Двойките на матурата в 12 клас удариха рекорд

Слабите оценки на матурата по български език и литература в 12 клас са 4189, а на втората матура - по 13 предмета по избор, "двойките" са 6460.

Обратно в новината

Коментари - Двойките на матурата в 12 клас удариха рекорд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кунева, некадърен службаш и кариеристка хайде да ни освободиш от присъствието си вече.Опита се да излъжеш и да прикриеш броя на двойките, както лъжеше за атомните реактори, но няма вече кой да се хване. Евро-чиновническото ти празно дрънкане е омръзнало на всички.

Миглена каза че всичко е наред и има прогрес...нали?!?

има лоши учители и гуша Кунева е една от тях!

Кунева, кого успокояваш, тези с малкото "шестици" или тези с многото "двойки"? Преди 1990 год. ние бяхме на едно от първите места по образование и висшисти, макар че нямаше интернет откъдето да се преписва, не се ревизираше всяка година учебния материал, а на частни уроци ходеха само много слабите ученици. Какво се прави сега в училище, как се преподава, та трябва родителите да плащат цели състояния за частни уроци, които да гарантират влизане в университет? А след това още едно състояние за да се завърши висше!? Мислите ли по тези въпроси? Май ходенето в училище се обезсмисля...

сега вече не се учудвам, защо има толкови тъпи коментарии тука народът затъпява прогресивно

Кунева, кого успокояваш, тези с малкото "шестици" или тези с многото "двойки"? Преди 1990 год. ние бяхме на едно от първите места по образование и висшисти, макар че нямаше интернет откъдето да се преписва, не се ревизираше всяка година учебния материал, а на частни уроци ходеха само много слабите ученици. Какво се прави сега в училище, как се преподава, та трябва родителите да плащат цели състояния за частни уроци, които да гарантират влизане в университет? А след това още едно състояние за да се завърши висше!? Мислите ли по тези въпроси? Май ходенето в училище се обезсмисля...

Каквато министърката,такова и образованието,такива и резултатите.

То министърката допуска грешки като говори и пише,какво да очакваме от учениците. А Стаматов стана известен покрай хубавата начална учителка от медийте,не знам с нещо да се е проявил.Сега обаче ще го запомнят с изгонването на бившите си колеги!

Нещо взехме по много неща да урдяме негативни рекорди, че незнам вече. Искам нови лица в парламента. Повръща ми се от тия изроди на снимките- все едни и същи, разбрахме че не ставате вече, махайте се!

Има само два начина: единият е революция, а такава у нас не може да се получи, защото всички управляващи са ученици на тато и се водят от максимата, че валастта се дава само с кръв, а българинът оръжие няма и го е страх, а вторият е избори, но те се фалшифицират! Та изводът е : от тези изроди отърване няма и по-добре гладни и унижавани в чужбина, отколкото мачкани в собствената ни страна. Тя и без това не е наша вече, окончателно я продадоха герберастите на Турция! Ей затова децата трябва да учат не за робство, иго и кървави възстания, а за владичество, съжителство и разни други измишльотини!

Как може да учиш 12 години,да бъдеш допуснат до матура и да не можеш да изкараш поне една тройка!? Просто български абсурд!Това не може да се случи дори в ЧАД! То е ясно,че учителите са ги избутвали от клас в клас за бройка,съгласно делегираните бюджети.Друго обяснение не може да има!Отговорност от МОН до последното селско училище и премахване на тези делегирани бакалски глупости!

АААА НЕ ТАКА ТОВА НЕ Е ОТ ВЧЕРА ТОВА Е ОТ ПРЕДИ 45 ГОДИНИ - ДА ЖИВЕЙ КОМУНИЗМА, ДА ЖИВЕЙ РУСИЯ...... !!!!!!!! НЕЗНАМ КАКВО СЕ БЪРКА ОБАМА !

Хайде сега новоизлюпената министърка да подаде оставка за провала си. Да, ама не - жената има да усвоява европарите за науката.

Тя има много да плаща! Има дете и то ще плаща нейните грехове! Ако не то, внуците й! Господ забавя, но не забравя!

Хм, не разбирам защо трябва да учат децата?! Ми то маникюристка е много по-престижна професия в Бг, отколкото професиите за висококвалифицирани кадри. А и къде са тези работни места у нас? Да не говорим, че ако пък си учен в България си оплют, усмят от медии, политици и общество, и трудовото ти възнграждение е под минималното за страната. За какво им е на тези деца да учат, наистина не разбирам?! И ако имаха 6-ци, какво щеше да се промени за тях?! Шеим се наложи да емигрират, нищо друго.

Няма смисъл да учат за "едно мотивационно писмо", в нета ги има на готово.

При министърка - двойкаджийка, учениците също са двойкаджии. Приемрът, който дава жената е: от наука няма сполука; лъжи, кради и манипулирай, и така ще стигнеш и до вицепремиер, пък и до премиер може.

Годините на простотията са учудващо равни на годините на демокрацията.Да живей ГРОБ!

