17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бесарабските българи на руски ни обясняват че са българи, а македонските - на български че са македонци.

Боже,каква бедност и мизерия!Къщата,в която живеят,няма ток.Украинските олигарси са ги докарали до пълна нищета.Затова е необходимо дрънкаане на оръжие,за да замъгли истинските проблеми.

Ако този нещастник Владимир Варимез се върне в Украйна, там го чака военен съд. За неизпълнение на заповеди - да преминат тайно под моста и да отговорят на стрелбата на русваците. Ще го съдят и за това, че са се предали в пълно бойно снаряжение на руснаците. От тях се очакваше, или да минат под моста, или да завържат бой с руснаците, или да потопят корабите. В Украйна цари военно положение, така че може да го съдят доживотно и без съд.

Ти наистина си скот. Не мога да разбера поради каква причина природата търпи хора като теб...

Всички претенции към Порошенко.Той заповяда на екипажите на катерите да извършат тази провокация.

майката на взривения Захарченко дали може да спи? майките на изгорените в Одеса дали могат да спят? майките на убитите в Бонбас дали могат да спят? Я, малко влезте в час и бъдете по-обективни и справедливи!

Драга майко, синът ти служи, за нещастие, на фашистки господари и за съжаление, ще трябва да си понесе вината за това, за това, че изпълнява техните безумни заповеди !! Руснаците няма да му навредят, както и ние не бихме навредили на нашите братя православните македонци !

Аман от олигофрени. Що не се лекувате? Социално опасни сте.

това жена ли е? прилича на мъж! Като е Българин да взема и да убие малко окраински терористи а не да им изпълнява заповедите

Синът ти беше ли на 2-ри Май 2014, в Профсъюзния дом в Одеса, където бяха застреляни, изнасилени, бити до смърт, изгорени, разчекнати и т.н. над 50 мирни украински граждани? От "Свобода", "Десен сектор" и "Национален корпус" - убийците на Пороченко!

Номера с провокацията не мина.Сега изваждат такива жалостливи истории за да склонят общественото мнение на "нужната" страна. Вярвам че чувствата на майката са искрени, но не ги намесвайте за достигане на политически цели.

Поне няма да гладува момчето!

Не бяха мирни граждани. Това бяха проруски провокатори изпратени от Путин. Заслужиха си го.

Вашия Варимез е етапиран в Москва, евентуало в Лефортовското СИЗО, госпожо. Съчувствам ви, но синът ви е военен и носи отговорност за действията си. Ако граничарите не го бяха заловили, техните майки нямаше да могат да спят. Има си адвокат, пишат, че всички моряци не се оплакват и са добре. Редно би било вашите украински власти да ви информират, защото те знаят къде е синът ви. Като му мине делото ще стане ясно кога ще се върне при вас.

да не стават такива неща Унгария и Румъния отдавна раздадоха европаспорти на малцинствата си в Украйна, а чехите направо си ги прибраха в страната. А какво направи България за да опази малцинството си в Украйна... и то от украинците които днес смятат един терорист като Бандера за национален герой.

Когато човек е тъп това е за цял живот.

госпожо, а компютърът ви на заден план с какво се захранва?

има и хладилник. с какво се захранват, щом се оплаквате, че нямате ток?

А дали щеше да може да спи, ако руснаците в правото си бяха думнали тази провокираща лодка и всички отидат на дъното? Синът и знае накъде и за какво е тръгнал и да си понесе отговорноста, но като майка я разбирам, че се безспокои.

На майката на момчето бих казал да не се безпокои. Руснаците, за разлика от украинците, се отнасят човешки с арестувани чужди граждани. Зная и причината защо Владимир се е записал доброволец във ВМС. По този начин е избегнал петте вълни от мобилизации за попълване на загубите по линията на съприкосновение с т.нар. терористи, т.е. избрал е по-малкото зло. За сведение: много от етническите българи в Бесарабия бяха насилствено мобилизирани да служат в редовете на украинската армия. Защо тогава ДИР-а не реагира, след като в България се знаеше за това.

След като положението в рассия е бедствено путин и дрогарете му намериха начин да отклонят вниманието от тежката криза в която се намират като затвориха Керченският проток,който е изцяло в Украински териториални води.Това е все едно русия да ни затвори бургаският залив.Арестуването на украинци,българи или каквито и да било граждани в Керченският проток си е чист тероризъм от путин и другарите му.

а пишете молба до Путин. Той нито е бог, нито е съдия. Съдебната власт е тази, която решава. И в САЩ е така. Смирете се и имайте търпение - не ви е лесно, знам, но синът ви не е дете и е знаел каква заповед е трябвало да изпълнява.

Защо Русия затваря вътрешно море в което поне няколко града са на друга държава?

Брато, изобщо не си наясно нито с граници , нито къде е тежко положението, нито с фактите около инцидента, нито с причината за провокацията.Попрочети малко и тогава драскай.

Kenn1111

Имаси правила за тези неща.Както преминаването през Босфора е регламентирано така и тук има правила които трябва да се спазват.

Kenn1111

А какво е търсил като българин на тоя кораб който от начало е било ясно каква ще е съдбата му?

То ясно, че хабер си нямаш от география, ама карти има. А земи се просвети! Керченският пролив в момента е 100% руски и никога не е бил само украински. Никога. Нарушението на украинците е извършено във води, които винаги са били руски териториални води, вкл. и преди присъединяването на Крим. Демек, дори и Крим да беше украински, украинците пак щяха да са нарушили руски териториални води. Просто украинците се опитват да започнат война, по възможност - с чужди ръце. Добре би било, ако са германските, както каза и бившият външен министър на Германия - Зигмар Габриел - "Не трябва да позволяваме на Украйна да ни вкара във война с Русия, защото тя тъкмо това се опитва."

