17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проблемът на хората с увреждане, и тук искам да включа всички деца - с или без родители, в България не е само финанов - и тук коментарите го доказват. Обществото ни не ги понася и ги приема като някаква тежест, много често ненужна тежест и ние отказваме да приемем, че хората със специални нужди могат да бъдат пълноценна част на обществото и да създават бвп, просто трябва да им дадем особени грижи, които се различават от грижите за другите деца. Още повече, че всички деца ползват символично платена детска и ясла и безплатно училище и символично платен университет като това пак идва като помощ от обществото към тях. Не бъдете такива мизерни егоисти, които постоянно се изразяват в ролята на жертва - мислете и за другите и как да им помагате и да правите живота около вас по-добър и така той ще стане по-добър и за вас.

Не мога да повярвам, че има хора, които завиждат на хора с увредени деца, хора, които цял живот ще се грижат за децата си, които никога няма да имат внуци от тези деца, нито ще ги видят успели и реализирани в живота. И то завиждат не за нещо друго, а за някакви смешни пари, които евентуално държавата ще им отпусне на тези хора...Здравето НЯМА цена! Аз не мога да си представя по-голяма мъка от тази детето ти да е с увреждане и не го пожелавам на никого.

Ако нямате близък ,който е в това положение моля не коментирайте, повечето случаи са " няма да живее еди колко години" но детето става на 30 и повече всеки нормален човек си гледа децата,но като нормално общество сме длъжни да помагаме на хората в това положение,за тези съм за ,но не искам да помагам на хора които не искат да работят, защото нещо не им изнася

Като ни пребиете, кой ще ви гледа и храни изродите? Явно сами не можете.

ами същия, който гледа и вашите деца. или вашите деца не ползват безплатни здравни услуги, или детската им градина е частна или училището им или университета?

пример за това къде отиват парите: синът на съседите ми е с някаква лека форма на умствено изоставане, физически е съвсем здрав. Възрастна съседка го моли да донесе пластмасов стол за вечерната седянка на улицата. "Мързи ме" е отговорът на т. нар. инвалид. Майка му е негов социален асистент и както може би повечето от вас са се досетили, става дума за представители от малцинствата! Та ето там отиват парите от вашите и моите данъци!

какво общо има възпитанието на едно дете с неговите здравни нужди? повечето от здравите деца са невъзпитани - трябва да спрем да ги подпомагаме ли?

Доста интересно съвпадение, че Червен Мая и Червен Славчо се занимават с проблемите на тези майки...

... Когато не става дума за пари, става дума за много пари. То бива наглост, ама чак толкова не бива. Съжалявам за проблемите на майките и наистина никой не е застрахован от нещастие, но пък и никой не им е нито виновен, нито длъжен...

а вие замисляли ли сте се, че вашето здраво дете е на издръжката на обществото още от както е родено? ваксини, консултации, после дотациите за ясла, детска градина и безплатно образование и дотации за висише образование. бихте ли били доволни ако ви оставим да издържате децата си изцяло в частни учебни и здравни заведения. такива като вас са дъното на обществото - искате споделеност, но само когато е във ваша ползва, не може и да става дума вие да направите нещо за някой друг.

Ако си мислите , че един регистър ще ви реши проблема явно не знаете що е то регистър и как се поддържа !

Ми да отворим още една оШфорна на Гинка и Борисов тогава, щом с регистър не става

Тия не стига че са некадърни да родят и отгледат деца, ами и кълнат, като не им се дават пари

Не кълнене,а смърт, ще те оправи само тебе, шибан серящ изроде

яяя, от тебе струи християнско смирение и любов към ближния! струи мощно, като от фекална канализация!

С Един удар по кухата ти тиква , точно за секунда и ти ще си инвалид бе, шибаняк, да видим твойта майка тогава колко е кадърна

тъпи, едно е да си увреден, друго е да си повреден! тоя майка му си го е родила редовен, и ти можеш да го направиш инвалид, ама недоправен няма как да го направиш!

