Мехмед Али Агджа: Кремъл поръча убийството на Йоан Павел II

"В атентата срещу папата няма българска вина, България беше инструмент", твърди бившият член на "Сивите вълци"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Георги Марков е убит и поръчан от БГ сбужте и КГБ толкова и папата е бил поръчан от тях.Отдаовна е доказано че зад всичко това стоят заадни служби.Те затова и прекратиха много бързо делата.

Агджа е терорист и убиец но най-важното мохамеданин, а на тях им е разрешено да говорят всичко, защото са слуги на алаха, а както знаем, алах е сатаната.

Вярно е ,че доста време апваше и пийваше в един изискан столичен ресторант .Сервитьорите го обслужваха съ големо уважение, даваше и бакшиши.... тва беше преди атентата

Вярно е, че преди атентата изкара доста и по ресторантите в Швейцария и Западна Германия.

Изумен съм с какава енергия мръснитв русофили, не желаят България ся бъде оневинена, за да не се лепне петънце на СССР! Няма толкова повредени хора и промити мозъци, като тия същества.

Умник, България бе оневинена от италианския съд, който оправда българите още навремето. Отдавна е известно, че "бълг. следа" я измисли ЦРУ (Клеър Стърлинг и Джон Паница) и я реализира ха италианските спецслужби чрез тоз паталогичен лъжец и отявлен терорист от неофашистка организация. Така че няма никакъв смисъл да поддакваме на поредната му лъжа, за да "оневиняваме" България.

Изумително е да има толкова ограничени хора,които да не са наясно,че СССР БЕ СЬЗДАДЕН И УПРАВЛЯВАН ОТ КАБАЛ САТАНИСТКИТЕ ХАЗАРО ЮДЕИ,ОЩЕ СЬЗДАТЕЛИ комунизма,нацизма,глобализма в най-уродливата му ковид форма, НА ИЗРАЕЛ,МОСАД,ЦРУ,МИ 6 и разбира се КГБ.13 кабал сатанистки фамилий са зад всички войни,провокации,заговори,революции и прочие.Срамота е да има още хора,които да си мислят,че руснаците са си "сьздали" СССР.

Нали беше Вашингтон поръчителя, защо така лесно и бързо си сменяте позициите в редакцията.

Интересно защо изваждат тоя от нафталина? Нещо се мъти.

Нещото, както винаги, е старо и познато - търсене на повод за санкции и дискредитиране на Русия. Номерът с "Новичок"-а не мина, историите с химическите атаки в Сирия не се получиха, нещо и във версията за "Боинг"-а над Украйна заскърца, с Навални пък направо се изложиха. Затова сега вадят Агджа на светло. Ама и тук не им се връзват нещата. Знайно е, че Агджа е патологичен лъжец, че сменя версиите си постоянно. Италианците се видяха в чудо с неговите показания по време на следствието: този беше, не, не, не този, а онзи; днес - едно, утре - друго. През 2010 беше виновен Ватикана, сега пък Москва. Кой ли ще е след пет или десет години. Колкото разбрахме кой ули Кенеди, толкова ще разберем и кой е истинският поръчител на атентата.

Тоя през живота си една истина не е казал. Може би сега нещо са му обещали или платили.

Зависи от съдържанието. Я да беше оплюл ЦРУ и Щатите - Савушкинските тролевъди нямаше да спират да го цитират като истина от последна инстанция ;)

Тогава имаше два “кремъла”, та един от двата е виновен ама кой беше той?

При комунизма Бог нямаше! Но имаше друг Бог-Ссср! За нас беше светая светих. Мозъците ни бяхо промити, затова ни е трудно да преимем нещо друго. Но нещата си идват на мястото.

колко ли са му платили на тоя продажен малоумник да бълва поредните глупости?

ти кажи руското посолство колко плати на тебе и колегите ти с фалшивите профили. 2 дена вече непрекъснат печат на глупости.

Всеки има право на собствено мнение. Но да наричаш това мнение "глупости" само защото е различно от твоето, не е най-умното нещо.

