Коментари - Медът бил най-доброто средство срещу махмурлук | dnes.dir.bg
назад

Медът бил най-доброто средство срещу махмурлук

Британски учени твърдят, че медът помага идеално на тялото да се освободи от токсичния ефект на препиването, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Медът бил най-доброто средство срещу махмурлук | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опитвам с бира,ама не става-вече съм на петата,а ефект-нулев.Кой да слууушшашш,баси...

ЗАБРАВИХ, ДА ДОПЪЛНЯ . СЛЕД ПРЕПИВАНЕ ОСВЕН ДВАТА АСПИРИНА ,ДОПЪЛНИТЕЛНО ЕДИН БУРЕН СЕКС / АКО МОЖЕТЕ / СЪЩО ДООПРАВЯ РАБОТАТА.

ТЪПАНАРИ ТАКИВА ЗАЩО ЩЕ ИЗТРЕЗНЯВАТЕ КАТО НАЛИ ЗА ТОВА ПИЕТЕ ЗА ДА СЕ НАПИЕТЕ. СИГУРНИ НАЧИНИ ЗА ОТРАЗЯВАНЕ ПРОБЛЕМА СЛЕД ПРЕПИВАНЕ СА : СЛЕД ПРЕПИВАНЕ ПРЕДИ ЛЯГАНЕ СЕ ИЗПИВАТ ДВА АСПИРИНА , НАЙ ДОБРЕ НА БАЕР С ВИТАМИН Ц. АКО ПРИ ПРИБИРАНЕ ИМАТА ОЩЕ АЛКОХОЛ В ЩКЕМБЕТО И ИСКАТЕ ДА ГО ИЗХВЪРЛИТЕ ,ПИЕТЕ ЗА КАПАК ЕДИН ВЕРМУТ 200 ГРАМА И СКОРО ЩЕ ВИДИТЕ КАПИТАН ДРАЙФУС.

А не може ли просто да пият англичаните с мярка. Като съм ги гледал на Черноморието и 10 литра мляко с два буркана мед на човек няма да им помогне.

медът е за тези които чувстват нужндата от него ( който няма тренинг има махмурлук (редовното постене))

Британците може утре да открият и медовината известна на Българите повече от хиляда години. На света няа нищо ново от хиляда години и , че и повече само са му сменили пандеката или сложили целофанче. Наздраве, пий Народе и да не ти пука от вестникарски драсканици. Българина е твърдоглаво издържлив и ще чете поне още хиляда години весели щуротии къде зимуват раците. Наздраве.

Аз си имам собствена рецепта - на мен поне ми помага - като усетиш, че си минал границата, изпий 2-3 пресни сурови яйца /но от сигурен производител/. А също така помага и сладолед - в неогранечено количество! Наздраве!

Британците може утре да открият и медовината известна на Българите повече от хиляда години. На света няма нищо ново от хиляда години , че и повече само са му сменили пандеката или сложили целофанче. Наздраве, пий Народе и да не ти пука от вестникарски драсканици. Българина е твърдоглаво издържлив и ще чете поне още хиляда години весели щуротии къде зимуват раците. Наздраве.

Рецептата против махмурлук е много проста - вода, вода и пак вода колко се може повече, проверено е многократно. А нации които се напиват с бира да не учат нации които изтрезняват с бира как се пие.

Абсолютно си прав. Весело изкарване

Кажи им британски учени и повече не ги обиждай :-) Няма по-добър лек за препиване от хубава, гореща и люта шкембе чорба. Отивам да си сваря една ...

Дааам, преди няколко години замалко да забранят щкембето в ЕС. Чудя се как ние първи не подхванахме тази инициатива! Но не е късно - имаме достатъчно кадърни управници, които решително да кажат НЕ!България БЕЗ ШКЕМБЕ! И да сме отново първенци за нещо!

Хора, преди да започнете да пиете, глътнете една лъжичка зехтин и се раздвижете. После никога не пийте на екс, а с малки глътки и винаги замезвайте. А ако все пак сте се "оляли" - на сутринта зелева чорбичка и гореща шкембе чорбичка. Виждате ли колко е просто? Ако спазвате всички тези вековни похвати, ще се убедите, че алкохолът изпит на малки дози, е абсолютно безвреден в произволно големи погълнати каличества. :) А простаците и неопитните нека да ги боли глава!

Зелевият сок е най-добър по простата причина, че в него съдържанието на ензими е много високо. А за да нямате проблеми не само в пиенене, но и с излишно консумираната храна, почвайте празничните вечери с половин чаша вода, обогатена с йони на йода, за да помогнете на щитовидната си жлеза.

