Радев: Мажоритарният вот крие редица рискове

Румен Радев заяви, че е твърд привърженик на мажоритарния вот, но той крие редица рискове, а по начина, по който се предлага, може да взриви политическия модел.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Мажоритарният вот крие редица рискове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

майка ми която е покойница ми каза следното, когато пенсията й по времето на сдс от 147 й стана на 47, МАЙКА през Турско Робство не сме живели така, както сега... Аз бях дълги години безработна - сдс, ндсв, герб-децата ни... не се оплаквам. турчинът може да не ти помогне, но няма й да ти навреди. докато българина е лош ма`ериал. Българинът е злобен човек, той гледа изгодата. А изгодата именно в тези години, времена къде е, къде са парите, при кого са парите , при мюсюлмани, мохамедани, цигани. Не сме мързелив народ. Баба ми идвайки от войната са били девет деца и то преподавател брат й по гръцки език в София, имали са магазини отнети след 1944, били са на братята й, ние тракийците сме трудолюбив народ, но няма смисъл да продължавам... всичко се вижда с просто око. за тях най-важното е парата. многото пара. на запад имат пари, но никога при тях е нямало комунизъм, социализъм, както си искате така ме четете или подменете... прости са били дедите ни, но не са били алчни като сегашните... изключвам западните държави

Защо се страхувате от мажоритарен вот. ДПС и ДОСТ щели да вземат всички гласове и кво от това ако българин/ка спечели депутатско место в смесен регион като Кърджали и във връзка с това ще се обоснова защо мисля така. При смесен вот, мажоритарно избираш Вежди, получаваш Караянчева. Нищо против Караянчева. А какво направи Караянчева в град Кърджали. Уволни едни и на тяхно място сложи нейни си хора и след това започна да се подмазва на мюсюлмани и мохамедани и цигани. Нека каже кой безплатно й направи ремонта в столицата. Кой,кой - двамата братя цигани и в замяна какво са й казали. Не искам да пипате нашите хора, демек децата им. И вие от Герб говорите за демокрация, справедливост, права. И с назначаването на ваши хора мога поименно да ви изпиша предприятия, фирми, учреждения. Да, нямаме нищо Бойко Борисов, но имаме против диктатурата, оод, които пазите не с ръце, а с айде да спестя. както навремето при сдс ни казваха на нас безпартийните - по-добре турчин отколкото комунист. оправете си нещата, защото в случая едни богатеят , а други мизерстват. нямам предвид себе си, не искам да се изкарвам мъченица, защото имаме ръце и ходим да копаме, да чистим кенефите в булгаристан, да чистим кенефите на запад, но има хора болни, на легло, Цвета много добре е запозната с тези неща, защото именно тя е от беден работнически род, но... точка... щом ви харесва това, нека да е, но ми е жал за страдащите млади, не толкова млади и възрастни хора-студ, хляб и кисело млеко, а децата им не могат да им помогнат, защото и те са още по зле......

Още от стъпването в длъжност трябва да има ясна визия, позиция и план за действие..На България и предстои страшна криза. Да, да, да ще изпадне в дългова криза. Пропорционалният вот 25 год. далавери, игри, наши ваши, крадене, лъготене. Смело напред и внимателно с Посрано 20.

Виждам че троловете на Козяк са задействани. Явно американските глобалисти не се примиряват със загубата и още смятат че света им принадлежи изцяло. Включително и малка България. Не пускат кокала гадинките и квичат неистово.

Голям умник се извъди тоя.Та се взе и насериозно.Може би е бил добър военен, но не и политик ,какъвто трябваше да бъде.

Мишок.

Предвид реакциите на управлявашите, рисковете явно са за тях! Ако не приемат волята на хората от народа, изразена чрез референдума, предлагам да излезем на протестни действия!

Славиии Слави всеки гледа да те издъни

народа сам се издъни така яко че ще плачи вместо да се смее на новото шоу

повръща ми се от тоя, противен тъпанар и руска подлога

Радев - ехото на Позитано!