По него време върви гигантския банков скандал Пи-2, Ватикана има нужда от нещо което да измести фокуса от този скандал. ЦРУ имат нужда от нещо което да хвърли тъмно петно върху тогавашният строй на изток. СССР няма полза от подобно убийство, това ще засили омразата на поляците към тях и ще превърне папата в причина изтокът да бъде нападан още по-ожесточчено. Фактът че италианците се извиниха говори че цялата работа е нагласена и е вътрешна история, въпросът е този кога ще плати за мъките на нашият човек? Не са мо че не трябва да се хили мазно в костюм, а трябва да търка нара в раиран костюм до края на живота му. Това обаче няма да стане защото този добре си изпълни задачата, западното лицемерие е безкрайно, примери колкото искате.

Комисия Митрохина. Лицемерите са навсякъде.

каквото името такъв и човекът.На времето най-великият политук на 20 век Роналд Рейгън даде кратко и ясно определение за съветския съюз- ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО.А това ,че кремъл имаше интерес да ликвидира поляка -папа е повече от ясно.Това е фигура с огромен авторитет,това си е направо институция,а в Полша започваше да дейстрва Солидарност и пияните казаци се страхуваха,че някоя от васалните им държави ще се измъкне от опеката им.Толкова е просто.

Рейгън, човек президент на Терористичната държава сееща тероризъм по целият свят и Империя на злото да обяви СССР за империя на злото е поредното злословие, което Държавата на сатаната САЩ прави служейки достойно на господарят на бесовете.

До некакъв Щерев,бре!Щерев ти си болен мозък който непрекъснато подпухва!

Това интервю е още едно доказателство защо трябва да стоим далече от САЩ и Русия. Навсякъде, където те противостоят има само едно - смърт, разруха и мизерия. Афганистан, Сирия, средна Азия, бивша Югославия, Ирак, Иран, Куба, Венецуела, северна Африка.

Кой вярва на лъжец?

визираш себе си и колегите ти тролове. на вас никой!

На този атентатор и лъжец да му бъде повдигнато обвинение от българската държава за лъжесвидетелстване срещу Сергей Антонов и другите двама българи, обвинени за атентата. При първа възможност службите трябва да го приберат и да го опандизят! А някаква си "журналистка" тръглала да прави интервюта - срам и позиор!

ЕЙ ТИ КЪДЕ СЕ НАМИРАШ ,ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО ИЛИ ИСКАШ И УНАС ДА Е КАТО В ПУТЕНЛАНДИЯ ,АМА ТОЙ Р.РУБЛЬОВ МОЖЕ СКОРО ДА НАДМИНЕ НОВИЯ ХИТЛЕР ПУТЕВ.

спомняте ли си атентата на гара Буново... АМИ ОКАЗА СЕ ЧЕ И ТРИМАТА ТУРСКИ ТЕРОРИСТИ СА АГЕНТИ НА ДС- КГБ...

Забрави да спомене поръчителите и помощниците от Кремъл - Петров и Боширов

те тогава са били още в детската градина ве, троле. С конкурс за най-тъп ли ви избират троловете?

Да не забравяме, че те са заченати по поръчение на КГБ и ще в детската градина са им давали да изпълняват отговорни задачи.

Българите вярваме какво казва г-н Мехмед Али Агджа. Този път говори истината.

Първото ти изречение противоречи на второто. Ти шизофреник ли си?

СССР беше сьздаден от хазаро юдейските банкери илюминати и сатанисти,техни хора управляваха и насаждаха и нацизма и комунизма с цел унищожение на християнството и всичко Човешко.Днес пак тези рептило-сатанистки крьгове се мьчат да настроят Бьлгария против Русия,както и да внушат,че комунистическата клоака,сьздадена от тях е видите ли дело на руснаците.Днес купуват продажници политици и техни хора и пионки като този та ха дано да направят Бьлгария и Русия врагове.Пак тези сатанински крьгове на 13 пришпориха новия сатанинси диктаторски ред чрез порьчване на биологичното орьжие за масово изтребление.Не вярвам на думите на този по-скоро порьчков слуга на кабал-сатанистите,които сьздадоха колонията си Израел,а управляват от САЩ и Ситито в Лондон.Глупав сценарии за наивници.

