Затягат правилата за провеждане на матурите

Министерство на образованието изготви нормативни промени за спиране на търговията с верните отговори на матурите.

Обратно в новината

Коментари - Затягат правилата за провеждане на матурите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само ако министъра чуе в един така откровен разговор с учителите,действителната картина в родното ни образование,сам ще си подаде оставката. В българското училище всичко е пожелателно зарази делегираните бюджети.Един ученик може да си направи в час каквото си поиска и никой нищо няма да му каже,сами се досещате,защо. Ако трябва да има реални оценки...ще е пълна трагедия.Има ученици,който и една домашна не са написали през годините,ходят си на почивки по време на училище с мама и тати,с баба и дядо...идва когато си решат,една фалшива бележка и това е всичко. Та от тези "ученици" ли очаквате резултати?!..........

Образованието ни е нокаут! Пънат се разни пишман експерти, дето нищо не разбират от образование. Дори няма смисъл да се говори за него, влезте в едно училище и говорете с децата, може много да научите от тях. Що се отнася за контрола по време на матурите, някъде четох, че в САЩ учители, които позволяват на ученици да преписват, направо ги съдят и пращат в затвора. За тези години нещо смислено да бяхме привнесли от там!!!

Никакъв общ успех! Тогава учителите по английски, биология и география ще окачат ценоразписа!

В това МОН наистина е пълно с демократи-педагогически неграмотници:години наред акцента е върху оценяването,а не върху проблемите на обучението.Щели да оценяват прилагането-а научихте ли ги седем години на това?Не!Тогава нямате право на това!Включили и общия успех-крачка назад във времето.Нали вървим към диференциация!Не прехвърляйте задълженията си на родителите!Защо никой не понесе отговорност за матурите тази година?Родители,вдигнете се на протест срещу тези недомислия на чиновниците от МОН!

И още нещо бих искала да добавя. 1. По никакъв начин да не се съобщава публично изтеглената тема. Това може да стане след приключване на изпита. 2. Всяко училище, което провежда матури да закупи устройство с което се заглушава сигналите на мобилните устройства.

Че правилата се издънват от Вас бе

Намалете четирите часа до три и не ги пускайте при никакви обстоятелства до тоалетната - свикнали са там да си правят всичко, от преписване през облекчаване до размножаване.

Se taia

:)

Вместо да наблегнат на учебния материал през годините,те се занимават с матури.Децата са тотално не доучени.Когато няма МАТУРА ,няма предпоставки за корупция ,няма да има и търговия с отговорите.Който иска да продължава да учи има изпити.

Всичко трябва да се затегне от детската градина до университета, за да върви работата както трябва

пак ли

Винаги е имало хора, които намират вратички в системата, така ще бъде и за напред... Миналата година дъщеря ми излезе напълно изтрещяла, изморена и неадекватна от изпита, защото цяла година й беше говорено от какво огромно значение е представянето й на тези изпити, скъса си гъза от учене цяла година... Та на входа на училището я посрещна нейна позната, абсолютен айляк, която и хал хабер си нямаше от литературни произведения или геометрия и й показа задачите с решенията. Била си ги намерила отнякъде и ги преписала с лекота.... Ми как да обясня аз на моите деца, така че да ми повярват, защо е важно да се пънеш в тоя кофти държава за каквото и да било... Обяснявам им, че трябва да са добри, защото за емиграцията тези знания ще им трябват. А за тук - толкоз.

Много правилна стратегия : "Учи мамо, да емигрираш". Остава и МОН да я подкрепи и да пусне скъпоплатена кампания под наслов "Който преписва - не емигрира", а после да изненада т.нар. зрелостници с литературен разбор на "Аз съм българче"

Браво КИМ ФИЛБИ. Направо "къртиш мивки"! Много съм доволен от тебе!

Вместо някакви пишман експерти да измислят все нови и нови по-сложни и по-сложни правила, и нормативни актчета, да вземат да измислят адекватна учебна програма,че да могат децата да учат смислени неща. Най-вероятно няма да са в състояние да измислят нищо свястно, затова просто да препишат от старите програми ,че да се намали тази неграмотност и простотия. Съвсем ще се затрием.

Ама защо, нали цацаратурата се произнесе, че не било престъпление да се продават отговорите! Вместо да затяга правила, направо да слага ценоразпис и всеки да си пазарува предматурно според възможностите!

Хаха,матури!За какви ма*ури са ви матурите,след като ИД е на границата,че и зад нея?