Коментари - Маймуна и сурикат починаха в столичния зоопарк заради хвърлена храна от посетители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва проверка на входа на багажа и вътре само храна за животни да се продава-кутии с плодове или зърнени и пр. До всяка група животни. Може би в машини..Да има видеонаблюдение или охрана докато се научим да ценим чуждия живот

Убихме собствено земеделие и животновъдство, заради големите вериги. Само човек може да се реди на опашка в супермакерта, за да купи лъскава пластмасова отровна храна за децата си. Което оцелее, трови живитни в зоопарка

Камери пред всяка клетка и доста солидни глоби за тези, които хвърлят боклуци в клетките. Нищо друго не помага. Удар по джоба действа безотказно.

Зоопаркът трябва да се научи, как се правят пари, а не как се правят забрани. Щом има забрана, ще има нарушители. Малко акъл трябва, дето тези управленци уви, нямат.

Колко е просто: зоопаркът произвежда опакована храна със специалните нужди на определеното животно. Посетителя си купува тази храна и я дава на животното. Печели клиента, печели зоопарка, печели животното, печели шоуто зоопарк. Слага се автомат до всяко по вид животно със съответната храна. Пускаш пари, взимаш храна. Ако животното не е гладно, то няма да яде. А и като се знае, че всяко дете иска да даде на всяко животно по нещо. Не забравяйте, че децата са най-близки с животните.

Разбирам какво казваш, но животните не се хранят цял ден с автомат за храна докато откажат да ядат. Всеки вид има специален режим на хранене. Не може да се тъпчат до преяждане, за да правят кеф на дечицата.

Какво общо има цената на билетите,детските кътове и полицията с простотията и невежеството на някои посетители?Това е проблем из целия свят.За това навсякъде има табели да не се хранят животните По-важно е да се разбере:"Защо?".Те си имат специфични диети,които при разстройване и да не доведат до смърт,неимоверно затрудняват работата на служителите в зоопарковете.Ако това не се разбере и хеликоптери да кръжат отгоре,полза няма.

Жалко за животинките! Наистина трябва да се вземат мерки, да се осигури спокойствие и спокоен живот на сладурчетата!

На Ганя трее Чупене на пръсти и ръце и як лабут на изпроводяк....от той от друго не разбира

Ако не можете да организирате работата на зоопарка, по начин по който да се грижите на необходимото ниво за поверените ви животни - закривайте.. Трябва повече персонал, камери за видеонаблюдение и да , да викате полиция. Ма ще кажете няма пари. Учете се от зоопарковете в другите държави - не може билет за кино да е по-скъп от посещение на зоопарк. Дигате цените за посещение правте масирана рекламна кампания, привличате доброволци, или стажанти, - студенти и тн , които да се грижат за животните, включвате се в програми за консервация от там капат пари също. Отделно построявате вътре качествени детски площадки и ги поддържате, отървавате се барачките и на тхно място построявете качествени заведения за хранене, слагате детски кът също - с изрисуване на лице , надуваеми замъци батути. праскате пакети с цени примерно специално преживяване - близа среща, хранене и тн с маймуните, слоновете и тн. И не казвайте никой няма да го посещава - щото например зоопарк в Англия струва минимум 30 паунда на човек, което е страшно много пари и за тамошните стандарти - да се изръсат минимум 4 човека, плюс храната вътре е със завишени цени също, но никой не се оплаква и нито един зоопарк не е фалирал още.

А колко възрастни хора се споминаха по селата от агресията на ромите...

и кво общо има тва със зоопарка и простотията на ча част посещаващите го.?

Общото е, че се мре... Различното е, че за умрели животни се дава гласност, а за умрели българи НЕ.... Дали мОЕ да ти стопли реотана в двете гънки дет съ ти в черепната кутия??????

Е как не се дава гласност за умрели хора - новините са пълни само с умрели хора, я пребити, я самокатастрофирали, я умрели докато чаат линейка, я измръзнали до смърт, я намерени на парчета в шахта., я натъпкани в куфар, я изчезнали , я наръфани от глутница кучета....

жалко за животинките.... но истинския зоопарк всъщност е около тях

Ганьо е милозлив и*иот. Иска да нахрани гладните животинки в зоологическата със солети и зрънчо. Това някак си кара бедния нещастник да се почувства значим и полезен.

Да ги хвърлят на лъвовете!

На човек му трябва да постои в зоопарка (или в произволен градски парк) около 2 часа и ще разбере защо тази държава никога няма да се оправи. Двама бутат напред, шестима дърпат назад...

