Майк Помпейо: САЩ очакват избора на България за изтребители

Готови сме да работим за уточняване на параметрите на сделката, казва държавният секретар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т. нар. "оферти-моферти, "разглеждане не параметри" и пр. бяха един фарс. Всички сме наясно, че првителството на България се държи като правителство на южноамериканска бананова република по времето на диктата на "Юнайтед Фрут Компани" и един телефон от "Козяк" решава всичко. Впрочем латиноамериканските републики са по-независими ор България, която е жалък американски протекторат като КосовА.

Янки, гоу хоум. Не ви щем нито "инвестициите", нито подаръците. Печалбата от Ф-16 ще ви възстанови баланса в голям плюс. Продажници управляват България, откакто след 1989 г. брадатие псевдодемократи и криптоевреи изскочиха от тинята в пяната на обществото. Янките нито мислят за наше добро, нито ни го дават. Всичко им плащаме прескъпо заради мижави комисионни на продажните цървули на власт, кръстосващи центъра на София.

Всеки гласувал за американските боклуци, ще се спомине за има-няма две години...

Няма конкурс! Има диктат! Другите оферти се вземат просто за участие! Имайте в предвид, че става дума за 7-8 самолета. В зависимост от цената. Толкова пари имаме. За американският военно промишлен комплекс тия бройки са капка в морето. Нищо не значат. Важно е обаче друго. Да се впримчи България в американската орбита срещу Русия. И понеже българските политици са меки и послушни, проблеми няма никакви.

Нали им набихте канчетата на нашите надупени властници сега ''избора'' няма да има голямо значение а и както си каза пъпеша кога беше при вас политическо ''решение'' ще да е т.е каквото кажат менторите кравари..

нашите "политици" ще си изуят гащите и ще се надупят, както го правят винаги!

Седналисани на врата и няма отърванване. Шведите дават 10 самолета на уговорената цена за уговореното време, наглите американци искат още пари за 8 и оште време, което няма как да стане по сегашната процедура. Вървим към нов тендър (покриващ изцяло американските искания) с един учасник. Дали България ще има 10 Грипена (на сешната цена) или 8 Ф16 на "подобрена" цена (+20%) няма никакво стратегическо (военно) значение (Гърците имат към 150 Ф16 + към 50 Мираж-2000, Търците имат към 250 Ф16 и скоро ще получи към 30 Ф35). Не разбирам защо от Европата си мълчат. България трябва да купи европеиски самолети - Грипен, Рафал или Тайфун и да иска техническо сътрудничество.

Да направят ДИР една анкета за да видим колко искат Ф-16 или Грипен.

Ето така американците насилиха и Норвегия да им купува бръкмите Ф35 които не могат да летят. Същата мръсотия направиха против Грипен.

Номерът е не в какъв самолет ще се вторачи управника.И в единия и в другия случай комисионната е гарантирана за него.Важно е да вземе и комисион от банката която ще даде заема. С 8 или 10 самолета нито ще вардим небето нито земята ни.Само ще плащаме ние и децата ни заемите.Никаква отговорност,защото политическата отговорност си е безотговорност.

шефа пита какво става, какви грипени

Това наистина е абсурдно !! Такъв огромен рекет от страна на САЩ от най-високо място !! И то за какво - за 8 бойни самолета, не за 80; не за 800 ;даже не и за 8000 бр., а за ОСЕМ самолета. Като знам какви безгръбначни са нашите днешни държавници, започвам да се питам: на колко "ишиаса" е бил Майк Помпео, щом е написал това ?

Ха-ха какво са за САЩ 200 млн.? Ами то по тая логика, трябва да величаем СССР, щото ако питаме някой надъхан русофил, и те бая пари са дали.

То бива нахалство, ама това вече е извън границите на приличното. Хайде сега понеже краварите са много хитри, България да каже, че очаква решение на САЩ за визите на българите. При липса на такова САЩ да започнат да плащат за четирите си военни бази на наша територия при това със задна дата от момента на подаряването от наша страна.

за какво са ти визите им, бе ганювски комплексар? Там ще караш отпуските си ли?

ти е тази виза бе, да не искаш да ставаш кравар? На теб ти трябва виза за Русия, а ако отидеш, не се връщай!

