Майката на починалата ученичка Даная поиска оставки, в "Пирогов" започва проверка

Вярвам, че животът на детето ми не си е отишъл напразно и е време разделно, написа Ани Стоянова

Обратно в новината

Коментари - Майката на починалата ученичка Даная поиска оставки, в "Пирогов" започва проверка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никак! А се наливат милиарди там, бюджета от година на година им се раздува, а резултата е един същ! Вижте румънците какво направиха за изграждането на детската си болница, а ние какво правим, слова и нон стоп бръщолевене от охранени батки и каки в Парламента! Геноцид тотален от пухльовци загрижени как да си напълнят джобовете! Мръсни и долни мизантропи!

Всички сте големи специалисти, онлайн,за жалост не винаги нещата се случват по най-желания начин,всяка оперативна интервенция в този случай,би могъл да предизвика неконтролируемо кървене и от там,да ускори леталния изход, но нали всички тук са по-компетентни от специалистите по неврохирургия,все пак сте се образовали от бг мама. Все пак целта на лекарите не е да я убият на операционната маса. Лошото е че,тук когато нещата не се се случват спорете прищявките на роднини и близки и не дай си боже ако пациентът почине, веднага се започва едно тършуване в интернет,шушукане на гневни роднини,злорадстване и плануване как да бъдат осъдени тези "убийци", целта обаче друга: медийно внимание . Освен това, жената сама е отказала детето да остане в болницата при първия преглед, но това никъде не се споменава, в интервюто се споменава как лекарите са я изгонили : Това е и причината пациент да се разпише,че отказва прием,за да не са празни приказки .

За съжаление и лекарите не могат да бъдат обвинявани, защото в Бг не останаха лекари, почти всички са в чужбина. За това - влезем ли в болница ни остава да се молим. Но не е само Бг така. И в чужбина е същото, има липса на кадри. Това е.

ЩЕ ПОКАЖЕ ,че Даная не е от богоизбрания етнос и е била много подходящ донор за някои от тях. но това не може да ви бъде съобщено ,разбира се като милион подобни факти . Затова ,пазете си добре здравето и не им позволявайте да ви удрят по главата ,за да не бъдете просто поредния бг донор .

Е всички тука се оказаха големи специалисти, че и акъл дават на докторите. Слушах майката и разбирам болката и но уви - това е левкемията.... Друг е проблемът тук. Това, за което бих упрекнал лекарите, е за грубото отношение към майката, това е недопустимо! И второ: в повечето случаи не могат нашите лекари да се борят успешно с това заболяване. Не че по света винаги резултатите са добри, но са много по-добри. Основният проблем е, че когато нашите лекари видят, че усилията им са напразни добре е самите те да предложат на болния и да го насочат към лечение в чужбина, като разбира се разноските се поемат от държавата. Нашите деца, а и по-възрастните български граждани, плащали цял живот здравни осигуровки, също трябва да имат шанса да живеят.

Момичето, светла му памет, никога не е имало "левкемия", а имунна, доброкачествена тромбоцитопения. Тоест, изказванията за резултатите от лечение тук и в чужбина са тотално неадекватни и не почиват на никаква медицинска компетентност. Това състояние има много сериозен и животозастрашаващ проблем със съсирването на кръвта и чакам "разбирачите" тук да се замислят дали пък презряната бяла мафия не е имала основание да не иска да реже черепа на детето и да оперира, при липсващо съсирване? Ма то в България всички от всичко разбират, без дори да са чували за тромбоцитопения и мислейки я за рак на кръвта...А майката - тя сега се сети, че има виновни, предизборно, 4 месеца по- късно?

Когато убият дете, директора на Пирогов разпорежда проверка и чака медиите да спрат да се интересуват, което става за 2-3 дена. Когато депутат чака 4 часа да прегледат пострадалото му дете, шефа на Пирогов почва да лае ВЕДНАГА!

Кой па депутат е чакал в Пирогов?!