Дори не ни се повръща вече!Лайнар мръсен!

кои сте вие бе мамицата ви мръсна предателска, на такива като вас не трябва да се позволява да живеете на свобода и да пробутвате вражеска пропаганда

Козяшка трагедия миризлива!

От тук нататък 5 години каквото чуете от Позитано след малко ще го чувате от Президентството! Без изключение! На ви сега "независим" президент! И най-вече го казвам на тези които не са избиратели на БСП, но твърдяха, че Радев бил независим и гласуваха за него! Не си научихте урока 25 години! Сега е добре да знаете, че фактически президент на България е дуетът Нинова/Йотова!

това с тази мажоритарна истерия е наивно, глупаво и лицемерно и обслужва неясен и нездрав интерес пълна заблуда която ще бъде пагубна за българския народ и държава

Сега ще видите с какъв "интелектуален колос" се сдобихме за президент. Всички вие , които го превъзнасяхте и изпаднахте в истерия да го хвалите и лансирате за президент!

Разбира се че смесената избирателна система е по-добре. Иначе се губят понякога и 70% от гласовете и се и избира някой с 25-30%...

Проблема не е в мажоритарен или пропорционален вот, проблема е, че в единия и в другия случай ще бъдат избрани същите, и най големият проблем е, че нямаме подготвени кадри и това е ммного жалко!!

Разликата между мажоритарния и пропорционалния вот е именно в рисковете. Мажоритарния вот ги крие, а пропорционалният ги показва вече повече от пет избора. Все избираме говеда в НС.

Този започна да издиша преди да е станал Президент, бе

Да почнете с плювните, когато си поеме длъжността!

Бил си и командир и командващ и не се прави на велик политик, ами вземи трезво, прагматично и далновидно, като войник прецени нещата и тогава реши, а решиш ли знаещ как е - няма отклонение от решението! И един съвет, от личен опит по коридорите на властта, - по-малко говори и повече действай, защото в думите се крият капаните на двуякото им тълкуване от тези които не са съгласни с теб, а така също и на тези които сега са с теб, но не знаеш кога ще се обърнат срещу теб (последното винаги се случва, повярвай ми, само момента зависи от това кога ще настъпиш интереса им или ще ги ограничиш в нещо което смятат за свое неизменно право)! И още нещо, Радев! Ка то седнеш в кабинет на държавния глава знай, че не всичко което ще ти пишат и ще искат хората наистина ще стига до теб и че всяка кореспонденция, особено от държавно или междудържавно ниво преди да постъпи в ръцете ти ще мине през много ръце и очи и никога не изключвай това, че някой от твоите противници, врагове или ментори вече не е получил тази информация!

Референдумът в незрели общества е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСЕН инструмент. Пълна нелепица.

А конкретно мажоритарния пазар на олигархията. Малки партии абсурд да влязат.

Ето така се разбиват здравите социалистически семейства-Децата на запад и в Америка,а родителите към Москва.Няма лошо.

Радев за няколко дни откакто е избран и откакто му дават трибуна се извърта на 360 градуса всеки път,когато си отвори устата.Още на 14.11.16гРадев заяви пред журналисти след срещата си с Р.Плевнелиев:Имам уверението на президета,че ще ВОДИМ консултацииза бъдещ служебен кабинет.Имена на министри НЕ СМЕ ОБСЪЖДАЛИ.На въпрос би ли коорденирел усилия с президента Плевнелиев за служебен кабинет,Радев посочи,че ТОВА Е БИЛ ДУХЪТ НА ПОКАНАТА за срещата и допълни,че предстоят редица стъпки.Да ама Не-бог да прости Бочаров.Корнелия каза ,това е задължение на настоящият президенти...Радев запя тази песен.Всеки може да направи справката!!!

В Длъжност е настоящия до 22.01. 2017г. Друг не може да му ползва задълженията- длъжността. Тръмп не е положил клетва, Радев също. Обама и Плевнелиев са по Конституция президенти до полагане на клетва от следващите!

