Майк Пенс от Варшава: Русия се опитва да раздели НАТО

Американският вицепрезидент благодари на Полша за позицията й срещу „Северен поток 2“

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Продължавайте да притискате в ъгъла. Когато всичко пламне, няма да има време за съд. Но когато огънпт спре, всички ще останете във Вечния Огън.

русия само се опитва..ха.ха безуспешно !!! НАТО расте и не старее !! Все по единни сме и ставаме все повече . Хайде догодина и Украйна и Грузия да са в НАТО..ха.ха

Май само Полша ще се ползва от американски газ. Е, след няколко години, де...

На полско-германската граница вече има терминал за втечнен газ, така че би трябвало вече да получават. По-интересни са твърденията, че били купували американската газ по-евтино, направо е силно подозрително.

Браво дираджии наедро започнахте да заличавате коментари, ама няма как да промените мнението на хората и реалноста с това си действие.. Живи и здрави бъдете.....

Всичко написано от 11,30 мин до 14, 00 го нема , изтрито . така е във всяка статия

Нищо не разделя повече Европа от сегашната политика на САЩ, идиотските им тезиси и паническата неспособност на управляващите ЕС да направят нещо смислено във създалата се ситуация. Защото това, че Тръмп ще праща своите Помпеовци и Пенсове да извиват ръцете на главните страни в Европа, използувайки пешки като Полша или Латвия е очевидно за всички.

По този повод, с опитите за разбиване на НАТО и ЕС, има една книга в две части, написана от Том Кланси и Лари Бонд, озаглавена "Червена буря". Написана още през 80-те години на 20 век, преди промените. Като се абстрахираме от някои дреболии, ситуацията там е дадена 1:1 с днешните дни. Прочетете я.

Викаш, това че американците последните 50-60 години свалиха от власт един куп демократично избрани лидери в Латинска Америка, Близкия Изток и прочеее, и ги замениха с диктатори, не се брои? Случайно да знаеш, че Саддам Хюсеин е вербуван от ЦРУ и е докаран на власт чрез подривна дейност в Ирак? Всички тези събития са изключително добре описани Библиотеката на Конгреса на САЩ, а учени като Ноам Чомски ги направиха публично достояние. На Том Кланси книгите са хубави, но имат нулева стойност от гледна точка на световната гео-политика.

Доста висока оценка за Русия от устата на Пенс. Дали има основание или само се опитва да нахъси не е ясно но е любопитно. А, че Нато може да докара някоя беля е ясно на почти всички. Риториката на Нато е като риториката на ком партиите отпреди 30 години.

Русия опредлено иска да разедини НАТО но Полша показа какво е евроатлантическа солидарност на практика както и ние взехме политическото решение за Ф-16 което г-н Борисов нееднократно подчерта а също и че във Венецуела трябва да възтържествува демокрацията което избирателят ще покаже на идните избори защото и със Северна Макдения ни свързва вековно приятелство а пък както знаете повишихме доходите с 10% и така България завинаги ще остане верен партньор и Турски поток трябва да продължи през Гърция и Албания защото така го изисква евроатлантическата ни ориентация.

Брей, ти си същински Цицерон - само дето в главата ти има пяна вместо мозък да мисли реално върху нещата.

Правопис на физкултурник.

И защо съществува изобщо НАТО?! Варшавският договор се разпусна преди 30 години?! Какъв е тогава характерът на тая организация?

Агресивен какъвто е характера на говедарите, пардон, каубоите

Стискам палци да успее. НАТО е безмислена организация, поддържана единствено за да осигурява поръчки за ВПК на янките...

Преди 12 години Ен Би Си публикува част от записките на преговорите Буш-Горбачов на кораба в Малта, но след 2 дни шкартираха емисията. Причината е, че на тези преговори се решава - Пада НАТО, пада и Варшавския договор.Агентът на ЦРУ обаче, Шеварнадзе не предлага на некомпетентният Горбачов подписване на договор и казва има време... След като се върна в Москва подаде оставка. Само че в международното право договорите дори и устно между държавни глави се считат за неотменяем надлежнво подписан договор, а тук има и записки...

Кога най-после американските мърши ще престанат да се месят в европейските дела?

Тия кравари кога ще спрат с износа на "демокрация". Крайно време е всички европейски държави ясно да им заявят, че повече няма да бъдат техни подлоги, а ще обръщат все по-голямо внимание на своите национални интереси.

