Машините за гласуване идват с кораби от Филипините

Машините за гласуване най-вероятно ще бъдат наети от Филипините, откъдето ще бъдат транспортирани с кораби, съобщава днес "Труд".

Обратно в новината

Коментари - Машините за гласуване идват с кораби от Филипините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз тез машини няма ги пипам, че кой знае какви филипински бацили има по тях !!!

Какъв идиот трябва да си да купиш машини за гласуване от Филипините!!! Това трябва да е първата и единствена сделка в света при която държава купува технология от там! И то за изборите! Уникални сте!

За гигантската далавера за"свои хора", за възможностите за манипулиране, както и за бомбата с часовников механизъм, която ГРОБ заложи след себе си - нещата са от ясни по-ясни... Думи по-слаби от "НАРОДЕН СЪД" са излишни! Друго, ме мъчи, обаче: Как ще се осъществява МЕДИКО-САНИТАРНИЯТ контрол на тези загадъчни машини, идещи от едни от най-мръсните и бъкащи с болести световни региони? Да не си внесем освен "демокрация" и някоя и друга епидемия, че като познавам алчните ни "управляващи", а и с тези къси срокове, май всичко върви към претупване... Освен далаверата и комисионите, разбира се!

Холандия вчера забрани използването на машини в изборите поради възможност за хакерски атаки, включително и от Русия. Та дай да видим защо се натискат толкова гербаджиите за машини. И дай да видим да не би изборите да ги спечели партията Нова Русия.

поканете и докарайте Дуарте !

Вие ,направо ,сте луди!Престанете с тези глупости.Не харчете напразно народна пара!Какви машиния кауви пет лева.Не уйдисвайте на акъла на няколко пишман политици-те за един глас повечея ще докарат и ;ашини от Марс!

А всъщност никой не се нае да обясни същността на тъпнята да придобием/наемем тонове ненужно тенеке, за безумно много пари. Тези ламарини не стават за нищо повече от това да пуснат една "касова бележка" с някакъв вот... Който вот е в пъти по-евтино да се направи с електронен подпис за тези, които имат/искат. За останалите - хартиени ведомости. Ама нямало кой да ги брои? Е, че що - до сега мигар някой НАИСТИНА ги броеше?

некой лев, а покрай тях и още карабни компании, оня консорциум и сие след като заради недораслекът Трайчо и разните там мижитурки около него ще им ги надипли хазната? На наш гръб естествено. Абе недораслеци, кажете на предните избори колко избиратели са се възползвали от това машинно гласуване? Примерно в секциите дето имаше машини от 100 гласували колоко? Десет, двайсет? По верни ли станаха резултатите от това?

Тук се заформя не голяма, ОГРОМНА ИЗМАМА и е толкова ОЧЕВАДНА,НАГЛА и БЕЗКРУПОЛНА, тук явно всички партии ще се облажат, всички те са доволни в съгласие. Само като чуя думите ФИЛИПИНИ,50 милиона,Наем, поддръжка,софтуер .... Това си е една огромна КРАЖБА С ЕКСТРИ.. ИЗНАСИЛВАНЕ НА БГ.ДАНЪКОПЛАТЕЦ

На едни предишни избори в нашата секция имаше такава машина. Никой дори не попита какво е това и как се ползва. Ще разкараме десетки хиляди машини, ще се монтират и естествено няма да се ползват. Защо? Защото някой решил да изхарчи едни милиони за глупости. Все едно тези милиони са на дядо му от Банкя. Докога политиката и законите ще се разминават със здравия разум?

усещам че ГЕРБ пак ще бият на изборите... с тия нови машинки ще сме номер 1

С влак няма ли да излезе по бързо и по тънко, хей ги къде са Филипините

Най-добре да дойдат корабите преди подводниците.

първо да попитам, закона от кога е и къде беше тази комисия през това време, за да организира доставката им и всичко останало около гласуването с ел. машини.И сега стигам до въпроса - защо тази заспала комисия и нейните членове не плататят този разход и хаос който създадоха с бездействието си, защото през това време от 2014 г. до сега те си получават заплатите от държавата. А и забелязахте ли че машините са от Филипините - значи те отдавна вече използват машини при иборите си, а тук все още омуваме?!

Предчувствам пълен хаос на тия избори. И втория акъл, дошъл след тях.

Не се наядоха нашите парламентаристи! Гласуването може да се направи много евтино, защитено и бързо трябва само да се въведе криптирана система за информация и идентичен код за гласуване който важи само веднъж системата на там е проста всичко отива в сървъра на ЦИК а криптираната информация се запазва само за личността която е гласувала (за кой гласувам аз )а ЦИК отчита глас за кандидатура. всичко това може да се направи с 10 годишен компютър за около 200лв а останалото програмисти колкото искаш. с техника организация и подържащи софтуерни фирми цената няма да е повече от 2 милиона но следващите избори ще са с 90% по-евтини ! Политиците гласуват неща които са в тяхна полза голями заплати ,премии и комисионни. Дълги почивки и командировки които не са реални! Гласуват големи субсидии на политическите партии! Обичат избори защото народа се обърква и незнае на кой да повярва докато те го ликвидират.

