Коментари - Мъжът, който блъсна с колелото си дете, се е предал в полицията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

леке

Да попитам, кога велосипедистите ще имат гражданска отговорност?

Мирослав Джоканов се държи като наглец, и той не е от тези, които се съобразяват с околните

Майката вместо да помогне снимала с телефон! Профан - в такива случай детето не трябва да се пипа докато не дойде спешната помощ. Ако му е счупено гръбначето може да доведе до смърт. Многознайковци. И добре че е снимала иначе нямаше да се залови и щеше да продължава да трепа особено след извършеното преди, чувствал се е безнаказан. Ако беше в Щатите - досега всички провинения щяха да му се отчетат и да лежи доста в панделата.

Агенцията за закрила на детето си трае. Родителите не са опазили детето в случаа. Велосипедистът не оказал помощ Майката пък вмисто да окаже помощ- снимала с телефон. Горкото малко момиченце. Дано се оправи миличкото

Кой знае къде са блеели дебилните родители, а после - друг им е виновен..... За тях също трябва да има не по-малко наказание!

Нека майка ти да бъде с мен.

Според тебе децата трябва да бъдат в специално обособени за целта места, като кучетата ли?

Малките деца не трябва да се изпускат на повече от крачка разстояние, мисли малко с празната си глава......

Инцидент от който никой не е застрахован. Както и да прегазиш и убиеш човек - никой не е застрахован. Виновна е съдебната ни система. Днес по телевизията казаха, че си е престъпник - първият път заловен с дрога - платил глоба, няколко пъти заловен да шофира без книжка - пробация, сега остава да го пуснат по живо по здраво.

когато стане някое престъпление и в хода на делото адвокатите на жертвата искат да покажат някои от ненаказаните престъпление на Нападателя /или обратното/, не им се разрешава, за да има СПРАВЕДЛИВО ДЕЛО. Аз не мисля така - по този начин Съдебната система ПООЩРЯВА престъпниците /или в обратния случай - не дава право на този без Минало, който убие или нарани друг с криминално Минало/. Те се възползват от съдебната система /американска или българска/, която има дава правото не само на втори шанс, но и на трети, четвърти и така, докато се случи нещо непоправимо, смърт или нараняване. Човек не може и НЕ ТРЯБВА да бяга от миналото си и това трябва да се има В предвид....ето такива неща като се случват - такъв трябва да се накаже с цялата строгост на Закона...ако съществува такъв, де.

до колкото разбирам от коментарите всички велосипедисти са ужасни нарушители на закона а пешеходците са светци..... утре кола ще згази някой на пътя и ще са виновни мотористи и шофьори.... идеята не е да се плюе наред а да се внимава и цялото отношение от злоба трябва да е насочено към внимание и толерантност....

това и да го пишеш, и да не го пишеш - ВСЕ ТАЯ.

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, по какво обвинение са го задържали?!

Средна телесна по непредпзаливост.

В момента прокуратурата го пише.

Реално това си е инцидент от който никой не е застрахован, пича си е карал по алеята и малката е изскочила пред колелото му и белята е станала, този лилипут може и пешеходец да го сгази ако не го види. ТОва да е урок за всички родители, децата на една ръка разстояние, когато не са в специалните обособени за целта места!

В парка не маже да се кара с бясна скорст, а за съжаление това е ежедневие.

Ъ-ъ-ъ-ъ, я дефинирай бясна скорост...... Колко е 10, 20 или 30 км в час. Вероятно може да се ограничи, кой къде, какво да кара, понеже хората са малоумни. Просто трябва внимание и отговорно поведение, еднита да пазят децата, а другите да СИ пазят децата....

Дори и на малко дете - да си кара у полето както си иска, или ако иска екстремни изживявания - някъде на планина...имало група от майки - тоя да не е СЛЯП, та да не ги види и ДА НЕ НАМАЛИ СКОРОСТТА, тъпанарино! Аз просто не мога да разбера - ТОВА защо не се разбира!

Ако всички предпочитаха колелото пред автомобила нямаше да има смъртни случаи в градовете.Стига сте плюли колегите.В един парк може да се направят вело алеи и на има и забранени зони за колела.Ама къде толкова акъл у тиквениците.

Трябва акъл и у велосипедистите. Не може в парк да се кара с бясна скорст, което е ежедневие в Южния парк.

има късмет майката че е било колело а не кола.... тя изобщо не е имала поглед над детето в момента на сблъсака.... не ме разбирайте погрешно не оправдавам колелоездача щото това да пазиш околните е изцяло негова грижа.... младо момче а не се е съобразило че покрай деца се кара бавно.... утре като се качи на кола пак ли така ще внимава....

Дори и възрастен може да бъде прегазен, защото карат с бясна скорст, а повечето дори нямат и звънци.

Опасявал са за сигурността си? Явно така го е посъветвало адвокатчето. Като е бил толкова притеснен защо не е отишъл направо в районното, ами се кри два дена?

още вечерта се е предал в районното.... какви 2 дена стига лъга хората....

Изчака да види дали ще могат да го намерят, дали са успели да го снимат, дали е живо детето и след консултация с адвокат се е предал... Защото ако беше само поради опасения за сигурността веднага би звъннал на 112, но щом не го е направил и е избягал от мястото на инцидента цялата работа много повече прилича на опит за бягане от отговорност и от наказание(което би било доста вероятно ако не го бяха снимали)!!!