F-16C / D: Viper е, по мое мнение, това, което трябва да бъде един боец. Той е малък, пъргав, ускорява се като куршум и е чиста радост да лети. Вместо да го зареди с бомби, радарът трябваше да бъде подобрен, за да му даде орелски способности, а джетът трябваше да има повече роля на въздух-въздух.

Някой предстамяи си, че наши самолети ще се бият с руски. И едва ли руснаци ще дойдот да ни бомбандират, освен, ако нашите ибрикчии не ги предизвикат.

Само ф-35 всичко друго е конпромис

Аз се чудя какво прави тази "експертна комисия" по избора, като вече всичко е решено- взимаме F-16 Block 72 и те тва е ! Нищо, че за този модел единствено Бахрейн има поръчки, че американците тепърва ще строят завод за него и че е изтребител от 4-то поколение, който ще пада като зрели круши само ако срещне Су-57 от 5-то поколение или новите руски изтребители от 6+ и 6++ поколение, управлявани от изкуствен интелект. Абе, нема значение, комисиона е важен !

много нови модели бе, също като новия модел Москвич от 1989-та!

Аз предпочитам американските изтребители. Крайно време е да ликвидираме всички съветски боклуци от тук.

МИГ 29 са все още по добри от Ф 16 които имат голям недостатък малка площ на крилото, ако ще купуваме да е само Ф 22 или Ф 35

Някой да се съмнява, че България е третирана като американска колония. И някой да не вижда, как България е подложена на рекет. Нас ни изнудват и шантажират публично, по един брутален начин. Най-изгодния и добър вариант за България са руските МИГ и СУ. За съжаление, в текущата конфигурация няма как да стане такава покупка. Следващият оптимален вариант за България на етапа, това са Грипените. Да се надяваме, че ще стигне възможност да се защитим от рекета, за да стане правилната покупка. И да се надяваме, че изборът няма да бъде наложен от разни Цветановци, видни експерти по самолетна техника. Рядко може да се наблюдава така ярко изразено понятие г.зоблизане на американски дирник. Какъвто висш пилотаж ни демонстрира въпросният господин. Ето това е образец на хората, които съсипват България. Няколко г.зоблизачи са способни да съсипят България. Без значение, чии е дирника. Сега трябва да наблюдаваме майсторството на Цвъки и потрошването на милиарди. Но на следващите избори ще видим.

НАГЛИ,ОХРАНЕНИ ГОВЕДАРИ! НЕ СПРЯХА ДА НИ ПРИТИСКАТ,БЕЗ ДА СЕ КРИЯТ ДОРИ,ТОЛКОВА СМЕ ЖАЛКИ В ТЕХНИТЕ ОЧИЩА!!! ТРЪМП ОБЯВИ,ЧЕ ДАВА ПЪТ НА НАЦИОНАЛИЗМА И ПРИВЕТСТВА ВСЕКИ,КОЙТО СЕ БОРИ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ СИ ИНТЕРЕС! ТОГАВА БИ ТРЯБВАЛО ДА УВАЖИ НАШЕТО РЕШЕНИЕ,ЧЕ НЕ ЩЕМ ТЕХНИТЕ БАРАКИ,НИТО ТЕХНИЯ ГАЗ! АЙДЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ Е БИЛ ИСКРЕН,ОТКАЖЕТЕ МУ!!!

Защо е този мутренски рекет от страна на САЩ за F-16 ? Според достъпна информация основните причини за това са : 1. Американската оферта за 8 самолета е на стойност около 2,1 млр. лв. , т.е с 300 хил. повече от заделеният от правителството бюджет. 2. Шветската оферта е в рамките на определената сума от 1.8 млр. Освен това шведите включват в тази оферта 8+2 самолета. 3. Сроковете, които правителството е заложило изискват първите самолети да бъдат доставени до 24 месеца от сключване на договора. Шведите потвърдиха, че в рамките на 24 месеца ще доставят първите 2 самолета. В същото време от американска страна до момента има заявление, че не могат да спазят този срок и ще преговарят за неговото повишаване. 4. До момента , в американската оферта не се коментира и условието за разсрочено плащане, което вече е прието от страна на шведите. На кратко американската оферта е несъвместима с инвестиционният проект на правителството по три основни параметъра: цена, срок за доставка и разсрочено плащане. По неофициална информация ,американската страна предлага несъответствието в цената да се реши, чрез предоставяне на България на заем, който да бъде с дълъг срок на изплащане и по този начин да се реши въпросът и с разсроченото плащане на сумата по сделката. По всичко изглежда, че изборът на изпълнител по този проект няма да има нищо общо с икономическата целесъобразност и поставените критерии и ще бъде поредната продажба на интересите на българските жители, от поставените за тази цел слуги на чужди интереси.