Шляхтичите винаги са били раболепни подлоги и предатели.

Пенс що не иде в Унгария да ги пее тези.

Защото външния министър на Унгария така напомпа Помпео на пресконференцията че ще им държи влага години напред. Направи го за смях пред света. Това стана и в Словакия, но продажнвите поляци отново искат да бъдат превзти за една седмица.

Кои бяха САЩ?

освен да рекетира членовете си , друго кво реално прави? Едно големо нищо!

На краварите им става все по-ясно, че в Европа започва да им писва от техните "демократични" методи за запазване на отслабващото им влияние. Вярно е, че има и по-големи васали от нас като поляците, но като цяло те все повече намаляват и това притеснява Белия дом. Така че в скоро време трябва да очакваме тези посещения да зачестят.

В НАТО винаги е имало разделение - представителите на САЩ взимат решенията, а на представителите на другите страни-членки остава да викат гороломно "Слушам! Ще се старая!" и т.н.

По повод написаното от Детройта: Нещо не ти излиза сметката. Полският крал Зигизмунд III завладява Москва при похода си през 1610 г. Войските на Минин и Пожарски окупират града през август 1612 г. Поляците са принудени да се предадат и да напуснат пределите на Московското царство. Това съвсем не прави 150 год. А през следващата, 1613 год., на руския престол се възцарява Михаил Романов, първият от династията Романови. Не подвеждай с незнанието си хората и не се опитвад да ги манипулираш. Историята борави с факти, а не с измислици.

Тия от НАТО са като Тодор Живков - и той като тях се криел, но никой не го е търсил. Затова за Тодор Живков се говореше, че е бил полулегален!

Смешници...

Айде спрете се вече бе, малоумници. Само където не обвинявате Русия и лично Путин за студовете в Чикаго. То бива измислени сценарии, но чак толкова. Поне измислете нещо интелигентно веднъж.

В крайна сметка се разделят задните части на Путин и го порят ислямски диктатори..ха.ха.ха

Отново коментар на тъпак. Всички русофоби освен туркофили сте и извратеняци!

на вас Ердоган,Башар и други подобни са ви братюшки..ха.ха

Щерев, осъзнай най-после, че времето на "кой не скача, е червен" отдавна мина и българинът вече не се подвежда толкова лесно по приказки.

Тея твоите са параноици-не е лошо да ги прегледа специалист психиатър.

Ами Полша да купува демократичен газ, а Германия ще купува евтин!))))))хахахахаха)))))) Тея тъпаци още не могат да проумеят, че СП2 ще има!....или може би просто не им се иска.....

Нещата в Европа взеха да се поуспокояват, даже Столтенберг призова за запазване на ДРСМОД и заяви, че НАТО няма да разполага нови ракети с наземно базиране в Европа, Русия и ЕС са на път да постигната компромис по отношение на СП 2 и ето ти го Пенс - цъфна пак със старата приказка за руската заплаха. И пита се сега кой реално търси разделението, кой настройва страните в Европа една срещу друга, кой непрекъснато създава зони на напрежение.

То отдавна е ясно кой търси разделението. Европа и Русия биха могли да си партнират прекрасно, ако не са лихварите отвъд океана.

Kenn1111

НАТО е безмисбенна организация защото реално не пази никой от никой в момента.След изчезването на Варшавския договор просто я ползват за да си разчистват сметките с държави дръзнали да не танцуват по свирката на САЩ и за да не излезе това прекаленно явно се говори колективна заплаха.Конфликти вътре в организацията има достатъчно и там никой не пази никого.