ти се дава нещо /или ти е приятел/ за да го защитаваш - като е ЯСНО ,че този ненормален с колело е яздил, карал, байкирал не в СЪОТВЕТСТВИЕ С ОБСТАНОВКАТА...по-долния го е написал така както трябва!

постинг, пардон :-)

Няма какво да обвиняваме и майката и велосипедиста. От 30 години целенасочено образованието го забиха девет лакти в земята. Ефектът е налице - малоумни и колоездачи и шофьори и пешеходци. НО къде е обкщината? Защо за периода на едно цяло поколение не сложиха нещата в ред? Не може на една обща ливада да са и кучкари и велосипедисти и ролеристи и дечица и възрастни, трудноподвижни люде! Общината трябва да бъде съдена - отдавна трябваше да създаде определени и заградени места за кучета, нормални велоалеи за велосипедисти и останалата част да бъде за разходки и игра на децата. Нарочно ли ни вкарват в някакъв кошмарен филм непрекъснато? На такова нещо ми мирише. А ние им плащаме заплатите и на общинарите и на политиците! Време е да им поискаме сметка за всички проблеми, които ни заформят.

Принципно е така, но ако напълниш една чаша с повече вода, отколкото е нейната вместимост, тя задължително започва да прелива. София се претъпка, Южният парк-също- заприлича на някакво тържище... Просто трябва да се внимава в калабалъка, особено големите- децата нямат още развита тази способност. Бащата на детето се държи много достойно.

Много съм съгласна с това, че София стана претъпкана. Според мен, трябва да се помисли да се спре наплива на провинциалисти към София. Не се диша вече!! Моля, кмета на София да вземе мерки с нашият роден град! Благодаря

Хората от провинцията не умират да идват в София, но в повечето случаи не им се оставя избор. Няма друга държава, в която тотално да се затрива всичко извън столицата и да няма никаква грижа за регионалното развитие и планиране на развитието на регионите на национално ниво. Ако имаше достойна и конкурентна работа навсякъде, никой нямаше да идва в този претъпкан, шумен, мръсен град София. И тогава вероятно нямаше да е претъпкан, шумен и мръсен. Нали ужким щяха да изнасят поне държавната администрация настрани? Е какво стана? Не можаха да си надвият на интересите.

Изгледах репортажа и ми стана ясно къде е проблема.Майката през цялото време се подхилкваше като разказваше все едно е станало някое коте.Като има безхаберни родители ще има и такива случаи.

А откъде го изровиха тоя китаец ?

той е монголец

Адаш дай линк за репотажа !

В вести го гледах а те качват от нова тв.Иначе ако сложиш линк трият коментара веднага.

Илияне!

Фейсбуук поколение ! Много е важно да изглеждаме добре пред камерата другото няма значение !

снимки от камери, които ясно го показаха - нямаше да се предаде. Неявяването си е вече престъпление. Този съдя който му даде ефективен затвор поне 3 месеца, бих го поздравил. Трябва му само месец в панделата да се позабавляват с него. Значи той по живо и здраво да ходи, момиченц;ето неподвижно месец на легло. Кръстни мъки за него и за родителите му. Добре че не съм му баща. Ще го убия това копеле!

мазен и не слизаш от колата си

Слезте от колите и тръгнете на работа с велосипед ! тогава няма да изпитваш нужда да караш в парка ! От 5г (от април до ноемрви) всеки работен ден съм с велосипед - 14-15км на ден :) Не са много , но наркая на седмицата вече гонят 100км :)

Къде с велосипед? Алеи няма, а и тези, които ги нарисуваха са -.30 сантима широки. Ако залитнеш от някоя дупка, ще намажеш колелата на автобуса и ще го вкараш в беля. А, да не забравяме, ще се надишаш с изгорели газове от старите евро дараци, за цял живот. Велоалеи, но нормални!

На Ганьо все нещо му пречи !

изказване в стил: направо се самоубий и без тва някой ден ще уреш.....

А от Ноември до Април какво правиш? Аман от смръдльовци еколози

Хвалиш ли се или се оплакваш ? Карането на велосипед в София не е здравословно и безопасно. С велосипед само където има чист въздух, а не бензинови пари !

непременно ли колоездачите трябва да минат през паркове и градинки. Няма ли други пътища - други възможности. Ако трябва и колоездачите да дишат свеж градински въздух да ходят пеша. Защо трябва да дискриминираме шофьорите - по същите причини и те да минават из парковете, което и става. Парковете са за децата и хора - да играят на воля. А това ко..пл..ле е изрод - той ве„че е възрастен и така ще бъде и по-нататък. Ако си купи и някои трошляк - ще се бе по пътищата - с една дума селяндур - състояние на духа. А това момиченце може да остане и куцичко. Добре че нямам роднинска или прияелска връзка с това детенце.

Велосипедистите къде да карат? В парка не ги искат, по тротоарите не ги искат, шофьорите ги псуват, че карат по пътя, какво правим? Цяла Европа хората карат активно велосипеди и по пътищата, и по паркове, само в България пак излязохме най-умните да даваме акъл кой къде има право да кара.