"Умряха" се пише,за човек е "починал"...

Почти всички от вас пишат безумни тъпотий сигурно и вие самите сте такива ха ха. Всички хора явно са неграмотни и не четат табелите на които е написано да не се хранят животните . А за теб който смяташ ,че зоогическите градини трябва да се премахнат, аз па си мисля ,че си някъде пустиняк извратен и теб въобще не трябва да се намираш на тази планета .

Ти па оти си много грамотниЙ...

Да не би Петков и Денков да са били на посещение там?

Не, но по всяка вероятност на посещение е бил сиганина от Максуда - Костя Копейкин. Когато животинките са го видели са умрели от уплах.

Ганьо е клетка да стои,не им увряха лейките.

Е същото като ганьо в самолета.

Ганьо…

Тия простотии наречени 'зоологически градини' са си за закриване.

В тази божодимитрова държава всеки се натиска да върти писалка, палка и бухалка, назначават двама биячи дето задачата им е да надзирават двукракия добитък и ако някой се отклони от стадото, бой по тикватаь ако е жена може да мине само с шамари. Да ходи да реве където си ще. Говедото си иска остена, хахаха, овчар без гега няма, хахаха

За тези изроди тъпи ли умря Караджата???

Отровна храна ядем.

Глупако....животните имат различна храносмилателна система от нас хората. Не случайно има различни храни за различни животни. Ето ... Ти доказваш че си малоумник

Страшно тъпо племе сме на тази територия

Тая маймуна да не е била маймунизирана срещу ковед? И какво е па това животно сурикат,такова по времето на Тодор Живков нямаше в зоологическата градина.

Храната е отровна ,така е.

Какво е палмина?

За Запад в Зоопарковете продават различни видове храна според вида животно, за да ги храните и да се кефите, а с печалбата се издържа зоопаркът, отделно билети или на места има вход от минимум 1 долар/евро/паунд, а можете да дарите колкото искате над тази сума. Така поне шансът се свежда почти до 0, някой да направи беля

Бъркат ли ти джобовете на влизане? Кое гарантира, че не им даваш нещо от джоба си?

Тук говорим за нормалните хора, които искат да нахранят дадено животно, но нямат осигурена подходяща храна и дават каквото имат под ръка. Ако има такава на символична цена (тези животни така и така трябва да бъдат хранени от зоопарка) нормалните хораа ще си купят и ще нахранят животните. Ако аз съм решил да убивам животни - да, никой не ми бърка в джоба.

Да, на Запад основно печалбата си гледат. За няколко евро или каквато им е там валутата са си превърнали животните в помияри с които всеки платил може да се забавлява. Ма много е яко, бе! А толкова ли е трудно да вденеш, че правилата трябва да се спазват? А толкова ли е невъзможно просто да се наблюдават животни, вместо да се хранят и ръчкат? Баси кретенската представа за забавление имат некои!

Дори и за животно е зле да си сред двуногите дебили на Територията на дебилите..

Е що стоиш. А не заминаваш нанякъде?

От тези дни имаше и случка с един мечок, който също замалко да почине заради такива идиоти! Със стъкла и електрически ток май трябва да опазят животинките от двукраките говеда, които са дошли да ги гледат!

Дебилите никога няма да се свършат. По-лошото е, че повечето от тия са дебили с претенции- смъртоносна комбинация, както се оказва.

Освен това, дебилите карат коли по пътищата и гласуват на избори.........

По полезно би било да се разменят животните с посетителите

Тази държава е пълна с идиоти и безумници, срам е да кажа че съм българин вече!

Може би проблема е, че нашата храната не е като едно време. Ние едвам оцеляваме от тая изкуствена храна, та камо ли животните.

А може би проблема е, че животните имат различна храносмилателна система. Но зя целтя трябва да сге учили в любимия ви соц, което съвсем не е така.

В любимия ми соц всеки ден след училище ходех в зоологическата когато беше в центъра на София и хранех животните с каквото купя с парите си за закуска, докосвах ги защото беше възможно, даже мечките вземаха от ръката ми бонбони виолетки и нито едно животно не умря от това. Сега умират от изроди които умишлено тровят животните, а може би те са имали застраховка? Кой знае, всичко е възможно.....Ганьо и от лайната иска да прави пари и да лапа, ненаситно алчно племе, срам за световната история след 1989 година, а на Тато паметник трябва да му направят още повече от Правец, тук и името говори!

