Владимир Варимез е бесарабски българин и един от украинските моряци, пленени от Русия, след като три украински кораба опитаха да преминат през Керченския проход.

В родното село на Варимез - Бановка, все още нямат информация къде точно е 26-годишният мъж. Знаят това, което се съобщава в новините.

Неговата майка - Екатерина Варимез, споделя, че не може да спи, защото Владимир все е пред очите ѝ. "Надявам се на Бог по-скоро да пуснат децата. И него преживявам, и ситуацията преживявам. Просто искам да се прибере вкъщи. Така ще е по-лесно", каза пред bTV жената.

Убедена е, че след като се завърне в Бановка, Владимир ще я послуша да не се записва повече в армията.

Припомняме, че бесарабски българин е сред арестуваните в Русия украински моряци. Това e Владимир Варимез - жител на село Бановка в района на Болград. Нашето външно министерство е уведомено за случая, но поясняват, че Варимез няма българско гражданство.

26-годишният мъж вече се яви пред съда в Симферопол с първата група украинци, когато беше постановено да остане в ареста за 2 месеца. Владимир Варимез служи в украинската армия от 4-5 години.