D_T

В Европа ако осакати дете с велосипеда ще лежи в затвора ефективно и то не малко... особено ако избяга от мястото на инцидента. Ама друго си е да даваме само едната страна на нещата...

А я може ли да си карам каруцата у парко? Нали Софията свубодна даржава аз от село, сакам и я у парко

живея в Щатите. Там законите са железни и се спазват желязно. Дете или възрастен на велосипед да кара без каска- Боже опази. Ако стане някаква инцидент, падне и се наложи и най-малката медицинска помощ, ако си бил без каска - плащаш, дори и да имаш здравна застраховка и де одират! Досега не съм виждал в градинки и паркове - които не са много да карат велосипедисти - там има само кучета на верижка и деца. Но след кучето се почиства винаги и има специални метални кошове където се изхвърля пликчето. Каквото забравя - намирам го на другия ден на същото място - било термус, шапка, дрешка или играчка на детето. Верно, живея в добър квартал.

само на екскурзия! Съвсем не е така, както го описваш, макар и да има истина в описанието.

Случвало ми се е много пъти точно в Южния парк пред колелото ми да изтича някое дете или пък домашен любимец. Затова не трябва да караш бързо като някакъв фанатик, а трябва да мислиш, да се оглеждаш, да си готов винаги да спреш. Ако е имало някаква опасност, се извинявам на родителите, дори да не съм аз виновен. Те ако са свестни хора (а повечето са), също се извиняват, че детето им се е втурнало така. От едно "извинявайте" никой не е умрял до сега. Повече хора трябва да го осъзнаят този факт, а не веднага да скачат да правят скандали.

А защо не се запиташ - там място за велосипедисти ли е?

е то и на кучетата изобщо не им е мястото там, общините и инспектори назначиха, които получават заплати от нашите данъци, но не се и вясват в парковете. Регулация! Заградени пространства за кучета и маркирани алеи за велосипедисти, ПО КОИТО ДА НЕ СЕ РАЗХОЖДАТ КУЧКАРИ И ДРУГИ!!! Както е в западна Европа. Култура, респект и най-важното, общините да си свършат работата, за която НИЕ им плащаме!

Паркът е за всички, включително и за велосипедисти.

А къде да науча дъщеря ми да кара колело. По веоалеите ли? Караш си с 10-15 км/ч около хора и НЯМА как да стане инцидент. В случея този кавал е карал като луд за да натроши така детето!

3евзек

Няма нито закон, нито знак, който да забранява.

Stan Stan

Добре правите, но трябва да сте наясно, че сте извън закона. Не можете да карате в парка велосипед. Е, може да се направи изключение за съзнателни, внимателно каращи като вас, но се вижда, че не всички са такива.

3евзек

Кой закон? Някой измислен? Забранено е да се кара по пешеходни зони, а именно тротоари и пешеходни пътеки. Останалото са фантазии.

Целия проблем на нашето тъпо общество олицетворено в една ситуация. Вината винаги е някъде посредата, едните казват парка е за нас, другите парка бил за тях, все за някой е парка и според едните и другите няма място за другия. Ние сме хора съжителстваме заедно и ако всеки отстъпи по малко, съобрази се с другия, може би накрая ще имаме по-добро място за живеене.

Кога накараш кучкар да отсъпи - ела ми кажи.

D_T

Казваш, че вината е посредата, но закона казва друго. Велосипедистите нямат право да карат по тротоарите и пешеходните зони, а парка е точно това. И всички велосипедисти (в това число слагам и себе си) с изключение на децата де юре нямат място в парка, но когато караш внимателно и се съобразяваш с другите никой няма нищо против теб, НО си длъжен да се съобразяваш с другите, а не те да се съобразяват с теб когато ти нямаш право да бъдеш там с колелото си освен да го буташ. Когато ходя на работа с велосипед и аз минавам през южния парк по ред причини и неуредици в милия ни град, но ако има хора и особено деца карам бавно като мравка готов да спра във всеки момент защото децата са непредвидими...

ами те и колите нямат право да са паркирали на тротоарите ама са там... то когато закона позволява да не се спазва така става всичко нагоре с краката...... както казват в Италия: - можеш какъвто закон да ми измислиш стига да не ме караш да го спазвам....

Значи може да строши крачето на детенцето, ама го е страх да изяде два-три заслужени шамара от бащата? И то не е сигурно, че бащата би прибегнал до саморазправа. Лекенце нещастно!

Поставих ти плюс, нооо...докато не разбереш ситуацията не съди, защото утре ти може да си в това положение.Аз съм не само баща, но и дядо и най-ме е страх да не сгафя с някое невинно дете особено когато карам в комплексите и там съм като мравка.Но сигурен ли си, че и бащата не е за шамари-примерно казвам.Жалко за невинното дете, за стреса и страданието.Чест му прави на колездача, че се е предал, но наказание трябва да има.Също и превенции, защото много от подрастващите не си зная мярката.

Виж сега! Ако летиш из парка с 40, колкото и да си нащрек - не можеш да спреш/заобиколиш при нужда. Просто трябва да караш мнооого внимателно в парка, това е.

