Технически гаф и трима преписвачи на матурите по БЕЛ

Директор на пловдивска гимназия, в която е раздаден първоначално грешен вариант на матурата, ще дава обяснения в МОН. На матурите са хванати и трима преписвачи.

Обратно в новината

Коментари - Технически гаф и трима преписвачи на матурите по БЕЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново е имало преписване, а квестори са си затваряли очите! Имало е и квестори, които освен телефони и чанти/ което е нормално/ са събирали и часовници-е, това НЕ е нормално! Въпрос: Къде е равнопоставеността на всички?

Абе тия днешните нормални пищови нямат ли (на хартия)?

те де да бяха 2-ма

Абе Дир-ници, не бяха ли преписвачите двама?

"Тази година училищата масово заглушиха интернет сигнала в класните стаи като превантивна мярка, макар че джиесеми в изпитните зали не се допускаха." Използването на GSM заглушители, чието предназначение е излъчване на радиосигнали в радиочестотни ленти с цел блокиране на радиосигналите на други радиосъоръжения, ползващи същите радиочестотни ленти е забранено на територията на Република България. В рамките на Европейския съюз заглушителите не могат да бъдат пускани на пазара, още по-малко в действие, съгласно препоръките на CEPT ECC/REC/(03)04 и ECC/REC/(04)01. Препоръките за забрана на заглушителите (ECC/REC/(04)01 и ECC/REC/(03)04) действат у нас от 01.09.2009 г. Съгласно чл. 328 от ЗЕС за създаването на смущения в обществена електронна съобщителна мрежа (каквито са напр. мобилните мрежи) се носи административнонаказателна отговорност и ползвателите им подлежат на санкции съгласно ЗЕС глоба в размер от 200 до 2 000 лв. Интересно колко училища са глобени..:-)

Не е ли по-правилно да се пише мобилен телефон или GSM, а не джиесем?

Специално "джиесем" е прието като изписване (вместо GSM), проверете в Официалния правописен речник на БАН.

Те гафовете са от една година насам и не само в образованието!

Малиии,то преди 1г. беше всичко"перфектно".Как не съм забелязал...тююю ,да му се не види.