че същите тези имат пръст и в създаването на на баба ти хвърчилото...

Щот руснаците нямаха нищо общо със СССР, нали? Затуй днес ронят ситни сълзици по погубената им 'велика държава'..

Не вярваме, защото ни учеха да обичаме повече ссср от България. Сега някои учат така децата си.

че не си от тях - ти учиш своите да уважават хамерските негро-лесбо-феминистични отрепки, каквито и извратении да вършат по цял свят...

Самите американци преди време заявиха,че нито те нито СССР са организирали атентата.Просто те са се възползвали чрез платената журналистка Клеар Стърлинг,да хулят Социализма.Така,че атентата най вероятно е вътрешен заговор на Ватикана,заради далаверети с пране на пари в банка Амброзиано.

Това е първия терорист в света,който се разхожда свободно, говори каквото му кажат и е още жив.Изгледайте и втората част на Ничия земя по нова на 22 05 21.Наредено му е било само да рани папата и той това прави.

Този изприказва толкова много лъжи през изминалите 50 години, че сега дори и да казва истината вече никой няма да му повярва. А това, че България няма никаква връзка с атентата стана ясно още през 80-те години по време на съдебния процес срещу Сергей Антонов.

Добро утро. Айде стига с тоя. Като българският чадър дето не е български ами си е чисто британски. Атентатът беше свързан с поредица от финансови измами и пране на пари между Ватикана, ЦРУ и финансирането на анти комунистическите движения, вкл. и сепаратисткото турско движение в Кърджали. Аман от простотии. Няма ли кой да ги оубликува тия архиви на ДС бе ???

Доказателства? Или си приказваме празни приказки?

Изгориха ги в партийният дом навремето с една купчина други документи които не трябваха да виждат бял свят та да могат днес тролчета да расправят какви херувимчета са били от кпсс и бкп :)

_stankow

И какво с правили архивите на ДС в Партийния дом !?!?!?! Вие съвсем изтрещяхте. Сега архивите на НОИ в централата на ГЕРБ ли се държат ? :D :D Даже и партийните архиви не бяха в Партийния дом. Никоя организация не държи архивите си в сградата, в която работи. Има си извънградски хранилища. Във всяка сграда се държат само оперативните документи и по-маловажните. Но не и тези, които трябва да се пазят 20, 50, 100 г. или вечно.

Като кажеш А, трябва да кажеш и Я за да повярва някой, който може все още да мисли след 40г. Москва, Кремъл поръчали, после среща в Съветското Посолство в София, където получаваш заданието. Без конкретни имена с кого Акджа се е срещал, обменял информация и планирал атентата все още ще витаят съмнения дали Акджа казва истината, или представя една удобна за момента истина.

Е виждан в София в компанията на Кеворкян(агент Димитър(

Кой ли въобще му вярва на този изпечен лъжец.

мюсюлманин му поръчали.... ала бала, той сам си е го е поръчал. сега се опитва да искара пари от цру за да плюе Русия

С "новичок". И ти ли копеле мръсно изпълзя от дупката, построена от краварско - ЕС изроди.

Мръсен долен, резан фес, докаде стигнахме, турците да набеждават нас и Русия за всичко, тоя свят става все по безкруполен.....

Пределно ясно е, че не сме ние поръчителите. Бай Тошо и ДС без разрешение от Москва и КГБ , не могат да...пръднат. :)

Единственото вярно нещо, което казва е на края - "Имаше световна война между НАТО и Варшавския договор. Между Америка и Русия, Съветският Съюз". За съжаление някои хора отново разпалват тази "студена" война.

