През 2016 г. матурата вече ще е ”2 в 1”

Матурите през предстоящата учебна година ще са "2 в 1", по подобие на изпита след 7-и клас.

Обратно в новината

Коментари - През 2016 г. матурата вече ще е ”2 в 1” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще си е направо "пет за четири", ама карай да върви, важно е да се усвоят средствата.

jingiby

То така или иначе се раждат все по-малко деца, а идват и поколенията в които преобладават циганчета, които изобщо не ходят на училище. Така че направо махайте матурите. И без това днес ни управляват рабфакаджии, пожарникари и физкултурници, а утрешните сигурно ще са вече едва среднисти. В Чалгария, колкото си по-прост, по-нахален и по-крадлив, толкова повече успяваш като управленец. Тука образование за това ти не трЕбва.....

Така е, малкото останали висшисти в БГ се управляват от физкултурници и необразовани шуробаджанашки връзкари. Повечето са извън пределите на страната. Наистина матурите скоро ще се обезсмислят напълно. Даскалите няма да има и какво да крадат, няма никой да иска предварително от тях информация.

Вярно е. Учили да правят лицеви опори и коремни преси в милиционерското или физкултурното училище "имат квалификация" инженери. Назначаваха и ги назначават на длъжности в държавната администрация. Станали кандидати на науките, защото били активни комсомолски секретари, сега са и доктори на науките. Жив пример е генерал доктор инж.Бойко Борисов. Няма как в тази държава народът да просперира.

защо ще мъчите децата като после нкой едвам изкарал средно партийката му купува диплома и става депутат кмет................ А? другите ги обезличават професиоонално и на опашката за гробиата............

правописа е от счупената клавиатура Извинявам се!

Боже, тази суетна и празноглава дама няма ли най-после да се скрие???? Тежко на бедните деца с тези "аргументативни" или "интерпретативни" текстове.......от нови думички образованието не се подобрява!!!!!

Този парцал, тази бездушна, проста и застаряваща лелка Ваня Кастрева е зам.-министър на образованието. Кой ще скастри Кастрева?

Кое е това "2 в 1"? Така и не се разбра. "Разбрал" го е само ,който предварително го е знаел. Какъв е смисълът от тази статия?

Авторът няма да се справи с третия модул по български - развитието на аргументативния текст.

Каквато държавата, такъв и зам.министър на МОН. Такива хора не могат да направят реформата в образованието.

Тъпи Българи едно хубаво нещо имаше в тази държава и те го съсипаха....

Фандъчката за кое село Гърмен говори? За това дето циганите плашат, че няма да пуснат децата си на училище?Там ли изтипосаха ново училище?

Едно училище в България откриха и то за цигани.

българското образование! До 3016 год, ако всяка година променяме по нещо основно в него, все ще уцелим верния вариант!Всъщност, не се знае, зависи дали ГЕРБ ще е на власт и дали кадрите му ще са се понаучили какво да правят!

Не е лесна тази задача: Група подставени (и зависими) лица се чудят как хем да променят нещата хем да оставят вратички през които техните хора да минат лесно и незабележимо. Дали цялото министерство заедно с разните му там комисии не могат да се справят с 18 годишни тарикатчета?

Не си права Кастрева може и 5 в 1,въпросите да се разбиват на литературни и езикови,примерно,също на изучавани в 11клас и на такива в 12,абе дивотия,тия не разбраха ли,че трябва да направят една -единствена матура,включваща въпроси от всички общообразователни предмети,каква зрелост има в инфантилни разсъждения върху стихчета-во стаичката пръска аромат оставена от тебе китка цвете,Кастрева да каже бързо от кого е стихчето

Даааааа, матурата е толкова опростена, че: 1.Всеки неходещ 12 клас на училище може да я вземе 2.Изпита на гимназистите за 7-ми клас е в пъти по-труден от матурата И това ако не е парадокс - знанията трябва да се награждат, а при нас вървят обратно.

Боже колко глупости може да роди една чиновническа глава. Но то каквото посееш това и ще жънеш. Цялото ни образование е толкова ужасно че училищата и университетите са по назад в класациите дори от тези в Габон. Това ли ви е най-големият проблем...матурите? Ех тая мания за състезание. А после в живота се оказва обратното ... успели са Пеевски, Ганчев и Бошков .... надали тези хора знаят къде е Карибско море въпреки че със сигурност са се цопвали в него или пък знаят кой е Оливър Кромуел? Докато "успелите" са такива хора не виждам смисъл изобщо от каквито и да е матури, изпити или прочие. И не се занимавайте с глупости защото вече сте много по неграмотни от децата. В днешно да си грамотен не е достатъчно да знаеш да четеш, пишеш и смяташ....трябва да можеш "джиткаш" и "хакваш" и трябва да можеш да пишеш и говориш с нули и единици. Тъй че каквито и да ги сътворите ще ви намерят цаката.

