време какъв шоколад имаше!!! Хапна едно шоколадче- и цЕла нощ не оставям булката да зАспи! А сега.... Абе маани ,маани!

Не, ментето е най-вече в това, че не е изцяло малцово, а е каращисано със зърнено. Цената е като за уиски от времето на строителството на Стоунхендж, обаче.

"При капитализма човек експлоатира човека. При комунизма е точно обратното." /У.Чърчил- фен на уискито "Ханки Банистър"/ Както казах-време е за рестарт.

Ами малца , да не би да е картоф?:))) Малца не е ли ечемичено зърно?:))

Не- това е амброзия, еликсир, мехлем за тялото и душата. Уискито е алкохол, а малцовото уиски е хубав алкохол.

Има разлики в обработката. При малцуването в зърното се образува малтоза и след изпичането и изсушаването на същия уискито придобива характерният приятен сладникаво-карамелен вкус.

Първо: Броят се само годините в БЪЧВАТА. В стъклото не отлежава. така, че ускито не е 40 годишно. Второ: Сам можеш да провериш, че 40 годишен ( отлежал в бъчва ) макалан НЕ СТРУВА 10000 чашата. трето не е сингъл малц

стремглаво и логаритмично човечеството върви към ест. си край на поредната цивилизация, може би последна на планетата, 10000 долара за 50 мл!!!! 59.9% вода, 40% спирт и малко шменти капели.

За вас, най хубава трябва да е водката!!! Онази с която обработват басейните!?

Простият си ти! Уискито лежи и отлежава САМО И ЕДИНСТВЕНО в бъчви! В момента, в който бъде бутилирано, престава да отлежава!

Пия и обичам уиски, но... ...Наскоро един познат от село, ми донесе шише ракия, около 3 годишна, отлежала около година в някакво 10 литрово дървено буренце направено от 3 вида дървесина, склед това в стъклено шише ...Таа....отпих си малко Бушмилдс,...после отпих от ракията ...и дадох Бушмилдса на жената да се трови , аз си подкарах ракийката...около 50 градуса, уникално добра и без никакви забележки :)))

А редовият пролетариат в комунистически китай се налива с лосион.

Ма ноу честни тез швейцарци, бей. И хитри. Световна реклама, на цената на самолетен билет до Пекин. Ако всичко не басня, като онази за мармота.

В Щатите редовият пролетариат се налива с moonshine, който е по-зле от лосиона. Вие, тролетариатът на САЩ, какво пиете?

У нас много малко хора разбират от ракия. Повечето домашна ракия си е направо отрова. И никоя ракия не може да се мери с едно средно уиски.

Ми странно как от хилави дребосъци в сиво-сини куртки, каскети и колела взеха да пият уиски за 1.5 млн долара бутилката, а пък Рокфелер там дето лъскал една ябълка и ала-бала са му трябвали много повече десетилетия ...

Глей ся. Хора разни. Шарен Свят. На някои пък им харесва да пият лосион.

Ганьо то сравнява маркови уиски с някаква самоделна спиртна напитка, която селяните на територията означена като България наричат ракия?!? Няма начин

ПИЛ СЪМ 26 ГОДИШНА РАКИЯ, ОТЛЕЖАЛА В СТЪКЛЕНА ДАМАДЖАНА, ОТ ТЕЗИ 30 ЛИТРОВИТЕ! И аз си мислех ,такива неща като теб, но тази 26 годишна ракия се ''точеше като олио'', беше станала ''мазна'' все едно е някое 20 годино свръх марково уиски! Беше толкова пивка и вкусна, без да се усеща грам дразнещо парене , още по малко да ''ухае'' на спирт както едно 12 годишно уиски например! Това е чистата истина, ако щеш вярвай!

Тия не пият - друсат се, клатят се...

Пий бистра водица да ти е мирна главица . (Няма как да е менте)

Добре казано. Трудно обаче ще го обясниш на чугунени глави.

Честно казано нямам идея колко отлежева в бъчва/буре едно уиски, но от обща култура и личен опит не бих допуснал да е добре да отлежава повече от 20-25 години и то в различни бурета! И ти какво мислиш. че това от 1878 ма година, е било 130 години в буре ли?

Прехваления Макалън, спиртосана, серт шотландска ракия, която е известна само щото измисления Джеймс Бонд я пие. По тоя случай ще си отворя един Ардбег и наздраве на всички.

Наздраве с Лагавулин от мен, в един отбор сме - на истинските мъжки уискита.

Ми то целия западен свят е фалшив (може би защото всичко е внос от Китай). Вие сега ли го разбрахте? Заблуда ,измама, че и пропаганда. Морковче ви трябва на пръчката, за да драпате да го стигнете. Щом сте толкова глупави да го искате, хитрите и лукавите с камшика отзад в каруцата , дето теглите ще ви го дадат.

тази честност и почтеност е движила света допреди 30-40 години. Оттогава насам тотално и повсеместно победи алчността. Пчеличките и съзидателите стават все по-малко, а търтеите и рушителите - все повече и повече. В света има бедност не защото не можем да нахраним бедните, а защото не можем да заситим богатите.

Jura. Признавам- харесва ми и идеята, че това е и уискито на Оруел.

А свери ли я с "контролна ракия" от същия бач, за да си сигурен, че не е била такава още преди 26 години като са я прелели в дамаджаната след отлежаването бе, гений? И що изобщо спориш за неща, които са записани в учебници и за стандарт за индустрията, толкова ли си загубен, та да не си наясно, че стъклото не реагира с алкохола и е невъзможно да промени качеството на съхраняваното вътре?

В бъчвата уиските поема и се обогатява от ''вкуса'' на дървесината на бурето! При скоча най-често преди това в тези бурета е имало чери! Отделно,че се губи част от ''лошия'' алкохол. Алкохола ''ОТЛЕЖАВА'' и в стъкло , ОЩЕ ПОВЕЧЕ АКО Е С КОРКОВА ТАПА и ...ИМА АМПЛИТУДА ВЪВ ВЪНШНАТА ТЕМПЕРАТУРА! Тук говоря за концентрирания алкохол!

Caol Ila тук. Наздраве!

Какво ти разбира свиня от кладенчова вода ....