Всеки достоен човек с морал, който отхвърля извършването на престъпления, независимо от подбудите и целите им, е, и трябва да се самоопределя като антикомунист. Да бъдеш антикомунист е най-естественото състояние на всеки нормално мислещ и почтен човек. Аз съм антикомунист и в съзнателния си живот на пълнолетен човек винаги съм отхвърлял комунизма и презирал комунистите. Повече от 40 години! Защото, дали пряко са извършвали престъпления или са се доверявали, поддържали и вярвали на престъпници в тяхната комунистическа партийна банда, за мен няма значение. Не по-малко престъпление е, ако и днес някои хора продължават да отричат престъпленията на комунизма и се гордеят с този период от историята на България или с тяхната лична партийна комунистическа биография. Защото те би трябвало да съжаляват и да се отрекат от своите грешки и заблуди Покайвайки се, те трябва да бъдат бариера и спирачка за извършването на бъдещи престъпления в името на някакви нови или други идеологии. И така ще получат прошката ни. На нас, страдалците от тяхното управление и репресии. Но освен антикомунист, аз съм антинацист, антифашист, антипутинист и антитотаритарист по принцип и по дълбока вътрешна убеденост. Защото приемам, че Свободата е най-висшето право на всеки Човек. Поради тази причина съм привърженик на либералната демокрация, която създава условия за свободно духовно, икономическо и кариерно развитие на гражданите, без значение какъв е техният пол, раса, етнос, религиозна или партийна принадлежност. Правата на човека, неговата свобода на мисли и действия, спазвайки общите приети правила на гражданската общност, стоят на първо място по важност в либералната държава. Такава общност на либерални държави е нашият Европейски съюз. Въпреки несъвършенствата на структурите на ЕС и необходимостта от реформи, членството на България в ЕС и НАТО са единствената гаранция за това, че България ще стане все пак истински правова либерална държава и няма още дълго да бъде управлявана от зависими от мафията партии и хора. Днес основната цел на национал-социалисти, национал-популисти, национал-консерватори, путинисти, руски националисти, представящи се за патриоти и всякакви други партийни идиоти и лумпени, е да разрушат нашия Европейски съюз. Всички те днес са продължители на идеите и действията на комунистите, нацистите и фашистите, донесли огромни страдания на европейските народи през миналия ХХ век с десетките милиони загинали хора и другите десетки милиони, преминали през затвори, концлагери и неописуеми човешки страдания и мъчителни репресии. Тези неокомунисти, неонацисти и неофашисти, под нови имена и знамена, днес отново искат да разделят Европа. Искат да възродят националистически държави, които са здраво оградени с бодлива тел и в които да управляват народа си чрез репресии, омраза и лъжи. Ние българите, които помним комунистическия режим, които страдахме и бяхме затворени в "социалистическия лагер", днес трябва да осъзнаем с цялата си човешка и гражданска отговорност, че сме на крачка от пропастта. Всичко, за което сме мечтали и за което сме се борили, плащайки висока лична цена, може да бъде загубено след европейските избори през май 2019 г. И отново да бъдем затворени в руския лагер. Ето защо, сега трябва категорично и смело да се опълчим на жадуващата за власт червено-черно-кафява чума. Хора, граждани, бъдете непоколебими антикомунисти, антинацисти, антифашисти, антинационалисти, антипопулисти, антипутинисти и не правете никаква разлика между тях! Няма по-добри злодеи! И няма по-приемливо зло. Не гласувайте за партии които в изборните си листи ще поставят дори и само един кандидат от гореизброените врагове на Свободата и единна Европа. На изборите да ги отхвърлим и да им отвърнем подобаващо Накажете комунистите, нацистите, фашистите, националистите, путинистите, популистите и всички, които мислят злото на обединена Европа. Без Европейския съюз и без защитата на НАТО, България е обречена да бъде окончателно поставена под руска политическа и икономическа зависимост, което означава загуба на суверенитет и свобода. Тогава и ние, гражданите, които все още живеят в България, ще бъдем принудени да я напуснем и да се разпилеем по останалите все още свободни и демократични страни по света. Това ще бъде началото на края на България. Демографската катастрофа ще сложи окончателния край. Хора, събудете се, стреснете се и се подгответе за битка! Засега все още само изборна...

Тебе най-вероятно те е изнасили комунист, затова таиш някаква обида!

Ти най-вероятно си бокл...

До народе, много си писал нищо не си казал,каква свобода имаш освен да изпълняваш това което ти наредят от ЕС и НАТО, моляте цитирай едно самостоятелно решение на България.

Ти си пребоядисал се комунист, търсещ индулгенции от самия себе си. Не се ли усещаш.

Още един преквалифицирал се комсомолски секретар. Хайде от мен да мине , да изкараш някой цент за този дълъг пост... :) Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен Кой не скача е червен

EMEC

ЕМЕС На простият комунист, все друг му е виновен, а той не се ли вижда, че за нищо не е способен.

EMEC

ЕМЕС На простият комунист, все друг му е виновен, а той не се ли вижда, че за нищо не е способен.

във всички форуми трима четирима, платени от Русия идиоти, драскат глупости и небивалици. долу нато, долу европа , смърт на България. кретени, няма ли ДАНС, полиция??

