Мъж едва не измръзна на Витоша, след като отказаха да го пуснат в заслона на Черни връх

Желанието за посрещане на Нова година по един по-различен начин едва не завърши с фатален край

Обратно в новината

Коментари - Мъж едва не измръзна на Витоша, след като отказаха да го пуснат в заслона на Черни връх | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Право е на журналистите да държат тези публикации и да събират отзиви. За това им плащат. Обаче те пък трябва да си платят за нанесените щети: на лудия и на стопаните на чайната. Как? Има си адвокати за тая работа и съд да реши кой колко да плати. Естествено, ако има нормална трета власт в РБ.

V hizata sa praznuvali ne HIZARI ami SADISTI

Прости джендърски наркоманчета. Жалко че не са изпукали по пътя нагоре.

През нощта, в планината, на черни връх? Зимата, на 31.12, когато никой не работи? Недобре екипиран? Не е трябвало да го пускат разбира се. Да си умре като куче, явно не струва...

Ами след този съспенс, освен да изтича догодина на 31.12 догоре по папагал само.

Кириле, няма да коментрирам как, къде и с какъв акъл си се разходжал. Твоят приятел -журналистчето, те е изпързаляло с това, че горе ще ви чакат с отворени обятия и ти си тръгнал на сляпо. А сега, що така станало. Друг път си подбирай приятелите.

Един умира друг му го завира-българска народна поговорка!

Наркоман , тръгнал по къси гащи в планината , решил да отиде в хижа , след като са му казали , че няма , да е отворено . В нормална държава , ще получи солена глоба заради такова облекло при зимна обстановка в планината , ако трябваше спасителни екипи , да го търсят , в Германия щеше , да си плати и разноските по спасяването .

Не го пуснали в чайната или в заслона? А как е бил облечен по това време?

Толкова типично поведение за sofia и обитателите ѝ, не виждам какво толкова се шашкат някои тука....

goose

хайде малко да уточним детайлите. Става дума за допускане в чайна, в която предварително са били предупредени (още предишния ден), че няма да бъдат допуснати, защото чайната ще празнува нова година в семеен кръг :) Заслонът си е бил отворен (което реално е предверието на чайната) Отделно - да тръгнеш да се правиш на мъж и да изкачваш гол Черни връх през нощта, без да си подсигуриш спасителни екипи и лекар, без дори да имаш планинска застраховка, говори много повече за идиота, тръгнал да го прави, отколкото за хората, които според него са му отказали помощ ...

"В хижа и в гробище винаги има място"- стара планинарска поговорка

дебила предварително са му казали че в хижата няма място. Никой не му е виновен че е тръгнал за гробището.

Доста мръсно изнудване им е погодил кретена, опитвайки се да злоупотребява с човешката съпричастност. Трябвало да му запалят една печка в заслона, да му дадат един чайник с топла вода и да не се интересуват повече от него.

Така ще е с всеки който реши да ходи на Витоша, Рила, Пирин! АКО НЕ СИ ПЛАТИТЕ, НЯМА ДА ВИ ПУСНА ТАМ!

Tова,че един идиот е решил да изкачва Витоша гол през зимата,не значи,че целия български нарад трябва да го подкрепя. Аз лично,бих го пуснал вътре,ще му дам чай,ще го стопля край огъня ....и като се оправи ще му тегля един бой.

Хижар не може да откаже да го пусне вътре, въпреки че тоя е идиот. Личното ми мнение че и двамата са за бой.

Това не е хижа, а заслон. И са го пуснали вътре. Не са го пуснали в затворената чайна, за която предварително е бил предупреден, че няма да работи.

e , едни малко по различни индивиди решили да посрещнат нова година малко по различно посрещнали са я! ама защо само на единия абдал името пишете? напишете ги всичките, и снимка публикувайте!