Прав сте за съденето, но не може в парк, който е пълен с хора и с търчащи дечица, да караш като изоглавен. Защото детето нямаше да е със счупен крак и ръка, навехната до степен да има нужда от шина, ако този беше го блъснал с лека скорост. По контузиите на детето може да се заключи достатъчно обосновано, че е карал много бързо. А това за парк е недопустимо.

Страхувал се друг път, по-скоро се е надявал да няма реакция.Като му дадоха суратя по всички телевизии вечерта веднага намерил адвокатче и се предал.Иначе го било страх.

Светец е, глей какъв ореол има.

И това дете е бъдеща кифла и пушачка въпреки бащата от шао лин. Така както лежи ще лежи след 80 години вече баба. От опит знам И мен ме е газило колело и знам че децата се мятат под гумите, имат вроден инстинкт за самоубийство и липса на координация. Затова ги заобикалям на 10 метра, но да ме вкарате на алея да карам праволинейно на поточна линия няма да стане. Един път ще мина от ляво, друг от дясно, и всяка алея от парка ще бъде напълно достъпна с колело.

Ще ми ги спретнеш тези реплики на живо, след като си бутнал някое дете, след което ще се придвижваш изключително и само на колела... И някой ще те бута, защото сам няма да можеш!

защо се излагаш така?

И от коментарите е видно - всеки си е прав за себе си, всеки си търси някакви права, но не спазва общоприетите и човешките, а най-вече, че навън не е сам, нито на пътя, нито на алеята или където и да е. Скачени съдове сме и това най-личи при сблъсък. Етичността по пътищата е условие за безопасност, без значение дали си на кракомобил, автомобил, велосипед, тротинет и подобни му. По-малко егоизъм и повече осъзнатост от всички

прав си 120%, всеки говори за права, закони и т.н., а никой не говори за етика, докато тя не се оправи има да се чудим защо става това или онова. Например, етично ли е да караш с 40 км по алеи с деца, етично ли е да караш джип сред бедняци ...., нищо че законът формално не го забранява

Джип сред бедняци :-))))))))етично ли е да се кара :-)))

Няма никакво значение дали един човек се изявява като колоездач, моторист, шофьор или пешеходец. Когато е простак той си остава простак и като велосипедист, и като пешеходец и като шофьор. И точно в това е проблема. Има много пешеходци, които не с есъобразяват нито с велоалей, нито с червени светофари. И понеже не могат да ги спрат и да им вземат книжката те сас все по-нагли. Има и много велосипедисти ( аз също съм велосипедист), които си мислят че всички нещо са им длъжни. Но дали е така? Велосипеда наистина е може би най-екологичното превозно средство. В Холандия и Германия няма никакво съмнение. Но там хората са възпитани, и което е най-важното ВСИЧКИ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА. И като шофьори и като пешеходци, и като велосипедисти. И ако някой си позволи да не спазва правилата бива санкциониран. Понякога жестоко. Напоследък и там се напълни с всякакъв род мангали и нещата се влошиха, но все пак има едни 85% дето спазват правилата. И те могат да вкарат в пътя останалите 15%, които с еопитват да не ги спазват. Тук има едни 15% глупаци ( като мен) които спзват пшравилата. Всичко останало се мисли за по-хитър от другите. За нещо повече. И се държи така все едно че някой му е длъжен за нещо. От там идва проблема. От това ескалират нещата. Нормално е да те е страх от саморазправа. Но ти си блъснал малко дете - без значение кой е виновен> Длъжен си да спреш, и ако можеш да помогнеш. Даже и да отнесеш няколко шамара. А така със сигурност ще те съдят и ще влезеш в панделата. А там.......

когато западноевропейците научат мангалите, или ги интегрират, да ми се похвалят. Гетата там се оголемяват и никой бял не смее да припари, полицаите също. Така че, разпадът и принизяването а евроценностите им е гарантиран. За съжаление и при нас е зле, и при тях ще стане същото. С тая техна политика - нищо добро не ни чака.

Спрях да ходя в Южния именно заради тези хвърчащи из парка с висока скорост колоездачи. На два пъти щях да бивна такива "спортисти", но бягат бързо. След като и един брадат 90 килограмов симпатяга с ролери ми се метна на гърба, вече спрях да си хабя нервите и да ходя там и сега посещавам по-спокойни местенца.

С колело се минава навсякъде, не може да ни ограничавате по велоалеи като коне с капаци. Ако искам и през тревата ще мина, парка е за това. Някои си разхождат кучета, някои колелото кат любимец. А децата да сложат отразителни жилетки че и в тъмното търчат като развързани.

ако ме блъснеш да не пострадам леко, защото ако стана ще ти навра колелоте някъде.

Имаше конна полиция този парк, но вече не. Сигурно ти си ги сплашил с понито си.

глупак. Децата какво да правят освен да търчат в парка? Да търчат на булеварда ли? Може ли толкова да си малоумен?

може, за глупостта/наглостта няма граници, Айнщайн го е казал преди 100 години

Децата да търчат в детските площадки. Паркът е за тези който няма къде да се движат. Ако в парка не караш колело или ролери къде по булевадите ли? А за пешеходците си има тротоари и МОЛ. Да сте видели велосипедисти из МОЛ?

