ЕК обвини Русия, че води дезинформационна кампания

Европейската комисия обвини Русия, че води дирижирана прокремълска дезинформационна кампания в страните от Европейския съюз.

Обратно в новината

Коментари - ЕК обвини Русия, че води дезинформационна кампания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали мужиците нямаха какво да ядат? Как успяха да научат толкова езици и да дезинформират? ....западняците все езика от македонските земи учат...

Тази пролет започва отглеждане на банани зад Урал с разсад от Филипините. ..Вервайте ми! ...

Тези, коитпо са над 50 г знаят много добре механизма на лъжливата пропаганда на Русия. Още от времето на СССР е така. И всъщност никой от тях не вярва на тази пропаганда. Даже и руско-съветските мекерета, дето разпростараняват лъжливата информация и те не вярват. Някои баби по селата на Северозападна България, може би, но друг никой. По-сложен е въпроса с младите хора. Те не знаят какво е да чакаш 15 години за една скапана Лада. Те не знаят какво е да се редиш месеци на опашка да си купиш цветен телевизор. Те не знаят какво е да не те пускат да ходиш никъде. И не само да излезеш в Чужбина, но и да с епреместиш да живееш в друг град. Никой не казва за опашките за банани по Нова година (само тогава пускаха. И то само в София и големите градове). Самия факт че основния поток емигранти беше от соцлагера към Запада ясно показва "благините" на които сме били подложени

Остави ти Видинските баби. Те ще ходят в Румъния.

Младите и те не се връзват лесно. Гледай малко Руска ТВ и ще видиш, че съм прав. А и Youtube е сериозна конкуренция на всяка телевизия.

Като имате 3500 примера о не сложихте 5 от тях или два поне. Да знаем кой лъже. Пък така и да не сме имали съмнения си мислиме, че крдецо вика Дръжте крадецааааа

..."че дезинформацията е факт, е правдоподобна"и тази от ЕС е очебиеща !

Присмяло се чунче, на кратучне, че му била по-дълга опашката. Тази статия е ОЧЕВАДЕН пример, как ЕС води ДЕЗИНФОРМАЦИОННА кампания против Русия ...

Лъжливите овчарчета от ЕК отдавна са изконсумирали доверието и на най-наивните. За последния четвърт век/а и преди това/ не съм чул или чел и една вярна новина за КНДР от западни медии. То свършиха ориза, то живеят в землянкиядат корени/женшенови може би?/,то избиват неверните съпруги със зенитки и т.н. А се оказа че са напълно развита индустриална страна, която произвежда всичко, с изключение на самолети, 100% грамотно население, без наркотици и проституция и 0 болни от СПИН..

НИЕ ДА НЕ СМЕ СЛЕПИ И ГЛУХИ,КАКВИТО ВИ СЕ ЩЕ! НЕ ВИ ЛИ ВИЖДАМЕ ЕЖЕДНЕВНО СВИНЩИНИТЕ ГЕЙСКИ?!

А ЕК ни назначава Тиквени Правителства , крадливи и лъжливи и ние сме най-бедни ! Стига с ФЕЙК НЮЗ ! Скоро ще се обедени Северна България с Румъния !

Работя в Брюксел. Европейската комисия е пълна с некадърници и пейрази, които се мислят за безсмъртни и получават баснословни заплати. Представа си нямате какви идиоти пишат директивите, които са задължителни за изпълнение от държавите-членки.

прав си на 100%

Без да работя в Брюксел го виждам това нещо, достатъчно е да прочета малко информация в нета за нашите евродепутати и се вижда какви калинки са.

Това го виждаме и от България, но е добре някой да го каже от първа ръка. Има известен процент дебилаж, който не вярва на това.

Fact you EU.

Че Запада и УСА то водят непрекъснато такава кампания и какво? Всичките НПО-та в Русия за какво са???

...сам дет ни разбрафме Путин в кой крачол си гу приместил...

