Майките на разменените бебета контактуват редовно и си изпращат снимките им

Нищо не усещах, имах само болка", разказа Севда Михайлова за мига, когато прегърнала своето момиченце

Обратно в новината

Коментари - Майките на разменените бебета контактуват редовно и си изпращат снимките им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече писах по този казус, само че по юридическата страна. Нищо не пречи на майките да отглеждат момиченцата заедно, въпреки вероятните разлики в социалния статус. Явно такава им е била съдбата! Не съм чак толкова запозната с кармата и прочие, но вероятно двете момиченца са били близначки в предишен живот и в този пак са се намерили, макар и по малко идиотски начин. Сега, всичко които не вярвате в прераждането - до, прераждането, както и отвъдното, не е научно доказано, нито е научно доказуемо, поне на сегашния етап на науката, но точно често е рационалното обяснение на събитията от живота. Преди години имах едно много добро приятелче, което за разлика от мен остана да живее и работи у чужбина, което ми беше батко с час и половина. Двамата адски много си приличахме и визуално, и по характер до такава степен, че доста хора успявахме да избъзикаме, че ние двамата сме биологични брат и сестра близнаци. Сега се сетих десетки култови случки с моя брат "близнак" и вече си умирам от смях. :) Аз самата също съм отгледана заедно с едно друго момиченце, което и досега си ми е не КАТО СЕСТРА, а ПОВЕЧЕ ОТ сестра. Навремето майка ми навсякъде ни води двечките, докато майка й, която са разлика от майка ми тогава и аз сега, беше една истинска факирка на кулинарията и леля К. готви вкусни манджички и за двете кифлички. Хората у парка ни заглеждат и обикновено казват, "Ау, какви сладки щерки имаш! Ама направо ти е одрала кожата! Е, то и другото (това съм аз!) е хубавко!", защото моята приятелка наистина е одрала на майка ми кожата. Аз също приличам и на майка си, но приятелката ми прилича повече на нея, отколкото аз самата. :) Цялата случка e i Everything Happens for a Reason! Госпожичките да са живи и здрави!

От една неволна случка в родилното, да с лоши последици, но за кратко и оправена навреме, с добър край и за двете майки не трябва да се прави трагедия. И обществото и майките да се успокоят,п че всичко е минало.

Някой предположи, че бебетата са били разменени след излизане от болницата...

Моля, не споменавйте цифри, че българинът по рождение е болен от злоба и като чуе пари...Майко мила! Поради тази причина живеем в държава, в която дори трябва да се извиним на медицинското лице, че е разменил нашето бебе и сме му причинили неудобство, че сме разкрили измама., както е в случая с тези майки. Няма шанс за България с такъв народ!

Тази циганка явно не иска да гледа биологичното си дете, а само да прибере колкото може повече пари. Как е възможно да "не чувства нищо, а само болка" когато взема бебето си?!? 300К ли струва "болката" ѝ???

Докато вземат парите ще се срещат, ще се снимат, ще драскате статии..., после имената си ще сменят!

Могат и да си ги менкат - да не им омръзват.

не трий коментарите боклук

аре стига с тия бебета бе деба джангалите деба

Съдейки по коментарите по-долу народът яко е оскотял.

са ходили заедно на пазар,дрехите на бебетата са еднакви,да има Очудени.

................

Те си контактуват още от самото ражда не и размяната им в родилния дом. Това е толкова нагласено, че само прост човек не може да го съзре. Но за много пари на какво ли не е готов човек!

На времето и ние с комшията си изпращахме снимки, когато си разменихме жените....беше доста вълнуващо и романтично в онези времена в Дружба 1....ех спомени.....!!!

Каква драма, какво нещо. Чак се чудя как успяват да живеят с такава мъка. Със сигурност едни 300 хиляди ще спомогнат да преодолеят тоз така труден момент. "Докато свят светува" ряпа да яде ...

Майките след раждане са в шок и няма как да докажат вина на майка,че не е била видяла различно бебе или е пропуснала да следи номера.Искат е основателен,болницата да ди плаща грешката.Не само да ни съдират джобовете ба нас.

Незнам колко е основателен иска може и да е така, но билниците трябва да са застраховани и застрахователите да преце яват и изплащат тскива искове.