Едно време хвърляхме бисквити на мечкиту и беше нормално. Сега не смятам, че е нормално. Че при маймуните от чиналата година са заобиколени от стъкла, но явно някой е прехвърбил храна над тях. Чудно как са успяли да дадат храна и на сурикат, като и те са затворени със стъкла. Горките жевотни. Като цяло зоо градината трябва да се ппруконстроира изцяло. Днешните хора, ну сме същите като от преди 50,70 иле 100г. Сега сме по-лоши и се чувстваме не наказуеме.

Отделно от тези мерки сложете и камери ,и поне двама човека охрана да имате на щат и ще видите колко лесно ще се откажат да хвърлят непозволени храни или дали ще си позволят да показват простотиите си, там където все още няма прегради от плексиглас. Още на главния вход сложете табели ако нямате, че глобата при установено нарушение въпреки предупреждението ще е еди колко си. Лесно е, но трябва план и желание, и да разпределите тези приоритети вписани както трябва. Вижте и вземете пример от другите държави с подобни политики, там нарушителите веднага ги хващат и няма хън-мън.

Аз се чудя защо цял ден ми вървят киселини в стомаха...

Че още си жив.

КАК ТАКА НЯМА ДЪД ЗА ТЕЗИ ИЗРОДИ, БЕ! СЪД СЪД ЗАТВОР ЖЕСТОКИ ГЛОБИ ТА И ЧЕРВАТА ДА СИ ИЗПОВРЪЩАТ УРОДИТЕ ЧОВЕШКИ

А хората ги ядът тия боклуци. Или поне децата на хората.

Когато си правен в епруветка, български език не разбираш. Днешното поколение

В случая е трудно да се определи от коя страна на оградата е по- низшия примат.

защото на маймуните в клеткта не им трябват никакви указания на 10 езика да съблюдават реда- те и така се справят отлично. Виж, обаче от другата страна на оградата....

НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ ХРАНА НА ЖИВОТНИТЕ.. НО Ганьо не разбира български очевидно и не признава правилата

чете правилата, разбира ги, НО НЕ ГИ ЗАЧИТА!

Трябва да му се набие ум.

Наш Ганьо абсолютно никакви правила и закони не го вълнуват, и затова е Ганьо, прост и комплексиран.

Помислете ние каква храна ядем, след като животинчетата умират за дни от нея.

Не е въпросът каква храна ядат хората. ХРАНАТА ,КОЯТО ЯДАТ МАЙМУНИТЕ И ТАЗИ НА ХОРАТА Е ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНА И НЯМА БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ. В ДИВАТА ПРИРОДА И В БИОЛОГИЯТА НА ТЕЗИ ВИДОВЕ МАЙМУНИ, ХРАНАТА Е СЪОБРАЗЕНА КЪМ СРЕДАТА, В КОЯТО ЖИВЕЯТ, А ТАМ С ТЕЧЕНИЕ НА ЕВОЛЮЦИЯТА, ТЕЗИ МАЙМУНИ СЕ ХРАНЯТ СЪС СПЕЦИФИЧНА ХРАНА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ХОРАТА. ТЕ НЕ МОГАТ ДА ПРЕРАБОТВАТ КАКВАТО И ДА Е ЧОВЕШКА ХРАНА ТАКЯ ИЛИ ИНАЧЕ, ЗАЩОТО БИОЛОГИЯТА ИМ Е ТАКАВА, КЪДЕТО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ СА ЕВОЛЮИРАЛИ С ОПРЕДЕЛЕН НАЧИН НА ХРАНЕНЕ. ТАКА И С ВСЕКИ ВИД ПООТДЕЛНО, С НЕГОВИТЕ СПЕЦИФИЧНИ НУЖДИ И Т.Н. ЧЕТЕТЕ БРЕ, ПОНЕ ОТ ОБЩА КУЛТУРА, А НЕ ДА СЕ МАЙТАПИМ ТУК И ДА СЕ ПИШАТ ГЛУПОСТИ. ЗАТОВА ОТ НЕЗНАНИЕ И ОТ ПРОСТОТИЯ, ВЪПРЕКИ ТАБЕЛИ И ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ЧОВЕКЪТ СИ ОСТАВА НАЙ-ТЪПОТО И НАГЛО СЪЩЕСТВО, КАТО ТЕЗИ, КОИТО ПРЕНЕБРЕГВАТ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА. НАРОЧНО ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ, НЕ ЗАЩОТО КРЕЩЯ, А ЗАЩОТО И ТУК ИМА СРЕД СПИСВАЧИГЕ НЕРАЗБИРАЩИ.