Трябва да си много луд или голям негдник за да транспортираш 13 000 машини за гласуване от другия край на Земята. Явно че в България цари пълното безумие.

Отново пладнешки грабеж на >30 милиона от бюджета! Има само една фирма, естествено собственост на едно лице от ъндърграунда. Да се провери колко пари ще вземат съдиите от ВАС за безумното си, но много удобно за кражбата решение!

Хайде, дошло е времето за доенето на кравите. Пак някой ще намаже комисионна!

"Няма яснота и кой ще сертифицира машините. От Държавната агенция Национална сигурност поясниха, че няма да са те." Аз имам яснота как, с пръстов отпечатък! А кой, Д-р Семерджиев е сега министър.

Ако допуснем, че едно кашонче с машина е 3х0.5 м, получаваме 0.125 куб. м на машина. Един норм. контейнер е 67 куб. м, т.е. имаме ок. 536 машини, или за 13000 машини ще трябват ок. 25 контейнера.

Слави колко ще лапне от комисионни

Поне кажи какво общо има Слави с тази държавна комисия и с некадърните чиновници, и с машините за гласуване въобще...ама нали обичаме ние, българчетата, ей така да злобеем, щото сме по-бедни и неуспели в сравнение с други

Безумието е пълно! 30млн. за наем + още няколко милиона за транспортиране на машините + още няколко милиона за няколко хиляди техници. Сигурна съм, че за не повече от 5млн. и в Майкрософт щяха да направят софтуер за електронно гласуване и цялата тази патаклама да я няма, а и много повече хора щяха да гласуват.

loyola

"Обществената поръчка за машини за гласуване ще бъде обявена на 8 февруари, реши ЦИК. Документи за участие ще се приемат до 15 февруари." Но затова пък се знае кой ще спечели и коя/чия родна фирма ще лапне комисионната!

Майче фирмите, които се занимават с тази дейност са общо ... една!

Още 50 млн лева за кефа Борисов. Кой го буташе , че падна? Просто ей така! Още колко милиарди трябват за да разберем, че тези неща са от нашият джоб, а не от джоба на Борисов!!!

Никакъв народ не е предизвикал тези избори, а боклукът - бивш кмет на София, бивш МП, бивш Х.. За "бившите" или добро, или НИЩО!

Пак добре ,че от Филипините и Екуадор, а не от Габон или Малави.Това показва какво е технологичното ниво на татковината ни.Най -интересното , че това ни дередже, някои го смятат за достижение

Много приятно ме изненада!

На кой е мутинационалната Смарт матик?

... че е на #КОЙ.

Кой е собственик само на националните. На мултинационалните все още не е.

Защо не докарате от Марс машини и да кажете по скоро , с колко милиона още ще закопаете този народ ? Каква е вероятността Филипинските машини да са на някое наше крадливо говедо което иска да се нагуши за пореден път ?

Само в2,3,държави в Европа има такива машини.Като Ви казвам, че всички досега само гледат далаверата,а заспалият народ каде е.НАГЛИ КРАДЦИ дано ви приседнат

Генерал Радев да наложи вето на това нещо,а не да прави пропаганда на закона за концесии койти така или иначе парламента пак ще го гласува и то от неговата партия.

Значи вече знаем причината за СЛЕДВАЩИТЕ предсрочни (към лятото) - огромен брой объркани гласове заради машинното гласуване и последващо касиране.

от машините при "експеримента"? Искам да видя списък на "народните избраници", приели закона. Те и активно пищящите от РБ и подобни да бъдат така добри да поемат всички разноски по реализирането на тази върховна глупост. А също и онова недоразумение, бивш кмет на Габрово, също. Да не забравяме и героя с филията с мас, щом предизвиква извънредни избори, да си плати масрафа!! Боклуци, рано или късно ще ви стигне проклятието!

Са ясни: 1-някой ще се нагуши. 2-това няма да съм аз. 3-ДГД бедните.

ЩЕ НАЕМЕМ МАШИНИ ОТ ФИЛИПИНИТЕ И ЩЕ ГИ ДОСТАВЯТ С КОРАБИ И ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ВРЪЩАМЕ?!?! АЗ ЛИ НЕ СЪМ В РЕД ИЛИ БЕЗУМИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ МИНАВА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ!

Може,да излезе по евтино...

По-добре е, желаещите да гласуват, да бъдат извозени до Филипините, т.е. до машините за гласуване. Щото, тия машинки, дето ще ги возят дотук, после трябва да се връщат - пак с кораби, а хората, дето ще гласуват там, не всички ще се върнат - някои ще си харесат плажовете, топлото и Президента на Филипините. Ей, ще ни излезе по-евтино, да знаете!

Няма да стане. Мъртвите души не тежат много, ама се броят като пасажери и ще глобят капитана за много пътници.