Сега още повече да се притеснява за сигурността си!

Ходя в Южния парк и като пешеходец, и като баща, и като колоездач. Трябва да призная, че някои бегачи и колоездачи наистина наглеят и не се съобразяват с хората наоколо, но също така е валидно, че много родители не си наглеждат децата. Същите тези деца, доста често, правят некоординирани и непредвидими движения в гонене на топки и т.н., при което изненадват бързо движещи се бегачи и колоездачи. Та, истината е винаги по средата.

Истината е на болнично легло отдавна.

Точно, в последннщо време ми се мятат по 2 деца докато премина, но държа постоянно пръст на спирачките и кова на място. Там е като мравуняк.

Ако децата ти се мятат на велоалеята можеш да пискаш. В парка си длъжен да се съобразяваш, защото това е мястото за игра на децата.

Факт е,че София се напълни с всякакви провинциалисти ,които нямат елементарна норма на поведение! Ангажимент на родителите е да държат децата си за ръка извън детските площадки. Никой не е длъжен да се съобразява и да пази децата им докато те чоплят семки на пейките. Елате да видите как се възпитават деца в Южния парк на площадката от ул.Козяк - деца щъкат навсякъде,майките седят по пейките и крещят и ги напътстват!!! Е няма как да стане... няма такава държава! Не може хора израсли в полето да дойдат тук и да имат претенции!

Eдна Българка, да не би току що да казахте, че майките трябва да не изпускат ръката на детето си в парка, за да не застрашат сигурността на някой двуколесен инфантил, решил да пробва "колко вдига" из алеите?! Южният парк е задръстен просто. Там идват хора от цяла София. Просто не е мястото за бързо каращи колоездачи.

да й вземеш кОла и да я трепеш по главата - ей, не увира бе, всичките криви,само тя права - децата да са вързани за пояса на майките си, заради ненормалниците по пътя. Ега си РАЗБИРАНЕТО, и то с много хора, които го споделят / с деца, или без деца/, НО САМО............. ........................КОГАТО СТАНЕ ВЪПРОС ЗА САМИТЕ ТЯХ - МОГАТ ДА ИЗВЪРТЯТ разбирането си....лесно и просто !

като караш в парка да си нащрек, а не да фучиш по алеите. Случало ми се да карам в Северния парк, там има една доста населена част и карам бавно и внимателно, след което мога да се отпусна в ненаселената част. Но парка не е писта, не забравяйте никога. Това е място за отмора и игра на семейства и деца.

Трябва да се случи нещо, за да влезем в пътя. Тежко ни.

макар че и това не е гаранция.

И ние се страхуваме за сигурноста на децата си. Като се страхуваме за сигурността си, да проявява разум и отговорност в действията си. Сега да плати всички разходи в пълен размер и умножено по 10 на болницата и родителите и следващия път няма да се страхува за собствената си сигурност, а ще се грижи и за сигурността и на околните, когато върти педали те на колелото. Това се отнася за всички прости и безотговорни участници в движението по пътищата, тротоарите и парковете.

Каквито са ни шофьорите, такива са ни и пешеходците, и колоездачите.

Прав си. То някои хора са и пешеходци, и шофьори, и колоездачи, и мотористи. Ако си идиот, няма разлика как се придвижваш - все си си идиот.

Същото важи и особено за моторостите ("пази моториста"), и за кучкарите ("на мама детето").

И децата?

“МЪЖЪТ” който блъсна детето.... какъв мъж е тая мижитурка , който не е спрял да помогне на едно размазано дете...

Със сигурност нямаше да му се размине боя.

а тоя китаец кво прави в България? И тия толкова възмутени родители да си гледат децата, а не да ги оставят да търчат и крещят като полудели.

sawo

Това е парк, не АМ Тракия! Нали затова е парка - да бягат, да играят децата, да се забавляват. Велосипедистите са като някакви богове на велоалеите - нагли, някои дори налитат на бой защото си дръзнал да настъпиш велоалеята. Това е все едно аз да ги бия на улицата, когато пресичат пешеходните пътеки с 30км/ч, вместо да слязат и да бутат велосипеда, както са длъжни по закон?

В парка има обособени детски площадки - там е мястото за децата, в които могат да играят.Извън площадките е ангажимент на родителите да ги обгрижват и да ги научат как да се държат/ако самите те знаят/

D_T

По същия начин е задължение на велосипедистите да не карат по тротоарите и пешеходните зони ако са над определена възраст... ако не вярваш прочети ЗДП и правилника към него. Всеки един велосипедист (в това число слагам и себе си) е в нарушение карайки в парка. Тоест ако все пак караш по тротоарите или по пешеходните зони по ред причини и неуредици то трябва да се съобразяваш със всички които имат право да са там за разлика от теб! Особено когато има деца. Всеки с поне малко мозък знае, че децата са непредвидими... но за това трябва малко мозък...

Работи, за разлика от тебе. Китайци работят на всякъде по света и в Америка и в Русия.