Защото Папата е поляк , твърдо застанал на страната на антисъветските настроения по онова време в Полша.Тогава се зараждаше и Солидарност и над 80% от поляците бяха против СССР и за излизане от Соц.лагера и Варшавския договор.Омразата в Полша срещу всичко руско продължава и до ден днешен.Поляците никога не ще забравят подялбата на Полша между Хитлер и Сталин и клането в Катин.Като се вземе пред вид,че поляците са католици и винаги са били в исторически конфликт с хегемонията на православна Русия, нещата клонят в полза на твърденията на Агджа.По това време Кремъл започна да изпуска юздите на сателитите си и всички знаем ,какво последва от това.

Още древните римляни в съда са задавали въпроса "cui bono" - кой има полза? Кой наистина имаше повече полза от атентата срещу папата - Кремъл или ЦРУ, които трябваше да представят СССР като "империя на злото"? Кой наистина имаше полза от убийството на Георги Марков? От "отравянето на Скрипал? Едни и същи скалъпени сценарии.

Какво православие в СССР!? Комунизмът отрича религията.

За това имаше повече църкви отколкото джамии и хората искрено а не лицемерно ходеха на църква

Али Агджа казва и ще казва, това което са му казали да казва в затвора в Италия. Много интересно как след една доживотна и поне една смъртна присъда този е не само жив, но и на свобода? И край него не са нашите секретни служби, а едни "съюзнечески нам". А човека не иска да се подхлъзне на сапуна в банята, ама иска да се къпе със сапун. Също така, трябва и да се яде, а за истината никой няма да му плати.

Няма никакъв проблем с измислиците на Агджа.Той е нещо между професионален лъжец и писател на улични комикси.Прави признания по заявка на клиента ,кой за какво признание или разкритие е платил ,но никога за истинските.През годините показанията му се променяха непрекъснато. Сега всеки се изкарва жертва на руските специални служби. Гебрев се напил ,а на всичкото отгоре имал проблеми с данъчните служби и ето Русия е виновна ,че е повърнал.Та даже някоя полуграмотна женица в затънтено село ще ликвидира "милият " по -успешно от ГРУ. Разбира се нашата купена и зависима журналистика ,ако изобщо може да се говори за журналистика ,а не за долнопробно клюкарстване , по поръчка получава това ,каквото иска и започва да го размахва като прани гащи ,особено ,ако може да замеси Русия. """Приходит Лавров к Путину и сообшает,что ночью в Лондоне изнасиловали Терезу Мей...Путин спрашивает " Всю Россию обвиняют или только меня?".Сега две -три дни нашите еврогейски,неолибелани ,демократични блюдолизци ще се упражняват на тема ,Империята на злото" ,което един четвърто-разряден холивудски актьор популяризира ,не че той го измислил.Папа Йоан Павел Втори ,беше по-скоро политическа фигура ,а не религиозен водач ,а и седна на престола ,след папата Йоан Павел Първи ,който мистериозна се спомина от тайнствена болест само на 35 -ят ден от обявяването му за наследник на Свети Петър.Та във Ватикана цари такова задкулисие ,че нашето е като на деца от детските ясли

SirBob

Съвсем точно.

Агджа винаги е бил изпълнител на политически поръчки. Преди с пистолет - сега с писалка. И винаги е слушал господарите от Запада.

Това са измислените тези на един шантав човек! Сигурно е 10 та или 15 та хипотеза, които този малоумник обявява през тези 40 години!

Навремето Кремъл предизвика библейския потоп, а преди това и Големия взрив, да. Вярваме на всичко

Така де , в кремль са се сбрали все божи кравички и по цял ден плетат дантела и си разменят рецепти за катошки с копър :)))

Защото Папата е поляк , твърдо застанал на страната на антисъветските настроения по онова време в Полша.Тогава се зараждаше и Солидарност и над 80% от поляците бяха против СССР и за излизане от Соц.лагера и Варшавския договор.Омразата в Полша срещу всичко руско продължава и до ден днешен.Поляците никога не ще забравят подялбата на Полша между Хитлер и Сталин и клането в Катин.Като се вземе пред вид,че поляците са католици и винаги са били в исторически конфликт с хегемонията на православна Русия, нещата клонят в полза на твърденията на Агджа.По това време Кремъл започна да изпуска юздите на сателитите си и всички знаем ,какво последва от това.