човек, на когото аномалии или малформации на физическото развитие му пречат да се развие интелектуално се нарича човек със специални потребности. човек, чието физическо развитие е нормално, но въпреки всичко той направи личен избор да не развие интелекта си се нарича боклук. повече от ясно ви е кое сте вие.

Чудя се кой би писал минус на такова мнение ... сигурно някой, който се страхува от експроприацията.

В тая тотално корумпирана държава регистрите не помагат! Истинското решениие е тотална подмяна на самозвания политически елит, разстрел на престъпниците и както казваше вождът на революцията, експроприация на краденото!

Нали ги подменихме, бе глупак. Нали дойде Симо, нали дойде Бокйко, все нови бяха.

Само с подмяна не става, не може да се пропускат съществените моменти. Трябва си разстрел - публично на стадиона, трябва и конфискация, за да помнят и наследниците им.

Кое му е новото на Боко, бе, умнико или пък на самозвания цар? Това, че всички са продукт на крадливата, червена аристокрация?

Не подмяна на елита, а на начина на функциониране на системата. В конституцията Трябва да се отнеме неограничената власт от дупетати и министри , важните закони - само на обществено обсъждане, дебати и гласуване, тия гнусни дупетати на държавна работа с държавна Мин. Заплата просто да попълват бланките с решенията на народа. И ограничаване на мандатите в тая държавна работа до максимум два и то непослевателни

С регистър или без 50% са в сметка на сейшелите ,както и тези 100 м. за полицаите, без разчети на кой, колко, а и цивилните момци дали бяха полицаи изобщо

Е, стига с тия майки вече! Писна ми от сутрин до вечер да ги дъвчете като новина! Дайте нещо и за татковците - те няма ли нужда от пари? Или щом не се мотаят на площада, значи всичко им е ОК ...

С оглед качеството на тия от мъжки пол в България, тия "татковци", дето ги търсиш, отдавна са избягали от майките, по които плюеш

Трябва да ме отвориш за това , как се определя по едно мнение във форума, дължината на мъжкия полов орган на пишещия! Струва ми се обаче, че и ти скоро не си виждала гол мъж, нали?

Регистър-сигурно. Твърде много фалшив,купен ТЕЛК е раздаден.Уж управляващите щяха да правят"реформа"там,но нещо се уплашиха и дадоха поредния заден.Ато реформата е проста-да се спре плащането на корумпирани лекари от комисиите. Никой не може да ме убеди,че в една махала,в една къща,битуват от 7 чавета 3 с астма и 3 с епилепсия.Т.е.,6 х 1 МРБ + двойни детски.....Същевременно,деца с много тежки,инвалидизиращи диагнози,вече сериозно увредени,са на същия принцип. Никак не завиждам на семейство,където има тежко болно дете-инвалид.Това е тежка,много тежка мъка и съдба. Др.сайт публикува "новината",че 2 шефки,точно от най-горещите по темата дирекции в МТСГ,заминават на 3 дневна"командировка"в САЩ,по темата за интеграцията на децата-инвалиди.Цена на разходката-17 хил.лева,официално. Обществото трябва да е солидарно с тези майки.А Държавата пари има.За партийни субсидии,за луксозни автомобили,за вояжи до къде ли не,за лукс,за какво ли не-изтичат пари.Безконторлно при това.

Така ще е, докато партийните сектанти от мафиите , наречени "партии" в България не почнат да се издържат от членски внос на реални техни членове, за които членове партията да работи, а не вместо на членове, партиите да разчита на готови държавни субсидии, чиито размер те сами си гласуват (като дупетатите си заплатите, които също сами си гласуват) и които субсидии показват дебел среден пръст на хората, гласували за тая "мафия-партия" на изборите

Значи, на майката с 11 те деца, живи, здрави, и ги отнеха, не и назначиха помощница, не и дадоха пари, а на тези некадърници, с по едно дете, ще се изсипе рогът на изобилието. Само защото не могат да си гледат сами децата.