Пич, този е чист българин, но явно са се позапазили някои гени от старите българи, иначе го знам и няма нищо китайско в рода му, така знам и доста тъмни българи, които си приличат на цигани, но нямат никакви цигани в рода си, генетиката е сложна материя, не е за всеки:)

Баща му е българин, а майка му е от Казахстан. Роден е и е израстнал в България и е един от най-добрите IT специалисти у нас. Има лидерски качества и е участвал в множество инициативи, които са помогнали на много хора. Това прави в Българиая. А ти, дето си позволяваш расистки и омразни коментари помогна ли на някой в живота си?

Само едно уточнение - в клипчето от Survivor казва, че майка му е от узбекски род.

ако това е така, започвам да си мисля, че .....не е случаен инцидент....

Блъснато дете изпаши колоездач до смърт.

Липса на държава! Пълно безхаберие на всички държавни и местни органи. "Разделяй и владей" Отново разделено общество. Винаги го правим. Тъжно е. По-елементарен начин успяват да ни разделят. Внушението, че хората са виновни винаги сработва!

Хората наистина сме виновни. Държавата я правят хората и всеки от нас носи своят дял от отговорността. Докато другите са си виновни или са ни виновни, ще става и по-зле. Докато стоим като пасивни наблюдатели (сеирджии) в ситуации, които не ни засягат пряко, но пък взимат жертви, все така ще е. Не става дума за животозастрашаващи ситуации, не става въпрос да се обират куршумите при престрелка, но примерно - стават токов удар в метрото, ескалаторът рязко спира и тръгва отново, много хора падат, останалите вместо да им помогат стоят и наблюдават как възрастната жена в края се опитва да се изправи, но не успява и тези които идват след нея, се спъват в нея и падат едни върху други Нелепо е! Случаят с този велосипедист е аналогичен, при товлкова много хора в парка, не се е намерил нито един възрастен да го спре. Защо? Защото ако велосипедистът се окаже физически по-силен и атакува, останалите вместо да ти помогнат, ще снимат зрелището и евентуално нечия смърт, вместо да я предотвратят?

но ми припомни нещо, което се е случило много отдавна в едно метро....когато един фотограф снимал човек, паднал на релсите и опитващ се да се качи и спаси, преди влакът да го е сгазил...и с тая възрастна жена в края на ескалатора....знаеш ли колко истината боли и незнам защо се питам защо, като това не е въпросът...разбира се, че обществото боледува, хората - също, но в същото време не се предлага алтернатива, няма хапчета за болестта, а може би не е съвсем така...да, не е съвсем така, но ако вземем и го изолираме ще е СЪВСЕМ ТАКА....

Ами те са като на състезание. В парковете стана по-опасно за децата от колкото по улиците..И вместо да се разхождаме спокойно стискам детето за ръка да не го отнесе някой. Че и забележки си позволяват да правят...

правилото е много просто, задния пази предния ако се движи по бързо от него.... ако е дете и играе тичайки на ляво на дясно намаляш или заобикаляш от далече просто трябва да се внимава.... детето няма как да се предпази.... по големия го пази все правила дето ги няма никъде написани а са най важните.....

да ни разясняваш някакви правила, слез от велосипеда и го бутай, не тежи колкото автомобил, там където играят и тичат деца! Това ще ти спести много главоболия от сорта на тези на този младеж...

по моите прости правила до сега не ме е бутнал никой както и аз никога не съм блъскал някой.... който има акъл в главата като му дават акъл ще се замисли и ще прецени имат ли тези думи полза за него.... другио ще плюе каквото и да му се каже....

Това го кажи на толупа Марковски, дето полицая му бил виновен. Децата нямат спирачки.

Човекът е карал велосипедо да отслабне, а не знае, че могат да го стопят и от бой. Да го заточат в дебелариума в Китен или 30 дни общественополезен труд в Пирогов, детското отделение.

има фитнеси за тази цел. С колело не се отслабва...

във фитнеса има колела. Там да карат и газят.

Там, където се разхождат хора и играят малки деца, колоездачите НЯМАТ работа! Направиха им велоалеи, да ходят там! Дори "Раковска" окъкаха заради тях, а не съм видял някой да върти педали по тези велоалеи, които стесниха и без друго тясната улица! Да не говорим, че не се спазват никакви правила за движение, че минават по пешеходните пътеки без да слизат от велосипедите, че карат по тротоари и шосета, където нямат право да го правят, сякаш законите не важат за тях. Освен това, каква велоалея може да бъде една пешеходна алея разделена на две с жълта боя, каквато е тази от Руски паметник до Горнобански път и където се движат маса хора и тичат деца?

Карат като бесни, дори и на пешеходната пътека, а днес един насмалко не събори една жена, защото със засилка от велоалеята през пешеходната пътека се изстреля в градинката, което е пълен абсурд!

Ганьо не спазва правила. Затова не върви държавата. Ти като му кажеш нещо, той ти отговатя: 'он ке ми кае на мене...'

Противоречиш си. Хем имало велоалеи, хем и там било лошо да се кара. Как точно предлагаш да се направят? Да се построи тунел, в който само колелетата да се движат? По твоята логика и улиците не са добре направени, защото и там само една боя отделя платната за движение. Малките деца могат и на улицата да изтърчат - те нямат много чувство за самосъхранение, а и рядко мислят за последствията от това, което правят. Личната отговорност и личната безопасност са нещо, за което всеки сам трябва да се грижи, или да се грижат родителите на малкото дете. Повярвай ми, никой колоездач не е тръгнал да се самоубива или да убива други хора, въпреки че някои карат като луди. В точно този случай човекът си е кретен, защото е направил ПТП и е избягал оттам, независимо дали той е бил виновен, или детето му е изскочило на пътя. Но ако всеки внимава повече, инцидентите ще са много по-малко.