Ас - любимия на тагаренка. Настуяевах за неврохирурк за една обикновена рана на детету си. Клел съм съ да им мъстъ

Наистина все повече и по често ние като общество се зблъскваме с некомпетенцията на един или друг лекар,наистина като попаднеш на лекар с човешко отношение към пациент "без да е получил 50-100лв. да се почерпи" се изненадваш. Шапка свалям на хората които спасяват човешки животи ежедневно,но оставам с убеждението че ако могат да ти вземат парите,е първото нещо което ги вълнува.А чак тогава всичко останало.И ясно е на всички ни ЧЕ КОНТРОЛ ЛИПСВА.

Българинът продължава с изродената си практика-вместо да дава на лекарите си европейски заплати, да плаща с живота и здравето на най-скъпото си -децата си.

"бедните" доктори са с чисто нови коли и с по няколко апартамента купени с малката си заплата .......

Наказания, уволнения, оставки....какво, мислите, ще се промени? Здравеопазването е забатачено от десетилетия неглежиране. А преди това, при комунизма, беше напълно обезличено и принизено. Да си лекар е професия като всяка друга, само дето се изисква дълга и скъпо струваща подготовка. 6 години учене, над 55 изпита, после специализация поне 4 години и накрая какво? Много работа, лош условия, съмнителна песпектива, негативно и агресивно отношение на обществото към професията. За да успееш, трябва да си много близък до някой шеф. И за какво е всичко това? Стягаш едно малко куфарче и хайде навън, без да поглеждаш назад. След 3-4 години вече си напълно добре. А в БГто продължават да искат наказания и оставки, при системна грешка. Като садиш бури, ще жънеш урагани.

Това е положението. Една майка ще оправя държавата. Това което става е системен хроничен проблем. Гоните всички почтенни и работливи хора от ред институции и направо от България. Какво очаквате - преди години казвах, че ще дойде време да няма кой да Ви лекува - е на много места е така. Няма да има и учители и инжинери и тогава вече ще дойде края на тази държава. То не може само с мутренските номера.

аз съм редовен пациент,за жалост на лечебното заведение ...и наистина моите наблюдения са ,че най-вече в късните часове ...са изцяло само специализанти....които са много мили и добри ,но специалисти- нямаа....

Стига сте плюли по Пирогов. Каквото са могли да направят лекарите това са направили. Дори и най-добрият невро хирург да е бил там пак е доста спорно дали е щяло да живее детето. Да почива в мир.

Ти да не си Господ та да казваш кой може да живее или не. Заради такива идиоти сме на тоя хал.

Искай нови 100 милиона за отбрана по бреговата линия и дарявай с-300! Не давай 100 милиона за 2 детски болници пълни със съвременна апаратура и за по 1000 деца легла!

Защо всички софийски паразити,лентяи и хрантутници в България си правят веднага фондация ,нпо или гласуват и членуват в двете котерии на американското посолство за съсипването на родината- ПППП ,ДБ и ЛГБТ?Фондация ,,Даная ,, кой я издържа и за какво? Защо това е невъзможно за обикновените работещи българи,а трябва да работят непосилно за къшей хляб за кефа на марионетките на задокенските си господари ?

Хора, кога забравихте че всички сме хора. Всеки си мисли, че на него няма да се случи, но съдбата някой ден показва, че всички сме хора. Факт е следното, НЯМА ДЕТСКА БОЛНИЦА, а това дали е можело Даная да бъде спасена ако беше там, никога няма да разберем, защото НЯМА ДЕТСКА БОЛНИЦА. Имам приятелка, детето й почина от левкимия, знаете ли какво ми каза тя, детето си е наше-мъката си е наша, но докторите не спряха, едно бездушие и нерестанно говорене за пари. В болници където са деца, млади и стари, няма отношение, няма симпатия, няма и помощ.!

Аз ли нещо не схващам или тази госпожа смята, че детето ѝ, което е било с неизлечима рядка болест, е починало защото лошите лекари са обидили ходжата Мустафа Емин?! И че министърът трябва да си подаде оставката, защото вече 3 месеца е на тоя пост, а още не е построил детска болница?!