АААА НЕ ТАКА ТОВА НЕ Е ОТ ВЧЕРА ТОВА Е ОТ ПРЕДИ 45 ГОДИНИ - ДА ЖИВЕЙ КОМУНИЗМА, ДА ЖИВЕЙ РУСИЯ...... !!!!!!!!

Бесепето само търси с какво да се заяде. И не виждат гредата в своите очи..... Вече и верните им бабички ги гледат с почуда.... .Истината е ,че при този прилив на нескопосани с разнопосочна информация учебници интернет зависимостите на учениците разбиха образованието

какъв "факт" си ти, какво са ти виновни от БСП и ти сигурно си изкарал тройка с клизма, а сега лаеш,че се късаш, айде затваряй си плювалника щом няма какво съществено да изразиш...

АААА НЕ ТАКА ТОВА НЕ Е ОТ ВЧЕРА ТОВА Е ОТ ПРЕДИ 45 ГОДИНИ - ДА ЖИВЕЙ КОМУНИЗМА, ДА ЖИВЕЙ РУСИЯ...... !!!!!!!!

Истината е, че това са циганите. Не са толкова прости българските деца като ги изкарват някои.Тези двойки са на циганите. Които по принцип не трябва да стигат изобщо до матура, просто защото не учат.Но медиите са толкова смешни че преписват простотията на нашите българските деца.

Тази Кунева, където отиде трева не никне, ще съсипе и образованието

Спокойно, другари, догодина статистиката ще е по-добра. Ще дадем по-лесни матури.

Лика - прилика! Нали е подходящо да бъдат обявани за лика-прилика, тези двамата хубавци от снимката?! Или да бъдат обявени за полуидиот и перфектен разбойник, макар и образовани?! Само питаме, без да твърдим, че е истина, нали така?! Но в никакъв случай да не бъде прехвърляна вината върху министерството на просвещението, а още по-малко - върху двамата красавци!!!! Всъщност, може ли някой да ми посочи нормален министър на просвещението през последните 30 години? Че на същите дори имената им са отдавна забравени...Е, случайно ли заплатите на учителите са сравними с африканснките, а из Европата - те са най-ниски?! Защото на управляващите не им трябват умни и разсъждаващи, а бедни и смирени. Българио, Българио...

Това са двойки за учителите, за никой друг.

..двойките на матурата в 12 клас... - няма нужда да уточнявате в кой клас е матурата. "Матура" е синоним на "зрелостен изпит", "изпит за зрелост". Доколкото зрелостта се свързва с пълнолетието, ясно е кога може да има матура. Също така е ясно, че в този смисъл не може да има "матура" в VII или VIII клас, още по-малко в четвърти.

Не се ли отървем от ПРАЗНОговорещи и НИЩОнеправещи /но със самомнение за значимост/ откровенно некадърни "управляващи" ... ще сме ДВОЙКАДЖИИ ... във всичко ...

Кривоустата , като главен преговарящ по присъединяването към ЕС по царско време, затвори глава наука и образование първа, без да се вземе нито сототинка от фондовете. И се гордееше с това, щото тогава още не знаеха как да крадат от парите за наука и образование и те просто не ги интересуваха. Румънците тогава взеха 1.5 милиарда евро!

от успех на успех. Гарантирано от геРБ.

Кунева, виж от къде тръгнаха тези "рекорди"За мен лично образованието тръгна стремглаво надолу от стачката на учителите организирана от янка такева.Тази жена съсипа образованието,за това май и орден и дадоха.

Кунева, я ми кажи. при кой български цар българите станаха християни, кой цар освободи българите отгръцко иго, ....от търско иго, ...... и кога най сетне ще ни освободиш от присъствието си?

министершата и вся осталая от МОН да се явят на ПОПРАВИТЕЛЕН !

поне се надявам министърката да постави ребром проблемите, да не крие нищо, да не ндига оценки изкуствено и да изволни колкото трябва оядена номенклатура ако има такава де. Мисля че извода е един - Царят е гол, образованието - ами просто го няма. Не се учи, не се преподава, няма дисциплина, само се бичат едни тестове и контролни, а наказания няма, няма и поощрения де. Сипендии за успех под 30 лева. Смешно. Жалко. Тъжно. Дайте оценките по етноси поне. Да видим как е там.

ами как нема да има спряха преписването ко очакваха?

"Крушите не падат по-далеч от дървото". Българска народна поговорка. В съвременен превод - каквито родителите, такива и децата. Естествено, Путин и Обама са виновни.

Това е реалността.

Този резултат трябва да бъде вписан като уникален в книгата на рекордите "Гинес".

Чалга,секс и наркотици! Образованието не го съсипа Кунева за няколко месеца.Образованието се съсипва от двадесет години най-вече от съсипаната ценностна система насаждана от родителите. Ние като деца мечтаехме да станем лекари,учители,космонавти дори. Сега искат да са миски,плеймейтки, пласьори на дрога.Всичко това, плюс съотношението българчета-ромчета и затегнатите мерки против преписването водят до този резултат независимо кой е на власт. В тази среда като бели лястовици са умните и мотивирани деца които печелят олимпиади и световно признание.