Това по Раковска потвърждавам, че е пълна кретения. Скороста там падна с много, а минава ли и градски транспорт, просто стоят и чакат. Пеша се върви по-бързо от колите. да не говорим какви проблеми създава, например с чистенето на сняг през зимата. Веднъж гледах и една линейка как кара в насрещното и спря на Раковска, не обърнах внимание за какво. Но реално дори може някой да умре, заради това решение. Замърсява се и въздуха от бавното придвижване на колите. Ефекта се оказва антиекологичен.

последващ ефект, но може би са си мислели, че артистите и зрителите могат да ходят на представление с колело :-)

А не смяташ ли, че парка е обществен ? И именно за това се вложиха толкова много средства за да има детски площадки ,на които децата да тичат на воля? Извън тях, е задача на родителите да ги научат от малки ,че има правила, които са общовалидни!

Ясно е, че тоя страхлив, безмозъчен и безхаберен бунак не е блъснал детето нарочно, но проблемът е в това, че простите и неадекватни люде изпълзяха от дупките, придобиха самочувствие и станаха все по-видими и натрапчиви, а липсата на тотална връзка с главния мозък често водят до нелепи, фатални инциденти. Няма как, само със забрани да регулираме всичко. Изключително важно е обществото само да налага нормите на поведение и морал, чрез възпитаните на подрастващото поколение. Време е простотията и наглостта да бъдат наврени, там където им е мястото, а носителите на тези „ценности“, така модни напоследък, да разберат, че няма да бъдат повече толерирани. Нула толерантност! Това, че си направил някоя глупост "без да искаш", просто защото не си помислил не може да бъде оправдание! В конкретния случай, всеки от нас е виждал, как се карат велосипеди по парковете и градинките, но колко от нас са реагирали и са правили забележка на тея пишман-състезатели и боздугани... Лошото е, че при нас обикновено, безразличието е трайно инсталирано, докато някой нещастен инцидент не ни засегне лично... Хубавото е, че напоследък все повече хора започнаха да се събуждат от тази летаргия и апатия. Може би, има надежда…

забележки не защото не ги интересува,а защото не знаят нарушителя да не се окаже побойник и да ги вкара в приключение. Охрана на парковете няма,властта я няма.

У нас Властта, никога не я е имало, за хората. Нея я има само, за властимащите... Иначе за страха, си прав. Чрез страх се управлява и целия свят... Но, лекът срещу страха, наистина е обединението и единството на хората в едно обществото. Точно, за това гражданско общество се гради трудно, но други са го правили и е време и ние да започнем...

Ако е на 4 колела е 100% побойник, на две кола - 99% а за всички останали - 98%. В днешно време да попиташ колко е часа и може да получиш юмрук в лицето, пък какво остава за забележка...

изречението с Ясно....аз мисля, че още нищо не е ясно, но с течение на времето и прогнозата, ще се изЯсни.

Някои коментари приличат на лозунга - Колоездачи от всички страни съединявайте се ! Искат на бият наш брат ! Човека избягал от страх, но иначе е съвестен гражданин. Предал се сам, придружаван само от адвокат. Очаквам когато го освобождават да има поне стотина негови колеги, които да го приветстват като герой. А истината е, че в Южния парк колоездачите си пият биричката без да се страхуват от КАТ, карат като бесни особено по отсечката - ул. Козяк / западна част на парка. А, дали е щял да отнесе малко бой, не знам, но аз бих го възпитал порядъчно.

Да считаме, че човека правилно е избягал ? Айде стига, случва се ! Навремето всички бяхме с ожулени колена, дупета, лакти и прочее. Като стане такава случва трябва да помогнеш, а не да бягаш щото някой ще те бие ! Нали сме далеч от мисълта, че този човек нарочно е ударил детенцето ?

На 24 години си мъж не на 10-12 хлапе. Аз мисля ,че ако не е с някакво тежко умствено увреждане би трябвало да знае какво прави.

ЮП е твърде пренаселен. Има дни ,я които дори само пешеходци трудно се разминават. Когато детето ми бе по-малко в такива дни не смеех да го пусна от ръката си. Наоколо караха доста бързо и определено безразсъдно други деца 12-15 годишни ,но деца. Много пъти сме се разминавали на косъм. Трябва да си признаем ,че ако не се вземат мерки въпроса за следващата трагедия е само кога ,а не дали.

Събота, неделя и по празници Южния Парк е както казваше баба - Гъз връз глава , сянката ти не пада на земята

Някой да е чул за глобен колоездач докато е карал безразсъдно бързо или със слушалки? Огледайте се! Какво да коментираме тогава?

Колоездачите да слязат от тротоарите. Нахлузили слушалки, с бясна скорост, вкарали са се в някакъв филм на безсмъртни. Дебили!!!!