Така каза, но КУрнелия го смъмри и дотук. Генералчето вече влиза в ролята си - каквото му тропнат, това ще прави! Сега ще видите този "истински мъж" и "човек на честта" как изпълнява всяка заповед смирено и раболепно!

Така и така не е стъпил в длъжност да се качва в самолета и да отлита за Масква.

Да долита тук, не да отлита!

Другарю Радев,защо не се яви на изборите като независим,за да те видим на кое място щеше да бъдеш.Лъжеше под път и над път заедно с Курнелия и сега да ти е честита зависимостта.Не си бил наложен от Москва,а кандидатурата ти беше издигната след консултацията на Нинова и Първанов именно в Москва.Няма да разединяваш хората,а именно това правехте при обиколките си.Отричаше всичко направено от ГЕРБ,плашеше хората,обещаваше им пенсии,благоденствие и всичко което те искаха от теб.Хайде сега изпълнявай и не прави крачка назад от казаното,защото партията не прощава никому,народа също.

По изказванията му за "някакви кръгове" и "г-жа Бокова" личи какъв е. Навремето починалият при съмнителен инцидент депутат Илко Ескенази беше казал: "Комунистът е като маймуната. Колкото по-високо се качва, все повече му лъсва червеният задник"

"задник"... син, или пембен е, а?! Не мислиш ли, че и ти си нечия "маймуна"?! На Обама, или на кого? Защото от "изказванията" ти личи, накъде те е духал и отнесъл "презокеанския вятър"...

Цацка ти още по унизително!

Радев, погребвай БСПто и ще съжалявам, че не съм гласувал за теб.

"Същите кръгове, които провалиха кандидатурата на г-жа Бокова за ООН, явно дирижират цялата тази кампания". Тези кръгово провалиха не само Бокова а и всички други кандидати на страните, които не спечелиха.:)

За мажоритарния вот са гласували само 35% от имащите право на глас в БГ, къде дженеръл Радев видя "категоричното желание на българския народ за мажоритарен вот"? Или и той се опитва да ни заблуждава, като останалите управляващи!

какво казва генерал Радев, си е твой проблем! Анализът му е много точен.. Пак прочети, белким схванеш...

Че на останалите да не съм им сложили пранги. Няма да се съобразяваме с хора дето ги мързи да гласуват, а после само мрънкат.

е ПРАВО, не задължение!

Това за ''риска с мажоритарния вот'' БСП го повтаря вече 20 дена! Радев, ти защо повтаряш дословно тезите на Корнелия Нинова и позитановската клика? Ти позитановски трол ли си?

И не само БСП го "повтаря". Чети, информирай се!

Президент Радев, много ще Ви замоля да не ме отчайвате... Позициите ви по всички важни въпроси откакто Ви избрахме странно съвпадат с тези на БСП...

До Гост: А може бсп да са си променили позициите спрямо тези на Радев. Жагно е, че позициите му са различни от тези на Герб

И аз на това се надявам... искрено...

Фири

За мене Радев вече е ясен. Той ще следва 100% политиката на БКП и по-точно квот му каже Курнелия. Курнелия я фана шубето че при мажоритарен вот може да не вкара и 38 депутати а само 3 примерно. И за тва са врътките.

Да не се окаже че изведнъж така наречения Чехльо президента Плевнелиев се окаже цвете в сравнение със този юнак на снимката?Ние си имаме народна приказка по тоя случай .....На нов началник и малко прасе не радвай не се знае каква свиня ще излезе!

другарю радев, дори ходенето до тоалетната крие рискове, но за това хората просто не се сещат да си помислят. след, като се знаят рисковете, то няма нищо научно в това, те да бъдат намалени до минимум. нещо системата ли те притеснява? защото тя е най-големият риск за всички :-)))

Попрочел и той нещо от вестниците колкото да се изкаже. Сега ще видите какво е да имаме бивш униформен президент. Има и да хъка и да мъка.

ся жена му ПР на републиката ли ще става???

доказателство за това.