Няма бивш "сив вълк". Сивити вълци съществуват и сега. Още на времето американците казаха, че нито те, нито руснаците, нито българите имат пръст в атентата. Жалко че невини българи бяхя чудовищно набедени. Агджа трябваше да бъде в затвора до живот, а не сега да лъже нагло наляво и на дясно.

Все пак да провериш кой снабдяваше с оръжие сивите вълци. Понеже твърдиш че няма никаква връзка със Съветския съюз. Времето беше такова-двете страни снабдяваха всякакви терористични организации.

Не съм толкова спец в разузнаването и търговията на оръжие, ама за едно убийство е по важен мотива и извършителя, а това от кой магазин е купил ножа (пистолета) е почти без значение. Търговците на оръжие не създават терористични организации, а ги ползват за клиенти. Други са създателите на тероризма, ама сигурни ти си по-навътре в темат,а особено ако подхождаш пристрастно...

Отдавна е ясно, че Агджа не знае нищо за организаторите на покушението. Той е само нает изпълнител. Това не му пречи да говори всякави измислици. Големия проблем е, че винаги се намират медии, които да ги публикуват.

Ако беше казал , че американците са го поръчали да убие папата-Сега щеше да го възхваляваш. Щеше направо за света за да го предложиш.

Schilo

Оритът за убийство е на ислямистите. Това, че после някой се възползва е друга тема. Досега, някой обвинил ли е ЦРУ?

Още навремето Съветския съюз обвини че това е организирано от ЦРУ. Младо момче си и не помниш. А пък там на сбирките дето ви ги провеждат такива работи не се говорят. Я ми кажи моето момче защо нито българското правителство тогава нито Съветския съюз защитиха Сергей Антонов?

Schilo

Абсолютни лъжи. Нима забрави контрапроцеса в България? И, ако има някой млад и незнаещ, това си ти- имаше и дипломатическа реакция, ставащото в Италия бе представяно от всички. И, единственото, което се пишеше беше срещу манипулациите на Стърлинг и това, че ЦРУ се възползва. А помниш ли "снимката", която "доказваше" присъствието на С. Антонов на площада? Кой и какъв всъщност се оказа снимания? Американски турист. Но въпреки това, никой не твърдеше, че САЩ стоят зад атентата.

Много добре съм запознат с тая част. Но пък твоите пристрастия са изключително добре известни. Както и това,ще си готов на черното да кажеш бяло само и само да хваля ваш и да оправдаваш Русия и Съветския съюз. И съм сигурен че не помниш-или си го чел или така са ти го обяснявали. Моето момче-Съветския съюз не си помръдна пръста. Българското правителство си питал ушите да организира каквато и да е международна кампания за спасяването на Сергей Антонов.

Schilo

Продължаваш с простотиите, малкия. Ама от къде да знаеш, какво беше тогава, при положение, че в Гутъл почти нищо няма?

Schilo

Евтин материал и надежда някой да клъвне. Интервюиращата няма да вземе приз за журналистика.

Ъхъ , те от кремль такива неща не правят :)))

капитализъм се водеше с мръсни похвати.Не се съмнявам в това.Политическите убийства бяха №1. Специалисти в тази дейност бяха КГБ и ЦРУ.Още на времето Сталин е ликвидирал Троцки чак в Мексико, Георги Марков , Че Гевара , Салвадор Алиенде,само на Фидел Кастро са правени над 15 атентата и т.н. Нищо чудно и ние да сме били замесени от КГБ в атентата срещу Папата, просто защото тогава ние си бяхме техни марионетки и покорни слуги.Дали Агджа лъже в случая ? За мен и ДА 50% и НЕ 50%. Мръсна работа ! Показателно е обаче,че след освобождаването на Сергей Антонов ,като невинен никой в България не му обърна внимание на правителствено ниво, абсолютно никой въпреки,че той не се пречупи и с държанието си достойно защити авторитета на България !? Питам се защо ? Умря като несретник,забравен от всички до ден днешен.