Да са живи, здрави щастливи децата. Майките много алчни. Да подсигурява децата и дом да е купи. Ако не беше разбрала за размяната и си гледаше детето какво щеше да купи и какви претенции щеше да има. Стига виче ни занимавате с техните искания и простотии.

Най-сигурният начини да забогатееш е да спечелиш от тотото или да осъдиш някоя институция.По света такива обезщетения може да достигнат милиони.

На коя Земя живееш? Парите остават в джобовете на адвокатите, а "печелещите" получават само за почерпка и морално удовлетворение.

"печелившите" са тъпи като теб,могат да останат и без почерпка.

Практиката показва, че острите като теб, винаги остават БЕЗ.

Оф, бе я си… К’во ме интересува, че ми навирате тая сапунка вече не-нам-колко време?

Другата гледна точка: Майките се познават от преди и са се наговорили Разменят бебетата напълно доброволно Съдят болницата и взимат едни 300 000 лева. Я само си представете за момент, защото това е напълно възможно!

Едва ли, но е възможно. По-скоро е интересно едната майка дето 2 часа е гледала беебто си и след това се прибира с друго

Остава да го докажеш.

Има си хора, които го работят това, да си доказват.

Интересно тогава как ще се грижат сега без тези 300 хил които им отказа болницата ! На улицата ли ще живее ?! Нали затова са и трябвали 300 хил ! Да си купи къща ! Няма такава наглост !

Минусджиите ! Яжте говна !

Засега ти си единственият им консуматор.

Ся някави тик-ток знаменитости ли ше стават тея майки. Беше новина преди, възмутихме се, разреши се...айде сега моля сметете под килима и спрете да ни занимавате!

Да гледаш в чуждата паница винаги се е харчело добре цялата журналистика се праву от безделни клошари за безделни клошари

Не говорете в моножествено число! По принцип се "изязява" само циганката! Другата майко просто си ппотърси правата. На нея нито името , нито физиономията й са изведстни. Целият цирк, типично по цигански го прави тая дето не може да приеме собственото си дете... Абсурдна ситуация. Не бих се учудила, ако е имало някаква схема циганката да вземе бяло бебе. Това при тях много се котира.

Ето го доказателството че вдички в БъГъ са цигани и се разбират отлично.

Ти си поредното доказателство, че комунистите не са българи.

Трябва да се снима филм по случая

Майките във филма трябва да са рускиня и украинка:)

Циганче , българче , негърче ,всички деца се раждат с невинна и чиста душа , докато не започнат да приемат уроците на възрастните около себе си .

Двата минуса вероятно са лично от крал Чарлс и кралицата-консорт Камила Паркър-Боулз. За други по-, по-, най-висши особи, с чистокръвни гени не се сещам. Хеле пук тук у форумъ.

Да са живи и здрави и дано имат щастлив живот!

Хайде спрете да ни занимавате с тези алчни същества!!!

Да , и двете тарикатки/муфтаджийки

Аман от този случай ! Нали всяко дете е вече при истинската си майка ! Случаят е прикрючен .

Патето припознава за родител този който зърне първи , след като излезе от яйцето и тръгва след него .

Добре, че човешките "патета" се развиват бавно и тези разменени бебета няма да имат горчив спомен.

Само че хората не са патки :)

Хората са тутурутки !

абе ... не са ...

че редовно са контактували и преди размяната?

Какво значи "стана ясно, че трябва да платят такса"?. То винаги си е било ясно. За грамотните и за осведомените. Ама нали вече сме племе на невежи и неграмотни...

Ще има чадър над болницата, защото, ако плати тя ще фалира, а може да е част от няква мафиотска схема. Днес бебета, утре трансплантация на органи или КОВИД експерименти. По времето на КОВИД, колко хора измряха мистериозно по болниците, не е за вярване, но факт. Болниците и лекарите в България са търговски дружества и работят за пари, а не за зелените ви и сини очи.

Болницата е общинска, ще платят всички софиянци взети заедно

Това болниците да са търговски дружества го направиха изродите, които вие, дебилите, продължавате да избирате. А, преди да "има чадър", трябва да има разследване, което да докаже, че децата са разменени в болницата; да не се окаже, че е постановка за изкарване на едни пари.