Като му гледам плешивата и клепоуха физиономия на този, направо тръпки ме побиват!

Грозна физиономия - грозни и гадни мисли! - А.П.Чехов

Abu Talib

По времето на Искра Фидосова предрекох, че ако продължават да приемат кодекси ще се сурнат.Е, сурнаха ли се тогава.Сурнаха се.Пак повторих думите си при изготвянето на новите промени в този скапан ИК, пак се сурнаха.Ще се сурне и Радев, ако продължава да счита, че това е легитимен акт на НС.Да прочете първо на първо член 84, т.1 от Конституцията, за да проумее, че НС приема и изменя само законите, но не и кодексите.Няма делегирано подобно правомощие. Следователно, приетите кодекси са НЕЛЕГИТИМНИ и ПОРОЧНИ?! Въобще да не слуша пишман конституционалисти, които ще започнат да му цитират ЗАН.В частта, която указва, че с кодекс се урежда голям клон от науката противоречи на Конституцията и по силата на преходна разпоредба е мълчавило отменена. Мога да допълня, че това са маймуни в правото, които все си мислят за клона, на който са кацнали...

Защо партиите не агитираха против въпросите в референдума преди провеждането му! Причината не е, че се надяваха да не успее. Причината е, че се провеждаше едновременно с президентските избори. Усещаше се, че хората виждат във въпросите от референдума възможност за крясък срещу политическата система. Агитация на дадена политическа сила срещу въпросите можеше да доведе до отлив на гласоподаватели от кандидата на съответната партия, без да доведе до ефект в разязняването на вредите от положителните отговори по референдума.

Още един ПРЕСЕН ПРИМЕР за СОЛИДАРНО със народа МИСЛЕНЕ изразява бележития и изтъкнат НАРОДЕН ИЗБРАННИК Волен Сидеров по въпроса за мажоритарното избиране след днешните му консултаций при президента Плевнелиев.Гнева му визира пряко до неотдавнашният приятел Слави Трифонов че видите ли привиквал ги пред НДК да ги пита какво мислят по въпроса.То е ЦИРК на ЦИРКОВЕТЕ довчера изобличаваше ГЕРБ със днешна дата иска КОАЛИЦИЯ със тях за ссътавяне на правителство заедно със ДРУГИТЕ ПАТРИОТИ От ПАТРИОТИ АМАН то всички се патриотизираха.

Радев още не е станал президент и цяла България го намрази. Само верните на Позитано 20 му стискат шлифера. Много грозен,смешен и антипатичен ! Няма как нормален човек да изтъква ''че е рискувал живота си всеки ден'', все едно стотици хиляди българи не го правят!? Този Радев сам се изтъква,че е ''герой''. Натрапник.

Добре, защо са тези хули! Всеки човек има право на шанс, особено пък Радев, за когото гласуваха над 2 милиона избиратели. Между тези 2 милиона не е сигурно, дали левите или десните са повече. Лично аз, съпругата ми, тъст ми сме гласували за него, като за пръв път ми се случва да гласувам за ляв кандидат. Гласувал съм включително за Сидеров срещу Първанов. Радев със сигурност ще се опита да е надпартиен, да е независим. Ние нямаме интерес да го тласкаме да се капсулира в БСП, в левицата. Наистина допусна гаф със знамето над Крим, но след това изостави тази теза. Това се дължи на факта, че не е опитен политик, но това може да е по-скоро за добро. По всички други теми нямаме причини да не го подкрепяме, особено пък за позицията му за съдебната реформа, по която той не се различава от тази на РБ, че дори на ДСБ, Христо Иванов и Татяна Дончева. По отношение на референдума е прав. Никъде в света не съществува същата система, която със сигурност ще изкриви представителството. Малките партии трудно ще влезнат в парламента. Големите партии ще получат несъответстващо завишено влияние, което ще ги демобилизира и дори деморализира. Референдумът не получи необходимата продкрепа, за да е задължителен, така че дебатът е допустим. Освен това, няма по-подходящ от Радев, който да се опита да помогне на вносителите, които са на път да се самозабравят. Постигнаха огромен успех и като че ли нямат необходимите устои, за да могат да го понесат. Съдя от отношението им към парламент, депутати, по-рано към президент и въобще към човека. Не е далеч момента, в който ще започнат да си мислят, че Боговете са им братя.