Уважаема, пиенето не е за деца и за жени - иначе е вярно това, което казвате.

Съгласна съм, че пиенето не е за деца, но чак пък да не е и за жени? Защо е тази дискриминация? Или на мъжете ви е по-удобно жената до вас да е трезва, за да ви носи, да шофира, да шъта между кухнята и масата! НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ! И жената е човек, и на жените им се иска да седнат с чаша хубаво питие!

Англичаните се напиват от най-обикновена бира. А ние с бирата изтрезняваме. Така че ако британските учени дойдат тук, ще публикуват други резултати.

Преди години бяхме на тежка трапеза в Родопите. Много луканки и много печено се изяде. На половината на гощавката донесоха чинийки с мед и ни приканиха да прекъснем за малко с гощавката и да си вземем по 2 с.лъжици мед с чаша вода. След като минаха 15-20 мин. продължихме. Странното беше, че чувството за ситост беше изчезнало и като че ли едва ли не бяхме консумирали толкова вного храна и напитки. Оказа се, че медът има не само свойството да гони махмурлъка, но и да разгражда мазнините, поради което по време на дълги трапези е задължително да се приема и мед, за да издържи човек на натоварването.

Ти си бил при дъновисти, брато! Водата гореща ли беще? Така още по-лесно се изтрезнява - особено на Рила!

Аз пък знам, че най-доброто средство е човек да си знае мярката, да започне с хранене, а не с много пиене, да си хапне филийка с масло преди всичко друго, ако има намерение да пие концентрати, и да не смесва добрия алкохол с тъпите "безалкохолни" подсладени с изкуствени боклуци, боядисани с химия и ароматизирани също с фалшификати! Безалкохолните са абсолютен боклук, за пиене стават само домашните натурални сокове, разредени с бистра водица, и алкохолът с мярка, а после един топъл душ преди лягане, един след ставане, чай, мед и лимон на другата сутрин - и човек е кукуряк без главоболия и без мъгла в съзнанието!

Ти ако вършиш всичките тия глупости след чаша вино, по-добре не пий алкохол!

Аз изобщо се къпя вечер, за да спя добре, и сутрин - за да се събудя наистина. Не е толкова сложно! А като си помисля само за "ароматите" около някой си, набухал се яко от вечерта с тлъсти меса и тежки напитки, а на сутринта - още по-яко със шкембе чорба с много чесън и червен пипер ... и вече ми призлява! Въпрос на вкус! Чистата храна и вода спасяват не само то махмурлука, но и от много други неприятни неща в живота!

Ллеле, лллельо, ама наистина си болна! Тов бива, бива, ама да си компетенция от лекарите в Горна Оряховица, през пилотите от Судан и сомалийските пирати - и ТОВА бива! Ама няколко часа преди НГ да казваш как и от махмурлук да се пазим (съчетано с лекция за вредни безалкохолни) - те това ми е мАло вИше! Но ще посъветвам съвета ти - ще си намажа филийка не с масло, а направо с мас, ще си изкОпам картофи от градината, ще люсна кило нестандартна лютеница с кило шльокавица (също нестандартна), че даже и с вазелин ще се намажа непрекалено.... Ааааман от тебе бе, жено!

Хи-хи-хи! Не забравяй една много кисела зелка, добре гарнирана с червени капии, пълнени с боб - може да има останали от Бъдни вечер - тогава освинването ти е гарантирано, може и да не се занимаваш с пържоли повече .... Ха-ха-ха! Въпрос на вкус, както казах! Весело изкарване, все пак!

Много точно казано! Поздравления!

а кога си взимаш хапчетата не разбрахме?три пати на ден ли или по-често.

Даааа бе 1 литър вода преди лягане... Ако си пиян, след толкова вода може само да драйфаш...

Те затова ли ингилизите като додат у нас се нацепват като талпи?

Зелевият сок е най-доброто средство срещу махмурлук. Е има и някои странични /музикални/ ефекти, но и това ще го преживеем някак си.

Най-добре е бульон трезве/зелева чорба/!!!

А стига с тия англичани и стига с този ЕС.Стига и с тези класаций дето сме все на последно место. Да се спаси6 от махмурлук според моите царски иследвания е една гореща, гореща шкембе чорба с добавени в нвемного лют пипер, яко чукан чеснов лук , черен пипер и една бира за капак... А вие британски не знам какви, дрън - дрън...

Абсолютно! И преди, и след - върло люта шкембе чорба, но без оцет.

най-сигурния начин да си останете 3 дена къркани и да ...