аз пък на 31 декември се обадих на енергото ,че искам да си платя тока!Отговориха ми по телефона ще рабонят до 14ч на същият ден!Е малко се позабавих и отидох към 23ч Гледам свети!Тропам на вратата , и от вътре чувам,че има някой!Тропам отново но не отговарят!А стоя навън по гащи и потник!Е кви са тия ,дето не ме пускат!Взимам телефона и набирам 112!След малко дойдоха една патрулка и едни с ливейка !Последните ми облякоха една дрешка -такава без лърави и хайде на топло!И бяха много любезни!Но понеже нямах медицинска застраховка ,взеха че ми дадоха една фактурка и мани ,мани

И на тебе и на оня горе на витоша трябва да ви дадат фРактрури! По няколко, за да помните и да не правите повече така! На всичкото отгоре онзи пезевенк на витоша е бил без планинска застраховка и без платени здравно-осигурителни права! Но за това всички телевизии незнайно защо мълчат!

В сайта на чайната пише, че не работи в почивните дни Можело е да пуснат страдалеца вътре и самите те да повикат спасите.ите, но в края на краищата не се разбра дали някой плати за спасяването С хитруване стигнахме дъното Вместо БТСда плаща на хижарите, те плащат аренда Много ясно, че ще има проблеми Наемат се различни фирми Замира планинарския дух Инаме и в работно време чайната няма капазитет да се престоява в нея дълго Хората отдъхват в заслона, който няма как да се затвори и не е бил недостъпен Просто човек т е тичал гол до кръста по шорти в новогодишната нощ от София до черни връх и му е станало студено. Нормално е да му направят забележка, че рискува зд.авето си. С две думи- успял е да скапе празника на всички

В сайта могат да напишат че слънцето изгрява от запад, нищо че не е така, по договор са длъжни да работят 24/7/365 ...

goose

По кой точно договор? Нали се сещаш, че не става дума за хижа?

В предверието винаги може да се влезне!Чайната има работно време!Хората които работят са винаги отзивчиви!Преди да ги оплювате проверете ако не знаете кои са ,къде са работили преди да са там и какво са направили и правят! Това ,че някакъв глупак е тръгнал посред нощ полугол си е негов проблем!Примери има много!Справка в ПСС

Чайната била затворена В заслона са влязли Викнали спасителната служба Тя дошла Платиха ли за труда на спасителите? Колко платиха?

И голия, и хижарите и повечето от коментаторите тук са поредното доказателство че съм прав за 80-те процента. Има няколко процента нормални, останалите до 100% са цигани.

Това са били планинари дебили! Тръгнал по къси гащи през нощта на 31 декември месец при минусови темперстури към черни връх, предупреден от предишни дни че чайната няма да работи. Премръзнал, имал достъп до заслона!, но другите му виновни че не го пуснали вътре. Все пак е имал достъп до заслона, това е място където човек да се приюти от бюря, а не да оцелява по гащи гол до кръстта през нощта зимата. Ей това хората водени от желанието си да изпъкнат с нещо в безличния си живот правят страшни простотии - брадати вмирисани планинари!

Нали затова са тия заслони -да приютяват хора в студа -хижари идиоти пълни зли нещастници за какво са там и са хижари нали затова да пуснат някой изпаднал вбеда

Ми този изпаднал да беше се обадил и почукал в Карлуково.

Хайде малко понаучи понятията, почети, осмисли фактите пък после прави заключения.

Явно и ти си идиот щом не си разбрал, че наркомана е отишъл въпреки изричния отказ на хижарите и то по гащи. Малоумник прочети нещата по-горе и тогава пиши. Заради такива като теб България е на това положение, защото защитаваш ненормалниците, който мислят, че някой им дължи нещо.

Какви дуото хижари може ли да не пуснеш умиращ човек от студ до печката-това българина е зло и гадно племе нещастно нямам думи

НАГЛО!! Обадил се, казали му че няма да работят/приемат, ама наглеца се качил до горе, че и хвърлял снежни топки. За какво гостоприемство да говорим!

Това им е работата на кебиците ! Да си хижар е и призвание - като лекар, например. Ако умиращ почука на вратата на лекар през нощта, оня какво да каже - не съм на работа, отивай си !

goose

Ти къде видя хижари? Там хижа има ли? Знаеш ли какво е заслон? И правиш ли разлика между хижа, заслон и чайна?

Чета коментарите и честно казано не се учудвам за отношението на повечето "коментиращи". ЛОшото е че налазиха и планината, където до преди години беше едно по-чисто място във всяко едно отношение. И онзи, дето бяга по къси гащи на Черни връх в мразовита зимна нощ, пак е по човек от тези , които защитават изродите , наречни хижари, въпреки малоумната му постъпка.