опрееделено не схващаш. Детето въпреки рядкото си заболяване е имало шанс за оцеляване и то не малък при навременни действия, но 3 дни докато е било в Пирогов, майката чрез социални медии издирва хирурзи, които да се погрижат за детето й. Щото в Пирогов компетенция да повикат читав хирург нямат. Всичките в отпуск, други болници и хирурзи също очевидно няма (сарказъм). Майка ги намира пустите хирурзи, чрез социалните медии. За съжаление късно за детето й. Жената направи фондация и се е зарекла, че повече деца не трябва да умират по подобни причини. Капиш?

Империята отвръща на удара.

Българското население задружно убива своите сънародници. Не си мислете, че това ще остане ненаказано. Горе, вече място в тефтера не остана от писания. Като свърши напълно идва нов, а стария му се тегли чертата. След чертата връщане няма.

Съболезнования на близките! И да си търсят правата и да съдят до дупка! Макар, че тази борба е винаги в полза за лекари и болници. Казвам го от собствен опит! След като съпруга ми го убиха в в СОФИЯМЕД, завеждащият му забрави тампона след ненужна манипулация, след като си плати! Просто за да се вземат повече пари по здравна каса и след некадърността на д-ра, той си отиде, а делото вече 5 -ПЕТА година седи там нейде в прокуратурата, защото и те толкова си гледат работата, дори след мед одит, който показа, но не наказа! Че има сериозни вреди от доктора, мед сестрата и цялата система! ВСИЧКО е за пари!!! А ние ще страдаме и живеем без любимия човек!

Пирогов е болницата на циганското малцинство. Лекари на средна възраст няма, в клиниките са възрастни професори и млади специлизанти. Пирогов е приключила болница.

Всеки пита ти познат доктор имаш ли?! И защо така? В крайна сметка всички са пренасочвани към частните им кабинети! А там ставката започва от 80лв на преглед! И ние помпаме ли помпаме бюджета със всякакви държавни такси включително с крос субсидиране от други сектори!

Подкрепям майчицата. Аз съм баща на дете момче с тромбоцитопения (ИТП автоимунна). От години му треперим да не се удря и наранява. Следя всичко свързано с тези болест и може да кажа, че знам абсолютно всичко за нея. За съжаление няма лечение, само симптоматично интервенции за докарване тромбоцити до safe нива. Мозъчен кръвоизлив (най тежкото усложнение) при ниски тромбоцити спасение е буквално в ръцете на Господ. Не може да бъде оперирано веднага, защото няма тромбоцити, които да "лепят" раните и травмите, не вярвам да има екип и оператор да тръгне да реже. Те абокат не могат да сложат, вените се пукат от пипане.

Но трябва да има детска болница! Каквото и да си говорим и всичко да се концентрира там! И като експертиза, което означава опит, заплащане и всичко! Трябва да има такава болница с най-добрите лекари! Те сами ще се докажат през годините!

Благодаря ви. Категорично ЗА детската болница (на фона на харчовете за глупости можеше 3 болници да направят слънце преди години). Ама системата е турбо гнила на много нива.

Пари има за Украйна, за земеделците, за оръжия, Но за Нова детска болница? Няма!

Ругайте медиците, уволнявайте, съдете, обругавайте. Взимайте пример от циганите, може и да влезете в ръкопашна хватка. Докато не остане нито един читав доктор и медицинска сестра. Може да тичате за помощ в частните болници, яко да ви обръснат. И ако стане беда, да си източите портмонето да ги съдите срещу маститите им адвокати. Могат и да грешат, но не са факири на всякъде да огреят.

Къде видя майката да обвинява лекарите? Ако не си запознат със случая, да те брифна - детето е лежало няколко дни в Пирогов БЕЗ да го погледне невролог, а са пращали специализанти.

А министъра какво и е виновен като е току що назначен? При случаят с Емин бяха виновни лекарите от Пирогов, но нищо не им направиха, сега искат да наказват лекари без да са виновни, защото умряла безнадеждно болната и дъщеря?! Хайде стига с тези разсъждения по принцип, а започнете да спазвате законите Записвайте за канала ми в телеграм "https://t.me/pprazum за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза, въпреки усилията на ЕС и САЩ. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечела аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога

Айде стига глупости!

