Най-скъпото в света шотландско уиски се оказа фалшиво

Експерти установиха, че най-скъпата в света чаша шотландско уиски, за която китайски милионер плати рекордната сума от почти $10 000, е била от бутилка менте.

Обратно в новината

Коментари - Най-скъпото в света шотландско уиски се оказа фалшиво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

истината е Kentucky bourbon, sour mash или царевично уиски. всичко друго са разни глезотии

Този не е бил чист китаец, а мелез. Представителите на жълтата раса нямат толкова дехидрогеназа, че да пият руска глътка от 200мл. И как разбраха процентното съдържание на малца и зърното в суровината.

Строго секретно: До всички "агенти": ПИИЙТЕ САМО БЪЛГАРСКА РАКИЯ!!!!!

Ама да не е от мазата на "цар Киро" !

Ха! А уж аз съм бил по шмекериите ... Западна Европа, ееей! Никой не мой я стигна! Десет хиледарки чашата, а? За менте :-))) ЕС, а :-)))

Ракия се пие с мезе,водка на запой,уиски-всеки ден.Коняк-това е ритуал-Ла долче вита.

loyola

Какво толкова, малко реклама на хотела и уискито, едни пари се завъртяли насам-натам, нищо ново под слънцето.

От това уиски правя по три тека всеки ден ... Остров Айла е вълшебен

Кой знае колко китайски и руски новобогаташи са си пийнали от тези "маркови" питиета за баснословни суми.

200 за китаец си е добре

Блек Рам не искам и на снимка да виждам.

Мръсен безродник и национален предател!

ujabg

:)))

След реклама Джеймс Бонд ще го предопичрте, но аз никога не бих си плюл на авторитета и не бих нарекал това нещо - УИСКИ:)))

абе пичове,защо се дърляте за нищо? ударете по една бутилка от наи-марковото уиски и една бутилка чер козел.какъв ще е ефекта?кои ще е по пuян,този с марковото ули този с козела

Аз предпочитам бояршник.

Няма такава дума бе, тъпак.

Представяте ли си всички хотелиери от Сл.бряг и др. курорти да тръгнат да се извиняват на клиентите си,че са им дали менте?!?! Няма да ими стигнат милионите само за самолетни билети.

Ти мислиш, че клиентите не са наясно, че им дават ментета ли?

Китайския милиардер, или какъвто и да е друг милиардер, няма да дойде на слънчака или в другите ни курорти. Китаеца няма да е отседнал в някакъв треторазряден хотел, а във възможно най-скъпия. Знаят, че може да стане много сериозен гаф ако нещата се раздухат. Все пак, никои хотелиер не иска да загуби милиардер като клиент.

Не може да има скъпо уиски,както казва един известен-скъпо,колко да е скъпо,ако искате да сте точни с луксозния алкохол.то е изборът е само един -коняк,казах коняк,не бренди

И то Мартел, не онази прехвалена в рекламите боза Хенеси.

Защо? Българската "Плиска XO" (зелен етикет) никак не е лоша, а е греховно евтина.

Какво ти разбира свиня от кладенчова вода ....

тази честност и почтеност е движила света допреди 30-40 години. Оттогава насам тотално и повсеместно победи алчността. Пчеличките и съзидателите стават все по-малко, а търтеите и рушителите - все повече и повече. В света има бедност не защото не можем да нахраним бедните, а защото не можем да заситим богатите.

За пръв път чувам, че и между осите има съзидатели!

Ми то целия западен свят е фалшив (може би защото всичко е внос от Китай). Вие сега ли го разбрахте? Заблуда ,измама, че и пропаганда. Морковче ви трябва на пръчката, за да драпате да го стигнете. Щом сте толкова глупави да го искате, хитрите и лукавите с камшика отзад в каруцата , дето теглите ще ви го дадат.

Прехваления Макалън, спиртосана, серт шотландска ракия, която е известна само щото измисления Джеймс Бонд я пие. По тоя случай ще си отворя един Ардбег и наздраве на всички.

Наздраве с Лагавулин от мен, в един отбор сме - на истинските мъжки уискита.

Jura. Признавам- харесва ми и идеята, че това е и уискито на Оруел.

много пушек бе. как го пиете това? Аз май си падам само по гленове от шери бъчви.

Пий бистра водица да ти е мирна главица . (Няма как да е менте)

Нема ли?! Както казах -всичко е менте! Гледах по тв как замаяватедни немци, че им предлагат да опитат някаква специална вода о дълбините на ненамсико, със ненамсики качества за 25Е бутилката и те ахкаха и охкаха какъв невероятен вкус имала, а всъщнот им я наляха от ммаркуча в задния двор, дето мият плочките. Та така

Ганьо то сравнява маркови уиски с някаква самоделна спиртна напитка, която селяните на територията означена като България наричат ракия?!? Няма начин

Има и несамоделни ракии бе.

Глей ся. Хора разни. Шарен Свят. На някои пък им харесва да пият лосион.

У нас много малко хора разбират от ракия. Повечето домашна ракия си е направо отрова. И никоя ракия не може да се мери с едно средно уиски.

Ма ноу честни тез швейцарци, бей. И хитри. Световна реклама, на цената на самолетен билет до Пекин. Ако всичко не басня, като онази за мармота.

Пия и обичам уиски, но... ...Наскоро един познат от село, ми донесе шише ракия, около 3 годишна, отлежала около година в някакво 10 литрово дървено буренце направено от 3 вида дървесина, склед това в стъклено шише ...Таа....отпих си малко Бушмилдс,...после отпих от ракията ...и дадох Бушмилдса на жената да се трови , аз си подкарах ракийката...около 50 градуса, уникално добра и без никакви забележки :)))

Бушмилс (особено бял) е масово уиски, драги. Всекиму неговото, така че не ти плюя по предпочитанието на ракия пред уиски, но не сравнявай майсторска ракия с ширпотреба уиски.