не знам от къде съдиш..?не може да защитаваш безрасъдствота на хора,само защото е планина.....

Ще ме извиняваш, но няма толкова тъп планинар или човек израстнал в планината, който в 12 през нощта, сам и гол, зимно време, да тръгне да катери връх. Близко е до акъла как ще завърши.

обул джапанки :)

Оня дето бяга по къси гащи е пълен олигофрен, тоя на планина се е качвал само по асвалтиран път. Трябва сега да го накарат да си плати спасителната операция, защото съм сигурен че няма планинска застраховка. За хижарите - без коментар, да си хижар е нужна човещинка, а тия са някакви безсърдечни печалбари.

ама има много дебили в сайта, включвам и теб. нищо ли не прочете до тука или си малоумен?

Казваш, че е малоумен и го защитаващ, е познай кой още е малоумен-ти глупако, че го защитаваш при положение, че знаеш, че е малоумен, ти си повече от него малоумен, че пишеш такива неща.

не казвам че трябва да го оставят навън ,но този е някакъв абсолютен кр..тен..и се подписвам с две ръце....правих прехода алеко- железница през зимата..и срещнях двама испанци с изпощръкляли погледи, по платненки ,защато имаше сняг до колене и то мокър, нищо че беше пролет...и им казах че са луди...

разбрали, ама не е сигурно..

струва ми се че ме разбраха..махаха ми от далеч.." тенкю вери мач""..аз все пак ги насочих;)

Не сме добри хора,това е истината. Всичко останало са празни приказки,колкото да се упражняваме в писане.

за идиотите не трябва да се добри, защото така се множат

Абсолютно сте прави в коментарите си, че само психопати могат да катерят вечерно време планината, и то навръх Нова година. Както става ясно дори и планинари не са - облякли се като за фитнес. Такива хора не са за пускане! Отделно от това им е отказана предварително идиотската идея да посрещнат Нова година през нощта на Черни връх.

Има фактологическа грешка още в заглавието. В заслона са ги пуснали, не са ги пуснали в чайната, която, както вече няколко пъти беше отбелязано, е заведение, което в момента не е работело с посетители. Всеки нормален човек би проявил предпазливост при контакта си с някакви субекти, катерещи Черни връх посреднощ на Нова година по потник. Надявам се това момче да получи специализирана помощ.

Пич, трябвала им е спешна помощ ! За какъв заслон говориш ? Одеяло, топлина, чай и доктор са му трябвали ! Няма съмнение, че голия е идиот, но не оправдавай бездушните скапаняци !

Трябвало му е куршум да се не мъчи. Нищо от постъпката му не е нормално и изискващо подкрепа. Ако е луд, добре- сега обаче да го приберат и да го лекуват а не да дава интервюта. Ако обаче е просто самонадеян жаден за евтина слава наглец-тогава да се оправя сам. Ако ще да умира.

е добре де като е идиот защо да му се помага, нека загине безславно, не заслужава помощ

Един идиот е решил да се прави на герой качвайки се гол при -15 на върха на планината. Знаел е че му трябва подслон и се е обадил предварително. ОТКАЗАНО МУ Е и то с основание. Тогава той още не е в критична ситуация. Той обаче тръгва разчитайки че с нахалство ще пробие. Да се подчертае че ЧАЙНАТА работи като заведение и не е някакъв спасителен пункт по предназначение. Добре че не е поискал дрехи храна че и пари за следващия ден. Сега се прави на жертва но в действителност е един откачен наглец който е щял да си намери майстора за малко.

По- късно тоя голия наистина ще пострада Явно има нужда от помощ

Пендели, какво повече?

Доста манипулативно. Че, хижарите са катили, е факт. Но българският Рамбо тръгнал да бяга през зимна нощ по шорти на Витоша, разчитайки, че ще го приютят на всяка цена там, където са се обадили предварително и са им казали, че не са добре дошли. Ами, ако беше паднал в снега или си беше навехнал крак в гората? Без адекватни дрехи и екипировка какво щеше да се случи. В историята има два вида идиоти, рожба на чалга-демокрацията: малоумник, който мисли, че е безсмъртен и всички са длъжни да пляскат с ръчички на безмозъчния му героизъм, и еснафи, които не се интересуват от никого, освен своя кеф и рахат. И двете страни са еднакво противни и техния манталитет убива България всеки ден.