Читавите хирурзи с опит са с уплътнен график през седмицата и е нормално да няма дежурен. КАк си я представя публиката 5 дена по 2-3 тежки операции всеки ден и след това - дежурен? Кой може да издържи. Занм за един който се махна наскоро. И правилно постъпи - това е нечовешко, необходими са лекари , повече лекари. Поне за София, понеже така или иначе каквото и да стане хората тичат в Пирогов, понеже то няма и къде много много.

още лекари? Трябва доста учене, докато се следва за висше образование. А за придобиване на специалност, допълнително трябва и стаж.

На внос. Но тук сме расисти. Все някой читав ще има от арабите.

и той ще седи тука за 4-5 хилки да го бият мангалите...

Повремето на лошите руснаци имаше детско и всякакво здравеопаване и болници. Сега има натовски град , има военни изтребители..Всеки сам си преценя кое е по-добре

Той е не само натовски ами иСоросоГендарски

Токова бяха кадърни, че леля ми умря от рак, докато й обясняваха, че симптомите й са на диабет.

Zashto prieha Bulgariq v EU i NATO s tolkova prosto naselenie? Eto go i rezultata.

Единствено им е важно и спешно да намерят по коя клинична пътека, чрез пациента, да дръпнат от Касата! Последният месец го гледах този цирк. Луд ще те направят, само да си осигурят точната пътека!

САЩ е източникът на злото в медицината. Пример за повсеместна корупция и упражняване на невиждан в света коруптивен натиск чрез СЗО, а вече и съвсем директно. В медицината е разпоредено да се промотират не добрите медици, а послушните, които изпълняват всяко разпореждане ог по-високо ниво, вкл. и от политическо ниво. Това постепенно обезглавява медицината и вече положението е трагично - няма значение здравето на пациента, а как лечението носи изгода и доволство по структурите нагоре, като водещите критерии са финансови и политически. Ако едно лечение носи пари, може и да има по-добро, но се разпорежда онова, което носи печалба. Ако някой лекар посмее да сложи здравния интерес по-напред, бива заплашен и ако повтори, бива преследван и уволняван. Това не е само в България. Това е медицината днес.

е с тежко хематологично заболяавне. Във всеки един момент, животът му у бил изложен на опасност. Лекарите не са богове. не мисля, че точно майката има реално и обективно мнение за Пирогов. И няма как. Позицията й за случаяЕвин показва, че не може да бъде обективна.

Пази боже до не попаднеш в ръцете на доктор или адвокат,

Да,доста безотговорно-масово лекарите не дежурят,доста си почиват по национални празници-ПОВЕЧЕ СЕ ОСТАВЯ НА СПЕЦИАЛИЗАНТИ!Няма лошо,напротив,но сами СПЕЦИАЛИЗАНТИ,без надзор...С цялото ми уважение,в моята работа е същото-болница в София,това е абсурдно и несериозно,но на никой не му пука,а ръководството знае и дори съветва как да се постъпва!

Как можеше по време на соца в Горна баня в детското отделение, дежурства да дават лекари от всички болници в София(Пирогов, ИСУЛ и т.н.) а сега в София има около 60 болници и няма кой да лекува децата. Ако имаха политиците желание да я направят тази детска болница, досега да е построена няколко пъти . Обаче има един проблем - няма лекари и медицински сестри които да работят там. НЗОК не дава пари ако директорът не е послушен, болниците са зависими от политиците, лекарите вместо да лекуват, ги обърнаха на търговци. Е какво очаквате от сбъркана политика? 34 години слушаме едно и също от лумпени - колко лош е бил комунизма. Затова ли за 34 години демокрация няма здравеопазване като хората в България? Докато некадърниците се оправдават с ПСА и Руското посолство ще е така. Изгонете некадърното и всичко ще си дойде на мястото.

няма лекари. През соца лекарите не можеха да бягат, сега могат и бягат.