Има нещо тъпо и в теб, с тези главни букви.

Абе ти, тц тц, ...Голям умник се извъди с храната, иди на работа в зоологическата и там давай акъли. Едно е истина за ,, демократичния българин,, - срам за света!

Тц, тц, избирателите на Копейкин намаляха с двама...

Абе, нещастник! Свали си потурите, изсери се, пий хапчетата и оди да спиш! Не осмърдявай форума!

А смее ли, да заспи...

Бае Ганя

Изсрах ти се в устата, педал, нищо ли не усети? Немаш насищане, като майка ти си...

Аман от манипулации! До преди 40-50 години в махалата имаше три кучета. В града никъде нямаше ветеринарен доктор/изключая може би лабораторията на медицинския институт по онова време/. Никой не ги беше ваксинирал, ядяха каквото ядата техните стопани / парче хляб натопен в манджата приготвена за семейството или кокалите останали от месните ястия/. Вярвате или не но и трите кучета живяха малко над 20 години! Сега е пълно с ветеринарни доктори и клиники, голяма част от животните са ваксинирани и въпреки това, рядко някое от тях живее повече от 10-12 години! Сривът в образованието е тотален. Сигурен съм, че на маймунката в зоопарка няма нищо да и стане от няколко пуканки или парченце хляб от сандвича на посетителя. Да, не това не трябва да се прави, защото са все пак диви животни и хората които се грижат за тях би трябвало да знаят повече от каква храна и кога се нуждаята тези животни. В този ред на мисли, определено считам ,че нещо е "сбъркано" в самия зоопарк, а не при посетителите. Изключвам случав с посетителя "опитал" да се напута в клетката на мечката.

само че е напълно възможно определен вид храна да не понесе на даден вид животно. То е както при хората - един има проблеми с млякото и млечните продукти, на друг не му понася вид зеленчук или плод. Може да се стигне и при човека до алергична реакция или смърт (макар и много рядко).

Може би проблема е, че и храната не е като едно време. Ние едвам оцеляваме от тая изкуствена храна, та камо ли животните.

Прав си, та Ганьо слънчогледовото олио му тури боя , слага в ,оригинална , опаковка на зехтин екстра върджин и го продава в Гърция. Къде се затри соц БДС - стандарт за всичко. Тия капиталисти от демокрацията затриха лабораториите та да си продават гьобрето!

Ганчо, ако си чел статията, трябвало да разбереш, че ства дума за маймуна и сурикат, а не за кучета улична превъзходна, които поколения наред са се хранкли с помия. прав си за храната, но никой човек не е умрял от една на солетка или пуканка.

Да, на Запад основно печалбата си гледат. За няколко евро или каквато им е там валутата са си превърнали животните в помияри с които всеки платил може да се забавлява. Ма много е яко, бе! А толкова ли е трудно да вденеш, че правилата трябва да се спазват? А толкова ли е невъзможно просто да се наблюдават животни, вместо да се хранят и ръчкат? Баси кретенската представа за забавление имат некои!

Хм, сигурен си, м? А сигурен ли си колко тъпанари мислята така и колко пуканки и други боклуци на ден получава въпросната маймунка, щото " нищо и няма, ко пък толкоз, една-две пуканки"?

цитирам "Целта им не е да пречат на посетителите, а да пазят животните." Казано иначе - наш Ганьо е по-тъп от маймуна!

Нищо им нема на хранатабот супера ония просто немат съшата храносмилателна система и набор от внзими да я разградят запичат се и фъргат топа.Хубавото на хищниците че не поглеждат дори такива вегетариански лъйна мечките са всеядни освен гризлитата

Рядко съм тъп. Факт.

Ама неможеш да ме обориш Факт!

ако имат още от същата храна, да се почерпи и Пеевски с нея.

Не разбирам как такива тъпи и прости същества, като приматите са успели да станат доминантен вид на планетата и как успяваме да удържим това място вече 200-300 000 години?!

под мишница много позиции могат да бъдат удържани. В краен случай може и с камъни.

Сбирщина от селяни, които разбират от всичко

Глупости. Сбирщина от "граждани". Селяните знаят повече за животните от теб, почти сигурно.

безотговарин хора..като стара загара е те...милите животинки..против зоозатворите съм...