Русия нищо не е затворила. Керченският пролив е отворен и корабите си минават свободно.

Не се безпокойте госппожо, спете спокойно и се молете синът ви да прекара по-дълго време в Русия. Защото той е на много по-сигурно място, отколкото преди да бъде задържан.

Вероятно заради възможността да се прекарва оръжие срещу Донбас, а и също заради опасността от тероризъм покрай моста и след случая с Захарченко. Аз разбирам руснаците, но това което направиха да стрелят и задържат, не е правилно. Трябва да се мотивират в решенията си и да се придържат към правото, а те се държат сякаш цяла Украйна е тяхна.

Мнение за 1 рубла. Дерзай с лъжите, до довечера ще заработиш водката

Мнение за 1 рубла. Дерзай с лъжите, до довечера ще заработиш водката

Той е ВОЙНИК В УКРАИНСКАТА АРМИЯ-подписал е професионален договор и получава пари? . Престанете да ни вменявате някаква вина че бил бесарабски Българин.

Да бе . Правилата на по силния. Не комнтирам режима в Украйна , макар че там поне се провеждат някакви избори . Рано лили късно там нещата ще тръгнат нагоре. Но да взимаш на абордаж някакъв смешен катер и да атакауваш. със самолети. До колкото знам Украйна няма вонен флот .. Накрая затвориха пролива с кораб. Абе добе че не граиничим с тея.

Писал си глупости. Защо да не се задържа някой, който нахлува незаконно в държавата ти?! Турските гемии като се домъкнат да ловят калкан в наши води ревете що граничните нищо не правели, а Русия, оказва се, според вас трябва да позволява на чужди военни кораби да се разхождат както си щат из териториалните ѝ води. Откъде накъде?!

Това са безарабски българи в Украйна, техните дядовци и баби са емгрирали в тогавашна Русия от България след жестокто потушаване на Априлското възстание от турците, това е още преди освобождението. Не са никак малко.

Изказвам лично мнение безплатно за разлика от такива като теб.

Да не си пращала сина си в фашистката укропско ционистката армия!!! Да бе мирнои седяло не би чудо видяло!

Стига глупости .Да минават свободно тези които руснаците пускат.

майката знае ли български, на какъв език е говорила - същото важи за сина й. Знае ли български? Не ги обвинявам, че не го знаят - значи нямат училище с преподаване на български. И вместо да са Варимезови са Варимез. Последните неща вече са въпрос на отношение на украинската държава към това малцинство.

Бесарабски българи в Украйна, техните дядовци и баби са емгрирали в тогавашна Русия от Османската имерия след няколко Руско-Османски войни между 1805 - 1856г Руснаците са вземали християни и са заселвали мюсюлмани в днешните земи на България

1. Никой не е атакувал със самолети. 2. Американците им подариха няколко катера. 3. Мостът беше затворен с кораб за няколко часа, докато мина кризата. На следващия ден проливът беше отворен и си е отворен и досега - корабите си минават свободно. Ако украински военни кораби искат да минат днес, трябва само да се обадят на руснаците, да определят времето и трасето за преминаване и могат свободно да преминат.

Това майката ли е или бащата!? И защо не може да спи? Онзи е военен моряк от 7г. За толкова време, трябваше да си даде сметка, че това да си кадрови военен, не значи само голяма заплата, гарантирани от държавата социални придобивки, ранно пенсиониране, тлъста пенсия и лежачка... но и реален риск от това да те пратят на първа линия, ако се наложи. Сега мама да иде и да иска обяснения от Шекера, защо е пратил именно нейния син за курбан.

той сам е пожелал да стане военен. при това не служи 4-5 години, май се споменаваха 6-7 преди. жената цял живот ще го смята за дете - в реда на нещата е. но той си е избрал професияята.

Еми нормално - руски води са. А руснаците пускат всички, които подхождат по правилата. Който нарушава правилата, никъде не го пускат.

Написаното е вярно, обаче за престоя си там няма да получи нито една гривна. И май семейството му се безпокои най-вече от загубата на доходи...

stankow

Айде сега и "проход" го изкараха. Онзи ден грантовият експерт Минчев упорито го наричаше Керченски "провлак". Само "превал" още не са му казвали ! :) Абе пролив е бе, или може и проток да се нарече. Между две морета. Толкова ли е трудно, учи се по география в 6-ти клас. Неграмотност либерална !

stankow

Изключено е семейството на пленен военнослужещ да се лиши от помощи ! Няма такава армия по света, даже украинската не е такава !

Мога да сгреша, но вие повтаряте по същество казаното от мен. Руснаците нама как да заселват араби на турска територия преди 1878 тоест. Пък си вдигнете малко нивото преди да ме поправяте. Семейството на известният Джон Атанасов емгирира в Америка след Априлското въстание у нас, други българи отиват в Русия, такива са фактите, ако ви изнася.

Слава на Украина и на нейния президент Петро Порошенко! Мъж на място - каза ли че в най-скоро време украински военни кораби ще стоят отново на котва в кримските пристанища? КАЗА И ГО НАПРАВИ! Защото думата на истинския мъж не става на две, за разлика от един друг негов почти комшия.