България последна по свобода на словото в ЕС

България е на 106-то място по свобода на словото от 180 страни в света през 2015 г. и последна в ЕС, сочи класация на "Репортери без граници".

Обратно в новината

Коментари - България последна по свобода на словото в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ... ВСИЧКИ ЛИ ЖУРНАЛИСТИ СА СТРАХЛИВЦИ!? ХОРАТА ЖИВОТА СИ ДАВАТ ЗА ИСТИНА И СПРАВЕДЛИВОСТ, ЗА ВЯРНО ПЕРО, НАШИТЕ СТРАХЛИВЦИ СЕ БОЯТ ЗА ЗАПЛАТИТЕ СИ И ЗАТОВА НЕ СМЕЯТ РЕД ДА НАПИШАТ В ЗАЩИТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА. ПОЗОР!!!

за каква свобода на слово се говори?нито българските нито европейските медии са свободни,това е най голяма лъжа .вчера в америка един мъж убива трима души мюсюлмани понеже мрази мюсюлманите ,а в нито една българска медия ,нито в нета нито никъде писаха за това ,а за чарли ебдо се изпреварваха,,така че всичко върви както заповядват господарите ,никакава свобода на нищо.

Ами ДА, така е ! ДИР-а са най яркият пример за това - трият, трият, трият, всичко, което не отърва на боко тиквата !!!

Пълни глупости. В медиите има абсолютна свобода на мнения, говорене и т.н... Стига да бъде следвана правилната линия, разбира се.

В България се вихри в пълна сила платената псевдожурналистика. Слободията в словоизразяването стига до жалки подробности при отразяване на престъпления и величаене на престъпниците. Жалко за нас, опитващите се да четем бездарните писания!

СМОЧ - системата за масово оглупяване на човечеството, е СЪЗНАТЕЛНО СЪЗДАДЕНА. Ние, Човеците, сме обект на унищожение по много направления ... от хиляди години. А сме създадени с ТОЛКОВА ЕНЕРГИЙНО МОЩНО ПОЛЕ, че за миг можем да се справим с душманите си ... ако всеки от нас по отделно осъзнае КОЙ Е, и всички осъзнати схванат че са ЕДНО ЕДИННО ЦЯЛО, ТЯЛО, СЪЩЕСТВО С ИМЕ ЧОВЕЧЕСТВО. Времето Му настъпва НЕУДЪРЖИМО и БЕЗВЪЗВРАТНО. За това беснеят змиите, защото тяхното господство - робовладелство над ГОИТЕ=ЖИВОТНИТЕ, свършва.

Ти не си наред, иди се прегледай. Не забравяй преди това да се увиеш в алуминиево фолио, да не ти въздейства някой, хахаха

Тук руските тролове се чувстват като у дома си..

Не е важно кой чете класацията а кой я пише.Могат да те изкарат и първи и последен зависи от политическата конюктура за момента,като погледнеш само Украйна на 126 място там където забраниха излъчването на половината телевизионни канали.Ако не ги беше поне малко срам щяха да я сложат в първата двадесеттица като люлка на демокрацията.

Сакън да не ни похвалят нещо. Бе много гнусливи от нас- тъй кат няма свобода и ги е гнус да ни доближат даже

Аз пък зная, защо ни поставят винаги на последно место по всякакви класации. Нас не ни смятат вече за нормални хора. Ние живеем в жестока мизерия и несправедливост и дори не протестираме. За това ни пишат в тия рейтинги някъде към края, колкото да запълним бройката. А че те са фалшиви е напълно ясно. Тук няма обективна мярка. Не е като да удариш кантара при покупка на зарзават. Но само по себе си подобно отношение е една голяма обида за нас. Защото сме го заслужили. Ние сме извън света. Уж сме в Европа, а живеем като на гъза на географията. И на никого не му пука.

Вместо да натрапваш депресиите и недоволството от мизерния си живот на всички, по-добре направи нещо, за да го подобриш.

свобода на словото НЯМА. Долу тиранията на геРБ.

Що ли като чета новината ме избива на смях. Дира как така не цензурираха тази новина. А коментарите? Няма такава държава!

