Експерти се обявиха против сливането на БНР и БНТ

Работната група по създаването на новия Закон за радио и телевизия предлага обединението на двете обществени медии БНР и БНТ. Експерти обаче се обявиха против сливането.

Обратно в новината

Коментари - Експерти се обявиха против сливането на БНР и БНТ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нарекли Волгин експерт...

От тъмна доба наискачаха жабите. Оле ле сливане. Ще има сито. Баджанаците и прочие свински черва пребледняха. Да така е. Вън поръчковите нахални журналисти! Вън манипулаторите! Особено вън оная п., която с пяна на уста хвали всяка година лезбийките и педерастите за парада им в София.

Господин Чолаков, сливането на БР и БТ в една институция не е ограничаване на словото а административен механизъм, за по добро управление. Така е във всички стари членки на ЕС. Въпросът е да се получи ДЕполитизрането им, те да не живеят под политическата шапка на дошлата на власт партия. Това е основен демократичен принцип РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТТИЕ и независимост от политическата власт и се изпълнява стриктно в страните с развита демокрация на Европа. Това се постига със специално законодателство ,което изисква от главата до петите управлението и работещите журналисти да се избират само на професионалния принцип с открит публичен конкурс без участие на управляващите в избора, да се прекрати спускането на парашутисти журналисти на принципа на политическата шуробаджанащина. Също и да се премахнат рекламите изцяло , така както е в развитите европейски демокрации. Там има по 4 минимум държавни ТВ канала, които си имат социологически агенции и само чрез тях се мери рейтинга на политиците. Идея за България- алтернатива на статуквото

Чолаков и Волгин са от НБУ с ректор министър Игнатов -най видния представител на Отворено обществото и се занимават под неговата диригентска палка с американска антропология . Какво разбират от европейка демокрация!