Абе и така не е , знаеш ли какво е да караш по тясна улица велосипед.... мани коли фучат, дразнят се, шанса да те удари някой е огромен. По-добре по тротоара, но бавно и внимателно към пешеходците

Айде, да не изпадаме в крайности, а! Тая идиотска тенденция, винаги да обобщаваме, заклеймяваме и осъждаме цели общности от хора, заради проявената простотия на един индивид също е проява на дебилизъм! По твоята логика, дай да забраним и автомобилите, а и защо не, всичко останало, за което се сетиш... А защо пък да не унищожим Човечеството, защото то тормози и убива цялата планета!... Както се казва, "няма човек, няма проблем"...

Проблемът е, че трябва да се случи нещо трагично нещо, за да обобщим. Забраниха пушенето, ама виж, диващината на колела е оправдана.

Неприятна случка. Тънък е момента, децата тичат в парковете, но пък ако и децата не тичат , то кой... работата им е да тичат и да играят. Хора се шматкат по велоалеите, майки с колички, дрънчиш съв звънеца, всеки те гледа все едно му пречиш. Велосипедисти карат бързо на места пък където штъкат деца, ми да намалят като има деца, какъв е проблема.. В заключение - няма толеранс ни в парковете, ни на алеите, ни на пътищата.. Народа знае, че няма кой да следи за правилата и си прави каквото си иска

"дрънчиш съв звънеца, всеки те гледа все едно му пречиш" - ако не си на велоалея, наистина пречиш. Парковете са хората да се шматкат по алеите. Ако искаш картинг, тур дьо франс или Ф1 - губиш.

Така де, говорим за велоалея.... Хората още не са се научили, че там е само за велосипедисти.

много съжалявам за детенцето, дано се оправи бързо, дано бързо забрави за случилото се! но има нещо много-много мръсно в това категорично "той се казва еди как си". когато завършени примати и садисти убиват и изнасилват възрастни хора по селата, срамежливо се пишат две буквички, а този човек, да-виновен, но не в жестоко и предумишлно убийство и сам предал се-веднага с имената, с егенето, с 50 снимки....и всички се сещаме каква точно е разликата между невнимателния велосипедист и скотовете-убийци, нали се сещаме каква е разликата и защо така се постъпва с анонимномността на убийците и неанонимността на невнимателен велосипедист!!!

тротоарите на София? Най-редовно ми се случва тинейдъри да профучат от към гърба ми по тротоарите на бул.Стамполийски. Възрастни-също,но поне на възрастните скоростта е по-ниска...и все пак...аз мога да напраправя внезапно крачка в страни и съм долу на тротоара.

Ако погледнете снимките, ще видите как велосипедистът се качва на колелото и отпрашва. Това означава, че е бил спрял. Означава още и че е имало разправия, за да има време бащата да извади телефон и да направи снимките, тъй като първата реакция най-вероятно е била да помогнат на детето. Така, че опасенията на велосипедиста от саморазправа най-вероятно са основателни. За момента се тиражира само версията на бащата, който изглежда е спестил подробностите около разправията.

Чакай скоро верисята на детето.

Много точно казано.

Каквото и да е, каквито и да са причините, бащата е прав. Това е парк, там играят ДЕЦА, и бръснатия мозък, няма право да кара колело там, още повече да се движи бързо. И като знам, че няма контролни органи и правосъдна система, нормално е бащата, да търси саморазправа. Той е БАЩА, и негово дело е да брани семейството си. Ако ще и от такива бръснати мозъци....

Изби рибата! Паркът НЕ е детска площадка. Паркът НЕ е забранен за велосипедисти. Напротив! Дори общината е разрешила бизнес с велосипеди под наем. Всъщност има и знаци за велосипедисти, ако се загледаш. Бъркаш алеите с детски площадки. Не са едно и също.

Ще си тиражирам версията, ама нищо ми няма. И деца нямам.

Акция! Парковете са наши! Поход на деца с майки и бащи, с каски, наколенки и гипсирани крайници по алеите на парковете. Срещу селяните с колела!!!

Има детски площадки, които са за де;ца. Алеите, обаче са за ВСИЧКИ. Затова там следва взаимно да се уважаваме и пазим едни други.

Прав сте, паркът е за всички. Но когато по една и съша алея/пътека имат право да се движат и деца и възрастни с колелета, кой кого може(а не трябва) да пази?

Така е. Деца, пазете батковците с каски и колела! Всички сме равни по акъл.

Пред очите ми, след като кола бутна едно момиченце (нищо сериозно, но падна) баща й вместо да се заинтересува от състоянието й се хвърли да вади от колата шофьора, който беше по-притеснен за здравето на детето. Вярвам на велосипедиста, че е имал основания да се притеснява за живота и здравето си. Но като нямаме държава която да се занимава с надзор и да следи за спазването на законите - така ще е! Кучета - без намордници и каишки, колоездачи - летящи с колкото могат, шофьори - с купени книжки, всичко това са симптомите на импотентна държавност !!! Докога ще търпим само да си прибират парите от данъците ни - без да ни дават в замяна това за което им плащаме ???

А кой плаща на велосипедитсите да бутат? Ти трябва да спазваш законите, и външните и вътрещшните ти, ако си имаш такива. Ако има държавна такса за глупост, да знаеш, че си санкциониран.

Чукча писател, чукча не читател ...