През соца лекарите като натрупат опит ги пускаха на гурбет. Защо им е да бягат? След гурбет се връщаха с пари, много пари. Бягаха некадърните предимно. Виждал съм некадърни лекари, но ако имат роднини АБПФК, не се пипаха. Но покрай некадърното имаше много повече кадърни и системата работеше много добре.

За касапите или добро или скалпел!!! Тъщата отива в пирогов със сщупена ръка и от вратата директно събират екип за операция пирони да и слагаат чудо... казахме че искаме 2ро мнение и от там на още 2 болници лекарите казаха че най добре да се сложи гипс понеже счуването е стандартно и леко... след 2 месеца жената е с почти използваема ръка а пирогов загуби няколко хилядарки от пропуснатата ненужна операция....

Здравето го превърнаха в бизнес и за да печелят трябва да има извършена работа, а не да се пази здравето. Това е големия проблем на здравната система.

На учителите performance -a им се измерва с НВО или ДЗИ, а на тези бели псевдо лекари с какво се измерва!???? Колко рушвета са взели през годината ли?’ Средно статистическо бюджета им се увеличава с 400 млн на година и резултата е един и същ! Мизерия и тотално безверие в тази система! Как МИнистерството на здравеопазване не направиха едно допитване, какво е доверието в тях!??? Всякакви социологически допитвания, но до тези никакви? Явно има обосновани причини! Трагедия!

Дъртите хирурзи, знаете ли кога позволяват на младите лекари да пипнат скалпела или каквото и да е! Над и при обучението на кадрите е такава шуробаджанащина, цялата система е пробита отвсякъде!

От 34 години ви вярваме и никакъв прогрес. Защо си мислиш, че това е български патент? И ако ти си купиш оборудване за 500 000 долара, ще обучаваш ли с него куцо и сакато? Защо държавата абдикира от обучението на лекарите? И аз съм опериран от "специализант", маса и проблеми след операцията, НО ... ДЪРЖАВАТА БЕШЕ НА МЯСТОТО СИ. След 40 години съм още жив благодарение на същите лекари, които лумпените с такава охота плюят. И ако си мислите че тогава не са искали рушвети, че не са вземали пари от специализанти за операции - в голяма грешка сте. Но не бяха толкова алчни като сега и хората даваха с благодарност. И най-важното - не искаха пари в брой като сега. Задоволяваха се с малко - предимно натурални продукти. И СИ ВЪРШЕХА РАБОТАТА ДА ЛЕКУВАТ.

Къде е така желаната детска болница! Къде е?

Има построена сграда само остава да и сложите прозорци измажете и откриете

Да бъдат осигурени за тази болница. При това - като за начало, да са педиатри.

В Украйна.

Всички гледате какво може да ви се даде странично и всички имате 5-6 телефона на специални клиенти, защото всички сме ви клиенти!

Изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров е разпоредил да бъде направена проверка за смъртта на ученичката, съобщи bTV. В своята заповед шефът на най-голямата спешна болница посочва, че целта е да бъде установено дали има допуснати пропуски при лечението на Даная. НЕ,за такива проверки си има СДВР и прокуратура,нека те се заемат със случая,а не докторите да заметат всичко под килима и отново да излязат невинни от ситуацията,както винаги е ставало...

Ау, колко строг и справедлив е този чичко Директор на ПирИговНА! Той лично щял да провери всичко , което бил неЗАБАВНО разпоредил! Браво , чичко Докторе! Браво, чичко Директор! Абе, смотльо… мишок такъв! Какви разпореждания, какво проверки! Трябва да си подадеш оставката, а болницата да изплати 1-2 милиона обезщетение… на семейството ! Тогава ще се стреснете и нещата ще се оправят! Как може специализанти да вземат важни решения и ръководството да де прави на ощипано! Отнемане на лекарските права ЗАВИНАГИ на виновните и да ходят да правят кариери в МакДоналдс! КАЗАХ!

Колегите са постъпили абсолютно правилно. Такава операция е огромен риск и без противопоказания, а пациент с такива системни дефицити не може да я издържи. Dixi.