в съучастие с някоя санитарка, която й е осигурявала достъп до залата с новородените. С цел да си избере най-бялото бебе, което ще се цани най-високо:)

Той директорът в ефир каза,че грешката е тяхна,самопризна си все едно...

Аз затова казвам, че трябва да има разследване. Може да има намесени санитари, може да са разменили децата и след изписването - в момента, в който гривните бъдат свалени, болницата не може да следи, родителите следят.

до Хм: А, дали директорът не го е било страх да каже друго? То не става с "признах си" и "той каза, тя каза". Затова се прави разследване, защото може да се окаже, че директорът е бил принуден от някого да го каже това, или може дори да е замесен в схемата, за да вземе едни пари. Самият директор, като "си е признал", извадил ли е информация, как точно е станало това нещо? Да видим всички ние, които ще трябва евентуално да плащаме, че наистина са така нещата, както ги казва?

Това е 100% грешка на болницата.Затова неонтоложката е ходила лично да каже и да обеждава Севда в дома й.Сега Севда може да е видяла размяната и да е мълчала,но ме съмнява.Няма как да се докаже това.Грешка на болницата.Те и адвокатите са сигурни,че искат е основателен и затова сумата е такава голяма.

С други думи, ако медиите не правят от всяко такова нещо световна драма, хората може и да си живеят нормално...

Браво! Ето доказателство, че българи от различни етноси могат да общуват помежду си нормално.

Стига ни занимавахте с тая циганска история

Като се замисля, историята си е доста тежка.

Стига драми - те размениха България за 30 сребърника и ни докараха до просешка тояга ... няма справедливост за Костов, Паси , царя и още много Боковци ...

Болшевишки отпадък

Аве разберете ве. Няма начин управителят на ШЕЙНОВО да са разпише да ви дадат накуп 600 000 лева Тва в ЗАКОНА го няма. Тва значи тоя управител на мига да стане ПОДСЪДИМ и да иде в затвора Просто няма такава графа в разходите на счетоводството Има графа ЗАПЛАТИ, Дълготрайни материални активи, нафти бензини, ток телефон ама графа ОТКУП няма Няма как да го оправдае тоя разход от 600 000 Тва всеки юрист го знае. Знаят го и двете адвокатски маймуни дет им пускат тия фитили Номера е да настроят общественото мнение че тия са претърпели некви огромни и несъизмерими вреди И то на сичкото отгоре от тия 600 000 лева едното 500 000 ще идат гюнлюк за адвоката За мене съда трябва да присъди между 3 000 и 10 000 лева Най-вероятно 8 000 няма за ОТИ да им дават 600 000

Има логика в коментара. Само не знам защо напоследък изкривяваме така езика, все едно не е наш. Аве, тва, дет, некви, сичкото, гюнлюк, мене... Ами не е интересно!

... друго да питам? циганката дали има и един лев платени осигуровки, та и претенции за 300 бона има? Не стига, че принципно е трябвало да ражда в катуна, ами и недоволства!

Понеже вие, селяните, не укривате доходи.

Ми, не знем за теб, явно скатаваш по нещо, но аз, примерно, си плащам данъците и осигуровките редовно и в пълния им размер.

Като коментирате си помислете само за момент, че това може да е вашето дете, внуче, племенниче. Да не дава Господ на никого да изживее това. Следва да бъде потърсена съдебна отговорност от медицинските лица, парите не са достатъчна компенсация.

Като коментирате си помислете само за момент, че през ръцете на лекарите и сестрите в Шейново са минали десетки хиляди деца, без да стават такива грешки. Всеки човек греши (ако се докаже, че наистина те са сгрешили, а не е постановка за едни пари, все пак цигани има намесени). А, съм сигурен, че тия, които най-много хулите, не можете да свършите нищо без да направите поне няколко грешки ...

и как точно ще те компенсират парите? като си купи ново жилище тъмно зелената, та ще забрави какво е преживяла?

Майките разбраха за размяната съвсем скоро след изписването. Това, че се мотаха да си ги разменят, си е по чисто тяхна инициатива. А, колко италианката е привързана към детето си, всички знаем, макар и да не се предъвква постоянно. Та и страданията й са от този порядък. Дай да фалираме болницата, само и само да си оправим скапания живот, щото по традиционния начин е бавно и трудно. А за припяващите свраки имам един въпрос - вие никога не сте грешили, за нищо. Никой друг също не е грешил, единствената грешка в държавата е в този случай. Браво, тогава, ама едва ли.