Сега не искат да стават нищо!

Делегираните бюджети произвеждат неграмотни, безработни дебили. Пари за резултати, а не за фиктивно присъствие. Виждате резултата, а ще става още по зле.

да, записваш 400 циганина от селата, 400 циганина завършват безпроблемно 8 клас - а никой от тях не може да чете и пише. Това е образованието в момента в България. Точно така завършват и средно, а всички турци и висше най-вече в Шумен и Пловдив.

Елате да видите какво е положението в Кърджали! С малки изключения, почти във всички училища на учениците се гледа само като бройки, които носят само пари от делегираните бюджети, а резултати никакви. Най- парадоксално е състоянието в ОУ "СВ. Св. Кирил и Методий с една посредствена, но много хитра и нагла директорка- Лиляна Янкова. Никакъв учебен процес, нагласени матури и необективни оценки, неграмотни ученици, които са предимно роми. Пародия на училище ! Пълен фарс и хаос!!! И РИО - Кърджали си затваря учите.......

тръгва от това, че министър на образованието е Пръмова! Г-жа пенкилер! Утре и за енергетика ще ви говори безкрай! Много думи, малко смисъл!

От 3-ти юни: Той уточни, че и от двата модула "двойките" по математика са 3881, а слабите оценки и от двата модула по български език и литература са 759, предаде БТА. ----------------- Добре, че БНТ раздухаха, че сега щяха да се хвалят как са намалили двойките... Хайде да си ходите, а?

- философския цикъл - 363 - Това цикъла на учителката по философия ли е ?!

че вие нещо друго ли сте очаквали?

ТВА СИ Е НАПРАВО ДЪ ШИТ ХИТ ДЪ ФЕН .. ЛАЙНОТО УДАРИ ПЕРКИТЕ НА ВЕНТИЛАТОРА :))

До всички които по-долу се прехласват по социалистическото ни минало. Може ли да ми отговорят, кои от полит-бюрото на ЦК н БКП бяха с висше образование? :)

веднага ти отговарям. Всички , а имаше и професори.

Вчера оня обяснява как нивото било ниско, и щял да го оправя със смяна на методиката. Днес тая казва, двойките са заради неизтекло съдържание. Аман от нищоговорене. Никой не си дава сметка, че ниво просто няма. Дъното е изкопано вече, с насаждане на простащина и тъпанарщина на най-високо ниво. Информацията в учебниците е сведена до санитарен минимум и е "политкоректна". И всяко знание извън учебника носи негативи. При циганите няма желание, а и умение за учене - там не зная как се пишат тройки (че с тези тройки си купуват книжки и са потенциални убийци на пътя). Пък който изкласи - университет, и диплома за виШо! Докато не се върне уважението към учителя, докато съдържанието в учебниците се определя от чиновници на хранилка, докато министъра е политическа (и некадърна) фигура, докато не се приложи стратегия за обучение - ежегодно ще има ръст на двойките. Утопия, нали...

Това още един път доказва, че при гласуването триабва да се въведе ценз. Такива без завършено средно образование да не могат да гласуват.

Пиши се трябва, а не триабва, щом ще си говорим за образувание.

човекът може да е писал на латиница, ама кои да мисли. Eто, не ми приема и краткото

образувание .... или за образование ...

Тавагишчи и тавагишутки, като е било толкова хубаво образованието, що Болното завърши миналата година вишо?

Това е една добра новина за социАлизма. Колкото повече двойки, толкова повече електорат за БСП-то.

Немската гимназия е с най-добър резултат, не руската. Правете си сметка. Германия е локомотивът на ЕС. Там учи авангардът на нацията. Най-умните предпочитат да учат немски, а не руски... защо ли?

Немската е най-мафиотското СОУ, 90% мамини хлапета без обща култура и едвам разбиращи die deutsche Sprache!

ЗА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО - КАКВАТО Е МИНИСТЪРКАТА ТАКОВА Е И ОБРАЗОВАНИЕТО

Празни вулгарски манерки. Бъдещи русофилистици и патрЕоти-фронтоваци.-:)

Бъдещите кадри на ГЕРБ-колкото си по-прост, по лесно си управляван. Все пак не трябва да се подиграваме на Бойко, че не знаел, че външния ни дълг е в евра ха ха

Здрасти ! Та никой не се подиграва на ББ... Само всеки чака да се махне... Или да го...заличат.

Трябваше да ги изпитате на тема сериала "Под прикритие". Щяха да имат шестици малките говедца.

Лъжете. В момемта най-великият статистик, и изобщо най-великият "специалист по всичко" прави сметки и утре нАучно ще покаже и докаже че при Орешарски двойките са били повече и че те онези "другите" са виновни. И изобщо това една Гьобелсова лъжа. Но... в карйна сметка при НЕГО всичко расте, та може и двойките да са поотраснали

Ако не ми тъжно, щях да си умра от смях.