Фири

ти щом си падал да гласуваш за сидеров...на мене най-нискотпо ми стъпало е боко за първия му мандат

другарю много си тъп, имаш само бръмчене в главата и определено не можеш да говориш, за мисловна дейност и дума не става.

Хич да не ти пука!

Фири

Кво да чекаме? ако Радев беше мъж на место и каже мажоритарка то курнелия рискува да не вкара ни един плазмодий в парлименто. И за тва гусинът дава дзаден.

Вижте например всички със каква начална статия е излязло днес изключителното демократично и народно издание ПИК .бг по въпроса за мажоритарното избиране.Пряко се напада Трифонов но косвенно уличава всички които са за смяна на системата.За това по долу вече бях написал за солидарната мислене Ето пресния пример със тази медия я имаме налице със ДНЕШНА ДАТА.

....и тоя ТУТМАНИК е ПОРЕДНАТА ГРЕШКА, за кой ли път ви ИЗЛЪГАХА КОМУНИСТИТЕ БЕ БЪЛГАРИииии??? Сега си БЛИЖЕТЕ ЛЮТИ РАНИ, а тоя ЩЕ ви ПРОДАДЕ И С въшлясалите юргани на "брацкия съвецки - Путкин"...без да му мигне окото , вижте му ПРИСВИТИТЕ УСТНИЧКИ и решете, за този ли тутманик сме чакали ДА ГО ИЗБЕРАТ НАИВНИЦИТЕ???

са застанали на Амбразурата и плюят ли плюят... зер чичко Сорос затова плаща! Соросоидите, полуобразовани и необразовани личности, са далеч от проблемите на обикновените хора, тънещи в мизерия и несправедливост...Те, не блестят със знания, ум, интелигентност, възпитание, не са наясно с реалностите... Ограничено мислещи грубияни са, които за лесни пари използват ниските си страсти, за да оплюват всеки и всичко, което не се харесва на НПО ! Жалки и продажни "Тутманици"...

Повече хора гласуваха ЗА мажоритарния вот, от колкото за теб руска подлого! Ти си последната дупка на кавала, която ще казва на народа какво е правилно и кое не е! Хайде марш, да се отчиташ на Корнелия Нинова ,мишко!

Не знам за Радев, ама ти със сигурност си една клавиатурна мишка. Грозна душа си.

Кое число е повече? 4 млн. Отказали референдум или 2 млн. Гласували вкл. Празни пликове?

А може би най-добре е вместо да елиминираме партиите да преподреждаме листите, Така ще ги контролираме. Ама всички партии единодушно са против. Защо ли?

За първи път балансиран,умерен човек ще оглави президентството и остатъчната простотия веднага си показа рогата.

нека не забравям, че самият Радев бе избран с мажоритарен вот. И определението му се отнася и за него самия, но в още по голяма степен за вицето му

Вицето му се качи на засиления трамвая, като Ламбо в една реклама, само заради нея не гласувах за генерала...цне че има значение

Кога стана каладжия кога ти почерня з..ника. Настоящият президент също се изцепваше по въпроси, по които има гугъл познание. Не се излгай още преди да си станал президент!!!!

Радев - Оценка на обстановката, Собствените сили..... На хората им писна да чакат нещо да се промени. Все по-зле и по-бедни. С лафове ще минаваш до време. Онези от Позитано 20 са свикнали с търчи лъженето и протакането и са част от 27 г. мръсотия. Посочи им стъпка по стъпка във времето, какво ще се прави. По-малко лафинджоис. Много се скъси дистанцията от Осанна до Разпни го. Чакаме!

Фири

Ти си живото доказателство, за кво гласувах кво излезна...

Зле си с мисленето!