Само в2,3,държави в Европа има такива машини.Като Ви казвам, че всички досега само гледат далаверата,а заспалият народ каде е.НАГЛИ КРАДЦИ дано ви приседнат

Като гледам как си правим избори всяка година, по изгодно ще е направо да си купим машините, вместо да ги взимаме под наем и да се чудим как да ги транспортираме.

Покер фейс.

Ние ли сме първите във "великия" ЕС, които ще въведат машинно гласуване?! Не могат ли нашите "приятели" от Гейсъюза да ни услужат дори безвъзмездно с тия машинки за 2-3 седмици?! Нали сме уж неразделна част от някаква "Обединена Европа"!

В европа няма машинно гласуване-Константинов каза че имало в някои страни в света където има много неграмотни и необразовани!!! Пример Филипините-затова ползват машини!

Холандия беше първата и вече ги забрани поради възможността за манипулация.

Якоооооо! Едни куфари, едни кораби, едни софтуеристи, едни милиони... голямо движение, голям проект! А най-смешното е, че бюлетините са валидни навсякъде. И трийсетте лева са предвидени отново. Кеф!

Изоставаш! 50 лв са за тези избори! Инфлация , бате!

Егати алчните сигани, начи!

Едно на ръка , че машинното гласуване е меко казано съмнително. Второ да ползваме машини втора ръка от 3-я свят. Значи ние сме 5-я свят.

Реформаторския блок пак се изложи, то се знае , че няма да са в следващия парламент, за последно искат да се потроши народна пара , трябва да се засрамят иначе марш и да се махат .

е бил гений! Още кое време е забелязал проблема... "Ти помниш ли морето и МАШИНИТЕ, и трюмовете, пълни с лепкав мрак... И оня див копнеж по ФИЛИПИНИТЕ..."

Да знаеш, че ти сложих безброй плюсове и те похвалих, но модератора смотан ми изтри репликата. Що ли не му хареса моето мнение, не знам. Но простотията ходи по хората, какво да ги правиш.

алавери далавери няма оправя таз бг еъ . абе за 1 000000 гласа машини ли ви требат за броене . пак пари пак далавери еъ .хората гладни те машини купуват ......

Глупостите на Мая Манолова. Кой гласува машиннно Филипините? Простотията на комунистите отново ни струва пари....Вместо да гласуваме по интернернет.....,машиннно като абуригени....

Комунистите радан, трайчо и маЛтин реваха най-много за това машинно гласуване. Прав си!

Именно. По-голям комунист от Иван Костов няма. БСП трябва паметник да му издигнат. Успешно разбива всичко в дясното прсостранство в БГ вече 20 години. Раданчо просто му е послушко.

поне се информирай КОЙ най-много рИва за тези машини?

Бай ганьо и орденът на купените гласове. Идеално ще е за купуване на гласове... При гласуване от домашен компютър ще има най-голяма далавера. Просто някой добър чичко ще подбере стадото гласоподаватели от маалата, ще ги заведе у тях при своя компютър, ще им вземе картите и ще гласува вместо тях. Накрая, ще ги изпрати по живо по здраво и на изпроводяк ще им даде по една вафла. И ще му излезе по-евтино. Но то наш Ганьо, на всичко му намира цаката. Ако ползвахме акъла си за свестни неща....

"Абуригени" си е издържан тест за грамотност.

наречена България все ще бъде измислена някоя простотия, която да отклони вниманието от главното!Машинното гласуване е същата "панацея" като пръстовите отпечатъци в болниците!Някой си е решил, че това ще има ефект и се хвърлят едни излишни пари за да се въведе! А съществените въпроси се игнорират....По гласуването в България има толкова "куци" неща, ние се хвърляме на "електрическото" гласуване!

СРАМОТА!!!Само харчите народните пари за глупости, какви машини, какви пет лева!!! Избирателни комисии, членове, Цик-ове, чували, бюлетини! Хайде стига бе! Колко милиона отиват на всички избори, ако ги бяха влагали в здравеопазване или образование, досега да сме на световно ниво! Сега пък машини, за кого са тези машини, когато има бюлетина! ПАК ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ!!!Докога народа ще си мълчи....овчи народ български! Да се угажда на десните за избори до дупка и да се харчат пари!

Ами то народа си предизвика тези избори.. да му беше мислил, колко ще му струва....

Това е смисъла на дистанционното гласуване гласуваш от вкъщи и системата ти брои гласа, бързо и евтино. Контра аргументите за това са че ще улесни търговията с гласове, но тя не може да бъде спряна, ако има две страни едната иска да продава, а другата да купува винаги намират начин да осъществят сделка.

Още по-лесно е бате. Стош си в къщи, чоплиш си семки и гледаш порното, та не ти остава време да гласуваш и Машинацията гласува за тебе.

"ДрИски" може да иде! Ние всички помним, че Виц- Адмирал, Борисов на борда, изби рибата край брега на Либия и араби- ислямисти бяха просветени и научени да си поръчват, Мазно свинско, от, Банкянско!