Във Света сме... Първи Длъжен бЕх, да го спомЕна ! проф.Лизнашки, бленувания

Все по-малко обръщам внимание на подобни "класации". Че има натиск върху медиите в България е факт, и поръчкови журналисти колкото искаш, ама да ми изкарват Конго, Того и Кыргызстан с по-свободни медии от България - ще ме прощават! Нима не знаят, че в Конго гражданската война не спира вече 50 години, а в Кыргызстан само преди 2-3 години се избиха с тояги насред столицата Бишкек! Е там ли са свободни журналистите - или може би просто няма останали живи такива!

Сега кой е виновен-Тодор Живков, Жан Виденов или Иван Костов, да живее демокрацията, нали затова скачаха в големите студове в София преди много години!

viktor

не искам свобода като френската

НЕ СИ ДОРАСЪЛ ! ДРЕБНА ДУШИЦА В ДРЕБНО ОБЩЕСТВО !

НЕ СИ ДОУЧИЛ ! МАЗНО ДУПЕ В ПОЖЪЛТЕЛИ ГАЩИ !

И тя има своята роля за това ни място в класацията, нали знаете?

Да попитам кой наложи забрана на коментиране по темите за КТБ в Дир-а, когато беше пареща тема? Бе ли това съображение за сигурност или забрана на свободното слово?

ПАРЛАМЕНТА ,С ЗАКОНА ЗА БАНКИТЕ !

Като се направи малък преглед на всички държави се вижда, че ние сме в средата, в преобладаващия случай. Държавите, където има пълна свобода са малцинство, след тях са държави като Франция, Испания, САЩ и ЮАР. Не може да се пропуснат онези,които са след нас, въпреки че ни превъзхождат по национално богатство, военна мощ, природни ресурси- Турция, Венецуела, Русия, Индия, Китай. Може да се заключи, че по- голямата част от света и то по- изостаналата интелектуално и материално не дава много повече свобода на словото и с това пречи на свободното ворчество. Определено, множеството изобретения и рационализации е в държавите,където свободата е най- голяма. Явна е връзката между просперитета, богатството и свободата. Дано простите русофилии да проявят малко алчност/която априори притежават в изобилие/ и да разберат, че с бедност и забрана на свободното слово не става живота по- добър.

За сметка на това сме първи по бедност, корупция, простотия и т.н.

jingiby

България е последна по какво ли не в ЕС, та по свободата на словото ли няма да е последна...

В западни страни от ЕС свободата на словото е по-малка. Например изкаже се футболист (Балотели) във Фейсбук против расизма и го наказаха за расизъм, заради упоменато събиране на пари като евреин. Макар това да е исторически факт, тъй като в христянството лихварството да се е считало за нещо лошо и с това са се занимавали евреите.

Има и с какво да се похвалим като първенци. Най-бързо изчезващият народ. На първо място по бедност. Най-много ушеви. Първи по тютюнопушене. Първи по пиене. Най-висока всякаква смъртност и т. н... Не бъди толкова черноглед.

Дървосекачът е прав! Чест прави на хората, които се регистрират и изказват свободно мнението си! Такива като мен, обаче не смеят да застанат с името си. Простаците Тролове, съвсем не са далече от мисълта за привеждане на заканите си, във физическа разправа. Най-малкото. Затова изследването изглежда да е правдоподобно. Духът на Партията продължава да бди...

Какво очаквате, след като боко тиквата се върна на власт?

Така е другарю, друго си е повелята на партията. БКП! БКП! БКП! Да сега и на мен някой лев за възхвала на партията.

Да припомня само, че сЛободата на словото е икономическа категория, особено в нашите граници!

Прави ви Чест че го Изказахте в Пряк текст, Дир.бг ! (Браво !) НО ! - И Ние-Всички СМЕ Дали Нещо за да се Разбере Това. .. Да ! - чрез Форума.

зЕми прочети статията!!!

Разменям цялата свобода на словото за 3 кебапчета. Или парче пица.

Лошото е, че медии почнаха да изпълняват някакви поръчки. Иначе свобода на словото си има. Ако някъде на запад кажеш нещо срещу някакви, като евреите или обратните и рискуваш да те вкарат и в затвора. Това да не е свобода на словото?

Не е вярно,в България се говори всичко!

виновни са олигарсите и старите комунисти

соросче, вие сте ненадмити във викането и интернет пропагандата, ама малко хора ви се връзват

Сигурно са объркали класацията. Ставало е дума за ТЪПОТА на наетите в "словото".