тои му е оtzад не се мести

Ма сериозно ли????Защото НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ КАК НИ ПРЕЦАКАХТЕ СЪС СЛАДКИ ДУМИ....И УМЕЛА ЗАБЛУДА КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ ВИЕ.

КОНТРА АРГУМЕНТ: В официалната военна доктрина на САЩ, както и в официалните изявления на американски генерали, е описана употребата на "фалшиви данни" и на "дестабилизираща пропаганда" като легитимни средства, а информацията - като "друг тип въоръжена сила". Има и съответните подразделения в Пентагона.Има учебници по водене на психологическа и информационна война .... и т.н. Така че първо ГРЕДАТА, а после СЛАМКАТА...!

...първо гредата,после сламката--така не е евро-атлантическо...

че русские си лъжат здраво, лъжат си! само дето никой не им хваща вяра! не съм чул някой да е отишъл в россия, и да е останал там!

и къде очакваш да го чуеш? По Дойче Зеле и CNN ли? Между другото днес Тръмп раздаде своите награди на американски медии за ФЕЙК-НЮЗ! Не на руски медии!

Ами като слушате само дойчевелето, няма и да разберете. 2 милиона украинци работят в Русия, "на заработки", както казват, на гурбет. И още 2 милиона от бившите средноазиатски републики.

...такива зловредни информации не се допускат от Kозяк & сие!!!

как ще чуеш,като ти слушаш само каквото каже Cорос...

Всъщност Путинистан и Ислямска държава са си първи братовчеди!

ислямска държава беше частната армия на хамериканците,ама руснаците им е..ха мамата!!!

Тоз, който иска, може да в изпревари Русия по каквото иска, освен по простотия, пиене и песни за войната, там нямат равни... Стига сте ривали че руснаците това- онова ами ги заловете най- после със санкции, а не с имитации на санкции

И как мухата ще наложи санкции на слона, а Кончита.

Май ти ревеше срещу санкциите ..... А ?

Vladimir Borisov

Съветският слон-най -санкционираният слон на света:)))))

само мина,изра се и отиде путкатасимайна.Е,що тоя зор?

Лорда: Джон, за какво реват евро-пейразите? Джон: Защото Русия води проКремълска политика, сър. Лорда: А защо си мислят, че Русия трябва да води друга политика? Джон: Щото са пейрази, сър.

Путлерасти, Ваша милост!

След като изсърбахме руската попара сега много яко започнахме да сърбаме европейска и краварска попара и накрая може и да разберем коя попара е по-вкусна!

Това е нечувано, това е чудовищно. Как си позволява Русия да води проКремълска пропаганда. Никой никога ще си е представял такова вероломство. Това е нож в сърцето на американските интереси. И на слугинажа им -> ЕС.

Крадецът вика: Дръжте крадеца!

Русия водела прокремълска политика.

Да бе, неъйясрам ! :)

Нали сме в този кретенски ЕС и не ни трябва пропаганда да разберем какво изчадие е ЕС. Ако има някаква пропаганда в България то тя е от сороската агентура, която е купила всички български медии.

ЕК да спре да ни сочи руснаците. Ние сме вътре в ЕС и сами виждаме за какъв гнилоч става дума. Май тая история с руската пропаганда всъщност е част от европейската! Или някой си мисли, че пропаганда има навсякъде по света освен в Европа?

Първо, като се хвърлят такива обинения, трябва да се дадат поне няколко примера от тези над три хиляди цитирани. Второ, да се приложи поне по едно доказателство, че именно Кремъл стои зад всичко това. Иначе обвиненията се превръщат във фалшиви новини сами за себе си.

ПроКремълска дезинформационна кампания. ПроЕвропейска дезинформационна кампания.

Всеки гражданин на ЕС има право да слуша и гледа информация! Дали той/тя/ ще вярват на тази информация, си е тяхно лично право, не е работа на бюрократите от Брюксел да казват, кой как да мисли !