А УМНИТЕ ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И ОБРАЗОВАНИТЕ АМЕРИКАНЦИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ В СВЕТА ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОНДВ СВЕТА BLACKROCK Assets under management: 6.44 trillion USD (2018) ИНВЕСТИРАТ ВЪВ ВРАГОВЕТЕ НА САЩ - РУСИЯ , КИТАЙ И ВЕНЕЦУЕЛА :))

ВСЕКИ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЕЦ .. ТРЯБВА ДА Е ГОТОВ ДА СЕ ПОЖЕРТВА ЗА САЩ ... И 52% НЕ-БЕЛИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО МУ :))

То целия свят се сплоти - Русия Китай, Индия - не виждат гредите, но се взират в сламката...

А какво е НАТО днес? Организация подкрепяща Американската експанзия срещу Русия - нищо друго! Няма защита на нито една от страните в нея, ако някоя друга например има претенции към нея. Погледнете например отношенията Турция-Гърция. А не дай си боже някоя от тях да предяви претенции към България. НАТО няма да ни погледне даже. Тех повече ги интересува Украйна, като предмостие за атака към Русия. И затова им трябва да обявяват Русия, като основен световен враг. За да съществуват. А за всички нормални хора е ясно - основният враг за мира и развитието на света е САЩ! Трябва да се махне НАТО за да има мир по света!

А Крим???

Какво Крим ?

Крим е Руски от много столетия. Претенциите, че бил български, част от Воложка България са празни откакто оттам минава Златната Орда. Всъщност, 70% от териториите на днешна Украйна са подарявани на части от руския император, както и различни комунистически лидери през 19-ти и 20-ти век. Дори столицата им, Киев, е част от територия, която никога преди това не е била украинска.

Добре казано.

НА ГОСТИ У ДЯВОЛА 1. ПРИКАЗКА ЗА ЧЕСТТА in Englishen francais В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент: покани ме Дявола — старият Дявол — дома си на чашка абсент. Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим, Мефистофел ме гледаше с влажни очи. В очите му есенна горест бе скрита, но все пак бе горд и засмен, и махна с ръка той "In vino veritas!" Ще бъда пред теб откровен! Омръзна ми вече все тоя ярем на притворство и помисъл зла — да пием за твойта сърдечност неземна и сивите земни тела! Преди векове аз възпрях на земята и тук устроих си шега: веичах се за земната Истина свята, но тя увенча ме с рога. Възпламнах от ревност, и в черна омраза за своята стъпкана чест — човешката чест неуморно аз газя, но с чест не сдобих се до днес. Намислих чрез подвизи чудни да блесна — умирах по сто пъти в бран, но винаги рицар на кауза честна, не бидох пак с чест увенчан. Отчаян, окаян,веднъж в булеварда аз тръгнах неземно злочест. И вдигнах над себе си ярка плакарда: "Човек без капчица чест!" Но странно: презрение няма ни капка! Посрещат ме вред с интерес, любезно отвсякъде свалят ми шапка: "Без чест ли си? — Прави ти чест!" Един господин ме целуна: "Ах, братко, и ти ли!... Ей, кой да те знай!" Две хубави дами ми казаха сладко: "Елате в нас утре на чай!" Чудесно! Невиждано! С почести редки изпратен бях чак до дома. Министри, царе и придворни кокетки ми писаха мили писма. И ето ме: важен, блестящ, елегантен, богат като истински Крез! И знам аз: крадец съм, лъжец, спекулантин, безчестник; но... винаги с чест!"... И Дявола млъкна. Наля от абсента, сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Червен смях!

ще опитат, но няма да успеят защото към нато вече се присъедини липсващото звено северна македония..

Полша се превръща в по-голяма подлога на САЩ от която и да е друга източно епропейска държава, дори и от Румъния и България. Последните две страни не могат да си позволят и не могат да го направят, по обективни и субективни причини Може би са прави тия дето казват, че поляците са евреи Трябва да ни стане ясно, че трябва да се опроваме САМИ Приятелствата са временни, днес приятел утре кожодер или касап или палач !!!!!!! Злобата между държавите е изключително висока, само да сбъркаш и ако си малък и никой не те защити ще бъдеш унищожен !!! Прятелите са там, дето кръвта вода не става. Големите сили го знаят, но изнудват малките с това или с онова - история, ралегия, демокрация, права, привилегии, ге права идруги простотии.