Глупости. Изобщо запознат ли си със случая? Изобщо не е правена никаква образна диагностика при първоначалното посещение в Пирогов след удар на главата. Детето е с назначено домашно лечение. След една седмица се появяват болки в главата и се оказва с мозъчен хематом, което е нормално и най-вече предвидимо при тромбоцитопения. Операция е показана, но не е извършена, защото случката е по празници и е нямало дежурен неврохирург. "Ще мислим след празниците". След като са вкарани в действие връзки, все пак се появява неврохирург и прави операцията. Само дето вече е късно...

две различни перспективи .. и това дете е било с малка "раничка" на главата и си е "играело около телевизора" 4 часа .. преди да падне

Бялата мафия в ПИРОГОВ е заета да бута министъра на отбраната.

Бюджетът на здравеопазването нон стоп набъбва, а на изхода на тази уж здравоопазваща система резултата от плачевен по-плачевен става!!!!! И как да си го обясним ние обикновенните потребители на тази услуга!??? Защото ние сме потребители, но като влезеш в болница всеки ои гледа в ръцете! Преценяват те с каква кола си дошъл, как си облечен и да не изброявам, мизерия тотална!

В България здравната осигуровка е 8%, а в Германия е 14%. За едни и същи лекарства, консумативи и апаратура. Единствената разлика е в заплащането на персонала. Ако качествена медицина се постигаше с 8% вноска, мислите ли, немците нямаше да я постигнат?

Каква детска болница, като то не останаха лекари. И да има такава болница няма кой да работи в нея

По Европа и Сащ да се развиват. Всичките ни млади лекари са по цивилизованият свят а не в пропаднали държави като Русия и Северна Корея

Пълно е с лекари пълно е с бунаци готови да печелят било то лекари и фармацевти.Всеки който малко понязнайва химия и биология там се бута.То за тва вече истински химици няма за физици да не говорим но с лгбт лекари и фармацевти е фраш

Хахахаха Явно си промит мозък от руското посолство. Я ми кажи педалче....Защо Русия е номер едно по спинозно болни?

България бе загробена от Рашките слес 5 вековно робство от атрана на турските фивяци потурнаци почваме да се развиваме правим университети кина театри.София прилича на малка Виена после идвят вмерисаните ватници те такъв люкс не са еиждали чупят тероризират изнавилват и налагат вмерисания комунистичрски строй изразявящ се в панелки корекоми и москвичи.Лагери и терор.

10 минуса за две минути

Спешна болница е най-пропадналата и корумпирана в същото време и пак да не забравя да каже България на 103-то място поздрави опазване нямам думи

Така както го разправя няма никаква грешка. Винаги операцията при липса на нормално съсирване се оставя възможно най-късно. Трябва да се влеят коагуланти, което само по себе си е рисково, и едва след това се оперира. Рядко е такъв болен да преживее операция.

Към момента 260 от наличните 310 болници в страната не могат да изпълнят изискванията за заплащане, залегнали в Колективния трудов договор за отрасъла. Основна заплата за лекар – 2000 лева, за сестра – 1500 лева. Затова младите /и не само/ лекари и сестри продължават да напускат страната. И нощно време, както и през събота и неделя няма дежурни лекари специалисти. Само специализанти. А вие продължавайте да си говорите за „бялата“ мафия и да хулите лекарите. И по-лошо ще става. Апропо, тъй като новата детска болница ще е държавна, предвиден ли е в нея да има 500м2 апартамент за релакс, както и 1 млн. лева за източване от НЗОК с фалшиви медицински дейности, каквато е практиката при други държавни болници?

На къде отиват младите ни да просперират...в Русия или Европа и Сащ... (Няма въпросителен защото е реторичен въпрос....)

Всичко ни се обяснява, че руснаците ни са виновни за всичко!

демократите са ви виновни. Я кажи какво значеше БКП...

само си представете ако, по-принцип имахте истински болници, университети, закони, училища, инфраструктура, Банка, съд, независими медии.. не. даже, не можете да си представите. иначе, нямаше да бъдете инфалтилни добичета.

А ти къде си в целата схема?