Руските канали са едва ли и 1/10 от европейските. И ако съберем лъжите на дойчевеле и сие, не 3500, а 3500 само за един ден ще се натрупат. И не е само лъжи - манипулации, пропаганда, двойни стандарти ... Защо изведнъж европците се сетиха, че Русия "лъжела". Ами защото Русия спря да им играе по гайдата, натири НПО-тата, сложи на мястото им либералите и започна да си води своя политика. И да си казва своята гледна точка. И западняците се разпискаха. Много боли когато ти кажат истината, а ти не можеш да я опровергаеш. Лъжа се опровергава, но истина - не може.

На калпав съюз, свободата на словото му пречи.

Лъжливите демократи от Брюксел не понасят друго мнение. Това и при комунизма го нямаше, ЕС се е превърнал в диктатура.

Това е поредната фалшива новина. В България сороската агентура провежда гьобелсова пропаганда повтаряйки едни същи фалшиви новини. Същото правят и огромен брой резиденти на ЦРУ като "Америка за България", "Дойче веле" и т.н. А сега изкарват че Русия пропагандира, не ли наглост. Дори и при комунизма не бяхме толкова тероризирани със сороски и козяшки фалшиви новини.

Свободна Европа вече не е на мода. Не мога да разбера обаче обвинението, че Кремъл води про-Кремълска пропаганда. Ами Брюсел ли да прави про-Кремълска пропаганда. Казано накратко, от Брюксел се дразнят, че руснаците вече не ги хвалят, дори в повечето случаи отношението на Москва към Брюксел е пренебрежително, като на господар към досаден шут!

Всяка велика сила води такива кампании!!!

Защо Дир-а не пише че е имало изказвания в дебатите в полза на Русия? За да не ни информира или за да ни дезинформира!!!

За съжаление руската /дез/информация почива на факти.

Ех тази Русия! На калпавия морски и водораслите му пречат. Така е и с Ерогъза (пардон Евросъюза).

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Едни абсолютно неадекватни и тъпи еврочиновници! Смешници!

Щом истината е на страната на ЕС, какъв е проблемът? Разобличете лъжите на Русия. Но със статии за неизбежния и скорошен фалит на Русия и "Руснаците идат!" - едва ли ще стане. По-скоро вървите по пътя на министъра на отбраната Форестал . Той дотолкова си повярвал, че с вик "Руски танкове в Ню Йорк"скочил от доста висок етаж.

Путкин е висок 185 см обяви ТАСС

А на риболов ловял китове само с една ръка. Това е и единствения човек на света, който е яздил амурски женски и мъжки тигри, гол до кръста.

Всъщност, цялата тази пропаганда е насочена основно за вътрешна консумация в РФ. Поради спецификата на Интернет, просто изтича и зад граница.

И, представяш ли си, европейците припознават себе си като адресати. Че и вярват. Що ли?!!

Като не искате СССР, на ви ЕС ! ЕС = СССР

Даже и с целувките е същото. Поне Брежнев се мляскаше с Тошо. А Юнкер щом се възхищава и се целува с бодигарда му значи смятайте какво е евронивото:)))

Е па нали има свобода на словото и печата. Или свободно може само да се ругае Русия?

Руснаците както обикновено и винаги лъжат

Евреин, а доказателства ще представиш ли. Казаното от теб без доказателства е лъжа. Ако беше човек от отсрещната страна, щеше да те осъди за клевета. Прави впечатление, колко сте изпаднали русофобската пропаганда. Пълна импотентност и примитивизъм.

Кретени, сър.

Явно Уикилийкс попари доста "демократични" чиновници в ЕС и САЩ-сегашната кампания срещу Русия е от рода "крадеца вика дръжте крадеца"...

Преди малко Тръмп заяви, че ЕС е мафиотска организация. Не чудно, щом Боко и Цецо са там

В статията става въпрос точно за хора като теб.