Първоначално всяка една беше свикнала с чуждото бебе и когато ги размениха и двете страдаха за другото. Това чувство ще им остане за дълго, но има решение - да си разменят мъжете, за да имат по едно дете от двата генома.

Не ме интересуват циганите! Боли ме кура, кой контактува и кой- не! Ебал съм ви майката циганска.

Ми то прост човек, от кура си само се интересува.

ас...саму пак да питам, бате, бате... Що глобата ще се плаща от бюджета, а не от винофните, ако се докаже, че има такиа???

А ако се докаже, че флюорците са аи ги разменили заради парите - те ще платят ли главоболието на лекарите и уволнените дисциплинарно?

какво са изпитали тези майки като са разбрали за размяната на децата, само те си знаят. дано никой не изпита тази болка. дамгосани са за цял живот. сгрешилите да си платят за грешката и да не мрънкат, защото са затвора или да преспят поне една нощ в килията и после да ги назначат да пазят новородените. после по-голями цербери от тях няма да има.

Не бъди съдия. Тези хора работят там къде се ажда живота. Сбъркали са. Има закони. Затвори, килии. Когато улицата решава се лее кръв. Един вдигна юмрука на улицата и виж какво стана. Пълна бъркотия.

Айде първо да се докаже, че грешката е в родилния дом, а не е постановка. Разквичи ли някой, че е жертва, няма проверка, няма нищо - готови сте да съсипете живота на всички останали, защото трябвало било да се вярва на жертвите, дори и да не сме сигурни, че въобще са жертви. А, сестрите и докторите в родилния дом? Те не са ли хора? През ръцете им са минали десетки хиляди бебета без да направят нито грешка, но сега заради една НЕДОКАЗАНА сте готови да ги разпнете. Всичките псевдо-хуманисти са жалки отрепки и до последния сте за въжето!

И все пак, аз не чух да е имало разследване. Как са разбрали, кое дете с кое е било сменено? Кой е проследил процеса от раждането до изписването, за да се види, в кои моменти е възможно да стане объркване / размяна? Как са доказали, че размяната е станала в родилния дом, а не е постановка, за да изкарат едни дебели пари (300,000 на калпак) и да се създава напрежение в обществото? Всеки път ги питам тия въпроси, защото само общи приказки се пелтечат по темата, но нищо конкретно. Защо ли?

Няма по-глух от тоя, който отказва да чуе и няма по-сляп от тоя, който отказва да види. Включи си мозъка и почвай да го ползваш.

Празнодумието ти е покъртително и типично за полуидиот със самочувствие и 0 покритие. Да съм бил мислел ... понеже ти изписа невероятно съдържателно есе с доводи и доказателства ...

Не знам дали си даваш сметка, но броя и съотношението на +/- не отговаря на средните стойности, от което веднага следва извода, че си си наплякал сам плюсчетата и си ми сложил минусите през VPN или по друга подобна схема. Не важиш :D

Това с "усещането на болка всеки път" вече е доста евтино в съда. Трябва някакво по-силно страдание от преживяното, опитайте с посещение на психиатър, който срещу скромна сума ще представи заключение за трайно увреждане на психиката.

а бабите чатат ли си във фейса?

А, адвокатите на майките контактуват ли редовно? Изгладиха ли схемата за голямото плюскане?

Тоест, смяташ че са виновни за нещо и че нямат право на някакво обезщетение, така ли? Ти родител ли си? Можеш ли да си представиш през какъв шок са минали тези майки и бебета, и каква травма е това?

Тоест, смятаме, че трябва да бъде доказано, че размяната е станала в родилния дом, а не е постановка тия двете да са си разменили децата, колкото за постановката ...

Аз пък смятам, че е абсолютно безотговорно от една майка да не сравни номерата на гривните, когато я изписват с детето и.

Най-вече бебетата са усетили размяната. В резултат като им дават вода, почват да дъвчат, а като им се ака пеят "О, соле мио"

Искам след моя случай да Ви уволнят всички! след мен вече никой да не ражда!

Употребихте ги тези жени, с цел да разпалите отново етнически конфликт. Няма да ви се получи, колкото и да опитвате. Българският народ не е дебилен.