Бях се борила с българските Миг-29 само преди няколко години с Блок 30. Кое упражнение беше това? МиГ-овете бяха чисти, а ние носехме крилните танкове. И нямахме HMS .

такаа- Иванов и роднини- в енергийното, Георгиев и фамилия- във военното...Петров и родата- в агрофондовете....младеж, ти кво се мотаеш с тая елитна диплома тука бе?- за теб чужбина няма ли?

двата Теца дето ми празнят джоба и те политически Не политично а подигравателно е кораба с гранясала царевица а ако наглеците от Фашингтон си плащаха наем за базите щеше да имаме доста повече милиона в бюджета Уродите са инвестирали в това което ползват и в нищо друго А да и по една програма Америка за България в която мътят главите на учащи се

През пролетта на 2003 г. ние (53-та група за тестване и оценка и 53-та група за оценка на оръжията) направихме ракетно / въздушно учение в Еглин, като използвахме седем германски МиГ-29 и изстреляхме няколко AA-11 и AA-10A Alamos. Учението е наречено Project Grace. След като излетяха стотици попадения с руски HMS и AA-11 Archer, мога да кажа, че комбинацията работи много добре. Единственото ограничение е, че пилотът на MiG-29 не може да разбере точно какво стрелецът проследява, след като автоматично влезе в самолета

Г-н Помпейо,не си в час! Ние си имаме своето решение отдавна и то е ПОЛИТИЧЕСКО. Злепоставяш нашето политическо ръководство, то е ОКОЧАТЕЛНО.

да връща комисионните за"ГРИПЕН" -ите.

Не съм експерт, но израелците ползват Ф-16. Това е доказана машина, реално се тества в бойни условия и доусъвършенства постоянно от маса време. На всичко отгоре ще са и нови.

Къде да ги пласират...

Купувайте Вайпърите и да се приключва тая сага безкрайна!

Голям щегаджия е този Помпейо! Взе ни за мезе. То бива бива,ама цяла БГ за мезе не бива. Чакал "избора" - КОЙ ИЗБОР?

Означава решение което е в противоречие с всякакви правила и норми но е удобно на управляващите и санкции няма защото самите те трябва да се санкционират. Повечето решения на драгалевския кюмюр бяха политически и вижте до къде стигвахме.

F 16, ако е "V", е най-добрият вариант от предложените.

Грипен става за две неща: 1. За тренировки на летците (Великобритания) 2. Въздушни патрулки (Южна Африка, пък и в самата Швеция)

Ако трябваше аз да избирам между F-16 и Грипен, щях просто да видя кой се ползва от Израел и ще си купя същият (F-16). Израел със сигурност са по-умни и по разумни от нас. Няма смисъл да откриваме топлата вода.

Усраел не ги купува Подаряват ги Всяка година получават по няколко милиарда долара,безвъздмездно с едно единствено условие Да купуват с американската помощ американсо оръжие

Свободни сме да правим избор! No pressure! На човек да му се прииска нарочно да избере алтернативата!

"Майк Помпео: САЩ очакват избора на България за изтребители." Или казано с други думи чакат пари от нас. Много пари. Милиарди. И за какъв избор говори, щом споменава и техните Ф-16? Това не прилича на избор, а на слагане на чатала на врата. Още малко факти, а вие си помислете какво друго можем да правим освен изтребители да купуваме: - Един час полет на Ф-16 излиза около 25-30 хил долара - гориво, амортизация, подръжка. - 25-30 хил долара, тоест пак толкова струва час полет на Еърбъс А-380 с 500 пътника - гова с всичко, даже с храните и напитките на пасажерите. - Един Ф-16 струва колкото два пътнически 90-местни реактивни пътнически самолета CRJ900. KНо разликата е, че от пътническите превози идват приходи, а от Ф-16 с тези 25-30 хил долара на час - това са само разходи. - А от кого ще се пазим с новите изтребители?

