Медици от Велико Търново излязоха на протест заради намалени заплати

Настояват държавата да възстанови плащанията, които преди месец са били под формата на стимули за работа в ковид ситуация - 600 лв. за лекар, 360 лв. за медицинските сестри и 120 лв. за санитарите, до сключване на новия Национален рамков договор за следващата година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, защото в частните болници пациента плаща непрекъснато. Една сума за избор на болница, втора за избор на екип, трета за допълбителни изследвания. Напр направен КТ, а болния се убеждава и магнитен резонанс да си плати и т.н.Болният заплаща окило 4 пъти допълнително по време на престия, без това да прави впечатлвние на Касата. И накаря и Касата плаща клиничната пътека. Това е схемата.навсякъде. Епикризите са по богати заради допълнителните изследвания, които пациента си плаща. Ако това се,слъпи в държавна болница глоби, наказабия и т.н.

В частните болници търсят кадри ,няма много работа,парите са повече и оценяват труда.Техниката е нова и има колектив. Не разбирам в 21 век лекар да стои с толкова малка заплата ,когато на друго място има свободни позиции и повече пари.

Бягайте в чужбина, тук няма бъдеще.

Бюджета на НЗОК се увеличава всяка година и намалява населението на България със 120 000 жители годишно. Парите обаче не стигат и българите трябва да доплащат 3 милиарда лева за лечение. Отделно болниците въртят далавери с трафика на органи,кръвно плазма,костен мозък. В чужбина се изкупуват здрави органи ,кръвна плазма и костен мозък като топъл хляб. Само от плацентата на бебета се вземат милиони долари годишно .

Горките хора, направо незнам как оцеляват с тия мижави заплати.

Ще възстановят ама на куков ден. Нямат пари тия капути ,само за избори имат. Нали не са вдели и 1 евро по плана за възстановяване от ЕС. Ама иначе , не си закриват тъпия портал и всеки ден пишат лъжи колко заразени ,болни и умрели има.

При цялото ми уважение към лекарите и сестрите, и техните хуманни професии - то НЯМА държава, не знам към кого отправят исканията си. В парламентарна република НЯМА парламент от поне 2 години вече. Няма нови закони, няма променение закони, пътищата не се ремонтират/поддържат от 2 години. То абсолютно НИЩО не работи и сме в някакъв балон, режим автопилот. Не е само медицината. Всичко е нагоре с краката. Няма визия за бъдещето, няма визия къде ще сме след 5-10-15 години. Когато има държава, може нещо да се променя

Като чета мненията и ми става тъжно колко заблудени и глупави същества има.

Умник cи ми ти... В книгaтa ”Признaниятa нa eдин лeкaр...” нa д-р Рoбърд Мeндeлcoн въз ocнoвa нa дaнни oт пoгрeбaлнитe aгeнции, ca изнeceни фaкти, чe кoгaтo лeкaритe cтaчкувaт, cмъртнocттa cпaдa двoйнo!!! Звучи ви нeвeрoятнo, нaли? ... Тoвa cтaнaлo oчeвиднo, кoгaтo дoктoритe cтaчкувaли прeз 1973 гoдинa в Изрaeл ... Нeщo пoдoбнo ce cлучилo и 20 гoдини пo-рaнo, кoгaтo пaк cтaчкувaли мeдицинcки рaбoтници. Cъщият eфeкт e уcтaнoвeн И В МНOГO ДРУГИ ДЪРЖAВИ ПO CВEТA......... Зa пo- яcнo прoчeти книгaтa, имa и извaдки в мрeжaтa. Тaм щe прoчeтeтe и кaквo cтaвa c нeoтлoжнитe и плaнирaнитe oпeрaции...

Бих им направил по-адекватни табелки да бях там!

Гарантирано от Радевите управници.

Гарантирано от ГЕРБ и ДПС!

ГЕРБ не управлява от две години, а ДПС от десет години!!!

Да излизат на свободния пазар и труда им ще бъде оценен. Има един проблем - те почти никой от почти нищо не могат да излекуват и ще останат гладни, а сега държавата им спуска парички взети насила от всички нас срещу нищо от страна на така наречените лекари.

Всеки Труд трябва да се оценява подобаващо. Срамота е как на учителите вдигнаха заплатите и станаха по високи от докторите, като няма база за сравнение между двете професии!

1. Държавното образование е най-справедливата социална дейност. То е за всички и е БЕЗПЛАТНО. 2. За да има ПРОЦЕС „образование”, трябват видими индикатори, ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО ВОДИ ДО БЛАГОПОЛУЧИЕ НА ЛИЧНОСТТА. 3. Страничен фактор. Проблем е, че ще трябва да се промени социалната ерархия в обществото. А „топ” социалните прослойки ще се стремят към запазване на статуквото и ще са против въздигането на учителската гилдия.

и аз искам 600лв бонус към заплатата без да върша нищо! хората умираха по стълбищата на болниците и по линейките, те пари искат! да не напомням и за прегледите по телефона!

няма страшно , сега идва нов ковид. и нови сертификати. Изборите минаха