Първо правило в планината е , че няма да оставят човек без подслон. Камо ли в зимна нощ на 2300 м н.в.. Току що по новините гледах т.нар. домакини, които явно са достатъчно тъпи да не се свенят да кажат. цитирам : "Ние таман си посрещахме новата години, с вдигнати чаши, там ...с нашите гости...и сега ...не можем да тичаме нагоре надолу да отваряме на всеки , който почука...." В друга държава щеше да тече разследване за опит за убийство.

А той защо е тръгнал като му е казано че чайната няма да работи? Отделно какво очаква да се случи като е гол при -15? Кой му е длъжен на такъв идиот?

И това е причина да го оставиш да замръзне ???? Не съм сигурен кой е по-големият идиот.... Това не заведение на Витошка , затврено за частно парти.

Представи си: Посрещаш си нова година и на вратата ти чука някакъв идиот гол при -10. С него още четрима.Той иска да влезе да се стопли. Какво ще си помислиш? Какво ще направиш?

Да припомним, че става въпрос за планина, не за населено място с много хора и възможност за помощ. Ти какво би казал на голия идиот, умиращ от студ пред вратата ти? „Умирай там, не ме интересуваш, само не ми пречи да си пия виното“?

Да си мислил като си се захващал с тази работа ! Ще отваряш !

И дебил да го скъсат от плащане

В друга държава (Германия) тичащия ще го разследват за опит за самоубийство. Там не се връзват на такива

а малоумника ще го изследват дали е в ред и ще постъпи в затвора преди тях

А на Голия Самотен Бегач на Дълги Разстояния - щеше да му тече разследване ЗА ОПИТ ЗА САМОУБИЙСТВО...

И кое му е странното на този случай:)))??? Ами, че това е нещо, което си е съвсем резонно за държава, чието население е... освидетелствани олигофрени!!!

Всъщност какво се е случило !? Гол идиот опитва да се самоубие оригинално пред приятели малоумници ! Горе пред хижата попадат на кретени непукисти, които си поркат и казват на разубедилия се самоубиец да си умира и, че не ги интересува ! Ние какво трябва да решим ? Кой е виновният или кой е по-голям дебил ?

На човек в беда се помага.Това е моралът.След това са разсъжденията- прав,крив,луд,ненормален.

Идиотщина и от двете страни. И все пак... Да оставиш човек, какъвто и да е той, да мръзне и умира пред вратата ти, докато се забавляваш, е жестоко и безсърдечно. Няма оправдание за това.

Ами прибери клошарите, които мръзнат, у вас. Какво ти е оправданието,че не си го направил до сега?

Преди години, на Бъдни вечер, на прибиране от роднини, намерих клошар във входа, свит до радиаторите на парното. Занесох му сарми от вечерята и се обадих в полицията да питам какво да правим с човека. Дойдоха и го закараха в приют за временно настаняване. Това достатъчно ли е?

Ами и ти си постъпил като тях, защо ги упрекваш? Защо не го прибра у вас?

Явно не правиш разлика между умиращ от измръзване в планината и клошар във входа на блока. За първия шансът да оцелее прогресивно намалява с всяка изминала минута, докато вторият може да преживее и във входа. Откъде се извъдихте такива цинични егоисти, които дори пред смъртта не проявяват човечност, но критикуват наред?

все едно заслона е тяхна собственост .

Ами наели са го. Ти като вземеш нещо под наем даваш ли го на други да се разпореждат с него?

Ако сега на вратата ви започне да тропа гол идиот и настоява да влезе, ще го пуснете ли?

Ром или Гей

Голяма част от изходили се по въпроса, са просто отвратителен генетичен материал! Нищо общо с християнството с което се кичат, нищо общо с човешкия род! Просто гниди!

И защо така реши? Аргументи не даваш. Само плюеш. И си си сбъркал името, гениалний!

Че го няма гостоприемството и мисълта да приютиш закъсал планинар го няма, но и да се качваш в планината на връх зимата също е малко дебилно. Нещата са комплексни, когато се свържат става страшна картинка. Ежедневието напоследък.