На всяко интервю Агжа говори различни лъжи, противоположни на предишните. Истина е само, че той е стрелял по папата и натопи след това българите. Фанатизирани маниак, който се представя за фактор в голямата световна игра

Ако Тренчева се е надявала чрез това интервю да изнесе нещо ново, интересно и най-вече истинско, изречено от физическия атентатор срещу папата....в голяма грешка и заблуда е! Никой истински българин, не би повярвал на терорист турчин, очернил страната ни и най-вече навредил на българина Сергей Антонов, който беше доведен до лудост! Така че , може да се каже само едно, твърде евтино и жалко за журналист с претенции Тренчева, много ниско падаш!

Ега си безмисленото интервю. Колко му кихнаха на този който се прави на луд 35 години

Schilo

Дрън-дрън. Някой мвярва ли му още на тоя? Два пъти не е казал едно и също. От друга страна- при сегашните събития, ако имаше следа от Москва, нямаше ли да бъде използвана от пропагандата?

SirBob

Факт. Аз си признавам, че не съм бил свидетел на събитията, не помня детайли, но логично си задавам въпроса защо сега Агджа се сеща да говори в ситуация на изключително нажежена атмосфера между САЩ и Русия? И вода в чия мелница налива той с тези изявления? Въпросът е реторичен, разбира се.

Много удобно сега излиза това, къде беше 11 години това изявление? Или се наслаждаваше на пенсионирането си ....

Пуууу най сетне "истината".....обаче не ни пука

Руска традиция и обичай е да ликвидират тези, които смятат за свой врагове, и при батюшката царь и при комунистическите главатари, болшевиките са ликвидирали повече свои отколкото Германия през ПСВ и ВСВ, били са ликвидирани и куп български комуняги в СеСеСеРе, начело с Георги Димитров, заради сговор с Тито. Болшевиките заклаха своя лидер ЛевТроцки в Мексико Сити през 1936 година. И сега руските ГРУ мужици убиват свои и чужди по света, има хиляди...

Schilo

Традицията е американска. Да започнем с Фидел Кастро и стотиците опити за убийството му, да преминем през Чили и Пиночет, та да стигнем до Саддам Хюсеин.

Слагаш под един знаменател Фидел Кастро Пиночет садам Хюсеин и Путин. Странна класация-като се има предвид че единственото общо между тях е че са диктатори.

Schilo

Защо търсиш равен знаменател? Говоря за начини на действие по отношение на неизгодните държавници на Вашингтон!

Точно ти ги слагаш под равен знаменател. Когато разликите между тях са просто огромни. Пиночет беше диктатор, който докара просперитет в държавата си. Садам Хюсеин беше един племенен вожд който гледаше само какво и откъде да заграби. Фидел Кастро се опита да направи комунистическа Куба, макар цялата идеология на комунизма е изначално с бъркане. А пък Путин се опитва да възстанови Съветския съюз.

Schilo

Хахахах, така ли не разбра, че пиша за неудобните на САЩ по една или друга причина бе, тъпак? Говориш ми за диктатори, Солоса, какъв беше

Доколкото знам нито един от тези за които пишеш не е бил убит от ЦРУ. За сметка на това пък хилядите убити от кгб ги пропускаш съвсем умишлено. Типичен пропагандатор-прехвърля нещата както му скимне само и само да се опита да си докаже простотиите. Но пък не е учудващо-като верен ученик на гьобелс само толкова си можеш.

Присъединявам се към казаното от Шило. Само ще добавя - оправи си правописа; в две изречения 7 грешки са твърде много.

Тогава са искали от него да твърди едно, днес друго, а ние ще го слушкаме зяпнали от респект! Как изживяха тези години Клеър Стърлинг и другите , подобни на нея професионални американски манипулатори и лъжци, докато нашия сънародник лежеше в затвора и беше обработван с какви ли не средства, за да си признае "вината"? Човекът ни беше ликвидиран бавно и мъчително, като губеше всичко , докато фактическият престъпник сега ни се поднася жив и здрав, като достоверен източник! Жалко за българската журналистика, която едва сега била получила просветление за невинността на Сергей Антонов ( разбира се в контекста на антируската истерия царяща в момента ).