Каквото и да измисляте да тормозите децата, като гледат какви некадърници ни управляват, включително и тези от Мон и разни застарели лелки като тази с интелект колкото на канарче, няма да ги стимулирате да учат. Пък и както е казал Айнщайн образованието е това, което ти остава в главата, след като забравиш всичко, учено в училище.

Голямо тъпче, Айнщайн, успя с връзки "сред известни среди". Децата научават този трик много отрано.

А каква жена беше...Но кариерата не прощава, макар и тихичко да растеш от директор през шеф на РИО до зам.-министър с опция и за титуляр. Бог дал, Бог взел. Важното е никога да не се караш с никого и да не взимаш ничия страна. Като във вица за главния съдия - когато помощникът му казал на ухото, че не може и двете страни по делото да са прави, той се обърнал и му отвърнал: "Знаете ли, и Вие Сте прав!" Честита реформа и само така - напред, кръ-ъгом и пак напред!

Каквото и да правите - няма деца, а само ромчета незнаещи български и на тях не им пука дали ще е 2 в 1 или 3 в едно!!!

Докога ще си играете на реформи и ще разигравате тактики и стартегии без практическо приожение? В България не останаха грамотни хора и скоро май официалният език ще е английският, ако не и по-лошо - римлянският!

Само да внимава багерите да не сринат в калабалъка с ромските "къщи" и училището, че няма да има никаква гордост и ще си имаме нови руини, атракция за туристите.

Защо изобщо ги има тези матури , с тях и без тях резултатът е един и същ , само се харчат едни пари и се създават условия за корупция.

Ако беше един и същ нямаше учениците в Ардино, завършили преди 1-2 година с почти 6, тази година да завършват с 3!

Колкото повече "изпити",толкова повече КОРУПЦИЯ,толкова повече КАЛИНКИ! Това е ИСТИНАТА госпожо!

Всички вие, цялата пасмина от МОН, дето се наричате ръководен екип - вън!!!! Вън!!!!Вън!!!! И ти, корумпирано чудовище, и оня облещен малоумник наречен министър! Добре, че отдавна нямам честа да ви виждам! Много добре те зная!

Да я питам аз Кастрева, като го направи това нещо как по-точно ще контролира отговорите да не изтичат от МОН в деня преди изпита, едновременно и за двата модула? Ми никак! Това е! Няма начи! И може би това го прави с цел да изтичат по-лесно, защото сега трябва да изнесеш информацията не за две, ами за една матура. И учениците няма да плащат две, ами една такса за отговори, наистина, като се замисля, какво по-просто от това. А по отношение на това, което мисля за Ваня Кастрева, ми се струва, че е крайно време някой да я оКастри тая...

Положението е неспасяемо. Неграмотността се е превърнала в национална напаст. Като чета писанията във форума. . . . ?

Няма значение - нека да става, нека да има миризлива на грим,руж,пудра и дезодоранти РЕФОРМА с децата,...нали парите ги следват по гнилиия мирис....

Забелязли ли сте специфичния вид на по-активните учителки: силно гримирани, поддържани прически, на средна възраст. По-скоро приличат на фризьорки, рецепциониски или нещо от сорта. Питам, така ли трябва да изглеждат те?

Държа да отбележа, че вида на учителките отразява не само тяхната, но и културата на обществото ни. Явно този стандарт в момента върви.

Е, не може всички да сме ВАТМАНИ, като ТЕБ!

Направете матурите така че и неграмотните да я вземат с отличен! С всяка година простотиите се увеличават право пропоционално да отпътуващите от страната!

Аман от матури и глупости. По никакъв начин измислените им матури не показват какво са научили децата. Просто един допълнителен стрес и възможност учителите да се вихрят и "подготвят" учениците на частно. Нищо, че им е забранено формално. Делен, събиране, омазване, замазване на модули- все тази. Чисто и просто учителите трябва да са учители, но в България учители стават / е има и изключения/ тези които не са приети да учат за друго. Конкуренция са им само психолозите..........

Матурите са изключително опростени, до толкова, че за мнозинството, което е тъпо и функционално неграмотно, дори те са му трудни. И най-лошото е, че продължават да ги улесняват, та да може всеки полуидиот да ги изкара.

Гърмен или Герман?

герман герман