Господ да те превърне в тумор

Че на приемна майка дават много пари,а на истинската нищо.Циганите си знаят правата и само ,,цоцат ,,системата а твзи на инвалидните колички ,там е трагедията.Ама мангалуте са защитен вид.Те затова неискат регистър,за сайшелите да ума

Бойко, Бойко, сега вземи ги позлати тези! Дай пример на всички, че е по-добре да раждат инвалиди, за да си живеят живота покрай тях!

Имаш тумор в мозъка

Явно всичко е една червена акция съвместно с Костинбродската пачавра Мая.

И ти си труп, но още мърдаш. Много си тъп да прогледнеш, че с такава злоба процеса на гниене, който върви в тебе , само ще се ускори...гният ти червата и устата ти смърди всяка сутрин, гние ти тялото и отделя токсини, тялото ти смърди на кисела пот, гният ти червата, И пръднята ти вони...откъде у такива бавно гниещи трупове като тебе, толкова безчовечност, злоба и омраза към хората, при положение, че и ти си един труп,да, засега отгоре на земята, но утре ще си отдолу на земята...но ти си гниещ труп

Костинбродската,кой я назначи.????

Костинбродската,кой я назначи.????

Защо трябва винаги да е необходимо да се бъдат, забележете, убеждавани тия некомпетентни, криминални идиоти в НС в някакви логични, абсолютно необходими за хората правила!? Дали защото тия правила ще почнат да пречат на дупетатски корумпета да крадат и източват данъците ни от бюджета

народа за нищо ли го нямате

В България хората с увреждания не се виждат по улицата, обществото тотално ги е игнорирало, изключение правят просещите цигани, които често симулират, че са инвалиди. Не всички тротоари са адаптирани за хората с увреждания, нито обществени сгради, превозни средства, магазини, кафенета, жилищни блокове. В Европа грижата за тези хора е въпрос на интелигентност на цялото общество. Определени обществени структури са задължени да назначават на работа и хора с увреждания.

значи обществото трябва да плаща едни пари на едни жени които са родили некачествени хора! и да го прави с ведра усмивка!

браво, момче - ти си изваян расов хигиенист. обаче нямаш Ariernachweis, жалко.

Дядя, ти лично си качествен ли си?:))))))

той е укра и се смята за ариец - това им е една от теориите за произход на нацията им. тоест се има за екстра качество.

Давайте им по една кофичка кисело мляко на ден, кви са тези милиони ...

към майките , но нека да ми отговорят дали на работещ човек на мин. раб. заплата от 510 лв. му стигат парите, за които работи всеки ден цял месец?

често те също издържат деца и го казвам с цялата горчивина в душата ми

В 21 век трябва да си малоумед, за да изкарваш 500 лв! Как не ви е срам да говорите против хора имащи БОЛНИ деца! Вие, които сте благословени с най- големия дар да имате здрави деца пак мрънкате! В какво сте се превърнали??? И имате достъп до интернет и пак ревете!

Регистър на касовите бележки трябва при цялото ми уважение към финансовото ведомство.

Регистър няма защото е публична тайна, че над 85% от живеещиете в цигански магали български граждани от български, ромски, турски, еврейски, арменски и други националности са с инвалидни пенсии.

предвиждал да се отпускат една и половина от минималната работна заплата за личен асистент.Това към днешна дата е 765 лв. Тава се отнася за всички хора с над 90 % увреждане към момента ололо 10000 души. Парите за това са над 90 млн.лв. Останалите хора с увреждания които били около 60000души щяли да имат право според индивидуалното си състояние.... Става дума за много милиони....така че говоренето че не ставадума за пари ,не е вярно. За много пари става дума.

Да, не става дума само за пари, за допълнително 300 милиона, което са доста пари. И става дума за промяна в законите, които да осигурят на хората в неравностойно положение някакви допълнителни привилегии, някои от които в повечето случаи заслужават.

май за нещо друго става въпрос

Явно всичко е една червена акция съвместно с Костинбродската пачавра Мая.

7 милионното население на България е с увреждания, къде са парите за тях и кой да ги заработи ?