Когато полските проститутки бъдат наевани хубаво и техните американски сводници си тръгнат без да им платят, тогава ще видите как вият тези кучки! Ще купуват по-скъп американски газ. Икономиката им ще стане неконкурентна и инвеститорите ще ги напуснат. Русия ги заобиколи с газопроводите и няма да им плаща за транзит и тн..Кой тогава печели от всичко това? Разбира се единствено американския сводник!?

краварите, българите вярват 100% на Русия отколкото на шибаните американци!

а и ще го унищожи напълно само ако си го постави за цел!

Нормално, и вие се опитвате да я разделите, сега ви го връща, а има доста да си връща.Така че ще берете ядове. А полаците по традиция пак ще ядът шамарите и от изток и от запад.

Ей тая Русия бе ! Тя била враг на целия Свят и ние да не го знаем !? За всичко е виновна Русия по цял ден се тръби. Народа обаче казва - "На кривите ракети и Космоса им пречи."

А, басма ще ви цепи.

kompleksari... rusofobi

Поляците значи след 4 години ще получават "от САЩ над 7 милиарда кубически метра природен газ годишно."... а годишното им потребление e 15 милиарда;)

"...Майк Пенс: Русия се опитва да раздели НАТО ..." Въх, колко лоша била тази Русия! Да се опита да навреди на НАТО! Тази благотворителна, хуманитарна и носителка на нобелова награда за мир организацийка със скромен бюджет! Чичко Сорос явно ще трябва да си развърже и разтвори по наширочко кесията си и да изпраща повече грантове и да купува още и още кукли на конци сред "съюзниците от НАТО." Че току виж някои уж съюзници като нищо ще направят нов Варшавски договор. Може да не се нарича Варшавски, а Софийски например, но то това няма значение.

Г-н Пенс няма устни - човек без устни означава много зъл и подмолен индивид. Биология хора.

И особено важно правило за жени. Жена без устни - зехир и пак зехир.

Защо скрихте изказването на Помпео днес,че Сев. ПАТОК 2 няма да има!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КГБ

Защото ще има СП 2

няма да го правим за смях, я;)

Нека Русия дели НАТО! Само да не ни закача гей-парадите. Ние, гейовете само заради тез паради живеем. Ако няма гей-паради и край на евроантлантическите ценности! Направо ужас...

Англия през 1939 подкрепи и защити Полша от Хитлер през 1939. Но Поляците винаги са били съюзници на този, който им обещае Литва и цяла Украйна с излаз на Черно море. За справки- вижте плановете на Рибентроп и полскя външен министър Юзеф Бек и плана му "Всхуд" за война със СССР. Така де. Баба, Бог да я прости викаше - "гъз глава затрива". Германците обещаха цяла Украйна на Полша, оставиха поляците да анексират Тишенска област от Чехословакия и да и се порадват цели 5 месеца, а после затриха Полша от картата и 5 милиона и половина поляци от света. Англичаните не само, че защитиха Полша, ами 300 000 армия бягаше с рибарски лодки и кой с каквото може обратно на острова. Не искам да сме свидетели как Американските бази ще пазят Полша от руснаците.

Dj-1

Всичко добре, но Хитлер не е затрил 6 млн поляци ами цигани и евреи, поляците не са воювали освен малко в началото, колкото и французите

Това е една друга тема, но само да споменем, че в цяла Европа през 1939, включително Русия, сумарно популацията на евреите наброява малко под 6 милиона. Явно Хитлер ги е избил до крак, включително и руските и нашите 40 000 спасени.

Унтерменш според привържениците на хитлеризма са всички славяни...

ПОЛЯЦИТЕ 150 ГОДИНИ ВЛАДЕЯТ МОСКВА .... И ЧАК ВЪСТАНИЕТО НА Кузма Минин И Княз Пожарски ПОЖАРСКИ ОСВОБОЖДАВАТ РУСИЯ ОТ ПОЛЯЦИТЕ ... А КОЙ Е КУЗМА МИНИН - ВОЛЖКИ БЪЛГАРИН ... РУСКИЯ ПАТРИАРХ И ПУТИН ОФИЦИАЛНО ГО ПРИЗНАХА ... ПАМЕТНИКА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД НА МИНИН И ПОЖАРСКИ ПЪК Е ИЗДИГНАТ ТАМ ПРЕДИ 200 ГОДИНИ :))