след като изрично са те предупредили че няма да работят ама ти понеже си коч ще влезеш.

Идиота с шортите защо не е продължил до Железница?

Киро е страшна -утка, пробва да се качи скоростно по маратонки и анцунг, после реве че не го пуснали в заведението, което категорично е заявило, че не работи - предварително ! Аман от пишман планинари и герои, добре че не са го оставили като куче да пририта баш на Нова година..

Сега трябва въпросния психо да го спукат от глоби за да си плати акцията по спасяването. Защото въпросния безумец умишлено се е поставил в животозастрашаваща ситуация. Няма оправдание за него. Хижарите са безчовечни но това не е престъпление. Пък и може да им е писнало от отворковци които са решили че всички са длъжни да обслужват налудничавите им прищевки.

Повечето нападат хижарите че не са пуснали бедстващ човек в заслон.Те в заслона са го пуснали. НЕ СА ГО ПУСНАЛИ В ЧАЙНАТА която работи като заведение с работно време. При това въпросните "туристи" са предупредени че въпросната чайна няма да работи! Може да не е морално но пък неговото си е психопатия. Кой му е виновен че е тръгнал да изкачва планината гол през ноща при -15? Самоубиец.

Мъжете са категорични, че са уведомили предварително хората от хижата за посещението си, но им казали, че не могат да посрещнат там новата година. Какъв окръглен идиот трябва да си, за да тръгнеш в планината навръх Нова Година, когато всички празнуват, дори и лекарите на дежурство, които не са в операция и то при положение, че изрично са им казали да не идват, защото няма да работят?!! Какви са тия джендърски евролиберастки мурафети?! И тръгнал оня камиш, дето щял бил да умре по едно анцуче, все едно да отскочи с колата до фитнеса?! Няма такива идиоти!

Ей, добре че и планинските спасители не са заседнали да празнуват през работно време, а! Че щеше да стане тогава една... Ти схвашаш ли се колко си малоумен!? Приятелски питам, не те псувам!

Въпросните психари просто са имали късмет че и спасителите не са празнували. Обаче трябва да си платят масрафа защото ония откачалник умишлено се е поставил в бедстващо положение. Да тръгнеш гол в планината през ноща при -15 е откачено и никой няма моралното задължение да спасява такъв САМОУБИЕЦ.

Малоумен си ти. Защо някой трябва да се чувства задължен да спасява някакъв хахо тръгнал през ноща на връх Нова година ГОЛ по шорти при -15 да катери планински връх? Виждал съм две куковици закъсали с кола с летни гуми на Боерица при 1 метър сняг около пътя. Друг тръгнал зимата без гориво. Трети тръгнал да прекосява Европа с 20 лв в джоба. И някой все трябва да ги оправя такива,а?

тоя дето е тръгнал гол поред зима през нощта гол да се доказва си е много болен, а в заслона е можело да го пуснат от немай къде. Луда работа от всякъде... Все пак браво, че спасителите са успели за го спасят. Съвсем скоро една друга откачалка не беше ли тръгнала да пресича пирин ей така без нищо, че пак спасителите трябваше да го търсят..

"законът" в планината е доста елементарен - помогни на бедстващ/нуждаещ се, за да ти помогнат на теб (ако/като ти се наложи) - това е и единственото нещо, което ме е карало да ходя по българските планини. Но, за съжаление, в последните години, културата по пътищата се пренесе и в планината, да има все още добросъвестни хижари/планинари, но е тенденция на хората просто да не им пука от природата. А преди това ни обединяваше, горе, страхът от природата, защото знаеш, че си по-незначителен от нея и си длъжен да помогнеш на другар, защото някога може и ти да опреш до друг човек! А и, в крайна сметка, това ни прави и определя като хора, умението ни да се обединим и действаме заедно. Жалко е, наистина, обществото ни колко се е обезверило и няма капка морал, в повечето случаи!

Схемата е ясна! Хората се приемат и после им се начислява глоба по 5 000лв на човек, за да се научат да си правят сметката. А , тези от бараката, са си за трепане - но така е в демократична България- комплексарщината е на 110%.

Държава на идиотите

Абсолютно!

тъй като не са направили договори с последващи строги санкций към хижари с подобно поведение,както и механизъм на контрол над хижарите (камерите са евтини )