P.S. Час полет на Боинг 737 е около 6-7 хил долара...

Десетки държави в света на въоръжение във армиите им са F-16,F-18 както и на съседните ни Румъния,Турция,Гърция.Та те продажни правителства ли имат,че купуват"старото желязо" на САЩ?

Включително и Турция се чудят как да се отърват от старите железа ф16, а ние тепърва ги купуваме.

Ф16 е самолета за нас. Екстрата е че може да се крие зад руски самальоти

Новите ф16 - имат два пъти повече пробег от Грипен и са по-маневрени. За десет броя няма друга по-подходяща опция.

Айде сега ми разкажете колко свободни сме в групата на свободния свят и колко независима политика можем да водим, единствено и само в интерес на националния интерес...нее като едно време в СИВ и при СеСеСеРе-то, нали? Абе друго си е да си свободен и да си част от "Светът скърби за на буш-старши цървулите" нали?

До неграмотните краварофили: Знаете ли защо на авиошоуто за 100 годишнината на БГ авиацията не летяха само Ф-16? Защото въздухозаборниците им са отдолу и засмукват всичко от пистата. А нямаме прахосмукачки за писти. А и след шоуто на МиГ-а народа и ръкопляска и си тръгна само краварите останаха с увиснали че нета. Та така за Ф-16 има да падат.

Хапчетата!!!

а на МиГ-овете къде са им въздухозаборниците бе? И да уточня - нашите са от старата модификация дето нямат автоматични жалузи при излитане и кацане.

Тва вече толкова учевадно не е никаква демокрация, че не знам дали има още заблудени хора, които да вярват в обратното!!! Помпито нарежда, тиквата изпълнява, тръмпито нарежда тиквата отново изпълнява!!!??? Да попитам ние реално имаме ли суверена държава, или да се примиряваме със всичко каквото ни поднесат???!!!

Ф 16 блок 80 има два пъти по голяма тяга от грипенчето и е по евтин обновен нов самолет

Колониалната администрация каза какво иска. Следва поклон от Тиквата, Рапона, Цацата, Шиши, Шматката и Големите гащи.....

АКО ЕДНА ГОДИНА НЕ СЕ ДАВАТ ПЕНЦИИ НА ЧЕРВЕНИТЕ ПАРАЗИТИ ,ДА ГИ ФЪРЛЯТ ОТ БАЛКОНИТЕ ,БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СИ КУПИ СЪС СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ 20 ФАНТОМА ,50 ЛЕОПАРДА И ЕДИН САМОЛЕТОНОСАЧ ! СПАСИ БЪЛГАРИЯ,ЗАКЛЮЧИ БАБА СИ ОТ САБАЛЕ В НУЖНИКА- В ИЗБОРНИЯ ДЕН!

събирайте от центовете дето ви ги дава Шорош и си купете Ефки. Д.йба и сороспиите ви д.йба.

На света има три степени на дебилство - глупак, тъпанар и идиот. Ти си извън тази класация. Определение за такива като теб трудно може да бъде намерено, но съм сигурен, че такъв е основният електорат на ГЕРБ.

Не знам защо се дърляме всички като вече е решено!!!!!!!!!!!!!!!

F-16V F-16V самолет с по-добри характеристики от Block 60. Плановете за обновяване са съобщени от вицепрезидентът на Lockheed Martin по време на авиошоу в Сингапур през 2012 г. Новият вариант включва нов AESA радар, нов бордови компютър, подобрения в кокпита и др. Новият радар е произведен от Westinghouse и е с обозначението AN/APG-66 (V2). Той може да следи до 10 цели едновременно и да обстреля 6 от тях с ракети AIM-120 AMRAAM. Нови мултифункционални дисплеи Новите мултифункционални дисплеи (MFD) за MLU стандарта са произведени от Honeywell. В кабината са монтирани два LCD дисплея с активна матрица и размери 10x10 cm. HOTAS В MLU стандарта е реализиран принципът HOTAS (ръцете на лоста и управлението на двигателя).

Какви 200 млн., какви 5 лв, я си плащайте наемите за базите или се измитайте да не ви стигне съдбата на френските командоси!

Предлагат ни нови Ф-16 блок 70 .След това минаваме на Ф-35

Много си осведомен, да не си седял на Помпео на помпата....