За вас, най хубава трябва да е водката!!! Онази с която обработват басейните!?

стремглаво и логаритмично човечеството върви към ест. си край на поредната цивилизация, може би последна на планетата, 10000 долара за 50 мл!!!! 59.9% вода, 40% спирт и малко шменти капели.

А редовият пролетариат в комунистически китай се налива с лосион.

В Щатите редовият пролетариат се налива с moonshine, който е по-зле от лосиона. Вие, тролетариатът на САЩ, какво пиете?

Ми странно как от хилави дребосъци в сиво-сини куртки, каскети и колела взеха да пият уиски за 1.5 млн долара бутилката, а пък Рокфелер там дето лъскал една ябълка и ала-бала са му трябвали много повече десетилетия ...

Не- това е амброзия, еликсир, мехлем за тялото и душата. Уискито е алкохол, а малцовото уиски е хубав алкохол.

''Ментето'' се състои в това, че е от 1975 година, а не от 1800 и някоя си там. Да пиеш 40 годишно уиски ''менте'' е лукс който малцина могат да си позволят;) така, че тези които пият 12 годишни ''оригинали'' могат само да подсмърчат:))))

Не, ментето е най-вече в това, че не е изцяло малцово, а е каращисано със зърнено. Цената е като за уиски от времето на строителството на Стоунхендж, обаче.

Ами малца , да не би да е картоф?:))) Малца не е ли ечемичено зърно?:))

Първо: Броят се само годините в БЪЧВАТА. В стъклото не отлежава. така, че ускито не е 40 годишно. Второ: Сам можеш да провериш, че 40 годишен ( отлежал в бъчва ) макалан НЕ СТРУВА 10000 чашата. трето не е сингъл малц

ПИЛ СЪМ 26 ГОДИШНА РАКИЯ, ОТЛЕЖАЛА В СТЪКЛЕНА ДАМАДЖАНА, ОТ ТЕЗИ 30 ЛИТРОВИТЕ! И аз си мислех ,такива неща като теб, но тази 26 годишна ракия се ''точеше като олио'', беше станала ''мазна'' все едно е някое 20 годино свръх марково уиски! Беше толкова пивка и вкусна, без да се усеща грам дразнещо парене , още по малко да ''ухае'' на спирт както едно 12 годишно уиски например! Това е чистата истина, ако щеш вярвай!

Честно казано нямам идея колко отлежева в бъчва/буре едно уиски, но от обща култура и личен опит не бих допуснал да е добре да отлежава повече от 20-25 години и то в различни бурета! И ти какво мислиш. че това от 1878 ма година, е било 130 години в буре ли?

Простият си ти! Уискито лежи и отлежава САМО И ЕДИНСТВЕНО в бъчви! В момента, в който бъде бутилирано, престава да отлежава!

В бъчвата уиските поема и се обогатява от ''вкуса'' на дървесината на бурето! При скоча най-често преди това в тези бурета е имало чери! Отделно,че се губи част от ''лошия'' алкохол. Алкохола ''ОТЛЕЖАВА'' и в стъкло , ОЩЕ ПОВЕЧЕ АКО Е С КОРКОВА ТАПА и ...ИМА АМПЛИТУДА ВЪВ ВЪНШНАТА ТЕМПЕРАТУРА! Тук говоря за концентрирания алкохол!

Ето класически урок за нашия, така наречен, "бизнес"! Така се прави търговия. Честността е най-добрата политика.

китаеца може да отскочи по наблизо до Япония и да пие едно истинско хубаво уиски.

мяугику миугуко Много трудно за произнасяне бе.

"Хибики" е "ичи-бан" /в превод-"един път, номер едно!"/.

ох баня ох кеф

пак добре, че някой пиян ирландец не е пикал вътре.

глъмер!

Е така де тъпако. Ирландеца няма да пикае в своето си уиски. Ще прави мръсно на конкурените.

Всичко стана менте и ерзац. От цигарите, през напитките, храните, дом. техника...та до жените и човечеството като цяло (изключенията само доказват това). Единствено опаковките са по-красиви и по-лъскави, за да не се усещат хората за истината. Причината: За да се поддържа илюзията на (разпадащата се) виртуална реалност, на масите непрекъснато им се внушава да потребяват все повече и повече ненужни неща, при което неминуемо жертва стават качеството и истинските неща (вкл. хората).

Така е. Свят, в който и вече Мерцедесът се чупи след края на гаранцията, не ми го хвали.Време е за рестарт. Всъщност огромна част от тези прехвалени малцови уискита са вече "ментосани" със зърнени такива- то не се насмогва на търсенето на 7 милиарда жадни гърла на тая малка планета.

Така е! И шоколада не струва! А едно време какъв шоколад имаше!!! Хапна едно шоколадче- и цЕла нощ не оставям булката да зАспи! А сега.... Абе маани ,маани!

В Спейсайд уискитата са с по-мек вкус и хармоничен аромат. В Хайлендс уискитата са по-серт, та и Макалън като техен представител.

То и тоя китаец сигурно се е имал за голям познавач кат тебе, ама не е различил малц от зърно.

Едва ли- просто се е чудил за какво да си даде парите. Азиатците не разбират от уиски- те пият, за да се напият.

Така му се пада! :) Да види какво ни е от китайски ментета :)

И.. те така! Всички са доволни. Китаеца- че са му върнали парите,а хотела- за добрата реклама за честността си. :-)))