Къде беше Съветския съюз и българското комунистическо правителство когато арестуваха Сергей Антонов? Защо не подеха кампания за невинността му? Защо не го защитиха? Защо когато се върна в България, беше хвърлен в девета глуха и зарязан като мръсен парцал?

Агджа е професионален убиец, член на терористичната организация"Сивите вълци".Всичко, което говори е лъжа, опровергана от проведените разследвания и съда.Бяга от Турция, след като убива журналист.Бил е в София под чуждо име.Той сменя много пъти показанията си.Пострада България и невинния С.Антонов.Агджа получанаше инструкции от СИСМИ/италиянскити спец.служби/Процесът бе политически.Вместо "Сивите вълци" и Турция погнаха България.Нова телевизия дава ли си сметка, какво попостига чрез това пространно интервю, с убиеца и лъжеца,

Агджа не за пръв път говори за атентата. След тридесетгодишното пребиваване в затворите на Италия и Турция през 2010 година той, най-после свободен, нарочи за атентата Ватикана. Това обвинение не бе лишено от логика. Полякът папа замени на папския престол Йоан Павел I, смъртта на когото едва 33 дни след избирането му, все още е мистерия. Йоан Павел II също като предшественика си е бил недолюбван от мнозина кардинали. Той е амбициран да разкрие финансовите им далавери. За да му попречат, застрашените са готови на всичко. През 2010 год. Агджа назова името на държавния секретар на Ватикана Агостино Казароли като поръчител на покушението. Сега отнова е решил да говори, разбирай - да заработи поредните си 30 сребърника, възползвайки се от политическата ситуация в света, от изострените отношения между САЩ, и Западът и Русия. Пак същото - политическа поръчка - назовава Кремъл, защото именно сега някому е нужно да се настрои Европа срещу Русия, да се задълбочи опитите за изолоцията ѝ, да се демонизира още повече. А кому е изгодно? Отговорът е само един - изгодно е на тези, които искат да бъдат единствените, които да казват какво, къде и как да става по света, изгодно е на тези, които смятат, че демокрацията трябва да се случва само и единствено по техен модел. Нищо ново под слънцето. Още Алън Дълес е предначертал как да стане това: "... Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството – с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. (...) Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ“. Но свидетелите на събитията още помнят кой и защо създаде "българската следа". И пак се питам: "А защо ИМЕННО СЕГА Агджа оневинява българите?". Просто е - тогава България беше един от най-сигурните съюзници на СССР. Трябваше да бъде виновна. Днес България е в ЕС, членка е на НАТО. Следователно, не може да бъде виновна. Трябва да бъде оправдана. Технология на лъжата - западните служби, и особено ЦРУ, неведнъж са доказвали колко добре я владеят. Сега Агджа призовава САЩ да покажат документите. Е, значи пак са се подготвили, пак ще ни показват нещо, което е от типа "С голяма даза вероятност". Единствено вярно от всичките приказки на Агджа е това, че българите са невинни. Но това е доказано още преди години пред италианските съдии. Тогава те не посмяха да оневинят Антонов, все пак трябваше за пред другарчетата отвъд океана да оставят сянка на съмнение. Затова е и фразата "поради липса на доказателства" в присъдата на Антонов. Агджа е патологичен лъжец, това е известно още от времето на съдебното разследване и процеса в Рим. Сега той просто си изкарва паритите, но не с истината, такава, каквото е, а с истина, такава, каквато е удобна и угодна на силните на деня.

Това си го знаем отдавна! Руснаците са в основата на всички мръсотии дето се вършат в България! Атентата срещу папата е минало. Да погледнем обаче днес какво става! Сидеров, Копейкин, Фигуранта, БСП....лигите им текат като чуят Русия! На кой му плащат, кой си е заблуден по рождение! Позабравили за 5 долара заплата при руснаците и сега стандарта в ЕС!