ДА БЕЕ, ТУК ВСЕКИ СИ ПИШЕ КАКВОТО СИ ИСКА!!! А ЖУРНАЛИСТИТЕ СА НА ЗАПЛАТА КЪМ НЯКОЯ ПАРТИЯ. КАКВО ГИ Е ЯД ЗАПАДНЯЦИТЕ, ЧЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНА АНТИРУСКАТА ПРОПАГАНДА ЛИ?

при тия началници от запад и от изток.

ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ДА СЕ ЗАТВОРИ УСТАТА НА СВОБОДНОТО СЛОВО ! СПРАВКА , ЗАКОНА ЗА БАНКИТЕ КОЙТО ЗАБРАНЯВА ДА СЕ КОМЕНТИРА ФИНАНСОВОТО ИМ СЪСТОЯНИЕ ! ?

Каква свобода може да има журналист от вестниците и т.в. на Делян Пеевски ? Колко са те ? Виж акъла на Путьо Блъсков и не питай за останалите.

Забавни са тези "репортери без граница. Щото: 1. На запад правят разлика между репортер и журналист, а те - не. 2. Организацията мълчи, като бит г.. за ранените и убити журналисти, оператори, репортери в Украйна. 3. Не ме интересува, какво мисли за свободата на словото другарят Гьорге Шорош. Писнало ми е от самообявили се за морален и всякакъв друг еталон и съдник неправителствени организации. Преди всичко, правителствата са ангажирани в тях, а отгоре на всичко са и платени - от бизнесмени, което е и още по-лошо.

Перник ли имаш?

Има си хас. То с такива като ГРОБ няма и как да е другояче.

Така е другарю, друго си е повелята на партията. БКП! БКП! БКП! Да сега и на мен някой лев за възхвала на партията.

Нали БКП-члена Бойко е на власт... кое му е другото???

с тази класация. Тези, дето лъжат, манипулират, демагогстват най-много по отношение на Сирия, Ирак, ИДИЛ и Украйна, са сложени начело в класацията, а обективните са сложени на края. Поредната пропаганда и промиване на мозъци. Колкото до нашите средства за масова дезинформация - ние си ги знаем. Това е групата на СМРАД /средства за масово развращаване, антибългарщина и дезинформация/, в която най-изтъкнати са телевизиите на мутрите, простаците и българофобите НТВ, БТВ, БНТ, ТВ7, ТВ Европа /телевизията на батко и братко/ и ОнЕър.

Абсолютно!

ДС-арска адски крадлива некадърна мафиотска псевдодържава, която посяга на всичко многократно: на пенсии, на влогове в банки, на съдби...

Като гледаме отстрани и се правим че не ни пука, защо да не ни крадат?

Не може да има свобода на словото, щом на журналиста, някой му плаща заплата. Нито в България, нито където и да е. Просто журналиста трябва да отиде в медия, която прокламира възгледи близки до собствените неговите.

Българите са на първо място по брой на ченгилите на глава от населението. Затова мразят свободата на словото!

ТОВА ВАЖИ И ЗА ДИР-БГ!ГОЛЯМА ЦЕНЗУРА,ЕЙ БОГУ,НЕ ДАВАТ ДА СЕ КАЖЕ ЛОШО ЗА НАШИТЕ"ДРУГАРИ КОИТО 70Г.НИ ВОДЯТ КЪМ ЗАТРИВАНЕ НА НАЦИЯТА"

Хайде хайде стига с тези истерии по така наречената свобода на словото... Виждаме тази свобода тип Шарли какво донесе във Франция! То демокрация, демокрация - хубаво, но всичко трябва да има някакви граници!

Не е вярно ! ББ толкава глупости говори и продължаваме да го търпим!!?

Тази година последни, догодина още по!

цензорчетата от дира да си вземат бележка. Те спомагат много за това последно място!

В страна с по неразкрито поръчково убийство на ден за каква свобода на словото говорим изобщо?

така е, като медиите масово се държат от русофилски подлоги.

Поздравления, за почетното последно място! Така както дерзаете, ПОСЛЕДНИТЕ, ЩЕ СТАНАТ ПЪРВИ. "Синдромът на 100-те маймуни" се развива най-бързо при класация на последното място, уважаеми цензори. За 10 години, форумът на дир-а стана най-добрият сред останалите медии.